Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Anlaşıldı lena... Bildiğini de umuyordum.. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 sevgili yam yam ve bilgi er sorularınıza cevaplar Bu sorulara cevabinizi bekliyorum,hadi bakalim sadece zaman`a birakmayin ceviz sende katil.Bunun gibi daha cok var da uzamasin diye bu kadarini yazdim. Kopeklerin ayaklarinda ki o arka ust kisminda ki uzanti nedir?Hic bir ise yaramadigina gore bu parcanin varliginin nedeni nedir?Allah`in gereksiz yere boyle bir uzantiyi yaratmasi mi yoksa bu uzvun artik ise yaramadigi icin evrim surecinde yok olmakta olan besinci parmak olmasi mi daha mantikli? öncelikle köpeklerin ayaklarının arkasında ki tırnağı büyük olan bu parmakları ne işe yarar bunu açıklayayım.: bu parmağı köpekler diğer köpeklerle boğuşurken kendilerini savunsunlar diye yaratılmış. boğuşma esnasında köpek boynu altında kalınca bu tırnaklarıyla diğer köpeğin boğazını yırtar. kendini bu durumdan kurtarır. aynı durum kangal köpeklerinin göğüs kafeslerinin sert olmasındada kendini gösterir. tavukların ayaklarındaki pulcuklar... bilirsiniz tavuklar orada burada eşelenirler ayakları yaraolmasın diye bu pulcuklarla bezenmişlerdir. bu kendi kendine gelişemez zira o nasır değil çalışmayla oluşsun... yarasalır gözleriyle görmezler derken tam kör değildirler insan gibi görmezler. boşuna yaratılmamış yanı onlar 2 sistem kullanırlar biri ses yayma biri ışın yayma. bu konu ayrıca irdelenecek başlı basına bir meseledir. hz ademde neden meme ucu varmışmış bu kadar komik bir soru görmedim ben ya... biz hz ademde meme ucu olduğunu biliyorsak o zaman onun zamanında bile insan bu günki halini almış olmalıydı. o zaman insan daha erken evrimleşmiş olmalıydı. neden yazı geç icat oldu. neden bilim geri kaldı ilerlemeler neden yavaş oluyor. kaldıki meme ucu iki cinstede var ama kadınınkinin içinde sütü depolayan süngerimsi maddeler var. erkek evrim sonucu memelerini kaybetmediya hiç mi dünyanın bir bölgesinde çocuğunu emziren baba olmadı böyle bir memleket yok mu idi... amazon kadınlarının neden erkeklik organı olmadı.. insanların duyguları evrimleşmiyo ya düşünceyle akılla beribar duygularda evrimleşmeli çünkü o da değişikliğe maruz kalıp etki altında kalıyor. *Kuyruk sokumu rontgende ufak bir kuyruk kalintisi gibi gorulur,hicte bir ise yaramaz.Ayni sey apandis icinde gecerli.Neden? bunları yazan arkadaşın maksadını ben anlayamadım kuyruk sokumunun ne işe yaradığını bilmeyebilirsin ama benim bildiğim bir şey var. amerikada yapılan bir araştırmaya göre kuyruk sokumunda ceset çürüdükten sonra bile bir hücre canlı kalıyor. ne zamana kadar canlı kalıyor bilmiyorum ama canlı kalıyormuş... apandistin bir işe yaramadığını söyleyen arkadaş onun ne işe yaradağınıda ben söylemeyim ... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 yahu kardeşim siz daha kendi içinizde bir bütün olamamışsınız yaaa... biri der insan maymundan geldi yok öteki der insan domuzdan gelme yav... kendinizi bu kadar düşürüp hakaret etmeyin ya...: kardeş canlılık bir hücreden başlayıp büyüyüp büyüyüp evrimleşip hayvanlar oluştu ve bunlardan maymundan insan çıktı demiyormusunuz siz... buraya kadar yanlışsam söyleyin.. darwine göre genlerden üstün olan geçirdiği mutasyonlar sonucu ayakta kalır ve yaşamına devam eder... pekii 1. soru maymun diger hayvanlarla aynı seviyedemi değil se nedeni nedir. aynı seviyede ise neden suda yüzemiyor olarak doğar yetişkinlik çağı diğer hayvanlarınkine nazaran neden uzun sürer.(bu nasıl üstünlük) onuda geçelim. maymunu diger hayvanlarla eşit sayalım. insan oluştuysa neden hala insan doğaya göre kendini savunamaz vaziyette insan doğduğu zaman ağlamayı bile bilmiyor... ne yüzmeyi yiyecek yemeyi bile bilmiyor darwinin anlattığı gibiyse üstün ırk insan olmalıydı, ve gerekli tüm donanımı olmalıydı . ama en zayıf ve savunmasız varlık insandır. bu yalan değil... kaplumbağanın bile kafasını sokacak evi var bizim yok.. çırıl çıplak doğuyoruz... evrim teorisini anlatan bir site adresi vermiştiniz ya orda insanın ceninlik sürecini hayvan şekillerine benzetecek kadar mantıksızca araştırmalar yapılıyor. bu mantıkla bilimi nasıl bağdaştırdınız bilinmez... ben kendi kendine mutlu olacak bir insan değilim arkadaşlar gerçekleri istiyorum. daha fazla bilgi istiyorm bu yüzden araştırıyorum.. evrimi kabül eden din adamlarına gelince... bunlar papa gibi, beyaz hoca gibi çeşitli kimse ve kuruluşların etkisi altında kalan adamlar olursa böyle olur tabii dostum... sitelerinde belirttikleri gibi evrimi kabul etmek yaratılışa inkar değildir anlamına gelmez. bu allahı inkar anlamına gelir. çünkü allah güç yetiremedimi insanı yaratmaya neden bu şekilde oluşuma izin versin.. o zaman insan onu tanımamakta haklı olur.. allah olmaz o zaman... zaten sitede bir tesadüften bahsediliyor bir tanrıyı inkar etmek olmadığından. bu adamların naaptığı belli değilll yanlışsın çünkü ilk paragrafta yazdığının evrim teorisinde yeri yoktur kırk kere söyledim ya burada. evrim teorisini okumadan ona senin tarzında atılan eleştirielrle onun hkakında bilgi edinemye açlışıyorsun. daha öncede söyledim ya evrimcilerin insanın maymundan geldiğini söylediğini sen ve senin gibielr idda ediyorsunuz. bulursun bir tane cümle evrim teorisinde insanın maymundan geldiğini söyleyn sonra eleştirirsin. kendin gölge yapıp onla dövüşemye çalışmazsın. ama nerede hala evrim teorisidne evrim teorisyle alakası olamyan söylemler geliştirip sonra onun üzerinden eleştiremye çalışmak.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Canım bunun iddağsı olmaz evrim kitaplarının hepsini olumuş veya derslerini almamışda olsak bir kaç kitaba göz attık fakat dünyacada bilindiği gibi dervin savunuyor maymundan gelindiğini etrafımda biri genç iki arkadaşım dervini yutmuş sanki o kadar çok bilgisi varki sonuçda çuvallıyor, iddağası insanların maymundan türediğini kuvvetle inanıyor ya siz makale istiyorsunuz bu nasıl oluyor. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Canım bunun iddağsı olmaz evrim kitaplarının hepsini olumuş veya derslerini almamışda olsak bir kaç kitaba göz attık fakat dünyacada bilindiği gibi dervin savunuyor maymundan gelindiğini etrafımda biri genç iki arkadaşım dervini yutmuş sanki o kadar çok bilgisi varki sonuçda çuvallıyor, iddağası insanların maymundan türediğini kuvvetle inanıyor ya siz makale istiyorsunuz bu nasıl oluyor. ben mi anlatamıyorum , yoska başka bir şey mi var. evrim teorisi insanla maymunun atasının aynı olduğunu söyler insanın maymundan geldiğini değil. bunlar milyonlarca yıl önce yaşyan primatlardır. makaleye ne gerek var ya. evrim teorisi yazılı çizili bir şeydir , anonim halk eseri ya da efsane değil ya açarsın neresinde o teorinin insan maymundan geliyor diyorsa gösterirsin bu kadar basit. gereksiz iddayı anlıyamıyorum ben. o şöyle demiş bu böyle dmeiş ne gerek var. teorinin sahibi Darwin'dir açar onu okursun eğer iddia ettiğini gibi darwin evrim teorisindei nsan maymundan gelmiştir diyorsa gösterirsin. bu kadarda basit Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Hayret CYRAND bizmi şaşı görüyoruz nedir, dervinin lakabı nasıl anılır öyleyse. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Hayret CYRAND bizmi şaşı görüyoruz nedir, dervinin lakabı nasıl anılır öyleyse. hala neredesin darwinin lakabına bilmem nesine değil yazdıklarına bak. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Bilgiç durumunla takdire şayansın galiba bir şeyler öyrenicez bu yaşta derwin gayesi neyi anlatmaya ne ispatlamaya çalışıyordu izah edermisiniz. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Bilgiç durumunla takdire şayansın galiba bir şeyler öyrenicez bu yaşta derwin gayesi neyi anlatmaya ne ispatlamaya çalışıyordu izah edermisiniz. bu bilgiçlik değil bu söylediğim bilgiçlik olursa vay halimize. evrim teorsinin neyi anlattığını öğrenmenin en iyi yolu darwinin kendisidir. orada görürsün darwin maymundan mu geldik diyor maymunla atamız ortak mı. önce ona söylemelr atfedip sonra o söylemleri eleştiremk havanda su döğmek yada kendi gölgenle boks yapmak gibidir Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 5 Kasım , 2005 Ben netice itabarıyla bu hikayeler demode olmuş kanısındayım, dinlerdeki içinde bulunan verilerin araştırmaları bu gün çoğu çözülmüş durumda enerjik varlıklarız ortam ve mekan kurulduktan sonra uygun olan yaratılır, şu anki tabiğat olaylarında çöp tenekesinin altında bile bir böcek oluşuyor gerekçe olarak dünya koşulları ve devirlerce bir çok yaratılış oluşmuştur veya oluşturulmuştur bu iki foksuyon göz ardı edilemez. Evrim madde mekan ortam bölgesi için kısıtlı olduğu göz önünde bulundurulmalı dünya evrimi de söz konusu olması gerekli bu fırsat bağzı dünya dışı ekümenlerde dikkate alınması gerkir düşüncesindeyim. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 hikayeler ? demode olmak . biz bir bilimsel teoriden bahsediyoruz bu teori üzerindne bin yıl geçsede kendiliğinden demodeo lmaz ancak çürütülebilir. bunun yoluda o en büyük ynalışa düşmemektir. bilim sahasında tek silah olarak dini kullanmamak. bilimsel teoriler dine uyugn olup olmadıkları ya da kutsal kitaplarda yazanalra aykırı olup olamdıklarına göre sınıflandırılamaz. bu işin teme ruhuna aykırıdır. ve bir şeyi de unutma tanrı ve din kavramları bilim alanında sorgulanamaz. bir netice yada sonuç elde edilemez. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 ve bir şeyi de unutma tanrı ve din kavramları bilim alanında sorgulanamaz. bir netice yada sonuç elde edilemez. Bende aynı fikirdeyim etrafımda evrim teorisi ve ünüvestelerde eyitim veren yakın akrabalarım var, iki teyzem de ingilterde felsefe prof. olarak eyitim le tr. de ders verdi benim bu hususta dinlediklerim ve bin üstünde okuduğum kitaplarla temel bilgim le olan müzakereler idağilizim dışına çıkmamızın gerekçelerini arkıyolojik buluşlar vesile oluşturmuştur. Görüş itibarımız dünya ile ilgili olmasının dışına çıkmamızda gerkli bence. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 insanoğlu varlığındna beir hep bir temel sorunun cevabını aramıştır doğayı sorgulamak. aklına gelebilecek her türlü icat bu sorguların sonucu ortaya çıkmıştır. bu gün doğanın milyonda birini bile çözemediğimiz varsayılıyor. ama şu unutulmuyor çözemeyeceğimiz değil. insan nesli devam ederse belki bu milyonlar alır. ama bir noktada var insan beyninin ana beslenme kaynağı dış dünyadan topladığı verileri yorumalaktır. bne şahsen merak ediyorum doğanın beynimizde yarattığı algılar duymak, koklamak, görmek, dokunmak vss bunlar doğadaki kozmonun ne kadarını yakalayabiliyor. biliyoruzki bir çok hayvanda bizde olmayan algılama yetileri var. büyük beyaz köpekbalığı avının vucudundan çıkan elektriği çenesinin altındaki alıcılarla algıalyarak yakalıyor. acaba bizim algı kabiliyetimizi ve duyum yetilerimizi aşan başka enerjielrde var mı. neticede doğa neyi önümüze sürerse beynimiz ancak onu algılayabilir. biz dünya ile ilgili olanın ne kadarını çözebildik ki. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 İşte enterasan bir konu, bu mevzu doğa bilimcileri ve din bilimcilerini karşı karşıya getiriyor, mahlukatın forumu oluşum süreci yumurta ve karın boşluğunda kozmik enerjiyi emisyon karekteri ve fırakansı var bunun dışında eksik fazla deyişik türde enerjiyi ememez, bu gerekçe ile mahlukat deyişik algılamalara hislere sahiptir. Bunun ispatını şöylede açıklıyabiliriz mısırdaki üç piramitin değişik açıları ve boyutları var üçününde odak noktasına kozmik enercinin giriş çıkışları farklıdır. Birde doğaya müdahele ile yarısı insan yarısı hayvan oluşumu var bu hususda bilgim yok, topkapı sarayındaki yarısı timsah yarısı çocuk mumya gibi osmanlı zamanında mısırdan getirilmiş. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 ama doğa bilimcileriyle diğer dediklerin arasındaki fark birisi bilimsel teorielr sunuyor ortya tatrışamya açıyor diğerleri. sadece o teorileri yraadılışa aykırı bulup reddediyor ve hiç bir teori koymuyorlar ortaya. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 yaradılışa aykırı bulup yaradılışın var olduğunu anlatmaya çalışmakta bir çalışmadır ancak bu sizin açınızdan bir teoridir. bizim için değil sen bunu kabül et bir kere bir tez atmak gerek diye yalandan birşeyler çıkaracak değiliz ya ortaya... yaratılışın olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. canlıların evrimleşemeyeceğini anlatıyoruz. hatta 200 300 milyon yıllık fosillerle günümüzün fosillerinde bir değişiklik yok bunları anlatmaya çalışıyoruz. sizde bu sefer değişime ihtiyacı olan varlıklar evrim geçirir olmayan geçirmez diyorsunuz ya... daha ne yapalım... ibret almak isteyen objektif olanlar anlar bunu. bak değişiklikle canlılar kalıtsal olarak değişim gösterseydi... afrikadan alınan bir grup maymun üzerinde yapılan bir deney vardı. maymun olması evrim teorisiyle alakalı değildir. ekvatordan alıp dönencelere yakın biryerde farklı iklim şartlarına tabii tuttular. maymunlar bırak üremeyi hepsi öldü. bu zamanlada olacak bir durum değil çünkü onlar bu özellikte değil değişemezler. sibirya köpeklerini anlatmama gerek yok zaten... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 yine aynı şey. üçyüz milyon yıl önceki fosillerle bu günküler aynıymış. üç yüz milyon yıl önceki fillerle bu günküler aynımı. atlar üçyüz milyon yıl önce nasıldır. evrim tüm canlıların evrim geçirdiğini söylemezki timsah gibi bir çok sürüngen biçimini korumuştur. yalan okumadığın bir teori hakkında olur olmadık iddalarda bulunmaktır. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 lütfen isnatlarında dikkatli ol ben tekbir kaynak kullanmıyorum... ali demirsoy, cemal yıldırım, mine unganıda okuyorum... sen atın evrim senaryosunu iyi incele bakimm... 1980 de chicago da evrimcilerin toplantıda ne dediklerini biliyonmu? -"50 milyon yıl önce yaşamış 4 tırnaklı tilki büyüklüğüneki canlılardan, bugünün tek tırnaklı atına kadar geçirdiği değişimlerin geçersizliğini hepimiz bilmekteyiz... ara geçiş formları bulunamamıştır. çıkan fosiller bütünüyle farklı şekillerde çıkmaktadır. " kendileri itiraf etmişler arkidiş bunu atın evrim meselesi bak nasıl ortaya çıkmış... hindistan güney amerika, avrupada değişik zamanlarda ortaya çıkmış, farklı türdeki canlıların, fosillerini evrimciler hayal güçleri doğrultusunda sıralamışlar. buradan atın evrim şeması çıkmış. ona bakarsan evrimciler 20 farklı şemaylaatın evrimini anlatıyorlar. peki hangisi doğru o zaman ne bilcez biz.. bu kaynaklara göre 55 milyon yıl önce yaşamış köpeğe benzer bir canlıyı atın atası yapmışlar. o zamanlar insan varmıydı peki. atı bu şekile sokan neydi... neden evrimleşti atların atası olarak sunulan iskeletin aynindan afrikada yaşayan köpek cinsi bulundu bu ne oluyor o zaman Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 komediye bak referans ne "chicago da evrimcilerin toplantısı" kendileri itiraf etmişmiş. Turna Dursun islam fıkıhıydı, yılalrca müftülük yaptı. trt de inanç dünyası programları yaptı. sonra ülkenin en keskin ateist lerinden birisi oldu. o halde allah yoktur dimi. Turan Dursun öyle diyor çünkü adam müftü fıkıh. tamam ben chicago da evrimcilerin sonra nedir bu evrimciler ünvanları nedir. dünyada neyi temsil ederler. senin dediğini varsaysak bile onu demek deışında neyle adları duyulmuştur. bunları da varsaymıyorum. onlar öyle dedi diye evrim teorisi çökmüştür diye kabul ediyorum. bu mantıkla sen Turan Dursun böyle yaptı diye allahın olmadığını mı kabul edersin. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 bu adamların ünvanlarınıda yazarım oraya bir gazete küpüründen almıştım şimdi evdeler yanımda değil. birtanesi sanırım. rensberbermiydi rensbergermiydi tam hatırlayamıyorum... bunların bir kısmı arkeolog bir kısmı evrimci turan dursun sapığın tekiydi ve o şekilde bir zavallıyı birileri öldürdü... sen ona bakarsan aziz nesinde hafızdı. ama en azılı ateist oldu süleyman ateş bazen yolunu şaşırtıyor. bunu bilimle kıyaslayabilirmisin hani bilim kesin verilere dayanırdı.. çamura yatma şimdi. adamlar çaresizliklerini söylüyorlar... din ve islamiyet asla allahı inkar etmez inkar eden dinden çıkmış olur din ayrı bir şeydir. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 yani bu tür kıyaslamalar, senin işine gelicne doğru. işine gelmeyince olurmu öyle şey onalr yolda sapmış olanlar :) yani cihicago lu bir grup "evrimci" nin, evrime aykırı şeyler söylemesi evrimin çöktüğü anlamına gelir. islam fıkıhı olan birinin islama aykırı şeyler söylemesi onun yoldan çıktığını gösterir. açmura yatan tek sensin. seninki klasil mantık benim fikrime uyan kıyasalmalar doğrudur, benim fikrime ters olan kıyaslamalr saçmlaıktır. ben aynen senin mantığınla kıyasalama yaptım. olurmu öyle şey dedin. tek yönlü çalışan beyinelr bilimi hiç bir zaman anlıyamazlar. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 6 Kasım , 2005 çok doğru dedin tek yönlü beyinler daima böylece sabit kalır.... ben o adamların açıklamalarıyla teori çökmüştür demedim ki onlar sadece atların atası hakkında açıklama yapmışlar daha bir sürü böyle itiraflara rastlıyoruz... sen kendine taraftar arıyorsun ben senin söylediklerinle dinimi değiştirmem. asıl sen tek taraflısın. turan dursunu bana fakih olarak gösterdin... o zaman bu adam böyle yapıyorsa sende bunu yaparsın diyorsun... işte bu tek taraflılıktır... casuslar ve ajanlarda çalışmalarını sağlıklı yürütmek için aynını yapar. bu işin eğitimini bir güzel alır... sonra kutunun içinden başka şey çıktı kaçınnnnnn... der.... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2005 fillerin ayni anda yasamasinda evrim teorisi acisindan hicbir sorun yok.Tabii sen evrim teorisini tam olarak bilmediginden evrimi biri bitme digeri baslama olarak algiliyorsun.Evrim teorisi boyle birsey soylemez,hatta evrimlesmek demek hep iyiye gitmek demekte degildir.Bazi yonlerden iyiye donusen bazi yonlerden korelebilir,butun olay organizmanin dogaya uyum saglamasindan ibarettir. madem filler mamutların atası ve ikisi aynı anda yaşıyabilior, günümüzde neden böle bir tür yok. hani insanın geride kalmışı nerde? hipopotamınki nerde. ( inekler dersin sen şimdi allah bilir ) maymununki nerde. nerede aynı türün gelişmişi ile gelişmemişi. nesli tükenmiş türleri eski formlar olarak göstermekle birşey elde edemezsiniz. evrim diğe birşey varsa günümüzdede halen devam etmesi gerekiyor ama günümüzde bunu ispatlıyan hiçbirşey yok. daha öncede dediğim gibi günümüzde ilkel kabileler halen var ama bunlar nedense amerikada yaşıyan birisi ile aynı gelişimi göstermiş insanlar. NEDEN ? evrim teorisine göre ihtiyaçlar doğrultusunda canlı gelişir, şekil değiştirir. kullandığı özellikleri veya organları gelişir kullanmadıkları geriler. peki insan çiftleşme sırasında erkek spermlerini boşalttığı zaman kadın neden bu sperlerim yolculuğunu kolaylaştıran ve yaşamasını sağlıyan bir sıvı salgılar. yani bu sıvı tam olarak bu spermler için tasarlanmış birşeydir. bu evrim teorisine göre nasıl bir ihtiyaç sonucunda ortaya çıkmıştır. bu tamamen bilinçsizce olan bişeydir. halen bu sıvının ne işe yaradığını bilmeyen var. tamam zürafa yüksek yerlere ulaşmak için boyunu uzamış (boyunu uzayana kadar ne yapmış acaba, neden yerdeki yiyecekleri yiyerek sindirim sistemi evrim geçirmemiş merak ediyom ) bunu kabul ettik diyelim. ama bilinsizce gelişen özellikler için ne diyeceksiniz? Alıntı
Φ BilgiEr Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2005 Iyide Ceviz,geri kalmisini gostersek bu seferde "aaa bak milyonlarca yildir degismeden bugunlere kadar gelmis"diyorsunuz,agbi bence siz nasil saldiracaginizi sapitmissiniz bea Agbi olaya carpik bir bakis acin var herseyden once."Geri kalmis" diye bir tur yok,su anda olan her tur dogaya uyum sagladigi surece yasayacak;geri kalmis ne demek?Doga degisirse onlarda mecbur degisecek yada yokolacaklar. "Su anda neden boyle gecis formlari gormuyoruz?" diyorsan eger,bunlar boyunlarinda "ben gecis formuyum" asili tabelalarla dolasmiyolar ki gormedigini nereden biliyorsun?Mesala su agactan agaca havada suzulerek atlayan,hani kollari ve bacaklarinin arasinda deri parcalarini parasut gibi kullanan sincaplar varya,belki onlar bundan milyonlarca yil sonra yarasamsi memelilere donusecekler,nereden biliyorsun? Bir yerde denk gelmistim uc gozlu surungen turu varmis,ucuncu gozu sadece infrared isinlari goruyormus,mesala bu da yeni bir tur olma yolunda. Ondan sonra H.yahya`nin kitabinda da bahsettigi meyve sinegi deneyinden cikan sonuclara bak,yeni bir turun olusumu gozlenmekte. Bazi balinalarda arka ayaklar iyice belirginlesmeye baslamis,tekrar karaya cikma yolunda olmasinlar sakin? Bilinmez ama bu yolda isaretler cok. Ceviz soyle demissin; kadın neden bu sperlerim yolculuğunu kolaylaştıran ve yaşamasını sağlıyan bir sıvı salgılar. yani bu sıvı tam olarak bu spermler için tasarlanmış birşeydir. bu evrim teorisine göre nasıl bir ihtiyaç sonucunda ortaya çıkmıştır. bu tamamen bilinçsizce olan bişeydir. cevabi basit,bu ihtiyacin sebebi uremek,hayatta kalmak,neslini devam ettirmek.Bilincsizce olan birsey degil,kimyasal etkilesim arkadasim.Tesaduf degil yani, zorunluluk. Zurafa konusunda -bu soyliyecegim her canli icin de gcerlidir- ;zurafanin boynunun her milimetrik uzayisinda tum vucudu da bir sonraki gelismeyi kaldirabilmek icin ona gore yapilanmis olsa gerek.Neden sindirim sistemi degissin ki sonucta yerden yerse et mi yiyiyor,yine bitki yiyen bir hayvan degil mi bu?Kaldi ki tum vucud bu degisime ayak uydurduguna gore o da belli olculerde degismistir.Ve sakin birseyi unutma ki bu degisimler cok yavas olan degisimler,milyonlarca yildan bahsediyoruz. Aslinda zurafadan konuyu acmisken senden meseleyi bu degisim aninda kalbin o kadar yukarida ki beyne nasil kan pompalayabilecegini sormani beklerdim.Bak sana ipucu bile veriyorum,hadi iyisin gene. Gerci bu sorununda cevabi bu paragrafin ilk cumlesi olurdu. Not:Hipotatamin atasi inek degildir,gulmene gerek yoktu.Hipotatamin atasi buyuk ihtimalle su andaki balinalarin atasiyla aynidir ve bu da yaklasik 65 milyon yil oncesine gider. Hipolar da balinalar gibi tuysuzdur,su altinda dogururlar,emzirirler ve su altinda birbirleriyle kominikasyon kurarlar. Saygilar... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 8 Kasım , 2005 (düzenlenmiş) bayaa bir döktürmüşsün ama doğru düzgün bir cevap verememişsin. anlamıyorsun deyip duruyorsun ama asıl sen benim sorularımı anlamıyorsun. evrim teorisini artık herkes biliyor. teoriye göre değişimin çok uzun süreçler içerisinde olduğunu ve halen devam ettiğini burdaki herkes iyi biliyor. evrim teorisine göre canlılar koşullara,ihtiyaçlara göre fiziksel değişimler gösteriyor ise aynı canlının dünyanın değişik yerlerinde evrimsel olarak ilerlemişi veya geri kalmışı aynı anda yaşyor olması gerekir. ve bu mantığa dayanarak cevaplamadığın şu soruyu sordum sana ""günümüzde ilkel kabileler halen var ama bunlar nedense amerikada yaşıyan birisi ile aynı gelişimi göstermiş insanlar. NEDEN ?"" bu bahsettiğin paraşütlü sincabın neden yarasaya benzemiş hali yok. neden hepsi aynı anda ve aynı hızda evrimleşiyor. yoksa bunlar araların telepatik olarak haberleşip "bakın çocuklar üç deyince hep beraber kuyruğumuzu atıyoruz tamammı. sayıyorum bir, iki ..." cevabi basit,bu ihtiyacin sebebi uremek,hayatta kalmak,neslini devam ettirmek.Bilincsizce olan birsey degil,kimyasal etkilesim arkadasim.Tesaduf degil yani, zorunluluk. nasıl bilinçsizce olan bişey değil. tamamiyle istem dışı olan bişey. yani zürafanın yukarıya uzanmaya çalışarak boyununun uzaması gibi bişey değil bu. orada bir zorlama ve bilinç var. dediğim gibi bu özelliğin farkında olmayan birçok insan var. peki kadın vücudu nasıl oluyorda habersiz olarak böle bir sıvı geliştirebiliyor. vücut kendi kendine şölemi diyor "ulan içime bir sıvı boşalıyor ama bunlar habire ölüyor, dur bunlar ölmesin diye bende bir sıvı salgılayıveriyim bari, ama bu sıvının hayatta kalması için nasıl bir sıvı salgılamam lazım bunu nerden bilecem.. hmmm neyse ben çeşit çeşit salgılayayım bitanesi tutar"" ??? bence evrim teorisine göre halen insanların evrimleşme sonucunda oluşması gerekirdi. VAR OLAN BİRÇOK ÖZELLİĞİN EVRİM SONUCUNDA OLUŞMASI İMKANSIZDIR. Tarih: 8 Kasım , 2005 Düzenleyen: ceviz Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.