Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 jakoben,geri kalmış,tarlada traktör yerine öküz kullanmayı yeğleyen,hep beraber işe ,hep beraber aa gibi komünal sistem benimsetmeye çalışmış ideolji yuvalarıydı bu köy enst. kapatandan Alah razı olsun,gani gani rahmet eylesin büyük bir dertten kurtulduk yahu Köy enstitülerinin müfredatı arasında. Traktör, Biçerdöver, gibi tarım araçlarının kullanımı bakımı. İlaçlama, süne gibi zararlılar mücadele. gibi derslerde vardı. bir şeyi önce öğrenin sonra karşı çıkın. Alıntı
Φ bozkurtmusti Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 evet sadece kullanımını anlatan kitaplar vardı,inönü dönemi olduğu için ülkede traktör yoktu,traktör rahmetli menderes döneminde geldi Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 burdan buyur. Bunu nereden duydun sen. Traktör Atatürk zamanında geldi. Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 yine tekrar ediyorum köy enst. leri tek tip model insan(robot insan)yetiştirmek üzere seçilmiş traji komik komünist bir tabloydu ve birileri gelip bu tabloyu alaşağı etti ..iyide etti wayy beee bu ne eşsiz bilgi böyle Babamda köy enstütüsü mezunudur. Meğer tek tip insanların yetiştiği o okul mezunu kominist bir insanla aynı evi paylaşmışım yıllardır hey Allahım bu ne geri kafalılık.keşke kaldırılmayıp o okullar hala devam ediyor olsaydıda yeni nesil öğretmenlerimizinde amacı para kazanmak değil adam gibi adam yetiştirmek olsaydı.orda bir öğretmen değil bir doktor bir işçi bir müdendis bir anne bir baba yetiştiriliyordu her türlü eğitim veriliyordu bu neden sizi rahatsız ediyorki ne mantık ya ben anlamıyorum.Can DÜNDAR'ın kitabını okumuştum belgeselinide izledim tüylerin diken diken oldu o yokluğun içinde çabalayan insanları görmek çok duygulandırdı beni..kim o okuldan kominist olarak çıkıpta vatan hayini oldu bir örneğini alabilir miyim sevgili ve çok bilgili arkadaşlarım... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 17 Eylül , 2006 Verilebilecek bir yanıtı her nasılsa bulurlar karçiçeği.Ancak bu enstütüler çağdaş öğretmenler düşünen beyinler kazandırmıştı ülkemize.Cumhuriyete olan düşmanlık bu kişilerin doğruyuda eleştirmesine yada yanlışı kutsallaştırmaya çalışmasına neden olmaktadır. Acaba 12 Eylülden sonra nasıl bir müfredat yürürlüğe girdi.Bunuda sorgulayan bir ihtiyar bilge nedense çıkmıyor bu forumdan. Bu gün anlamlı bir gün.Ve bu enstütüleri kaldırıp yerine jakoben olmayan fıstık gibi kurumları hayata geçirenlerin her nasılsa ruhlarına fatiha okumadan geçemiyeceğiz.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.