Φ ceviz Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2005 Hepimiz birer ara formuyuz,nedir bu kadar sasirdigin.Siz varya siz A ile C`nin arasinda ki B ara formu bulunsa bu seferde A ile B`nin arasi nerde diye sorarsiniz?Anlamadiginiz hercanli zaten birer araformdur. evet maymundan veya sana göre herneyse insana geçiş dönemindeki canlı türü nerde diye sormamızı istemiyorsun anlaşılan. evet saçmalamalarından bunu anlıyoruz. yani A dediğin bizim ilk halimiz ve B dediğinde şimdiki halimiz öğlemi. arada birşey yok yani. utanmadan bunu soracaksınız diyorsun bide. :D heralde sorarız. nerde bu ara formlar kardeşim. yok yok yok. sen hala kendini kandır dur. bak bayram yaklaşıyo. git maymunların elini öp. Bak buyuk harflerle yaziyorum,iyi oku INSAN MAYMUNDAN GELMIYOR.Simdi seni senle birakiyorum ,o "biz maymundan geliyorsak günümüz maymunları ne iş?" sorusunu bir daha dusun,sonra yine gel buraya. zaten saçma olan evrim teorisini iyice saçma bir hale getirdin. tebrikler. *Kopeklerin ayaklarinda ki o arka ust kisminda ki uzanti nedir?Hic bir ise yaramadigina gore bu parcanin varliginin nedeni nedir?Allah`in gereksiz yere boyle bir uzantiyi yaratmasi mi yoksa bu uzvun artik ise yaramadigi icin evrim surecinde yok olmakta olan besinci parmak olmasi mi daha mantikli? bu uzantı ne zamandan beri köpeklerde var söylermisin bana. bulunan ilk köpek fosillerinde bu parmak yokmuydu. veya bu parmağı kullanan bir köpek fosili bulundumu. söylermisin.. bulunur elbet demi. bulunur bulunur. *Tavuklarin ayaklarinin alti tuyle degil pullarla ortuludur,surungenlerden kalmis olabilir mi? sence tüylemi kaplı olmalıydı. sence bu evrimin ürünümü? *Allah`in once Adem`i yarattigini goz onunde bulundurarak,neden erkeklerde hicbir ise yaramayan meme dokularinin oldugunu aciklayabilirmisin? çünkü bizler memeliyiz.asıl size göre erkeklerde meme uçları olmaması lazm. *Neden magaralarda yasayan bazi balik turlerinin ve mesala yarasalarin islev gormeyen gozleri vardir?Allah onlari neden kusursuz yaratmamis? neye göre kusursuz yaratmamış.. neyle kıyaslıyorsun sen. yılan niye sürünüyoda ayağı yok. biz niye yürüyoruz. süpermen gibi özelliklerimiz niye yok. hatta süpermenden daha iyide olabilirz. ne diyon kardeşim sen. bunun sınırı yokki. herşey olması gerktiği gibi. asıl sizin söylemeniz gerekir yarasaların neden hala gözü olduğunu. maden kullanılmayanlar atılıyo. haaa pardon daha atacak demi. atar atar bekle. nedense daha herhangibir organını atmış ve atrmamış aynı tür göremedik. neden acaba. *Kuyruk sokumu rontgende ufak bir kuyruk kalintisi gibi gorulur,hicte bir ise yaramaz.Ayni sey apandis icinde gecerli.Neden? sizin teoriye göre apandisin eskiden bir işe yarıyor olması gerekir. sonradan evrim sonucu lazm olmadığı için kullanılmıyo artık. peki bu apandis eskiden ne işe yarıyormuşta şimdi bir işimize yaramıyor.? eskiden onun kullanılmasını gerektiren hangi farklı koşul varmış.??? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2005 Yamyam,agbi arastiriyorum diyorsun da neden Tevrat uzerinden arastiriyorsun?Tevrat ve Incil `deki bilgiler Kuran`i Kerim`in gelmesiyle yenilendigine gore Kuran`i baz alarak arastirmalarini yapsana! Evet eger Kuran`da ki ayetleri kelimesi kelimesine alirsaniz cikmaza dusersiniz,verebilcekleri anlamlar uzerine dusunerek okursaniz size cok guzel isaretler vardir.Mesala Muminin 12-14 `u okuyun,evrim teorisine en guzel isareti verir. Kralx "Valla benim inandığım değerler teori değil.." demissin ama ne olduklarini soylememissin.Teori degilde nedir,kanun mu?Sen dedenin maymun oldugunu icine sindiremiyorsun da bu kanitlari ne yapcaz peki?Insanin fiziksel olusumunda hayvandan farki yoktur arkadasim,insanin tek farki "icine uflenen ruhtur".Ruhun varligina kanit olmasa da ruhun varligina inanmakta,olumden sonra ki hayatin varligina inanmakta bir zarar yoktur;yeter ki bu senin de bahsettigin "degerler" bizlerin maddesel dunyayi kavrama yeteneklerimize set cekmesinler. Kralx, " harikulade yaratılmışlıkarı " demissin,sunu bilki evrende harikulade olmayan,kusurlu olan o kadar cok sey var ki.Sen sunlara bir cevap verebilirmisin acaba? *Kopeklerin ayaklarinda ki o arka ust kisminda ki uzanti nedir?Hic bir ise yaramadigina gore bu parcanin varliginin nedeni nedir?Allah`in gereksiz yere boyle bir uzantiyi yaratmasi mi yoksa bu uzvun artik ise yaramadigi icin evrim surecinde yok olmakta olan besinci parmak olmasi mi daha mantikli? *Tavuklarin ayaklarinin alti tuyle degil pullarla ortuludur,surungenlerden kalmis olabilir mi? *Allah`in once Adem`i yarattigini goz onunde bulundurarak,neden erkeklerde hicbir ise yaramayan meme dokularinin oldugunu aciklayabilirmisin? *Neden magaralarda yasayan bazi balik turlerinin ve mesala yarasalarin islev gormeyen gozleri vardir?Allah onlari neden kusursuz yaratmamis? *Kuyruk sokumu rontgende ufak bir kuyruk kalintisi gibi gorulur,hicte bir ise yaramaz.Ayni sey apandis icinde gecerli.Neden? Hasa Allah`i burada islevsiz birakmaya calismak gibi bir amacim yok,ateist olmadigimi daha once soyledim.Kanitlar evrime isaret ediyorsa ve hatta Kuran`i Kerim`de de buna isarette varsa rasyonel bir insanin yapmasi gereken olaya hic degilse acik fikirlikle yaklasip olabilirligini kabul etmektir. Saygilar... Bay yada bayan bilgier ateist olmadığını ifade etmişsin ama ben aynı fikirde değilim.. Eğer inanan biriysen bu yazıların inançla tersdir. İnanıp inanmaman beni ilgilendirmez tabi.. Gelelim sorunlarına..)) 1- Teori: Görüş, nazariye, alışılmışın dışında fikir kalıpları ve doğruluğu ıspatlanmamış ön varsayımlardır.. Nasıl olurda tarih, toplum ve belgelerle göz önünde olan bir din, teori olur.. Ya.. ben bu forumda gün geçtikçe daha da şaşkınlıklara düşüyorum.. Aklınız başınızdamı, yoksa gerçekten bilmiyormusunuz.. Biri çıkar lotoyla, yaratılışı kıyaslar, biri çıkar din teoridir der... Lütfen akılcı ve ciddi yazın... 2- Hayvanların tümünün yaratılış hikmetlerini anlasak, ulamadan da ulama olurduk.. Allahı daha yakınen tanırdık.. Körelmiş organ diye bahsettiğin organlar, henüz ne işlevi olduğunu bilmediğiniz organlardır... Allah boş yaratmaktan ve bilgisizlikten beridir... Hadi ateistlerin bir kastı var ve bunları kasten önümüze getiriyorlar, size ne oluyor..? nasıl bir Allah inanacı ki bu, Allaha eksiklik isnad ediyorsunuz..?? Saygılar.. Alıntı
Φ BilgiEr Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Herseyden once birbirimize saygiyi elden dusurmemek dilegiyle... Ozellikle Arman ve Ceviz her seferinde soruyorsunuz "bu ara formlari nerede" diye,"bulunamaz cunku oyle birsey yok" diyorsunuz;bende habire var diyip duruyorum. H.yahya`nin kitabini okudugum icin bu fosil delillerine ne diyeceginizi adim gibi biliyorum,bazilarina "hayir o bir maymundu",biraz daha insansi olan delillere ise- Homo Erectus gibi- o bir insandi diyip evrimcileride yalanlayip isin icinden kurtulacaksiniz. Cunku tum dogruyu siz biliyorsunuz, bu isin bilimini yapan bu kadar insansa cehennemlik,degil mi? Olmaz,itiraflarla dogruya ulasamazsiniz.Cyrano rumuzlu arkadas demisti bir yazisinda "eger curutmek istiyorsaniz gelin karsi bir hipotezle". Simdi bakin su iki fotografa; http://putfile.com/pic.php?pic=11/30500480198.gif&s=x11 http://putfile.com/pic.php?pic=11/30500473219.gif&s=x11 Bu iki foto`dan da anlasilacagi gibi maymunlarla olan -simdilik bilindigi kadariyla-ortak atamiz A.Afaransis bu turden sonra yani yaklasik 3 milyon yil once maymunlarla evrimsel yolarimiz ayrildi. Yaw simdi ben bunu yazrakaen birsey farkettim ki o da ben boyle milyon yillardan bahsederken sizin kafaniz bu milyon yillara basmiyor be agbi.Ondan sonra tesaduf olayina sasiriyorsunuz.Milyonlarca yil gibi bir surede olabilecek olasiliklar neredeyse sinirsiza yakindir arkadaslar.Bu sure ne kadar uzun olursa olasiliklarin miktari o kadar artar.Arkadasin biri "2005 yilina girdigimiz su gunlerde" diye bir laf etmis sanki cok uzun bir sure gecmis gibi,halbuki milyon yillarin yaninda bir arpa boyu yoldur haberi yok! Simdi ceviz, su yukaridaki fotolarda isimleri gecenlerin fosilleri var bilader,H.yahyacilar ne kadar kabul etmeselerde bunlar birer araform diye kabuledilir. Cok laf salatasi etmissin ama hicbir evrimsel kalintiyi "kusursuz yaratilisi savunan biri olarak" aciklayamamissin. Uzun lafin kisasi bu kalintilar evrimsel kalintidir,ise yaramayan organ artiklaridir ki evrimlesmede bu sekilde kusurlu kalinti kalmasi zaten beklenebilir. Burada sorulan soru sudur.Allah her yarattigini islevigiyle beraber yaratir,diye inaniyorsunuz yani bu bir organ olsun,o yaratigin tumu olsun veya tas olsun,toprak olsun,gezegen olsun,yildiz olsun vs.Peki islevi olmiyan bir organin o yaratikta bulunmasinin sebebi nedir? Bu baglamda evrimin islevi olmiyan mesela yarasalarda ki gozu atmasi illaki beklenecek veya gorulmesi gereken bir sarttir diye birsey yok cunku kimse evrimin kusursuz oldugunu veya isledigini soylemedi ama Allah`in kusursuz yarattigini soyliyen sizsiniz,kusursuz bir yaratikta islevi olmiyan goz ne alaka o zaman? Saygilar... Alıntı
Φ BilgiEr Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Bay yada bayan bilgier ateist olmadığını ifade etmişsin ama ben aynı fikirde değilim..Eğer inanan biriysen bu yazıların inançla tersdir. İnanıp inanmaman beni ilgilendirmez tabi.. Gelelim sorunlarına..)) 1- Teori: Görüş, nazariye, alışılmışın dışında fikir kalıpları ve doğruluğu ıspatlanmamış ön varsayımlardır.. Nasıl olurda tarih, toplum ve belgelerle göz önünde olan bir din, teori olur.. Ya.. ben bu forumda gün geçtikçe daha da şaşkınlıklara düşüyorum.. Aklınız başınızdamı, yoksa gerçekten bilmiyormusunuz.. Biri çıkar lotoyla, yaratılışı kıyaslar, biri çıkar din teoridir der... Lütfen akılcı ve ciddi yazın... 2- Hayvanların tümünün yaratılış hikmetlerini anlasak, ulamadan da ulama olurduk.. Allahı daha yakınen tanırdık.. Körelmiş organ diye bahsettiğin organlar, henüz ne işlevi olduğunu bilmediğiniz organlardır... Allah boş yaratmaktan ve bilgisizlikten beridir... Hadi ateistlerin bir kastı var ve bunları kasten önümüze getiriyorlar, size ne oluyor..? nasıl bir Allah inanacı ki bu, Allaha eksiklik isnad ediyorsunuz..?? Saygılar.. Kralx,tekrar ateist olmadigimi belirtmek isterim.Allah`in varligina inanirim,olumden sonrasina inanirim ama inanclarim sizinkinden farklidir,aciklamaya calisayim. Evrende hersey belli biyo-kimyasal ve fiziksel kanunlar dahilinde oluyor,bu kanunlarin disinda en ufak bir atom bile suradan suraya gecemiyor.Bu kanunlari koyana Allah demekte hicbir mahsur yok,buna hicbir karsitligim yok.Hatta Big Bang`i dusunursek bu bir gereklilik.Benim dusuncelerimdeki farkliligim su: Allah evreni ve dunyayi 6 gunde ( 6 uzun zaman dilimi) yaratmis dimi?Istese bir anda da yaratabilirdi ama evre evre yaratmis,yukarida bahsettigim kanunlar dahilinde yaratmis.Ve siz insanin evre evre olusabilecegine inanmiyorsunuz,insanin ana rahminde Kuran`in deyimiyle bir nufteden 9 ay gibi kisa bir surede degisip bebek oldugunu biliyorsunuz ve buna ragmen milyonlarca yilda evrimlesebilecegimizi redediyorsunuz. Yani ne biliim mesala Nuh peygamber ornegi,o kadar canli bir gemiyle kurtuldu degil mi?Yani Allah onlari kendi gucunu kullanip da kurtarabilirdi -mesala cevrelerine bir kalkan olustururdu,iceriye su falan dolmazdi gibi- veya Fil suresini hatirlayin bir halk ebabil kuslari yardimiyla kurtuldu ,ne biliim mesala Allah bir atom bombasi falan yollayabilirdi buna gucu yeter ama yapmadi degil mi?Goruyorsunuz Allah`da bu yukarida bahsettigim evrensel kanunlarin disina cikmayi pek sevmiyor.Gerci ciktigida olmus mesala Musa`nin denizi ortadan ikiye ayirmasi gibi falan ama genelde Kuran`da anlatilan bircok olay biyo-kimyasal ve fiziksel kanunlar dahilinde olmustur. Ve buna ragmen sizler Adem`le Havva`nin zembille indigini soyluyorsunuz,bende bunu anlamiyorum.Hic degilse evrim teorisinin olabilirligini kabul edin bari ki Kuran`i Kerim`de ki bazi surelerde evrime isarette bulunabilir.Buyrun; 12- Andolsun ki, biz insanı süzme çamurdan yarattık. 13- Sonra sperma halinde korunaklı bir yuvaya yerleştirdik. 14- Sonra spermayı embriyoya dönüştürdük. Arkasından embriyoyu et parçasına dönüştürdük, arkasından et parçasından kemikler yarattık, arkasından kemiklere et giydirdik. Sonra onu başka bir yaratığa dönüştürdük. Yaratıcıların en güzeli olan Allah ne yücedir! (Mu`minun) Bakin, acikca suzme camurdan yaratilan insan korunakli bir yuvaya aliniyor.Daha henuz ortada bir insan yokken,insan daha henuz yeni yaratiliyorken bu yuva (ana rahmi) kime ait?Ya 14. ayete ne demeli? Resmen "sonra onu baska bir yaratiga dondurduk" diyor. Lutfen evrim teorisini Allah`a inanip inanmama bazinda degerlendirmeyin,insanlarin ve kendinizin kavrama kabiliyetlerinin onune set cekmeyin. Sizlerin inandigi bicimdeki -zembille indirilme- yaratilisa dair bir kanitin var mi Kralx,yok o zaman bu durumda seninki de ispatlanamamis bir teoriden oteye gidemez. Saygilar... Not:Bu arada unutmayin,Ilahiyat pofosorlerimizde "maymuna yesil isik yakti",onlar bile soyluyor celisen bir yer olmadigini.Onun icin Ceviz ozellikle sana soyluyorum seninde maymunlarin elini opmende bir sakinca yok yani.Buyrun okuyun; http://www.tempodergisi.com.tr/toplum_poli...terfriendly=yes Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Bilimsel gelişmeler karşısında, dinin varlığını devam ettirebilmesi için, bu gelişmeleri kabul etmekten ve öğretilerini bu gelişmelere uydurmaktan başka çaresi yoktur. Bunu yapmak içinde, "o ayet, işte bu anlama geliyor" şeklinde yorumlar yapılır. Halbuki hiç kimsenin, bilimsel gelişme olmadan önce o ayeti öyle yorumlayıp, önceden bunu bildiği yoktur. Kaldı ki, hiç bir bilimsel gelişme de, referanaslarını kutsal kitaplardaki o ayetlerden almamışlardır. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Yaradana inanan segili kardeşim bilgier. bizim savunmalarımıza karşı geliştirmiş ve şekillendirmiş olduğun evrim teorisini gayet iyi anlıyoruz. şimdi burda bulunan bahsettiğin araform fosilleri maymuna ayitti değildi veya doğruydu yanlıştı diye tartışmak saçma olur, bir sonuca bağlanmaz. diyelimki bu fosiller insana ait. peki diğer hayvanların araformları nerde. nerde ayaklı balinanın fosilleri? mamutların fillerin atası olduğunu söylüyorsunuz. peki mamutların yaşadığı dönemde fillerinde yaşadığından haberin varmı. günümüzde neden evrimleşmekte geri kalmış ve ilerlemiş iki aynı canlı türü yok. evrimleşen onca hayvanın nasıl olurda araformları bulunmaz. günümüz teknolojisinde ve imkanlarında bulunmama gibi bir ihtimali varmı? araform diye dünyada eşelenmemiş yer bırakmadınız hala uyduruk bir kafatasından başka bişey yok elinizde. yoksa bu evrim insanlara özgü bişeymi? Allah ı inkar edecez diye kendinizi kandırın durun siz. İslamiyet evrim teorisine yeşil ışık yakmış. Müslümanlığı nasıl bozacaklarını şaşırdılar. Allah önce Hz. Adem i yaratmış ve Hz.Adem'in kaburgasındanda Havva yı yaratmış. bunun neresi evrimle bağdaşıyor. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Seni mi kırıcaz be yam yam.. Dediğin olsun insanın da maymununda atası aynı olsun .. Pki söyle bakalım bu atamız kimmiş ? Neymiş? Ve nasıl oluşmuş? Anlat bakalım ? primatlar... Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 yahu kardeşim siz daha kendi içinizde bir bütün olamamışsınız yaaa... biri der insan maymundan geldi yok öteki der insan domuzdan gelme yav... kendinizi bu kadar düşürüp hakaret etmeyin ya...: kardeş canlılık bir hücreden başlayıp büyüyüp büyüyüp evrimleşip hayvanlar oluştu ve bunlardan maymundan insan çıktı demiyormusunuz siz... buraya kadar yanlışsam söyleyin.. darwine göre genlerden üstün olan geçirdiği mutasyonlar sonucu ayakta kalır ve yaşamına devam eder... pekii 1. soru maymun diger hayvanlarla aynı seviyedemi değil se nedeni nedir. aynı seviyede ise neden suda yüzemiyor olarak doğar yetişkinlik çağı diğer hayvanlarınkine nazaran neden uzun sürer.(bu nasıl üstünlük) onuda geçelim. maymunu diger hayvanlarla eşit sayalım. insan oluştuysa neden hala insan doğaya göre kendini savunamaz vaziyette insan doğduğu zaman ağlamayı bile bilmiyor... ne yüzmeyi yiyecek yemeyi bile bilmiyor darwinin anlattığı gibiyse üstün ırk insan olmalıydı, ve gerekli tüm donanımı olmalıydı . ama en zayıf ve savunmasız varlık insandır. bu yalan değil... kaplumbağanın bile kafasını sokacak evi var bizim yok.. çırıl çıplak doğuyoruz... evrim teorisini anlatan bir site adresi vermiştiniz ya orda insanın ceninlik sürecini hayvan şekillerine benzetecek kadar mantıksızca araştırmalar yapılıyor. bu mantıkla bilimi nasıl bağdaştırdınız bilinmez... ben kendi kendine mutlu olacak bir insan değilim arkadaşlar gerçekleri istiyorum. daha fazla bilgi istiyorm bu yüzden araştırıyorum.. evrimi kabül eden din adamlarına gelince... bunlar papa gibi, beyaz hoca gibi çeşitli kimse ve kuruluşların etkisi altında kalan adamlar olursa böyle olur tabii dostum... sitelerinde belirttikleri gibi evrimi kabul etmek yaratılışa inkar değildir anlamına gelmez. bu allahı inkar anlamına gelir. çünkü allah güç yetiremedimi insanı yaratmaya neden bu şekilde oluşuma izin versin.. o zaman insan onu tanımamakta haklı olur.. allah olmaz o zaman... zaten sitede bir tesadüften bahsediliyor bir tanrıyı inkar etmek olmadığından. bu adamların naaptığı belli değilll Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Bazıları tekâmülü, evrim karşılığı olarak kullanırlar. Oysa, bu iki kelime kavram olarak birbirinden çok farklıdırlar. Evrimcilerin “tekâmül” derken kastettikleri mânâ, bir türün zaman içerisinde bir başka tür hâline gelmesidir. Halbuki, tekâmül, ilâhî terbiye ile kemâle ermek demektir. Daha açık bir ifade ile tekâmül, meselâ, bir kavun çekirdeğinin çeşitli safhalardan geçerek kavun hâline gelmesidir. Evrimci tekâmülü böyle anlamaz. Ona göre, söz konusu çekirdek çok uzun bir zaman sonra karpuz, kabak yahut bir başka meyve veya sebze hâline gelebilir. İlim, hikmet, rahmet gibi nice hakikatleri bize ders veren “terbiye” ve “tekâmülü”, “evrim” gibi, donuk ve ruhsuz, bir kelimeye sığıştırmak mümkün değildir.. Saygılar.. Alıntı
Φ BilgiEr Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Yaradana inanan segili kardeşim bilgier.bizim savunmalarımıza karşı geliştirmiş ve şekillendirmiş olduğun evrim teorisini gayet iyi anlıyoruz. şimdi burda bulunan bahsettiğin araform fosilleri maymuna ayitti değildi veya doğruydu yanlıştı diye tartışmak saçma olur, bir sonuca bağlanmaz. diyelimki bu fosiller insana ait. peki diğer hayvanların araformları nerde. nerde ayaklı balinanın fosilleri? mamutların fillerin atası olduğunu söylüyorsunuz. peki mamutların yaşadığı dönemde fillerinde yaşadığından haberin varmı. günümüzde neden evrimleşmekte geri kalmış ve ilerlemiş iki aynı canlı türü yok. evrimleşen onca hayvanın nasıl olurda araformları bulunmaz. günümüz teknolojisinde ve imkanlarında bulunmama gibi bir ihtimali varmı? araform diye dünyada eşelenmemiş yer bırakmadınız hala uyduruk bir kafatasından başka bişey yok elinizde. yoksa bu evrim insanlara özgü bişeymi? Allah ı inkar edecez diye kendinizi kandırın durun siz. İslamiyet evrim teorisine yeşil ışık yakmış. Müslümanlığı nasıl bozacaklarını şaşırdılar. Allah önce Hz. Adem i yaratmış ve Hz.Adem'in kaburgasındanda Havva yı yaratmış. bunun neresi evrimle bağdaşıyor. Ceviz,nerede ayakli balinanin fosili diyorsun ve bugun bile bazi balinalarin ayakli dogdugunu bilmiyorsun.Eee arastirmadan,bilir bilmez konusursan boyle olur tabii. Balinalarin evrimine yonelik cok fosil bulundu,balinalarin simdiye kadar bulunan en yakin atasi ise bu; Basilosaurus 37 milyon yil once yasamis,17 metre boyunda, omurga yapisinin farkliligindan dolayi surungenlere benzemesiyle unlu.Ayrintili bilgi icin tikla (Ingilizce) http://www.victor.sa.gov.au/site/page.cfm?u=576 Mamutlarla fillerin ayni anda yasamasinda evrim teorisi acisindan hicbir sorun yok.Tabii sen evrim teorisini tam olarak bilmediginden evrimi biri bitme digeri baslama olarak algiliyorsun.Evrim teorisi boyle birsey soylemez,hatta evrimlesmek demek hep iyiye gitmek demekte degildir.Bazi yonlerden iyiye donusen bazi yonlerden korelebilir,butun olay organizmanin dogaya uyum saglamasindan ibarettir. Evrim teorisinde bu tur tartismalara girmeden once evrim teorisi hakkinda bir kitap okumani siddetle oneriyorum. Okumak isteyenler icin Prof Dr. Ali Demirsoy`un , Kalitim ve Evrim adli kitabini oneririm. Allah`i inkar etmedigimi de soylemistim sanirim. yahu kardeşim siz daha kendi içinizde bir bütün olamamışsınız yaaa... biri der insan maymundan geldi yok öteki der insan domuzdan gelme yav... kendinizi bu kadar düşürüp hakaret etmeyin ya...: kardeş canlılık bir hücreden başlayıp büyüyüp büyüyüp evrimleşip hayvanlar oluştu ve bunlardan maymundan insan çıktı demiyormusunuz siz... buraya kadar yanlışsam söyleyin.. darwine göre genlerden üstün olan geçirdiği mutasyonlar sonucu ayakta kalır ve yaşamına devam eder... pekii 1. soru maymun diger hayvanlarla aynı seviyedemi değil se nedeni nedir. aynı seviyede ise neden suda yüzemiyor olarak doğar yetişkinlik çağı diğer hayvanlarınkine nazaran neden uzun sürer.(bu nasıl üstünlük) onuda geçelim. maymunu diger hayvanlarla eşit sayalım. insan oluştuysa neden hala insan doğaya göre kendini savunamaz vaziyette insan doğduğu zaman ağlamayı bile bilmiyor... ne yüzmeyi yiyecek yemeyi bile bilmiyor darwinin anlattığı gibiyse üstün ırk insan olmalıydı, ve gerekli tüm donanımı olmalıydı . ama en zayıf ve savunmasız varlık insandır. bu yalan değil... kaplumbağanın bile kafasını sokacak evi var bizim yok.. çırıl çıplak doğuyoruz... evrim teorisini anlatan bir site adresi vermiştiniz ya orda insanın ceninlik sürecini hayvan şekillerine benzetecek kadar mantıksızca araştırmalar yapılıyor. bu mantıkla bilimi nasıl bağdaştırdınız bilinmez... ben kendi kendine mutlu olacak bir insan değilim arkadaşlar gerçekleri istiyorum. daha fazla bilgi istiyorm bu yüzden araştırıyorum.. evrimi kabül eden din adamlarına gelince... bunlar papa gibi, beyaz hoca gibi çeşitli kimse ve kuruluşların etkisi altında kalan adamlar olursa böyle olur tabii dostum... sitelerinde belirttikleri gibi evrimi kabul etmek yaratılışa inkar değildir anlamına gelmez. bu allahı inkar anlamına gelir. çünkü allah güç yetiremedimi insanı yaratmaya neden bu şekilde oluşuma izin versin.. o zaman insan onu tanımamakta haklı olur.. allah olmaz o zaman... zaten sitede bir tesadüften bahsediliyor bir tanrıyı inkar etmek olmadığından. bu adamların naaptığı belli değilll Zaman,insan domuzdan gelir diyen mi varmis?Kacirmisim orayi,kim dediyse dalga falan gecme amacli demistir heralde,baska bir aciklamsi olamaz cunku bunun.Neyse; sorun tam olarak acik degil,ne demek "maymun diger hayvanlarla ayni seviyede mi? ",ne acidan soruyorsun.Her canli ortamina ayak uydurabilmek icin ve neslini surdurebilmek icin donanimli zaten.Yetmedigi yerde vucut degisiyor,dogaya uyum sagliyor.Maymun suda yuzemiyor cunku yuzmesini gerektirecek bir durum yok,agaclarin tepesinde mutlu mutlu meyvasini yiyiyor,suyla ne isi olur? Ama al sen bu maymunu suya at ,durup dururken bakalim ne olucak,tabii ki de hisleri harekete gecip elini kolunu yuzme amacli sallamaya basliyacak. Ayni sey insan icin de gecerli,bizlerde bazi sezilerle doguyoruz.Her ne kadar sen aglamayi bile bilmiyoruz desende bir bebegin tum yaptigi aglamaktir zaten.Biliyorum da konusuyorum yani. Su anda dunyaya hakim ustun irk zaten insan,ne demek "darwinin anlattığı gibiyse üstün ırk insan olmalıydı" .Neden supermen gibi olmadik mi diyorsun,dedim ya evrende hersey belli biyo-kimyasal ve fiziksel kurallar dahilinde oluyor da ondan. Insan savunmasi tam tersine en guclu turdur,bu yuzden de "dominant species" diye bahsedilir.Bu gucu de aklini kullanmasindan gelir. Gercekleri istiyorsan bu yukarida onermis oldugum kitabi okumani sana da tavsiye ederim. Tamam hersey gibi din adamlarini da sucladiniz ve yalanladiniz.O haberi okuduysaniz Ilahiyat proflari illaki evrim olmustur demiyor,eger bugun evrim teorisi muazzam kanitlar sayesinde-ki o yolda ilerliyor-bir kanun haline gelse bu Islam`la celismez diyor. Evrim teorisini kabul etmek Allah`sizliktir diyorsun."Allah güç yetiremedimi insanı yaratmaya neden bu şekilde oluşuma izin versin.."diyorsun,peki Allah guc yetiremezmiydi dunyayi 6 gun yerine 1 gunde yaratmayi hatta 1 saniyede?Bende bunu soruyorum. Kralx Muminun 12-14 `u sen nasil aciklarsin,merak ettim simdi?Ve evrim hic bir kavun cekirdeginin kabak yahut baska bir meyve yada sebze olabilecegini soylemez.Ama doga kosullarinin degismesi sonucunda zamanla kavundan yeni bir tur sebze dogabilir,o baska. Neden Allah milyonlarca tür yarattı?, neden bu türlerin anatomik ve fizyolojik yapılarının birbirlerine bu kadar benziyor?, neden gereksiz milyonlarca böcek, solucan, mikrop, paraziti doğaya saldı?, neden dünyadaki meyve sineği türünün yaklaşık %25’ini pasifikte bir adaya hapsetti?, neden primatlardaki genetik yapıyı birbirlerine bu kadar benzer var etti? Bu sorularin tek cevabini evrim verir arkadaslar! Saygilar... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2005 Allah milyonlarca tür yarattı?, neden bu türlerin anatomik ve fizyolojik yapılarının birbirlerine bu kadar benziyor?, neden gereksiz milyonlarca böcek, solucan, mikrop, paraziti doğaya saldı?, neden dünyadaki meyve sineği türünün yaklaşık %25’ini pasifikte bir adaya hapsetti?, neden primatlardaki genetik yapıyı birbirlerine bu kadar benzer var etti? Bu sorularin tek cevabini evrim verir arkadaslar! Acağip bir düşünce tarzı bu, öteki gezegenlerin dokunulmazlığımı vardıda bu gezegende hepsi yaratıldı. Alıntı
Φ BilgiEr Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2005 Lena,hayatin bu gezegende olmasinin sebebi sartlarin bu gezegende uygun olmasindan dolayi.Evrimcilerden hickimsede bu sartlarin baska bir gezegende daha olmasi olanaksizdir demez.Belki su anda bilmedigimiz milyonlarca gezegende daha hayat olabilir. Senin bu sorunu dunyayi evrenin merkezi sanan arkadaslar cevaplasa daha iyi olur sanirim. Saygilar... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2005 Zaten bu dünyayı din ciler ve evrimciler paylaşmaya kalkıyor, dünyaya gelip gidenleri bıraktıkları izleri görselerde görmemezlikten geliyorlar. Avrupadaki sarışın afrikadaki zenci çindeki çekik gözlü insanı, kültürleri lisanları nasıl oluştuğunu görülsede görülmemezlikten geliniyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2005 Kralx Muminun 12-14 `u sen nasil aciklarsin,merak ettim simdi?Ve evrim hic bir kavun cekirdeginin kabak yahut baska bir meyve yada sebze olabilecegini soylemez.Ama doga kosullarinin degismesi sonucunda zamanla kavundan yeni bir tur sebze dogabilir,o baska. Arkadaş hala aynı şeyleri tekrarlıyorsun.. Tekamül başkadır evrim başkadır.. Yada ateislerin anladığı tekamül başkadır, benim dediğim tekamül başkadır.. Bir varlığın apayrı bir varlığa dönüşerek, bambaşka bir tür oluşturması kabul edilebilir bir şey değildir.. Bunun en küçük bir örneği bile yoktur.. DNA yı iyi incelersen buna imkan yoktur.. Ama gelişen, olgunlaşan, ortama göre kendini değiştiren fakat formu gene aynı olan canlılar verdır elbette.. Hatta her canlı bu tekamülü yaşar.. İnsanın anne karnına düştüğü anı görün birde doğarkenki halini görün.. İlk haliyle son helinde en küçük bir benzerlkik varmı.. Biri ne olduğu belli olmayan et parçası, diğeri tüm organları teşekkül etmiş bir insan... İşte bu olay bir tekamüldür.. Ama o et parçasının DNA sıyla, doğan insanın DNA sı aynıdır.. Doğacak olan gene aynı insandır.. Saygılar.. Alıntı
Φ BilgiEr Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2005 Kralx,Muminun 12 "insanin camurdan yaratildigini" soyluyor ve 13 `te "korunakli bir yuvaya konuyor".Daha henuz insan yeni yaratilirken bu korunakli yuva kime ait o zaman,birader? Bak,hicbirseyin iddiasinda degilim,tekamul mu diyorsun,oyle olsun.Bu bagnazlar arasinda populer bir davranisdir ya,hani herseye Kuran`i Kerim`den ayetlerle desteklemek;dedim isteyen olursa evrime de isaret bulunabilir.Halbuki bana kalsa ikisinin yeri ayri aslinda. DNA`yi incelemis gibi konustun,bak kardesim saplanip kaldigin noktalar var,aklin almiyor,hayal edemiyorsun bile,ondan. Bu evrim bir anda olan bir olay degil ki; evrim canliya verdigi yeni ozelliklerle, onlarin adaptasyon veya dogal seleksiyon konusunda daha sansli hale gelmelerini saglamistir. Ornegin ilk meydana gelen amino asitlerdir, ikinci basamakta, thermal proteinler ve mikrokurecik proteinoidleri olusmustur, daha sonraki basamakta, ATP amino asitleri devreye girip evrimlesmistir. Daha sonra da daha kompleks proteinler ve protein sentezleri gelismistir. Daha sonra prototip hucreler olusmus ve milyonlarca yilda, doga deneye yanila stabil hucreleri olusturmustur.Bu sozu gecen milyonlarca yildaki olusabilecek olasiliklardan hic haberin var mi?Bosuna dusunme,soyliyeyim,neredeyse sinirsizdir. Buyuk ihtimalle Allah vardir ama bu evrim gerceklesmedi anlamina gelmez.En fazla olsa olsa Allah big bang`in olusmasini saglamis ve ondan sonrasini yani canlilarin fiziksel gelisimini evrim kendi halletmistir.Allah`in burada insani yaratmada ki etkisi ayetlerin de bahsettigi gibi "ruhun uflenmesidir".Insan beserden bugunku halini almistir. Saygilar... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 3 Kasım , 2005 Bu görüşünde hem fikiriz işte gerçek burda yatıyor, Fakat insan forumunun bu gezegende oluştuğuna ben inanmamakla beraber ilk oluşum forumunun çok evvelden ilk milyar senelerin oluşumundan söz edilmesi gerektiğini savunuyorum. Bilan aley bu insan forumu gelişerek bize yakın olan kısımlardaki sistemlerden meydanagetirildiğimize inanmaktayım, aynı pozisyon evrenin diğer yerlerinde de mekan fizik oluşumları nedeniyle daha değişik oluşumlar meydana gelmiş olabilir fakat erişmek bakımından olanıksızdır bizim için. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 bilgeer hala aynı kanıdayım şu forumda evrimi eleştirenlerden hiç birisi evrim teorisine göz bile atmamış, daha bir tane bile evrim teorisinin idda ettiği konularla ilgili eleştiri görmedim. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Evrimi genelde dünya üstündeki gelişimden yola çıkılarak deyerlendiriliyor anlaşmazlık da burdan kaynaklanıyor, dünyanın evrimle bağzı yaratılışları muhakkakki vardır ama herşey demek değildir bu. Nuhun gemisinde belki bağzı mahlukların hücresi taşındığı iddası olduğu gibi, dünyaya da başka yerlerden hücreler yaşınmış olması kuvvetle muhtemel. Gene nasanın yeni projesi her varlığın hücresini alıp dünya yörüngesine bir peykle yerleştiricek bir kaza neticesinde varlıkların genleri el altında olucak. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Lena yukarda talihsiz bir yazını okudum.. Diyorsunki, "Allah neden bu kadar gereksiz canlı yarattı.." Bu kadar basit bir düşünce olamaz.. Sadece bunu söylüyorum.. Hangi bir canlıyı araştırdın da gereksiz gördün..?? Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 akadaşlar bunu yazmayı gerekli görmedim şimdiye kadar ama hala aranızda evrim teorisini eleştirenlerin evrim teorisinin e sini bilmeyenler var diyen bir zat bulunuyor... aramızda...illaki canlılığın tüm hareketlerini anlatmam mı gerekiyor. birde birine cevap yazarken öncekinin yazısını kompla kopyalayanlar var arkadaşlar lütfen böyle yapmayın sayfa sayısı fazlalaşıyor. konu dağılıyor.... evrim teorisi hakkında bir çok kitap okudum. üniversite kütüphanelerini gezdim ama dediğin kitabıda okuyacağım bu bir öğ. üyesine ait biliyorum ben ama bulup okuyacağım. genelde yurt dışı kaynakları incelerdim. okuyayım yine konuşuruz... sevgili bilgier ben orada hani dogal selleksiyon oluyorya o zaman maymun. insandan üstün olmaması lazım.. insan daha üstün olmalı fiziksel donanım itibariyle daha üstün değil. akıl ayrı bir husus insanın acizliği bellidir bunu tartışmaya gerek yok... o zaman insanın doğada aklını kullanmadan hayatta kalmasını sağlayacak birtane özelliği bile yok peki bu geçiş sürecindede buna imkan verecek kalıntılar bulunmamış. bu nasıl oldu o zaman akıl zamanla mı gelişti insanlık tarihini incelerken resimlerin ve insandan kalma kalıntıların bir anda ortaya çıktığını görüyoruz... şüphesiz ki allah evreni ve dünyayı değil 6 günde 6 salisede bile yarata bilirdi. bunda ki muradını biz bilemeyiz. şimdi hemen böyle deyip kaçıyorsunuz deme ben bilmediğim konuda konuşmam o kadar. yanlış konuşmayı sevmiyorum. araştırırım cevabımı yazarım. ayaklı balinalar için verdiğin sitedeki resimlerin orjinalliğinden eminmisin. benim ingilizcem iyi değil. ama resimler plastik iskelet. çizgi resim ben sana daha gerçekci bir resim getircem ama resmi burada nasıl gösteriyoruz. resim ekleden denedim web adresi istiyor. kendi bilgisayarımdan alsam olmuyormu resmi hangi evrim sitesinden aldığımı bilmiyorum... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Ben bunu alıntı yaptım böyle verdi aynısını şimdi kopi yapıyorum bunun altındaki benim cevabım. Allah milyonlarca tür yarattı?, neden bu türlerin anatomik ve fizyolojik yapılarının birbirlerine bu kadar benziyor?, neden gereksiz milyonlarca böcek, solucan, mikrop, paraziti doğaya saldı?, neden dünyadaki meyve sineği türünün yaklaşık %25’ini pasifikte bir adaya hapsetti?, neden primatlardaki genetik yapıyı birbirlerine bu kadar benzer var etti? cevabım. Acağip bir düşünce tarzı bu, öteki gezegenlerin dokunulmazlığımı vardıda bu gezegende hepsi yaratıldı. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 sevgili lena allah bizi ve cinleri kendine ibadet için yarattığını söylüyor. bak en üstünü insan için hepsini hizmete sunmuştur. bunlarıda benim buyuklüğümü anlayın diye yarattım diyor onun için yaratmak bizim için konuşmak kadar kolay... kaldı ki bizden öncede hayat vardı cinler bizden önce hem dünyada hemde diğer gezegenlerde ve galaksilerde yaşamıştır. onları gezip oralarda hayat kurmuşlardır... baksana ne dicem sen uzay bilimi ile ilgileniyorsun sanırım. bir program vardı biliyormusun yıldız diye animasyonlarla galaksileri açıklıyordu ondan sende varmı bende bir ara vardı bil. format yedi gitti varsa bana atarmısın bir zahmet... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Hangi canlının nerede ve ne kadar yaratıldığını araştırdınızmı.. Neden bu adalarda bu kadar canlı var.. Peki biliyormusunuz, belki o ada ve içindeki o canlılar dünyanın belirli bir denge işlevini görüyor.. Örneğin bir pc de binlerce parça, kablo ve iletkenler var.. Bir anakarta baktığınız zaman sayamayacağınız kadar lehim ve ileti yolları var.. Size göre bunlar kalabalık ve gereksiz gelebilirmi.. Bir tanesini devre dışı bırakın bakalım neler oluyor.. Bakın şimdi basit bir insan yapımı olan pc den bahsettik, koskoca dünya bu.. Neresinde hangi denge ve içlev kombinasyonlarının olduğunu bilmiyoruz, bilmiyorsunuz.. Bilim geliştikçe tektek ortaya çıkıyor fakat çok yavaş.. Lütfen daha objektif ve daha aklı başında yaklaşalım olaylara.. En azından aslını bilmediğimiz olaylara hüküm vermeyelim.. Bir yorum yaparak kestirip atmayalım.. Bilmiyorum ve araştırmam gerek demeyi öğrenelim... Saygılar.. Alıntı
Φ zaman Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 billgi sayarımın azizliğine uğradım kusura bakmayın Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 4 Kasım , 2005 Ben evrende bir sineyin bile kanat çırpmasının evren için ne kadar elzem olduğunu biliyorum benim cevabım evrenci arkadaşa idi. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.