Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki; Oruçlunun ağız kokusu, Allah indinde misk kokusundan

daha hoştur.''

Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla

ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar.''

"Ey Allah'ın Resülü dedim, bana öyle bir amel emret ki (yaptığım takdirde) Allah beni mükâfaatlandırsın.''

"Sana dedi, orucu tavsiye ederim, zira onun bir eşi yoktur.''

"Resulullah (aleyhissalâtu vesselam) buyurdular ki: "Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı

kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun seyabından hiçbir eksilme olmaz.''

Gönderi tarihi:

Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim Allah Teala yolunda bir gün oruç tutsa, Allah onunla

ateş arasına, genişliği sema ile arz arasını tutan bir hendek kılar.''

Ooooohhhoooooo.... yılda 30 gün oruçtan, ortalama 50 yıl oruç tutsan 1500 tane arz ve sema arasını tutacak kadar hendek... Vay be... (Ne mübalağası canım... Tanrı mubalağa edermiymiş hiç...)

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

bi soru soracağım size bunun için ayrı bir başlık açmak istemedim

bu ülke çoğunluğun müslüman olduğu bir ülke yada öyle olduğu söyleniyor konumuzun bunun la şöyle bir bağlantısı var her ramazan dan bir hafta önce herşey ateş pahası olur. kilosu 50y.k. olan domates 2 ytl ye çıkar bir ekmek gramajındaki ekmekler çift ekmekparasına satılır. zeytin desen yine aynı bunun mantığını bilen varmı?

Gönderi tarihi:
bi soru soracağım size bunun için ayrı bir başlık açmak istemedim

bu ülke çoğunluğun müslüman olduğu bir ülke yada öyle olduğu söyleniyor konumuzun bunun la şöyle bir bağlantısı var her ramazan dan bir hafta önce herşey ateş pahası olur. kilosu 50y.k. olan domates 2 ytl ye çıkar bir ekmek gramajındaki ekmekler çift ekmekparasına satılır. zeytin desen yine aynı bunun mantığını bilen varmı?

BUNUN DİNLE FALAN ALAKASI YOK...KAPİTALİN ESİRİ OLMUŞ İNSANLARIN GETİRİSİ...SEVGİLİLER GÜNÜNDE GÜL FİYATLARI FIRLAR, YILBAŞINDAN ÖNCE HERŞEY FIRLAR ( :D ), KAPİTALİZMİN DEĞİŞMEZ KURALIDIR BU....

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

BUNUN DİNLE FALAN ALAKASI YOK...KAPİTALİN ESİRİ OLMUŞ İNSANLARIN GETİRİSİ...SEVGİLİLER GÜNÜNDE GÜL FİYATLARI FIRLAR, YILBAŞINDAN ÖNCE HERŞEY FIRLAR ( :D ), KAPİTALİZMİN DEĞİŞMEZ KURALIDIR BU....

soru mantığı nedir di "deli"terius dinle bağlantısı nedir diye sormuyorum. öylemi sorsaydım yoksa?

Gönderi tarihi:

Bunun nedeni çok basittir. İnsanlar Ramazan ayında her zamanki gıda alışkanlıklarının dışına çıkarlar. Gıda talebi her zamankinden biraz daha fazla olur. Talebin fazla olduğu yerde de fiyat yükselir. Arz-Talep meselesi. Her şey bundan ibaret. Halbu ki herkes tepki verip "ben bu fiyatları kabul etmiyorum" dese......

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

Bunun nedeni çok basittir. İnsanlar Ramazan ayında her zamanki gıda alışkanlıklarının dışına çıkarlar. Gıda talebi her zamankinden biraz daha fazla olur. Talebin fazla olduğu yerde de fiyat yükselir. Arz-Talep meselesi. Her şey bundan ibaret. Halbu ki herkes tepki verip "ben bu fiyatları kabul etmiyorum" dese......

yarım bırakmışsın ben devam edeyim kominist bunlar derler

polis joblar

gözaltına alınırsın

ne gereği varki örgütlü olmak lazım deyince içinde örgüt kelimesi geçti diye hemen anarşist ilan edilirsin

en iyisi boş vermek

dsi de staj yaptığım zaman bir ali abi vardı sürekli birlikte oldukları bir arkadaşın annesi de onu çok severmiş

arkadaşı birgün anne bu ali kominist demiş

annesi

-allah allah baya da güzel bir çoçuktu bu ali nasıl olur demiş :) kominist denince teyzenin aklına ne geliyorsa artık.

Gönderi tarihi:

Teyzenin aklına her ne geldiyse iyi gelmiş ve iyi bir yorum yapmış...

Gelelim yamyamın Allahı mübalağa yapmaz sözüne..

Sevgili yamyam, Allahın merhameti gazabından çoktur, o ganidir..

O herşeyin sahibidir ve vermekle eksilmez..

O bakımdan sevdiği bir kuluna çok şeyler verebilir..

Orada mübalağa yoktur, teşbih vardır.

Teşbihi izah etmeme gerek varmı..??

Gönderi tarihi:

Teyzenin aklına her ne geldiyse iyi gelmiş ve iyi bir yorum yapmış...

Gelelim yamyamın Allahı mübalağa yapmaz sözüne..

Sevgili yamyam, Allahın merhameti gazabından çoktur, o ganidir..

O herşeyin sahibidir ve vermekle eksilmez..

O bakımdan sevdiği bir kuluna çok şeyler verebilir..

Orada mübalağa yoktur, teşbih vardır.

Teşbihi izah etmeme gerek varmı..??

Size göre....Kendi inancınızdır.....Saygı duyarım. Ben daha çok orucu kabullendirmek için yapılan bir mübalağa olarak görüyorum.

Gönderi tarihi:

Ooooohhhoooooo.... yılda 30 gün oruçtan, ortalama 50 yıl oruç tutsan 1500 tane arz ve sema arasını tutacak kadar hendek... Vay be... (Ne mübalağası canım... Tanrı mubalağa edermiymiş hiç...)

size önce sunu sormak isterim...Peygamberimizin orucu kabullendirmek için mubalağa yaptıgını söyluyorsunuz..Peki kabullendirdiği zaman ne çıkarı olacak onu da söyleyin bari???

Merak ettim doğrusu...

Gönderi tarihi:

hııımm bu arada siz hadisleri veya ayetleri kendi bünyenize göre düşünüyorsunuz herhalde...

Bu kainatı,insanları ve tüm canlıları yaratan,yıldızları direksiz durduran Rabbim için bu vaadedilenler hiçbirşeydir....Kainatta ki denge düzeninden bahsetmeme gerek yoktur sanırım...Peki sizce bunlar kendiliğinden mi oluyor??

Bİr çiçek bile tohum atılmadan meydana gelmezken onun bile bir sebebi varken ....nasıl oluyorda herseyiyle mükemmel olan bu kainat kendi kendine oluyor??....

Ve Allah-u Teala böyle düşünenelere sadece söyle buyuruyor :

EN'ÂM

(50) (Hz.Hz.Muhammed'e )De ki: “Ben size, ‘Allah’ın hazineleri benim yanımdadır’ demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size ‘Ben bir meleğim’ de demiyorum. Ben sadece, bana gönderilen vahye uyuyorum.” De ki: “GÖRMEYENLE GÖREN BİR OLUR MU??? SİZ HİÇ DÜŞÜNMEZMİSİNİZ???

MÜ'MİNÛN

(68) Onlar bu sözü (Kur’an’ı) hiç düşünmediler mi? Yoksa kendilerine, önceki atalarına gelmeyen bir şey mi geldi?

RÛM

(8) Onlar, kendi nefisleri(nin yaratılış incelikleri) hakkında hiç düşünmediler mi? Hem Allah gökler ile yeri ve ikisi arasındakileri ancak hak ve hikmete uygun olarak ve belirli bir süre için yaratmıştır. Şüphesiz insanların birçoğu Rablerine kavuşacaklarını inkar ediyorlar.

Bu ayetler üzerinde hakkıyla tefekkür etmemiz temennisiyle...

Gönderi tarihi:

hııımm bu arada siz hadisleri veya ayetleri kendi bünyenize göre düşünüyorsunuz herhalde...

Bu kainatı,insanları ve tüm canlıları yaratan,yıldızları direksiz durduran Rabbim için bu vaadedilenler hiçbirşeydir....Kainatta ki denge düzeninden bahsetmeme gerek yoktur sanırım...Peki sizce bunlar kendiliğinden mi oluyor??

Sırf altı çizili ifade bile Kur'an ın bilimsellikten ne kadar uzak olduğunu anlamamıza yeter. Direk koysaydı nasıl olurdu acaba?

Bu arada hoşgeldin berceste :D

Gönderi tarihi:

Sırf altı çizili ifade bile Kur'an ın bilimsellikten ne kadar uzak olduğunu anlamamıza yeter. Direk koysaydı nasıl olurdu acaba?

Anlatsana bize yam yam yukarıdaki ayette ne anlatılmak istenmiş hadi seni dinliyorum... <_<

Gönderi tarihi:

Teşekkürler...

Ama sunu söylemem gerekiyor ki sen sadece ezbere konusuyorsun yam yam....Onun için senin adına üzülüyorum...Keşke at gözlüklerini çıkarsan ve bir kez daha kainata objektif bir şekilde baksan.....

Bu arada benim sana yazdığım onca sözlere ve ayetlere karsı sadece benim bir sözümü çarpıtarak SÖZDE CEVAP yazmıssın...Bunun içinde sana sadece gülüyorum :)

Ve sana sorma istiyorum;daha doğru düzgün cevap bile veremeyip savunamadığın bir düşüncenin arkasında nasıl gidiyorsun???

Bİr çiçek bile tohum atılmadan meydana gelmezken onun bile bir sebebi varken ....nasıl oluyorda herseyiyle mükemmel olan bu kainat kendi kendine oluyor??Lütfen bunun da cevabını bekliyorum...tabii cevap varsa....

VE ALLAH-U TEALA KURAN-I KERİM'DE SANA VE SENİN GİBİ DÜŞÜNENLERE ŞÖYLE BUYURUYOR ;

EN'ÂM

(50) (Hz.Hz.Muhammed'e )De ki: “Ben size, ‘Allah’ın hazineleri benim yanımdadır’ demiyorum. Ben gaybı da bilmem. Size ‘Ben bir meleğim’ de demiyorum. Ben sadece, bana gönderilen vahye uyuyorum.” De ki: “GÖRMEYENLE GÖREN BİR OLUR MU??? SİZ HİÇ DÜŞÜNMEZMİSİNİZ???

MÜ'MİNÛN

(68) Onlar bu sözü (Kur’an’ı) hiç düşünmediler mi? Yoksa kendilerine, önceki atalarına gelmeyen bir şey mi geldi?

RÛM

(8) Onlar, kendi nefisleri(nin yaratılış incelikleri) hakkında hiç düşünmediler mi? Hem Allah gökler ile yeri ve ikisi arasındakileri ancak hak ve hikmete uygun olarak ve belirli bir süre için yaratmıştır. Şüphesiz insanların birçoğu Rablerine kavuşacaklarını inkar ediyorlar.

Bu ayetler üzerinde hakkıyla tefekkür etmemiz temennisiyle...Bunun cevaplarını bekliyorum...(Yam yam sanki bu ayetler tam sana ve senin gibilere hitap ediyor ne dersin??Bence tam sana göre...Umarım hakkıyla idrak edersin)

TABİİ VERECEK CEVABIN VARSA......

Gönderi tarihi:

Arkadaş sen ikide bir böyle anlamsız boş şeyler söylemekten hazmı alıyorsun.

İslam sana yıldızın boşlukta nasıl durduğunumu yazsın..

İslam sadece fizik değildir, kimya değildir..

Sanki elimizde islam adında bir fizik ve astronomi kitabı var ve siz bu kitaba veryansın ediyorsunuz..

"Yıldızları boşlukta drurduran" cümlesinden bilimsellik dışı ne anladın..??

Bana sizin ktaptan bir yanıt ketirsene..))

Bizim kitap islam, sizinki ateizm..

Bizim kitabın bilimden uzak olduğunu söylüyorsun, sen buyur hadi bakalım...))

Saygılar......

Gönderi tarihi:

Arkadaş sen ikide bir böyle anlamsız boş şeyler söylemekten hazmı alıyorsun.

İslam sana yıldızın boşlukta nasıl durduğunumu yazsın..

İslam sadece fizik değildir, kimya değildir..

Sanki elimizde islam adında bir fizik ve astronomi kitabı var ve siz bu kitaba veryansın ediyorsunuz..

"Yıldızları boşlukta drurduran" cümlesinden bilimsellik dışı ne anladın..??

Bana sizin ktaptan bir yanıt ketirsene..))

Bizim kitap islam, sizinki ateizm..

Bizim kitabın bilimden uzak olduğunu söylüyorsun, sen buyur hadi bakalım...))

Saygılar......

Arkadaşım neyi kastettiğimi çok iyi biliyorsun

"O, gökleri görebildiğiniz bir direk olmaksızın yarattı, sizi sarsmasın diye yere de ulu dağlar koydu ve orada her çeşit canlıyı yaydı. Biz gökyüzünden su indirip, orada her faydalı nebattan çift çift bitirdik." (Lokman Suresi 10)

Burada gökyüzünün bir tavan gibi görülmesinin gereği insanlar gökyüzünün nasıl olup da asılı gibi durduğunu merak ederlerdi. Bu ayet de bu inanışa atfen .Sözde insanlara hayranlık uyandıracak. "Bak biz gökleri direksiz yarattık." Halbuki gökleri (!!!) direkle yaratamazsınki . Zira gökyüzü dünya için bir tavan değildir. Bu inanışı gösteren bir kaç ayet daha var Kur'an'da.

Artı yedi kat gök inancı... Gökler.......Bir gökten diğerine bir kapıyla geçersin. (Bkz.Mirac hadisleri)

" ........İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor. Şüphesiz ki Allah insanlara karşı çok esirgeyici, çok merhametlidir." (Hac Suresi 65)

Gök yerin üzerine nasıl düşer arkadaşlar. Bunu hangi inançla bağdaştırabilirsiniz. Yanıtı basit: Bunun için göğü bir tavan gibi düşünmeniz yeterli.

"Üstlerindeki göğe bakmazlar mı ki, onu nasıl bina etmiş ve nasıl donatmışız! Onda hiçbir çatlak da yok." (Kaf Suresi 6-Elmalılı Hamdi Meali)

Ancak bu ayet her ne hikmetse diyanet çevirisinde şu şekilde yer almış:

"Üstlerindeki göğe bakmazlar mı? Onu nasıl bina ettik, nasıl donattık! Onda hiçbir düzensizlik ve eksiklik yoktur" (Kaf Suresi 6-Diyanet çevirisi)

Yani rötuşlanmış.... Ne gereği varsa artık....Bu da gökyüzünün bir tavan gibi görüldüğünü pekiştiriyor. Yoksa neden çatlak, (Bir başka çeviride yarık) gibi ifadeler kullanılsın?

Gönderi tarihi:

Karşımda fizik ve coğrafya bilgisi sıfır birini görüyorum..

Allah o ayetlerde en doğrusunu belirtmiştir..

Ne varki düz anlayışa sahipsiniz..

Detaylara inemiyorsunuz, düşünemiyorsunuz..

Gök yüzünde birçok tabaka olduğunu sana söylemeye gerek varmı bilmiyorum ama; atmosfer, troposfer, stratosfer, mezosfer, termosfer...vs..vs.. Bütün bunların ağırlığını biliyormusun.. nasıl boşlukta durduklarını inceledinmi..

Boşver be yamyam ....

Ben inanıyorum...

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Karşımda fizik ve coğrafya bilgisi sıfır birini görüyorum..

Allah o ayetlerde en doğrusunu belirtmiştir..

Ne varki düz anlayışa sahipsiniz..

Detaylara inemiyorsunuz, düşünemiyorsunuz..

Gök yüzünde birçok tabaka olduğunu sana söylemeye gerek varmı bilmiyorum ama; atmosfer, troposfer, stratosfer, mezosfer, termosfer...vs..vs.. Bütün bunların ağırlığını biliyormusun.. nasıl boşlukta durduklarını inceledinmi..

Boşver be yamyam ....

Ben inanıyorum...

Saygılar..

Kralx, 7 kat gökten kastedilenin atmosfer tabakaları olmadığını pekala biliyorsun. Konuyu saptırma. Bu yazdıkların benim iddialarımın bir tanesine bile cevap vermiyor. Eğer verecek cevabın varsa yaz, yoksa " ben bu konulara açıklık getiremem, allahın hikmetinden sual olunmaz" de geç. Yine cevap vermek yerine karşındakini karalama taktikleri. Olmuyor ama, belden aşağı vurmaya çalışıyorsunuz...

"Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve (ahirette de) onlara alevli ateş azabını hazırladık." (Mülk Suresi 5)

Burada kastedilenin atmosfer olmadığını açıkça görebilirsiniz. Zira yıldızlar atmosfer tabakaları arasında değildir. (Coğrafya bilgin bunun için yeterlidir umarım)

Gönderi tarihi:

Son yazdığın ayetin atmosferle elbette alaksı yok..

Konuyu neden bu ayete dayandırıp beni haksız durumuna düşürmeye çalışıyorsun..??

Yani okuyan arkadaşlar sadece bu , iletiyi okurlar diye aklına geldi dimi..

Oysa benim son iletim, senin bir üstteki iletine cevaptır..

Allahın bu ayetleri göndermesindeki amaç gücünün ve kudretinin bilinmesidir..

Ama malesef tartışma konusu haline getirilip, gücü ve kudreti inkar ediliyor..

İnanamayanlar için bu çok doğal..

İnşallah gerçekleri görürsünüz...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Son yazdığın ayetin atmosferle elbette alaksı yok..

Konuyu neden bu ayete dayandırıp beni haksız durumuna düşürmeye çalışıyorsun..??

Yani okuyan arkadaşlar sadece bu , iletiyi okurlar diye aklına geldi dimi..

Oysa benim son iletim, senin bir üstteki iletine cevaptır..

Allahın bu ayetleri göndermesindeki amaç gücünün ve kudretinin bilinmesidir..

Ama malesef tartışma konusu haline getirilip, gücü ve kudreti inkar ediliyor..

İnanamayanlar için bu çok doğal..

İnşallah gerçekleri görürsünüz...

Saygılar...

Yine aynı şey.... Cevap yerine konuyu saptırma. Tanrı göğü 7 kat yaratmış. Beyefendiler buna kılıf olarak atmosfer tabakalarını bulmuşlar. 7 kat gök var. eğer bu 7 kat gök armosfer tabakaları ise uzay boşluğu ne oluyor? Neden o kısma "yakın gök" demiş. Uzak gök bize en yakın olan atmosfer tabakası mı?

Uydur uydur söyle.... Bunun dışında direkler, çatlak meselesi , göğün dünyaya düşmesi konuları da cevap bekliyor?

Gönderi tarihi:

Yine aynı şey.... Cevap yerine konuyu saptırma. Tanrı göğü 7 kat yaratmış. Beyefendiler buna kılıf olarak atmosfer tabakalarını bulmuşlar. 7 kat gök var. eğer bu 7 kat gök armosfer tabakaları ise uzay boşluğu ne oluyor? Neden o kısma "yakın gök" demiş. Uzak gök bize en yakın olan atmosfer tabakası mı?

Uydur uydur söyle.... Bunun dışında direkler, çatlak meselesi , göğün dünyaya düşmesi konuları da cevap bekliyor?

Oldu canım başka nelere cevap versin istersin Kuran ?

Siz önce canlılığın nasıl tesadüfen meydana geldiğinin cevabını verin Kaçmadan kıvırtmadan bana ilk canlının nasıl oluştuğunu bilimsel bir şekilde anlat bakalım ?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.