Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kralx tek soru.Senin inandigin sekildeki yaratilis bir teori degildir de nedir?Hatta utopya,varsayim;hic degilse bizim teoriye az cok delil var,seninkine?

Donna,hayir evrim durmadi ama bazi canlilarda oldukca yavasladigi hatta durdugu soyleniyor.Eee sen alir hayvanlari hayvanat bahcelerine tikarsan olacagi bu!Insanlar eskiye gore degisti,beyin hacimleri degisti,bazi hastaliklara karsi daha guclendiler,daha irilestiler.Bunu anlamak icin kendi boyunu annene ve babana gore bir kiyaslaman yeter.Bu gelisimin veya bu gerilemede olabilirdi cok yavas ama cok yavas oldugunu dusunursen bundan bir milyon sonrasini bir dusun,kim bilir ne sekilde olacagiz.Bu arada hicbir evrimci maymunun insan oldugunu soylemedi,atalarinin ayni oldugunu soyledi,ikisi farkli seyler.

Zaman,hangi kitaptan alinti abi,soylememissin,HY`nin kitabi olmasin.Neyse bak meyve sinek deneyinden cikan son sonuc,yeni bir tur turedi;

http://news.bbc.co.uk/1/hi/sci/tech/3790531.stm

Bu linki daha once de vermistim,virus falan dedin gecistirdin,virus falan yok,bbc`nin haber sitesi,virus olmaz.Eger buna sen cevap veremezsen bir Gordion Taylor`a ve Michael Pitman`a sor istersen,bakalim o ne diicek?

Her mutasyon zararli degildir,zararli olanlar yok olur,iyiler bir sonraki nesile devreder.Insanlari Aids`e dayanikli kilan mutasyonlar bile gorulmustur.Belki de yeni nesillerde Aids hastaligi diye bir korku olmiyacak,bu nedersiniz?Aman ne dedim,siz illaki diycek birsey bulursunuz.

Dolu ara gecis formuna ait fosil kalintilari bulundu,hangi birini sayayim bilmem ki.Hicbirini yazmiyorum,arastirin bulun,hazir beklemeyin hep.

Arkadasim,her canli degisecek gelisecek diye birsey yok.Hatta bazi canlilar bazi yonlerden geriliyorlar bile bak mesela yilanlarda ki ayak kalintilari,yarasa gorememesine ragmen gozunun olmasi gibi.Madem Allah kusursuz yaratmis bu kalintilarin amaci ne?

Yani su HY soylemlerinden vazgecin artik,"aslinda bir evrimci olan prof bilmemne zart dedi,zurt dedi".Der agbi,sen hangi bilimadaminin sorgulamadigini gordun,demistir,yanlislari soylemistir,bilimin dogasinda var bu,yapmayin yahu,yazik!

Donna canlilarin olusumuna ait hicbir bilimsel kaynak yok demekle olmuyo be canim.Arastiracan biraz,Miller deneyi ilk canlilarin nasil olusabilecegini laboratuvar ortaminda gosterdi bize.Simdi siz bu Miller deneyine de birsey dersiniz,hadi siz ilkonce diyin ne diicekseniz ben oyle anlatayim bari,boylesi daha heyecanli oluyo.

Arastirin,okuyun diyip duruyorumda dayanamam simdi ben size bir iki link daha vereyim bari.Bu konuda ki en guzel site;malesef ingilizce ama

http://www.talkorigins.org/

HY`nin da kitaplarinda bahsettigi hemen hemen her iddianin cevaplari icin (ingilice);

http://www.talkorigins.org/indexcc/list.html

Mamut konusunda Cyrano hakli,alin sizin arastiracaginiz yok ya okuyun (Ingilizce),

http://sciencebulletins.amnh.org/biobullet...n/story984.html

Herkese soyluyorum,bakin ilkonce arastirin sonra sorun,bu Kralx`in sorularinin ne sacma oldugunu anliyacaksiniz?

Donna bilim bildigi kadariyla cevap veriyor,veremediklerinede yakin zamanda verecektir.Ateist degilim ama sizin gibiler tarafindan insanligin kavrama kabiliyetine sinir koyulmasina da temelden karsiyim.Neymis efendim "biz zembille indirilmisiz".

Kültürel bakimdan insanlik ortalama 5000 yil ya var ya yok;dil ve teknoloji ise henüz baslangiç asamasinda biraz zaman verin,cok acelecisiniz!

Saygilar...

Not:Nedir agbi bu herkes zamani tebrikler falan,sanki H.yahya kitaplarinda bunlardan farkli seyler yazdi da,arastirmis falan,nedir agbi bunun kaynagi?

Gönderi tarihi:

Bir de teistlerin yaradılış hikayesine bir göz atalım. Bakalım ne mükemmel bir yaradılış iddiasıymış :

"Ve Rab Allah yerin toprağından adamı yaptı, ve onun burnuna hayat nefesini üfledi; ve adam yaşayan can oldu. Ve Rab Allah şarka doğru Adende bir bahçe dikti; ve yaptığı adamı oraya koydu. …......

Ve Rab Allah dedi: Adamın yalnız olması iyi değildir; kendisine uygun bir yardımcı yapacağım. Ve Rab Allah her kır hayvanını, ve göklerin her kuşunu topraktan yaptı; ve onlara ne ad koyacağını görmek için adama getirdi; ve adam her birinin adını ne koydu ise, canlı mahlukun adı o oldu. Ve adam bütün sığırlara, ve göklerin kuşlarına, ve her kır hayvanına ad koydu; fakat adam için kendisine uygun yardımcı bulunmadı. Ve Rab Allah adamın üzerine derin uyku getirdi, ve o uyudu; ve onun kaburga kemiklerinden birini aldı, ve yerini etle kapadı; ve Rab Allah adamdan aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaptı, ve onu adama getirdi.” (Tekvin, Bap 2. 7-22)

“Ve Rab Allah’ın yaptığı bütün kır hayvanlarının en hilekârı olan yılandı. Ve kadına dedi: Gerçek, Allah: Bahçenin hiçbir ağacından yemiyeceksiniz demi? Ve kadın yılana dedi: Bahçenin ağaçlarının meyvasından yiyebiliriz; fakat bahçenin ortasında olan ağacın meyvası hakkında Allah: Ondan yemeyin, ve ona dokunmayın ki, ölmiyesiniz, dedi. Ve yılan kadına dedi: Katiyen ölmezsiniz; çünkü Allah bilir ki, ondan yediğiniz gün, o vakit gözleriniz açılacak, ve iyiyi, ve kötüyü bilerek Allah gibi olacaksınız. Ve kadın gördü ki, ağaç yemek için iyi, ve gözlere hoş, ve anlayışlı kılmak için arzu olunur bir ağaçtı; ve onun meyvesinden aldı, ve yedi; ve kendisiyle beraber kocasına da verdi, o da yedi. İkisinin de gözleri açıldı, ve kendilerinin çıplak olduklarını bildiler; ve incir yaprakları dikip kendilerine önlükler yaptılar. Ve günün serinliğinde bahçede gezmekte olan Rab Allah’ın sesini işittiler; ve adamla karısı Rab Allah’ın yüzünden bahçenin ağaçları arasına gizlendiler………………. (Tekvin Bap 3, 1-24)

İşte sizin yaradılış inancınızın temeli budur teist arkadaşlarım. Siz 3000 yıl öncesinden kalma mitlere inanıyorsunuz. Hep diyoruz ya "Kur'an, Tevrat'ın kötü bir kopyasıdır" diye. Bakalım evren nasıl oluşmuş :

“Başlangıçta Allah gökleri ve yeri yarattı. Ve yer ıssız ve boştu; ve enginin yüzü üzerinde karanlık vardı; ve Allah’ın ruhu suların üzerinde hareket ediyordu. ………. Ve akşam oldu ve sabah oldu, birinci gün.

Ve Allah dedi: Suların ortasında kubbe olsun, ve suları sulardan ayırsın. Ve Allah kubbeyi yaptı, ve kubbe altında olan suları, kubbe üzerinde olan sulardan ayırdı; ve böyle oldu. Ve Allah kubbeye Gök, dedi, Ve akşam oldu ve sabah oldu, ikinci gün.

Ve Allah dedi: Gök altındaki sular bir yere biriksin, ve kuru toprak görünsün; ve böyle oldu. Ve Allah kuru toprağa Yer, dedi; ve suların birikintisine Denizler, dedi; ve Allah iyi olduğunu gördü. Ve Allah dedi: Yer, ot, tohum veren sebze, ve yer üzerinde tohumu kendisinde olup cinslerine göre meyva veren ağaçlar hâsıl etsin; ve böyle oldu…… Ve akşam oldu ve sabah oldu, üçüncü gün.

Ve Allah dedi: Gündüzü geceden ayırmak için gökkubbesinde ışıklar olsun; ve alâmetler için, ve vakitler için, ve günler ve seneler için olsunlar……….Ve akşam oldu ve sabah oldu, dördüncü gün.

Ve Allah dedi: Sular canlı mahlûkların sürülerine kaynaşsın, ve yerin üzerinde, gökler kubbesinin yüzünde kuşlar uçsunlar. Ve Allah büyük deniz canavarlarının, ve suların kendileriyle kaynaştığı cinslerine göre hareket eden her canlı mahlûka, ve cinsine göre her kanatlı kuşu yarattı………….Ve akşam oldu ve sabah oldu, beşinci gün.

Ve Allah dedi: Yer, cinslerine göre canlı mahlûkları, sığırları ve sürünen şeyleri, ve cinslerine göre yerin hayvanlarını çıkarsın; ve böyle oldu………. Ve Allah dedi: Suretimizde, benzeyişimize göre insan yapalım; ve denizin balıklarına, ve göklerin kuşlarına, ve sığırlara, ve bütün yeryüzüne, ve yerde sürüne her şeye hakim olsun. Ve Allah insanı kendi suretinde yarattı; onları erkek ve dişi olarak yarattı.” (Tekvin, Bap 1, 11-27)

“Ve Allah yaptığı işi yedinci günde bitirdi, ve yaptığı bütün işten yedinci günde istirahat etti. Ve Allah yedinci günü mübarek kıldı, ve onu takdis etti; çünkü Allah yaratıp yaptığı bütün işten o günde istirahat etti” (Tekvin, Bap 2, 2-3)

İşte Tevrat'ta böyle anlatılır... 6 günde yaratma inancının temelini görün. Tanrı dünyayı 6 günde yaratmış, 7. gün yorulmuş ve dinlenmiştir. Ama Kur'an'da "Hiç bir yorgunluk da hisstemedik" denir. Öyle ya her şeyi gücü yeten tanrı nasıl olur da yorulur.

İşte kutsal gün inancının temeli de aşağıda :

“Sebt gününü takdis etmek için onu hatırında tut. Altı gün işleyeceksin ve bütün işini yapacaksın; fakat yedinci gün Allah’ın Rabbe, Sebttir; sen ve oğlun ve kızın, kölen ve cariyen ve hayvanların, ve kapılarında olan garibin, hiçbir iş yapmayacaksın; çünkü Rab gökleri, yeri ve denizi ve onlarda olan bütün şeyleri altı günde yarattı, ve yedinci günde istirahat etti; bunun için Rab, Sebt gününü mübarek kıldı, ve onu takdis etti. (Çıkış, Bap 20, 2-17)

Müslümanlar da Cuma gününü mübarek kılmışlardır. İşte bu inancın temeli. İnançlarınızın temellerini size göstermeye devam edeceğim. Çünkü biliyorum ki buradaki arkadaşların büyük çoğunluğu kendi kitaplarını bile okumamış, okuyanların da bu inançların temelinden haberi yok..

Gönderi tarihi:

Kralx tek soru.Senin inandigin sekildeki yaratilis bir teori degildir de nedir?Hatta utopya,varsayim;hic degilse bizim teoriye az cok delil var,seninkine?

.

.

.

Kültürel bakimdan insanlik ortalama 5000 yil ya var ya yok;dil ve teknoloji ise henüz baslangiç asamasinda biraz zaman verin,cok acelecisiniz!

Saygilar...

Not:Nedir agbi bu herkes zamani tebrikler falan,sanki H.yahya kitaplarinda bunlardan farkli seyler yazdi da,arastirmis falan,nedir agbi bunun kaynagi?

Valla benim inandığım değerler teori değil..

Akla mantığa tersde değil..

Atam da insandı bende insanım..

Bir maymun torunu değilim..

Ayrıca tesadüfen oluşmuşuz gibi bir aptal düşüncem yok...

Sen bugüne dedelerini maymun biildiysen,ve bunca harikulade yaratılmışlıkarı tesadüflere bağladıysan, senin aklına benim yapacak birşeyim yok..

Okuaynlara saygılar..

Gönderi tarihi:

Sayısal Lotoyu tutturmak da bir tesadüftür. Gerekli şartlar oluştuğu takdirde bu tesadüf, "kaçınılmaz"a dönüşür. Bunun aptalca olduğunu mu düşünüyorsun? Bir de topraktan, kaburga kemiğinden yaradılışa bakmanı öneririm. Tanrı'nın 6 günde evreni yaratıp yorulmasına, Muhammed'in bunu nasıl değiştirip "andolsun ki hiç bir yorgunluk da hissetmedik" şekline getirmesine bakmanı öneririm.

Gönderi tarihi:

Lena alemsin ya! Yetiler ha! :D

Ya şunu unutmayalım bazı insanların kalpleri mühürlenmiştir artık, ne kadar anlatmaya çalışırsan anlat anlamayacaklar! Kıyamet günü İnşAllah onlar gerçeğin farkına varacaklar ama onlar için geç olacak, dinlemediklerine yanacaklar! Bizmi haşa haşa yanıldığımız ortaya çıksa bile böyle bişey olmayacak! Sadece düzenli bir hayat yaşamış olacaz, arkamızda güzel bir nesil bırakıp gidicez sapkın bir nesil değil! Her halükarda biz karlı çıkcaz?? Yanlışmı???? B)

Gönderi tarihi:

hangi kıyemeti söylediğini anlamadım bizim güneşin patlamasımı, yoksa galeksimizin merkezindeki karadelikte kaybolmamızımı geçen sene üç güneşin ikisinin yoğun dönüşlerini ve karadeliğe girişini hubla teloskopu görüntülemiştide, yoksa evrenin yok oluşumu.

Gönderi tarihi:

Sayısal Lotoyu tutturmak da bir tesadüftür. Gerekli şartlar oluştuğu takdirde bu tesadüf, "kaçınılmaz"a dönüşür. Bunun aptalca olduğunu mu düşünüyorsun? Bir de topraktan, kaburga kemiğinden yaradılışa bakmanı öneririm. Tanrı'nın 6 günde evreni yaratıp yorulmasına, Muhammed'in bunu nasıl değiştirip "andolsun ki hiç bir yorgunluk da hissetmedik" şekline getirmesine bakmanı öneririm.

Sayısal lotoyu tutturmakla, yalnız birtek hücrenin oluşma ihtimalinin matematiksel olasılığını yap bakalım, permitasyon biliyorsan..

Allahım yarabbiiiiiiim..

İnanmıyorum ya, hayatımda ilk defa birisi lotoyla, var olmayı kıyaslıyor..))

Daha neler göreceksin hey gidi kral...))

Saygılar efendim..))

Gönderi tarihi:

yamyam da bunu çok abarttı loto matamatiksel bi oyundur tesadüf olurmu, onaltı milyon küsür kolon oyna garanti.

Bu altı rakkamı da sır taşımakta bence cebrailinde 600 kanadı var demişti hz. muhammet.

bu arkadaş yamyam bir incir çekirdeğinin içindeki boş olan bir özden koca bir ağaç olucağını kavrayamıycak durumda.

Gönderi tarihi:
Insanlar eskiye gore degisti,beyin hacimleri degisti,bazi hastaliklara karsi daha guclendiler,daha irilestiler.Bunu anlamak icin kendi boyunu annene ve babana gore bir kiyaslaman yeter.

:D :D :D boyunu anne babana göre kıyaslamı. :D :D :D daha neler duyacaz acaba. evet benim boyum anneminkinden uzun. evrim geçirmişim ben. bir ara form um. :D :D

Kralx kardeşimin sorduğu "biz maymundan geliyorsak günümüz maymunları ne iş?" sorusu gayet mantıklıydı. eğer maymundan geliyorsak ve günümüz maymunlarıda daha evrimini tamamlamamış ise, maymunla insan arasında bir canlı olması gerekir. neden sadece maymun ve insan var. afrikada halen yaşamakta olan ilkel kabilelerin olduğu yerde maymunlarda yaşıyor. neden o bölgedeki insanlar ilkel olarak yaşamalarına rağmen tam olarak evrimini tamamlamış veya o maymunlar arasında neden insanla maymun arasında canlı yok. yani evrim teorisine göre günümüzde balinanın parmaklı olanı ile yüzgeçli olanı olması lazm veya birçok evrimini tamamlamamış canlı ile aynı türün tamamlamışı olması lazm. dünyanın birçok farklı yerinde yaşıyan aynı tür hayvan var. bunlar farklı koşullarda yaşıyorlar ama hepsi aynı. mesela yılanlar. neden hepsi birden ayağını bıraktı. bunların halen ara formlarının yaşaması gerekmiyormu??

Gönderi tarihi:

Zaten Evrim teorisinin en büyük çıkmazlarından biri de budur işte.. 2005 yılını tamamlamaya doğru gittiğimiz şu dönmede teknoloji bu kadar çok ilerlemişken dünya üzerinde kazılmadık nerdeyse hiç bir yer bırakılmamışken tek bir ara form örneği bulunamamıştır.. Bazı arkadaşlar bulundu diye bir takım örnekleri ispat olarak gösterselerde külliyen yalandır.. Eğer tek bir ara form bulunabilseydi yer yerinden oynardı ve bilim tarihinin en büyük buluşu olur bundan da tüm dünyanın haberi olurdu.. O yüzden hiç kimse bulundu filan demesin :D Daha önce diyen bazı ezberci arkadaşlar oldu ve onlara gereken cevaplar verildi... Yoktur henüz gerçekliği ispatlanabilmiş bir ara form.

Gönderi tarihi:

Yamyam,agbi arastiriyorum diyorsun da neden Tevrat uzerinden arastiriyorsun?Tevrat ve Incil `deki bilgiler Kuran`i Kerim`in gelmesiyle yenilendigine gore Kuran`i baz alarak arastirmalarini yapsana!

Evet eger Kuran`da ki ayetleri kelimesi kelimesine alirsaniz cikmaza dusersiniz,verebilcekleri anlamlar uzerine dusunerek okursaniz size cok guzel isaretler vardir.Mesala Muminin 12-14 `u okuyun,evrim teorisine en guzel isareti verir.

Kralx "Valla benim inandığım değerler teori değil.." demissin ama ne olduklarini soylememissin.Teori degilde nedir,kanun mu?Sen dedenin maymun oldugunu icine sindiremiyorsun da bu kanitlari ne yapcaz peki?Insanin fiziksel olusumunda hayvandan farki yoktur arkadasim,insanin tek farki "icine uflenen ruhtur".Ruhun varligina kanit olmasa da ruhun varligina inanmakta,olumden sonra ki hayatin varligina inanmakta bir zarar yoktur;yeter ki bu senin de bahsettigin "degerler" bizlerin maddesel dunyayi kavrama yeteneklerimize set cekmesinler.

Kralx, " harikulade yaratılmışlıkarı " demissin,sunu bilki evrende harikulade olmayan,kusurlu olan o kadar cok sey var ki.Sen sunlara bir cevap verebilirmisin acaba?

*Kopeklerin ayaklarinda ki o arka ust kisminda ki uzanti nedir?Hic bir ise yaramadigina gore bu parcanin varliginin nedeni nedir?Allah`in gereksiz yere boyle bir uzantiyi yaratmasi mi yoksa bu uzvun artik ise yaramadigi icin evrim surecinde yok olmakta olan besinci parmak olmasi mi daha mantikli?

*Tavuklarin ayaklarinin alti tuyle degil pullarla ortuludur,surungenlerden kalmis olabilir mi?

*Allah`in once Adem`i yarattigini goz onunde bulundurarak,neden erkeklerde hicbir ise yaramayan meme dokularinin oldugunu aciklayabilirmisin?

*Neden magaralarda yasayan bazi balik turlerinin ve mesala yarasalarin islev gormeyen gozleri vardir?Allah onlari neden kusursuz yaratmamis?

*Kuyruk sokumu rontgende ufak bir kuyruk kalintisi gibi gorulur,hicte bir ise yaramaz.Ayni sey apandis icinde gecerli.Neden?

Hasa Allah`i burada islevsiz birakmaya calismak gibi bir amacim yok,ateist olmadigimi daha once soyledim.Kanitlar evrime isaret ediyorsa ve hatta Kuran`i Kerim`de de buna isarette varsa rasyonel bir insanin yapmasi gereken olaya hic degilse acik fikirlikle yaklasip olabilirligini kabul etmektir.

Saygilar...

Gönderi tarihi:

yam yam verdiğin bilgilerin tamamı incil gibime geldi tam okuyamadım ama bilgierciğim sanada yazdıklarına cevaben yazım olacak söyledim h.yahyadan almadım demiştim aynıları ondada olabilir bu beni alakadar etmez...

Gönderi tarihi:
boyunu anne babana göre kıyaslamı. daha neler duyacaz acaba. evet benim boyum anneminkinden uzun. evrim geçirmişim ben. bir ara form um.

Kralx kardeşimin sorduğu "biz maymundan geliyorsak günümüz maymunları ne iş?" sorusu gayet mantıklıydı. eğer maymundan geliyorsak ve günümüz maymunlarıda daha evrimini tamamlamamış ise, maymunla insan arasında bir canlı olması gerekir. neden sadece maymun ve insan var. afrikada halen yaşamakta olan ilkel kabilelerin olduğu yerde maymunlarda yaşıyor. neden o bölgedeki insanlar ilkel olarak yaşamalarına rağmen tam olarak evrimini tamamlamış veya o maymunlar arasında neden insanla maymun arasında canlı yok. yani evrim teorisine göre günümüzde balinanın parmaklı olanı ile yüzgeçli olanı olması lazm veya birçok evrimini tamamlamamış canlı ile aynı türün tamamlamışı olması lazm. dünyanın birçok farklı yerinde yaşıyan aynı tür hayvan var. bunlar farklı koşullarda yaşıyorlar ama hepsi aynı. mesela yılanlar. neden hepsi birden ayağını bıraktı. bunların halen ara formlarının yaşaması gerekmiyormu??

Hepimiz birer ara formuyuz,nedir bu kadar sasirdigin.Siz varya siz A ile C`nin arasinda ki B ara formu bulunsa bu seferde A ile B`nin arasi nerde diye sorarsiniz?Anlamadiginiz hercanli zaten birer araformdur.

Bak buyuk harflerle yaziyorum,iyi oku INSAN MAYMUNDAN GELMIYOR.Simdi seni senle birakiyorum ,o "biz maymundan geliyorsak günümüz maymunları ne iş?" sorusunu bir daha dusun,sonra yine gel buraya.

Gönderi tarihi:

yam yam verdiğin bilgilerin tamamı incil gibime geldi tam okuyamadım ama bilgierciğim sanada yazdıklarına cevaben yazım olacak söyledim h.yahyadan almadım demiştim aynıları ondada olabilir bu beni alakadar etmez...

İncil değil arkadaşlar, Tevrat. Neden Tevrat: Çünkü bu hikayelerin hepsi Tevrat'tan alınmıştır. Yani kaynağı Tevrat'tır.

Bir de bu adamlar evrimi bildiklerini iddia edip ortada dolaşıyorlar ya, pes artık. İnsanın atası maymunmuşmuş... Kardeşim evrim teorisi insanın maymundan türediğini değil, insanın ve maymunun atasının aynı olduğunu öngörür. Cahil cahil konuşmayın... Evrimi H.Yahya dan öğreneceğinize, biraz biyoloji kitaplarını karıştırın....

Gönderi tarihi:
*Kopeklerin ayaklarinda ki o arka ust kisminda ki uzanti nedir?Hic bir ise yaramadigina gore bu parcanin varliginin nedeni nedir?Allah`in gereksiz yere boyle bir uzantiyi yaratmasi mi yoksa bu uzvun artik ise yaramadigi icin evrim surecinde yok olmakta olan besinci parmak olmasi mi daha mantikli?

*Tavuklarin ayaklarinin alti tuyle degil pullarla ortuludur,surungenlerden kalmis olabilir mi?

*Allah`in once Adem`i yarattigini goz onunde bulundurarak,neden erkeklerde hicbir ise yaramayan meme dokularinin oldugunu aciklayabilirmisin?

*Neden magaralarda yasayan bazi balik turlerinin ve mesala yarasalarin islev gormeyen gozleri vardir?Allah onlari neden kusursuz yaratmamis?

*Kuyruk sokumu rontgende ufak bir kuyruk kalintisi gibi gorulur,hicte bir ise yaramaz.Ayni sey apandis icinde gecerli.Neden?

Bu sorulara cevabinizi bekliyorum,hadi bakalim sadece zaman`a birakmayin ceviz sende katil.Bunun gibi daha cok var da uzamasin diye bu kadarini yazdim.

Yamayam, iyi anliyorum da Tevrat`ta ki bilgiler Kuran`i Kerim tarafindan yenilendi,yenilenmesinin sebebi de bu iki kitabin (Tevrat ve Incil) insanlar tarafindan zaman icerisinde degistirilmesi.Yani ortada boyle bir iddia varken arastirmalarini Tevrat`a gore yapman anlamsiz.Gerci ayni iddia Kuran icinde var ama son indirilene gore yapsan arastirmalarini daha saglikli sonuc alirsin gibime geliyor.

Gönderi tarihi:

İncil değil arkadaşlar, Tevrat. Neden Tevrat: Çünkü bu hikayelerin hepsi Tevrat'tan alınmıştır. Yani kaynağı Tevrat'tır.

Bir de bu adamlar evrimi bildiklerini iddia edip ortada dolaşıyorlar ya, pes artık. İnsanın atası maymunmuşmuş... Kardeşim evrim teorisi insanın maymundan türediğini değil, insanın ve maymunun atasının aynı olduğunu öngörür. Cahil cahil konuşmayın... Evrimi H.Yahya dan öğreneceğinize, biraz biyoloji kitaplarını karıştırın....

Seni mi kırıcaz be yam yam.. Dediğin olsun insanın da maymununda atası aynı olsun .. Pki söyle bakalım bu atamız kimmiş ? Neymiş? Ve nasıl oluşmuş? Anlat bakalım ?

Gönderi tarihi:

Yenilendiği doğrudur. Ancak bu yenilenme teistlerin iddia ettiği gibi tanrı tarafından yapılmamıştır. Burada göstermeye çalıştığım/çalışacağım şey, Kur'an'ın referans aldığı Tevrat'ın ilkçağ inançlarından esinlenerek nasıl hazırlandığı, ve bu bilgilerin Kur'an'a ne şekilde geçtiğidir. Bunun için önce Tevrat'tan başlamak gerekir. Yukarıda, Tevrat'ın bu konuyu nasıl işlediğini özet olarak aktarmıştım. Şimdi bir de Kur'an'a bir göz atalım...

2/31- Allah Adem'e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin" dedi.

Tevrat'ta, Adem'in hayvanlara isimleri kendisinin koyduğunu yazar. Kur'an da ise her şeyi bilen tanrı sıfatıyla bu değiştirilmiş ve Adem'e varlıkların ismini tanrı öğretmiştir. Aşağıda görüldüğü gibi...

2/33- Allah şöyle dedi: "Ey Adem! Onlara bunların isimlerini söyle." Adem, meleklere onların isimlerini bildirince Allah, "Size, göklerin ve yerin gaybını şüphesiz ki ben bilirim, yine açığa vurduklarınızı da, gizli tuttuklarınızı da ben bilirim demedim mi?" dedi.

Tevrat ile benzerlikler şu şekilde devam eder :

7/19- "Ey Adem! Sen ve eşin cennette kalin. Dilediginiz yerden yiyin. Fakat şu agaca yaklaşmayin. Yoksa zalimlerden olursunuz."

7/20- Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedi kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı."

7/21- "Şüphesiz ben size ögüt verenlerdenim" diye de onlara yemin etti.

7/22- Bu sûretle onları kandırarak yasağa sürükledi. Ağaçtan tattıklarında kendilerine avret yerleri göründü. Derhal üzerlerini cennet yapraklarıyla örtmeye başladılar. Rableri onlara, "Ben size bu ağacı yasaklamadım mı? Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?" diye seslendi.

20/117- Biz de şöyle dedik: "Ey Adem! Şüphesiz bu (Iblis) sen ve eşin için bir düşmandir. Sakin sizi cennetten çikarmasin; sonra mutsuz olursun."

20/118- "Şüphesiz senin için orada aç kalmak, çiplak kalmak yoktur."

20/119- "Orada ne susuzluk çekersin, ne de güneş altinda kalirsin." 20/120- Nihayet şeytan ona vesvese verip şöyle dedi: "Ey Adem! Sana ebedilik ağacını ve yok olmayan bir saltanatı göstereyim mi?"

20/121- Bunun üzerine onlar (Adem ve eşi Havva) o agacin meyvesinden yediler. Bu sebeple ayip yerleri kendilerine göründü ve cennet yapragindan üzerlerine örtmeye başladilar. Adem Rabbine isyan etti ve yolunu şaşirdi.

20/122- Sonra Rabbi onu seçti, tövbesini kabul etti ve ona dogru yolu gösterdi.

İşte, yaradılış hikayesinin özü budur. Ancak Tevrat'ta bu konu daha detaylı işlenmiştir. Karşılaştırma yapabilmeniz için Tevrat'taki yaradılış hikayesini olduğu gibi aşağıya yazıyorum.

Yar.2: 7 RAB Tanrı Adem'i topraktan Yarattı ve burnuna yaşam soluğunu üfledi. Böylece Adem yaşayan varlık oldu.

Yar.2: 8 RAB Tanrı doğuda, Aden'de bir bahçe dikti. Yarattığı Adem'i oraya koydu.

Yar.2: 9 Bahçede iyi meyve veren türlü türlü güzel ağaç yetiştirdi. Bahçenin ortasında yaşam ağacıyla iyiyle kötüyü bilme ağacı vardı.

Yar.2: 10 Aden'den bir ırmak doğuyor, bahçeyi sulayıp orada dört kola ayrılıyordu.

Yar.2: 11 İlk ırmağın adı Pişon'dur. Altın kaynakları olan Havila sınırları boyunca akar.

Yar.2: 12 Orada iyi altın, reçine ve oniks bulunur.

Yar.2: 13 İkinci ırmağın adı Gihon'dur, Kûş* sınırları boyunca akar.

Yar.2: 14 Üçüncü ırmağın adı Dicle'dir, Asur'un doğusundan akar. Dördüncü ırmak ise Fırat'tır.

Yar.2: 15 RAB Tanrı Aden bahçesine bakması, onu işlemesi için Adem'i oraya koydu.

Yar.2: 16 Ona, "Bahçede istediğin ağacın meyvesini yiyebilirsin" diye buyurdu,

Yar.2: 17 "Ama iyiyle kötüyü bilme ağacından yeme. Çünkü ondan yediğin gün kesinlikle ölürsün."

Yar.2: 18 Sonra, "Adem'in yalnız kalması iyi değil" dedi, "Ona uygun bir Yardımcı Yaratacağım."

Yar.2: 19 RAB Tanrı yerdeki hayvanların, gökteki kuşların tümünü topraktan Yar.atmıştı. Onlara ne ad vereceğini görmek için hepsini Adem'e getirdi. Adem her birine ne ad verdiyse, o canlı o adla anıldı.

Yar.2: 20 Adem bütün evcil ve yabanıl hayvanlara, gökte uçan kuşlara ad koydu. Ama kendisi için uygun bir Yardımcı bulunmadı.

Yar.2: 21 RAB Tanrı Adem'e derin bir uyku verdi. Adem uyurken, RAB Tanrı onun kaburga kemiklerinden birini alıp yerini etle kapadı.

Yar.2: 22 Adem'den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın Yar.atarak onu Adem'e getirdi.

Yar.2: 23 Adem, "İşte, bu benim kemiklerimden alınmış kemik, Etimden alınmış ettir" dedi, "Ona 'Kadın*fc* denilecek, Çünkü o adamdan*fc* alındı."

D Not 2:23 İbranice kadın (İşşa) sözcüğü adam (İş) sözcüğünden

türemiştir.

Yar.2: 24 Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak.

Yar.2: 25 Adem de karısı da çıplaktılar, henüz utanç nedir bilmiyorlardı.

BÖLÜM 3

Yar.3: 1 RAB Tanrı'nın yarattığı yabanıl hayvanların en kurnazı yılandı. Yılan kadına, "Tanrı gerçekten, 'Bahçedeki ağaçların hiçbirinin meyvesini yemeyin' dedi mi?" diye sordu.

Yar.3: 2 Kadın, "Bahçedeki ağaçların meyvelerinden yiyebiliriz" diye yanıtladı,

Yar.3: 3 "Ama Tanrı, 'Bahçenin ortasındaki ağacın meyvesini yemeyin, ona dokunmayın; yoksa ölürsünüz' dedi."

Yar.3: 4 Yılan, "Kesinlikle ölmezsiniz" dedi,

Yar.3: 5 "Çünkü Tanrı biliyor ki, o ağacın meyvesini yediğinizde gözleriniz açılacak, iyiyle kötüyü bilerek Tanrı gibi olacaksınız."

Yar.3: 6 Kadın ağacın güzel, meyvesinin yemek için uygun ve bilgelik kazanmak için çekici olduğunu gördü. Meyveyi koparıp yedi. Yanındaki kocasına verdi, o da yedi.

Yar.3: 7 İkisinin de gözleri açıldı. Çıplak olduklarını anladılar. Bu yüzden incir yaprakları dikip kendilerine önlük yaptılar.

Yar.3: 8 Derken, günün serinliğinde bahçede yürüyen RAB Tanrı'nın sesini duydular. O'ndan kaçıp ağaçların arasına gizlendiler.

Yar.3: 9 RAB Tanrı Adem'e, "Neredesin?" diye seslendi.

Yar.3: 10 Adem, "Bahçede sesini duyunca korktum. Çünkü çıplaktım, bu yüzden gizlendim" dedi.

Yar.3: 11 RAB Tanrı, "Çıplak olduğunu sana kim söyledi?" diye sordu, "Sana meyvesini yeme dediğim ağaçtan mı yedin?"

Yar.3: 12 Adem, "Yanıma koyduğun kadın ağacın meyvesini bana verdi, ben de yedim" diye yanıtladı.

Yar.3: 13 RAB Tanrı kadına, "Nedir bu yaptığın?" diye sordu. Kadın, "Yılan beni aldattı, o yüzden yedim" diye karşılık verdi.

Yar.3: 14 Bunun üzerine RAB Tanrı yılana,

"Bu yaptığından ötürü

Bütün evcil ve yabanıl hayvanların

En lanetlisi sen olacaksın" dedi,

"Karnının üzerinde sürünecek,

Yaşamın boyunca toprak yiyeceksin.

Yar.3: 15 Seninle kadını, onun soyuyla senin soyunu

Birbirinize düşman edeceğim.

Onun soyu senin başını ezecek,

Sen onun topuğuna saldıracaksın."

Yar.3: 16 RAB Tanrı kadına,

"Çocuk doğururken sana

Çok acı çektireceğim" dedi,

"Ağrı çekerek doğum yapacaksın.

Kocana istek duyacaksın,

Seni o yönetecek."

Yar.3: 17 RAB Tanrı Adem'e,

"Karının sözünü dinlediğin ve sana,

Meyvesini yeme dediğim ağaçtan yediğin için

Toprak senin yüzünden lanetlendi" dedi,

"Yaşam boyu emek vermeden yiyecek bulamayacaksın.

Yar.3: 18 Toprak sana diken ve çalı verecek,

Yaban otu yiyeceksin.

Yar.3: 19 Toprağa dönünceye dek

Ekmeğini alın teri dökerek kazanacaksın.

Çünkü topraksın, topraktan yaratıldın

Ve yine toprağa döneceksin."

Yar.3: 20 Adem karısına Havva adını verdi. Çünkü o bütün insanların annesiydi.

Yar.3: 21 RAB Tanrı Adem'le karısı için deriden giysiler yaptı, onları giydirdi.

Yar.3: 22 Sonra, "Adem iyiyle kötüyü bilmekle bizlerden biri gibi oldu" dedi, "Artık yaşam ağacına uzanıp meyve almasına, yiyip ölümsüz olmasına izin verilmemeli."

Yar.3: 23 Böylece RAB Tanrı, yaratılmış olduğu toprağı işlemek üzere Adem'i Aden bahçesinden çıkardı.

Yar.3: 24 Onu kovdu. Yaşam ağacının yolunu denetlemek için de Aden bahçesinin doğusuna Keruvlar ve her yana dönen alevli bir kılıç yerleştirdi.

Muhammed bu hikayeyi, Kur'an'da yüzeysel olarak işlemiş, yarattığı tanrı kavramına uymayan kısımları değiştirmiştir. (Tanrı'nın bahçede dolaşması, varlıklara isim verilmesi vb.)

Gönderi tarihi:

Seni mi kırıcaz be yam yam.. Dediğin olsun insanın da maymununda atası aynı olsun .. Pki söyle bakalım bu atamız kimmiş ? Neymiş? Ve nasıl oluşmuş? Anlat bakalım ?

Ya neden kaçarsın ki Yam Yam .. Madem ortaya bir idda attın cevabını ver bakalım şu yukrdaki sorularımın ...

Gönderi tarihi:

Ya neden kaçarsın ki Yam Yam .. Madem ortaya bir idda attın cevabını ver bakalım şu yukrdaki sorularımın ...

Arman muhatabım olmadığını söylemiştim. HY kitapları okuyacağına biyoloji kitapları okusaydın bu sorunun cevabını görürdün. Google denen bir arama motoru var. "evrim" yaz, HY siteleri dışındakilerin hepsi sana insanın atasını söyleyecektir. Kolay gelsin...

Gönderi tarihi:

Arman muhatabım olmadığını söylemiştim. HY kitapları okuyacağına biyoloji kitapları okusaydın bu sorunun cevabını görürdün. Google denen bir arama motoru var. "evrim" yaz, HY siteleri dışındakilerin hepsi sana insanın atasını söyleyecektir. Kolay gelsin...

İyi kaçışlar :D

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.