Φ AsiMeLek Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Sasırtmaca yoktur, Tamamen mantiga dayalidir. > > Mantikli bir sekilde cözüme ulasilabilir. Bol Sanslar!!! > > > > > > 1-) 5 Tane ev var hepsi ayri renk. > > 2-) Her evde oturanin, ayri bir uyrugu var. > > 3-) Hepside ayri bir icecek iciyor, ayri bir hayvan besliyor ve ayri > > bir marka sigara iciyor. > > 4-) Bu 5 insanin hicbiri öbürünün yaptigini yapmiyor. Yani sigarasi > > ayri, icecegi ayri, besledigi hayvan ayri ve evi ayri. > > > > > > SORU: BALIK kime ait? > > > > > > Aciklamalar: > > 1-) Ingiliz kirmizi evde oturuyor. > > 2-) Isveclinin köpegi var. > > 3-) Danimarkali cay iciyor. > > 4-) Yesil ev tam beyaz evin solunda duruyor. > > 5-) Yesil evin sahibi kahve icmeyi seviyor. > > 6-) Palmall sigarasi icenin bir kusu var. > > 7-) Ortadaki evde oturan süt icmeyi seviyor. > > Sari evde oturan Dunhill sigarasi iciyor. > > 9-) Norvecli birinci evde oturuyor. > > 10-) Marlboro icen Kedisi olanin yanindaki evde oturuyor. > > 11-) At'í olan insan, Dunhill sigarasi icenin yanindaki evde oturuyor. > > 12-) Winfield sigarasi icen, Birayi seviyor. > > 13-) Mavi evin yaninda Norvecli oturuyor. > > 14-) Alman Rothmanns Sigarasi iciyor. > > 15-) Marlboro icenin komsusu sadece su iciyor. > > > > > > Einstein bunu son Yüzyilda yazmistir ve iddia etmistirki: > > Dünya insanlarinin 98 % i bunu cözemez. Alıntı
Φ geometrix Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 1.ev 2.ev 3.ev 4.ev 5.ev Norveçli Danimarkalı İngiliz Alman İsveçli Sarı ev Mavi ev Kırmızı ev Yeşil ev Beyaz ev Su Çay Süt Kahve Bira Dunhill Marlboro Palmall Rothmanns Winfield Kedi At Kuş Balık Köpek saygılar Alıntı
Φ AsiMeLek Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 1.ev 2.ev 3.ev 4.ev 5.ev Norveçli Danimarkalı İngiliz Alman İsveçli Sarı ev Mavi ev Kırmızı ev Yeşil ev Beyaz ev Su Çay Süt Kahve Bira Dunhill Marlboro Palmall Rothmanns Winfield Kedi At Kuş Balık Köpek saygılar hayır bilemedinn Alıntı
Φ geometrix Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 cevap: balığın sahibi alman madem bilemedim cevabı yaz ispatlayarak Alıntı
Φ PardaiLLaN Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Bu soruya bir çok yerde rastladım. Çözümü de zor değil. Gazetelerde beyin fırtınası adı ile yer alan sorulardan bir tanesi. Ama eksiklik var. Mesala " Marlboro içen, kedisi olanın oturduğu evin yanında oturuyor" denildiğinde bundan sağında mı yoksa solunda mı oturduğunu anlayacağız. Bu soruyu çözen varsa lütfen bunu belirtsin. Aksi takdirde saatlerce sürecek çözüm arayışımız hüsranla bitebilir. Alıntı
Φ geometrix Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 kardeşler benle dalgamı geçiyosunuz ya çözümü açık bişekilde kanıtlayarak yoladım.verdiğim çözüme bakın verilen 15 öncülü de sağlıyor ve cevap: balık Alman'a ait çıkıyor.oohhooo bitmez bu olay böyle Alıntı
Φ geometrix Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 1.ev--------------2.ev----------- 3.ev------------ 4.ev------------- 5.ev Norveçli -----Danimarkalı----- İngiliz---------- Alman----------- İsveçli Sarı ev --------Mavi ev------- Kırmızı ev-------Yeşil ev--------- Beyaz ev Su---------------- Çay---------- Süt------------- Kahve------------ Bira Dunhill--------- Marlboro------ Palmall------- Rothmanns------- Winfield Kedi ---------------At------------ Kuş------------- Balık------------ Köpek daha ayrıntılı cevap vereyim mi?yetmez mi bu kadar? tamam itiraf ediyorum yaa balık benimmm oldumu abiler ablalar haa Alıntı
Φ AsiMeLek Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 1.ev--------------2.ev----------- 3.ev------------ 4.ev------------- 5.ev Norveçli -----Danimarkalı----- İngiliz---------- Alman----------- İsveçli Sarı ev --------Mavi ev------- Kırmızı ev-------Yeşil ev--------- Beyaz ev Su---------------- Çay---------- Süt------------- Kahve------------ Bira Dunhill--------- Marlboro------ Palmall------- Rothmanns------- Winfield Kedi ---------------At------------ Kuş------------- Balık------------ Köpek daha ayrıntılı cevap vereyim mi?yetmez mi bu kadar? tamam itiraf ediyorum yaa balık benimmm oldumu abiler ablalar haa ya üste karışık yazmış kusura bakma doğru cevabın şuanda net okunuyor tebrikler B u soruyu çözmek en zekilerin işiymiş sen gayet zekisin o zaman ben bu cevabı 2 saatte çözdüm yine az da olsa zekiymişim:) 1. ev:kırmızı, ingiliz, kuş, süt, Palmall. 2. ev:mavi, Danimarkalı, at, çay, malbora. 3. ev: sarı, Norveçli, kedi, su, dunhill. 4. ev:beyaz, isceçli, köpek, bira, winfield. 5. ev:YEŞİL, ALMAN, BALIK, KAHVE, ROTHMANNS. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.