Φ CILGIN Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Pamuk: İddiaların hepsi yalan Orhan Pamuk: Yaşar Kemal'e ancak hayranlık duyabilirim. İSTANBUL - Orhan Pamuk, bir İsveç gazetesine Yaşar Kemal aleyhine açıklama yaptığı iddialarını yalanladı. Pamuk, İletişim Yayınları aracılığıyla yaptığı açıklamada İsveç'in Svenska Dagblabdet gazetesine Yaşar Kemal hakkında tek bir söz söylemediğini ısrarla vurguladı ve gazetenin bu yalanlamayı yarın (bugün) yayımlayacağının altını çizdi: 'Bizi üzmek kimsenin hakkı değildir' "Yaşar Kemal'in mahkûmiyeti hakkında gazetenin yazdığı şey aslı esası olmayan bir yalandır... Bu yalandan ben de, durumdan utanarak özür dileyen ve düzeltme yapacağını söyleyen gazete sayesinde haberdar oldum ve tabii ki hem kendi adıma hem de Yaşar Kemal adına üzüldüm. Yaşar Kemal'e saygıdan ve hayranlıktan başka bir duygu beslemediğimi beni tanıyanlar bilir... Yalanlarla, Türkiye'nin iki yazarını üzmek kimsenin hakkı değildir..." Açıklama üzerine Orhan Pamuk'la telefonda görüşen Yaşar Kemal ise şunları söyledi: "Söz konusu iddia gerçekten alçakça. Tepkimi verirken söylediğine inanmadığımı ve inanmak istemediğimi belirtmiştim. Haklı çıkmak beni çok sevindirdi. İkimizi karşı karşıya getirmek isteyen çok kişi var yazık ki". 'Yok yere polemik' Önceki gün Akşam gazetesinde yayımlanan ve bir internet sitesi kaynak gösterilen söz konusu haberde Orhan Pamuk'un İsveç gazetesine "Yaşar Kemal 1997 yılında yazdığı 'Türkiye'de Kürtlere baskı yapılıyor' makalesinden dolayı yargılandı, 20 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kürt sorununu bir daha gündeme getirmeme sözünü verdikten sonra serbest bırakıldı" açıklamasını yaptığı yazılmıştı. Radikal dün 'Yok yere polemik' başlığıyla haberin yanlış olduğunu duyurmuştu saygılarla Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 BU YAZIYI BİZLERLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN TEŞEKKÜRLER ÇILGIN.KİM DE DEMİŞ OLURSA OLSUN YAŞAR KEMAL'DE ORHAN PAMUK'TA SAYGI DUYULACAK ŞAHSİYETLERDİR.KALEMLERİNE SAĞLIK Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 gecen hafta gazetelerde benimde kafam bu habere cok takılmıstı orhan pamuk nobel ödülü alabilmek için TR hakkında bu kadar yazıp çzdigi ve hatta dilinin yaşar kemale kadar uzandıgı yalan olmasına çok sevindim bizi bilgilendirdigin için tşk sevgiler Alıntı
Φ CILGIN Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 haber olsun dıye cıkarmışlar bı zamanlar Alıntı
Φ monalisa Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 kalemine saygı duysamda,ben Orhan Pamuk'ta bi potansiyel görüyorum... Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 orhan pamuk da yaşar kemal de berbat birer romancı, çılgın birer bağsızdır. kendilerine hiçbir saygı ve sevgi duymuyorum. onların dünyalarının renk cümbüşleri benim anlatmak istediğim hiçbir şeyi aydınlatmıyor. eserlerinden hiçbir zevk almadım, yoksun ve yoksul olduklarını düşünüyorum. kendi duruşlarını ise hiçbir zaman gerçekçi bulmadım. lümpen, insanına ve o insanların yaşadığı coğrafyay uzak farklı hülyaların adamları. böyle adamlar pekala birbirine küfür de edebilir etmeyedebilir. ama günün birinde bu ikisinden birinin nobel edebiyat ödülü alabileceğini düşünüyorum. çünkü tavır, yaşayış, söz ve eylemleri bu yönde. böyle yaparlarsa alırlar, almak istediklerini, onların düşüncelerinin adamlarından. sevgiyle kal. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 böyle adamlar pekala birbirine küfür de edebilir etmeyedebilir. ama günün birinde bu ikisinden birinin nobel edebiyat ödülü alabileceğini düşünüyorum. çünkü tavır, yaşayış, söz ve eylemleri bu yönde. böyle yaparlarsa alırlar, almak istediklerini, onların düşüncelerinin adamlarından. sevgiyle kal. aynen abicim Alıntı
Φ **Tarayıcı** Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 orhan pamuk da yaşar kemal de berbat birer romancı, çılgın birer bağsızdır. kendilerine hiçbir saygı ve sevgi duymuyorum. onların dünyalarının renk cümbüşleri benim anlatmak istediğim hiçbir şeyi aydınlatmıyor. eserlerinden hiçbir zevk almadım, yoksun ve yoksul olduklarını düşünüyorum. kendi duruşlarını ise hiçbir zaman gerçekçi bulmadım. lümpen, insanına ve o insanların yaşadığı coğrafyay uzak farklı hülyaların adamları. böyle adamlar pekala birbirine küfür de edebilir etmeyedebilir. ama günün birinde bu ikisinden birinin nobel edebiyat ödülü alabileceğini düşünüyorum. çünkü tavır, yaşayış, söz ve eylemleri bu yönde. böyle yaparlarsa alırlar, almak istediklerini, onların düşüncelerinin adamlarından. sevgiyle kal. Yazdıkların arasında Yaşar Kemal hakkındaki hariç birebir imzamı basarım.Orhan Pamuk'un ise zaten niyeti belli Türkiye'ye yönelik batıdaki önyargıları fikirleri kendine dayanak yaparak fikir suçlusu izlenimini yaratıp bazı kesimlere yaranmaya çalışmak.Bence de kendi halkına,kültürüne yabancı,kimlik bunalımında olan sorunlu bir insan,kanımca yazarlık bakımından vasatın biraz üstünde bir yeteneğe sahip ve buna rağmen sınırlı yeteneğinin bu kadar yüceltilmesi aslında herşeyi açıklıyor... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 orhan pamuk da yaşar kemal de berbat birer romancı, çılgın birer bağsızdır. kendilerine hiçbir saygı ve sevgi duymuyorum. onların dünyalarının renk cümbüşleri benim anlatmak istediğim hiçbir şeyi aydınlatmıyor. eserlerinden hiçbir zevk almadım, yoksun ve yoksul olduklarını düşünüyorum. kendi duruşlarını ise hiçbir zaman gerçekçi bulmadım. lümpen, insanına ve o insanların yaşadığı coğrafyay uzak farklı hülyaların adamları. böyle adamlar pekala birbirine küfür de edebilir etmeyedebilir. ama günün birinde bu ikisinden birinin nobel edebiyat ödülü alabileceğini düşünüyorum. çünkü tavır, yaşayış, söz ve eylemleri bu yönde. böyle yaparlarsa alırlar, almak istediklerini, onların düşüncelerinin adamlarından. sevgiyle kal. sevgiyle değilde saygıyla kalmanı tercih ederdim........ sana katılmıyorum bu konuda gerekli açıklamalar ve düzeltilmeler yapıldı yapılan yanlışlıktan dolayı özürde dilendi......yok böyle birşey......suç yazarlarda değil olayı anormal bir şekilde yansıtanlarda ve yanlış anlayanlarda.......saygılar........ Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 bence pamuk bir vatan haini... hiçbir kitabını okumadım... okusamda değişen olmazdı... kendi ulusu aleyhine propoganda yapan adam vatan haininin dik alasıdır... Alıntı
Φ KaTliVaCib Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2005 valla bilemiyorum umarım yalandır oyle yada boyle pamuk yurtdısında en cok tanınan yazarımızdır ve turkiyeyi en ii sekilde temsil edebilecek bir pozisyonda vatan hainliği yapmamıs olmasını diliyorum Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Neden benim insanım kendi güzelliklerini göremez....Neden kendisinden olmayanları (düşünsel) vatan hainliği ile suçlar... Neden kendi değerlerini herkesin değerleri gibi göstererek başkalarını kendinden saymaz... Gelelim bu vatan hainliği meselesine ben de diyorum ki bu karakurt vatan hainidir. Neden? Dikkatle izliyorum Kürt vatandaşlarımızla Türk vatandaşlarımızın arasını açmaya çalışıyor.... Bana göre bu vatan hainliğidir... Yani bu kadar kolay ha vatan hainliği... Ülkenin sorunlarını bu ülkenin düşünürleri, politikacıları, edebiyatçıları, sanatçıları, din adamları tartışmadan ve doğrular her ne şekilde olursa olsun tartışılmadan aşılması mümkün değildir. Neden açıkça tartışılmalıdır? Çünkü karakurt gibi Faşist düşünceye sahip insanların eline ayrımcılık (ülkediki insanlara ye sev ya terket edebiyatı yaparak) yapma imkanı verilmemeleridir. Bunlar PKK'nın yaptığını öteki Yönden yapmaya çalışanlardan başkaları değildir. PKK = vahşet kan Faşizm = vahşet kan PKK nasıl faşizmin ekmeğine yağ sürüyorsa aynı şekilde Faşizm de PKK nın ekmeğine yağ sürerek iki taraflı bir oyun oynanıyor.... Dikkat ederseniz Karkurt kürt kökenli insanlarla tartışmasına dikkat edin onları zorla PKK lı yapmak istiyor NEDEN? Çünkü onlar PKK lı oldukça onların karşısına bölücülük yapacak Faşist birini çıkaracaktır.... Ben açık ve net diyorum ki Karkurt vatan hainliği yapma.... Adam bide diyorki hiç kitabını okumadım... O kadar insan okuyanlar anlamış (milyonlarca kitabı satılmış) ama okumayan karkurt hemen pamuğun vatan haini olduğunu anlamış.... Vah Türkiye vah kimlerin eline kaldık yav... tekrarlayalım, BUGÜNKÜ KONUMUZ MEŞHUR EDEBİYATÇI ? ORHAN PAMUK NOBELOĞLU'NUN BİR SÖYLEŞİSİ ÜZERİNE OLACAK BAKIN NELER DEMİŞ. ( MUHTEMELEN DAHA SONRA BEN BÖYLE DEMEDİM DİYECEKTİR ) "Bazen ben dilime geleni söylerim, dedim. '90 yıl önce böyle bir şey oldu' dedim. O konuda uzman olduğum için değil, maksadım bu tavırların konuşulmasıydı. Hiçbir zaman 'Biz Türkiye'de bu kadar Ermeni öldürdük', demedim. 'Soykırım' demedim. Ben, Türk kelimesini kullanmadım. Bu bir siyasi şeye dönüştü." 1 . EDEBİYAT ALİMİMİZ SORUNU ŞU ŞEKİLDE NİTELENDİRİYOR ( SOYKIRIM DEMEDİM, BÖYLE BİRŞEY OLDU DEDİM.) YAHU NASIL BİR ŞEY OLDU KARDEŞİM. NE ŞEYİ. SEN BUNU KİME YANITLADIN SANA NE SORDULAR DA BÖYLE Bİ ŞEY OLDU DEDİN. BÖYLE Bİ ŞEY NE ? MADEM ONU SÖYLE. 2 Bu bir siyasi şeye dönüştü. BU CÜMLEYİ KURAN ZATI MUHTEREM AZ KALSIN NOBEL ALIYORDU. DAHA NE DİYELİM. 3 Pamuk, terör örgütü PKK'yı ise "Türk ordusuyla savaşan Kürt gerillalar" olarak niteledi. NİTELER ÇÜNKİ BU EDEBİYATÇI ADAM, GERİLLA NEDİR, MİLİS NEDİR, TERÖRİST NEDİR, ULUSLARARASI HUKUKTA KİME TERÖRİST KİME MİLİS YA DA GERİLLA DENİR BİLMİYORSA NOBEL ADAYI BİR CAHİL, BİLİYORDA KASITLI GERİLLA KELİMESİNİ KULLANIYORSA SAHTECİLİK YAPMAKTADIR. ( TAM OLARAK SAHTEKAR OLUYOR ). ŞİMDİ BU KELİMEYİ KULLANDIM DİYE KİMSE KIZMASIN. YALAN MI ? YA ........ YA DA SAHTECİ. İMDİ SAYIN NOBELOĞLU YAŞAR KEMAL'E GİYDİRDİKTEN SONRA BEN BÖYLE DEMEDİM DİYOR. BİR ADAM SOYKIRIM OLDU MU DİYOR ONA 'OLDU BÖYLE BİR ŞEYLER' DİYOR SONRA DA BEN BÖYLE DEMEDİM, YOK BEN SOYKIRIM DEMEDİM DİYOR. YAHU BIRAKIN BU DEMİREL TARZI SİYASET LAFLARINI. SEVGİYLE KAL KRALX. Alıntı
Φ KaTliVaCib Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 pamuk senin eline dusmesin bozan gercekten fena yaparsın gibi geliyo bana Alıntı
Φ Unarm Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 onu bunu bilmem.herkes haddini bilecek.orhan pamuk yazar gibi hareket etmeli.hiç kimse dayanak göstermeden biz 1 milyon ermeniyi ve 30 bin kürdü öldürdük diyemez.forumu iyice incelediyseniz bu konu hakkında bir böülüm açmıştım zaten.bu konuyu orada da tartışmıştık.orhan pamuk un sarfettiği bu sözler TÜRK halkının onurunu rencide edecek düzeydedir.sonra kimse kalkıpta türkiye yi temsil eden yazarımıza sahip çıkılmıyor demesin.orhan pamuk önce kendi tarihine sahip çıksın.bilmiyorsa sussun.meydanı bilenlere bıraksın.saygılar... Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Alman Yayıncılar Birliği tarafından verilecek “Barış Ödülü”nü almak için Almanya'da bulunan yazar Orhan Pamuk, Ermeni meselesiyle ilgili “sözlerinin arkasında olduğunu” söyledi. hürrriyetim.com Alıntı
Φ CILGIN Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 İNSAN SÖYLEDIGI SÖZÜN ARKASINDA OLMASI LAZIM SEVGİLERLE Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 İNSAN SÖYLEDIGI SÖZÜN ARKASINDA OLMASI LAZIM SEVGİLERLE harika , çok eğlenceli. BAKIN İŞTE BU DA BU YAZI DİZİNLERİNİN BAŞLIĞI HATIRLATALIM BARİ '' Pamuk: İddiaların hepsi yalan''. DAHA 2 SAYFA DOLMADI ARKADAŞLAR. SEVGİYLE KAL. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 harika , çok eğlenceli. BAKIN İŞTE BU DA BU YAZI DİZİNLERİNİN BAŞLIĞI HATIRLATALIM BARİ '' Pamuk: İddiaların hepsi yalan''. DAHA 2 SAYFA DOLMADI ARKADAŞLAR. SEVGİYLE KAL. itiraf etmeliyim şahsen bende çok eğleniyorum diğer bir başlıkta kendimi barışa adadım demişin bozan emmi orhan PAMUK da barış diyor kendini barışa adamış iki insan birisi dün ödülünü aldı birisi burada barış adına nobel dağıtıyor... herkes sevgiyle kalsın ama sevgi güzellik istiyordu emek istiyordu kafam karıştı şimdi Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 harika , çok eğlenceli. BAKIN İŞTE BU DA BU YAZI DİZİNLERİNİN BAŞLIĞI HATIRLATALIM BARİ '' Pamuk: İddiaların hepsi yalan''. DAHA 2 SAYFA DOLMADI ARKADAŞLAR. SEVGİYLE KAL. KARIŞIKLIĞIN NEDENİ ? 1. PAMUK 'İDDİALARIN HEPSİ YALAN ' ADLI BİR BAŞLIK AÇILMIŞ. BEN BU BENİ İLGİLENDİRMEZ, PEKALA DOĞRU DA OLABİLİR DEMİŞTİM. SONUÇTA NOBELOĞLU HER HALUKARDA BİR KÖKSÜZ. 2. KİMİ ARKADAŞLAR DA İDDİALARIN HEPSİ YALAN SÖZÜNE PEK SEVİNMİŞTİ. 3. PAMUK ARDINDAN ERMENİLERLE İLGİLİ BEN ÖYLE DEMEDİM DEDİ. SONRA ÖDÜLÜ ALIRKEN SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM DEDİ. 4. KÖKSÜZLERDEKİ CİDDİ SORUNLARDAN BİRİDE SÜREKLİ DÖNÜŞ YAPMALARIDIR. SEVGİYLE KAL. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 KARIŞIKLIĞIN NEDENİ ? 1. PAMUK 'İDDİALARIN HEPSİ YALAN ' ADLI BİR BAŞLIK AÇILMIŞ. BEN BU BENİ İLGİLENDİRMEZ, PEKALA DOĞRU DA OLABİLİR DEMİŞTİM. SONUÇTA NOBELOĞLU HER HALUKARDA BİR KÖKSÜZ. 2. KİMİ ARKADAŞLAR DA İDDİALARIN HEPSİ YALAN SÖZÜNE PEK SEVİNMİŞTİ. 3. PAMUK ARDINDAN ERMENİLERLE İLGİLİ BEN ÖYLE DEMEDİM DEDİ. SONRA ÖDÜLÜ ALIRKEN SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM DEDİ. 4. KÖKSÜZLERDEKİ CİDDİ SORUNLARDAN BİRİDE SÜREKLİ DÖNÜŞ YAPMALARIDIR. SEVGİYLE KAL. iyide bozanım adam kullandığım kelimelerin arkasındayım diyor afillim iddaların arkasındayım demiyor bunu hatırlatmak isterim bunu sende anlıyorsun ama neden hala anlamıyormuş gibi yapıyorsun ben bunu anlayabilmiş değilim diğer şıklara gelince nazım hikmet konusunda sana verdiğim cevapların ötesine geçmeyecek.. o yüzden o şıklara cevap vermek bile istemiyorum sevgiyle ama gerçek sevgiyle kalman umuduyla Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 iyide bozanım adam kullandığım kelimelerin arkasındayım diyor afillim iddaların arkasındayım demiyor bunu hatırlatmak isterim bunu sende anlıyorsun ama neden hala anlamıyormuş gibi yapıyorsun ben bunu anlayabilmiş değilim diğer şıklara gelince nazım hikmet konusunda sana verdiğim cevapların ötesine geçmeyecek.. o yüzden o şıklara cevap vermek bile istemiyorum sevgiyle ama gerçek sevgiyle kalman umuduyla NOBELOĞLUNUN RÖPORTAJINI VE ONUN YORUMUNU BURADA BİR BÖLÜMDE DAHA ÖNCE YAZDIM TEKRARLAMAK GEREKSİZ. ISRARLA ANLAMAK İSTEMİYORSUNUZ. SİZ BİLİRSİNİZ. SEVGİYLE KAL. NEŞENİ HİÇ YİTİRME. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 NOBELOĞLUNUN RÖPORTAJINI VE ONUN YORUMUNU BURADA BİR BÖLÜMDE DAHA ÖNCE YAZDIM TEKRARLAMAK GEREKSİZ. ISRARLA ANLAMAK İSTEMİYORSUNUZ. SİZ BİLİRSİNİZ. SEVGİYLE KAL. NEŞENİ HİÇ YİTİRME. yazdığığın yeri bilmiyorum okumadım neler demiş bende merak ettim şimdi adaş yol link verirmisin buraya? sende neşeni yitirme Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 yazdığığın yeri bilmiyorum okumadım neler demiş bende merak ettim şimdi adaş yol link verirmisin buraya? sende neşeni yitirme DOSTUM VEREMEM ÇÜNKÜ BEN DE BULAMADIM. BULUNCA SANA YOLLARIM. SEVGİYLE KAL. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 DOSTUM VEREMEM ÇÜNKÜ BEN DE BULAMADIM. BULUNCA SANA YOLLARIM. SEVGİYLE KAL. çabuk bulman ümidiyle... Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 çabuk bulman ümidiyle... FORUM DA ARAMA YAPTIRABİLİRSEN SEN DE BULABİLİRSİN. SEVGİYLE KAL. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.