Φ Armance Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Serpil öğretmeni tecavüz ettikten sonra öldüren gruptaydı. 36 yıl ceza aldı, aflarla 7 yılda çıktı ve önceki gece bir kişiyi boğazından bıçakladı Savaş Tüblek, anaokulu öğretmeni Serpil Yeşilyurt'a defalarca tecavüz edip öldürdükleri gerekçesiyle hüküm giyen 4 saldırgandan sadece biri. 8 yıl önce Ümraniye'deki olayda 2 kadın evine dönerken kaçırılmış; kızı gözünün önünde öldürülürken Anne Hanım Yeşilyurt ağır yaralanmıştı. Bu acımasızca işlenen cinayetin faillerinden Savaş Tüblek, 36 yıl hüküm giydi; indirimlerden yararlanarak 7 yıl hapis yattı. 24 Aralık 2005'te Rahşan Affı sayesinde cezasından kurtuldu. Sokakta elini kolunu sallaya sallaya dolaşan Savaş Tüblek önceki gün yine bir suça karıştı, bu kez de 2 kişiyi bıçakladı. Olay mahalli yine aynı, Ümraniye. Saat ise akşamüstü, 18.00 sıraları. Savaş Tüblek, ağabeyi Sinan ile birlikte mahallelerinde gezerken, sebep olmaksızın otobüs durağında oturmakta olan Serhat Akar'a sataştı. Mardin'de vatani görevini yapan ve senelik izinde olan Serhat Akar'ın yanına gelerek "Burada niye oturuyorsun. Biz hasım sahibiyiz. Burada oturamazsın" diye bağırdı. Akar'ın karşılık vermesi üzerine tartışma çıktı. Serhat Akar, cep telefonuyla kardeşi Samet Akar'ı arayarak yardım istedi. Berber dükkanında çalışan Samet Akar olay yerine gelince tartışma kavgaya dönüştü. Savaş ve Sinan Tüblek, ceplerinde taşıdıkları bıçaklarını çekerek Samet Akar'ı kafasının üç yerinden ve boğazından yaraladı. Serhat Akar ise omzundan ısırıldı. Savaş ve ağabeyi Sinan Tüblek olaydan sonra yaya olarak kaçtı. Ancak Akar kardeşlerin şikayetçi olması üzerine zanlıların aranmasına başlandı. Savaş ve Sinan Akar kardeşler, Adem Yavuz Mahallesi'nde yakalandı, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Beni "Buralar bizden sorulur" diye tehdit etti Savcı tarafından savunmaları alındıktan sonra serbest bırakılan Serhat Akar, olayı şöyle anlattı: "Otobüs durağında oturuyordum. Yanıma gelerek kim olduğumu ve neden burada olduğumu sordular. Ben de karşılık verince, 'Sen bizim kim olduğumuzu biliyor musun, buralar bizden sorulur?' diyerek tehdit ettiler." Oğulları yaralanan Zekeriya Akar tepkisini şöyle dile getirdi: "Mahalle kabadayısı gibi gelerek çocuklara sataşmışlar. Masum bir insanın canına kıyan birini, cezasını çekmeden toplumun içine salarsanız sonu bu olur." Vatan Bu sadece bir örnekti.. Bunlar gibi niceleri var.. Sağolsun solun hezeyansal çiftinin oy uğruna saldığı caniler yüzünden daha çok suçlarla karşılaşırız.. Alıntı
Φ commandante Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 anlaşılan sehpada gidenlerimizin acısı yetmemiş idamların kalkmaması sadece sapık katiller için mi geçerli olacak acaba.bugün dediğinm zanlı affa uğramasa bile iyi halden(!) pişmanlıktan vs. cezası düşecekti. eğer ki idamlar yeniden gelirse Türkiye de neler olacağını tahmin bile edemiyorum.68 lere döndüğümüzde fikir yüzünden asılanlar var.bu 80 e kadar sürdü.bunların olmasını nasıl engelleyeceğiz. ama böyle bir karar alınırsa suç sınırlaması yapılmalı (katiller,gerçekten vatan haini olanlar,ülkeyi peşkeş çekenler,gericiler vs.)olay bu kapsamda olmalı. tabii bu rölatif bişey bana sorarsan böyle sağcıya sorarsan tam tersi,ülkücüye sorarsan komünistler asılmalı. Gerçek suçlular cezalandırılmalı ...Ankara mamakta bana bir haber verdiler DENİZ diye ağladım ...dünyanın malını sersen önüme istemem MAHİR ÇAYAN diye ağladım. Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Temmuz , 2006 Bunları geçiniz.. Bir toplumu bir arada tutan en önemli kurallar yasalar ve yaptırımlarıdır.. O an ki sistem neyi öngörmüşse buna uymak durumundayız.. Uymayanlar elbette o sistemin değer yargılarına göre yargılanacaklar.. Ben dışarıda rahat rahat gezmek istiyorum.. Biri çıkıp da beni bıçaklayıp öldürüyorsa peşimden gelmesini arzu ederim .. Kindarlığımdan değil.. Yarın öbür gün bir başkasını da bıçaklamasın diye.. Suç ister fikri ister bedeni olsun ne olursa olsun suçu işleyenlerin en ağır cezalara çarptırılmasından yanayım. Biz suç işlemesini bilemiyormuyuz ? Ne ala memleket.. Biz safız kurallara uyalım uymayanaları birazcık okşayıp salıverelim öle mi.. Tekrar yazıyorum.. İdamlar kaldırılmasın.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Aynı fikirdeyim sevgili Armance idamlar kaldırılmasın.. Dün gece haberleri izlerken toplumun en büyük yaralarından birinin bireysel terör olduğu kanaatine vardım gencecik bir insan tecavüz edip akıl almaz işkencelerle öldüren ve bunu annesinin gözleri önünde yapan bu insanların insan demeye bile dilim varmıyor bence affı olmamalı.küçücük çocukları ********* emelleri için kullanıp öldürenlerin affı olmamalı,çantasındaki üç kuruş para yüzünden yada taşıdığı bir cep telefonu yüzünden öldürülen insanların katillerinin affı olmamalı, Devletin bekasını bozan bölücülük yapan vatan,millet düşmanlarının affı olmamalı.Lise çağındaki kız ve erkek çocukları uyuşturu batağına gömen ve onlardan her şekilde istifade etmeye çalışan şerefsizlerin affı olmamalı. Küçücük çocukları kaçırıp organ mafyalarına peşkeş çekenlerin affı olmamalı. Kısacası toplumun huzurunu ve düzenini bozan ve islah edilemeyen tüm bu pisliklerin affı olmamalı. Cezaların amacı caydırma niyetiyle verilir hırsızı bir gece nezarette yatırmak sapığı bir kaç ay hapis tutumak keyfi adam öldüreni 5-6 yıl gibi komik cezalarlardan sonra serbest bırakmak bence suç işlemeye caydırmaktan ziyade teşvik etmektir. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 sizlere katılıyorum arkadaşlar Zaten ne geliyorsa doğru düzgün ceza verilmemesinden geliyor...Ekmek , baklava çalan cocuğa uzun süre hapis...Cinayete , tecavüze , teröre , devleti dolandıran ise bir iki gün yat çık İnsanlık belirsiz bir mefhum olmuş Katı kurallardan anlayan bir zihniyet almış başını gidiyor Alıntı
Φ SERENGETİ Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 asmayalımda besleyelimminin foruma yansımış şekli.... evet o çocuklar annelerinin karnından tinerci doğdu,tecavüzcü doğdu,5-6 yaşında yaşıtları oyun oynarken onlar ileride gerçekleştiredekleri katliamların planlarını yapmakla meşguldüler,ne güzel demiş değilmi berceste!!!! ne gelirse doğru düzgün ceza verilmemesinden ileri geliyor değilmi;fakirliğin ve bunun yarattığı sosyal bozukluğun vede gitgide tükenen hayallerin bunda hiç suçu yok.Zengin çocuklarının plajlarda yüzüp eğlenip karşı cinsiyle akşam o disko senin bu disko senin gezerken bunu umutsuz gözlerle inşaat köşelerinden izleyen vede eğitim ve öğretim adına payına düşen hiç bir şeyi almayan bu ülkenin çelimsiz ve kocaman gözlü çocuklarını asmadığımız için oluyor herşey çok doğru söylüyorsunuz. suheda ise dün gece haberleri izlerken bu ülkenin en büyük sorununum bireysel terör olduğunu anlamış.....evet bu ülkede gitgide bozulan sınıf dengelerinin şehrin metropollerinde yarattığı dehşet bireysel terördür ama sorun bumudur yoksa bunu yaratan etkenlermidir...yukarıdaki yazıları yazan arkadaşlarım eğer ankarada oturanınız varsa eğer şimdi çıkın o klimalı güzel odalarınızdan ve çin çine doğru bir gezintiye çıkın bakalım yüreğiniz yetiyorsa...bakalım bir saat gezebilecekmisiniz orda başınıza bir bela gelmeden... sorun çin çin de yaşayan insanların genlerindemi gizli sizce...yada hadi asalım hepsini canım..bakarsınız bütün ankaraya ders olur bir anda suç oranları şıp diye biter... bu bir sınıfsal sorundur...tinerci bir fabrikatör çocuğu yoksa eğer,bir cep telefonu yüzünden ünlü bir işadamımızın çocuğunun başı belaya girmiyorsa eğer,lise çağındaki çocukları uyuşturucu batağına bir "saygın" işadamı sokmuyorsa eğer ki(bunların en tepesindekilere işadamı diyoruz ama)demekki bu sınıfsal bir sorundur..... idamlar kaldırılsın.... suç işlemeye yönlendiren bütün faktörlerde kaldırılsın ki bu ülkenin gencecik çocukları cezaevlerinde sürünmesin.... ve asmayalımda besleyelim,okutalım,umutlarına sahip çıkalım..onların işlediği her suçun ağırlığının utancını duyalım... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 asmayalımda besleyelimminin foruma yansımış şekli.... evet o çocuklar annelerinin karnından tinerci doğdu,tecavüzcü doğdu,5-6 yaşında yaşıtları oyun oynarken onlar ileride gerçekleştiredekleri katliamların planlarını yapmakla meşguldüler,ne güzel demiş değilmi berceste!!!! ne gelirse doğru düzgün ceza verilmemesinden ileri geliyor değilmi;fakirliğin ve bunun yarattığı sosyal bozukluğun vede gitgide tükenen hayallerin bunda hiç suçu yok.Zengin çocuklarının plajlarda yüzüp eğlenip karşı cinsiyle akşam o disko senin bu disko senin gezerken bunu umutsuz gözlerle inşaat köşelerinden izleyen vede eğitim ve öğretim adına payına düşen hiç bir şeyi almayan bu ülkenin çelimsiz ve kocaman gözlü çocuklarını asmadığımız için oluyor herşey çok doğru söylüyorsunuz. Serengeti , benim yazıma binaen bunları belirtmiş olman beni şaşırttı... Benim kastetmek istediğim mevzu fakirlik ve zaruretten dolayı bu tür işlerin içine düşen küçük çocuklara yardım yerine akıl almaz cezalar veriliyor..Fakat bunun yanısıra ülkeyi soyan , akla gelmeyecek adilikler yapanlar ise bir iki gün yatıp çıkıyor... Buda adaletsizliktir... Sanırım yanlış anlaşıldım... Yada... ? Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Hala basma kalıp sözler.. Hala hayatın gerçeklerinden çok uzak hümanizm kokan ama sadece koktuğuyla kalan laflarla peynir gemisi yürümüyor maalesef.. Elbette önce eğitim gelir ama bir anda bir suçluyu eğitmekle çocuğunun gözü önünde bıçaklanan anneyi kurtaramıyorsunuz kurtaramazsınız da.. Caydırıcı cezalar olmadığı müddetçe daha çok insanın hakkına da canını da malına da tecavüz edilir.. Suç diploma kültür ya da mevki tanımıyor.. Okusada okumasada mizacında suça eğilim varsa bir insanın yapacağını yapıyor ama haketmesi gereken cezayı almıyor nedense.. İdamlar kaldırılmasın. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Avrupa tarihinin en ünlü kadın savaş kahramanı olan Jeanne D'arc, aynı zamanda Fransızların en büyük ulusal kahramanıdır. 1412 yılında Fransa'nın Domremy köyünde yoksul bir köylü ailesinin kızı olarak dünyaya gelen Jeanne D'arc, okuma yazma bilmez. Fakat güçlü dini duyguları onun tüm zamanını azizlerle konuşarak ve dua ederek harcamasını sağlar. Jeanne D'arc'ın doğduğu yıllarda Fransa, İngiltere'yle yıllardır süregelen ve tarihte Yüzyıl Savaşları olarak adlandırılan savaşla meşguldür. Jeanne, kimi aziz ve azizelerin kendisine görünüp ondan İngilizleri Fransa'dan uzaklaştırmasını istediklerini söyler. 1428 yılında gittiği Vancouleur kenti komutanına, azizlerle arasında geçen diyalogu anlattıktan sonra kendisine bir birlik verilmesini ister. Jeanne D'arc'a güvenen Vancouleur halkı ise ona bir at ve bir kılıç hediye eder.Erkek kıyafetleri giyen Jeanne, yanına aldığı az sayıda askerle birlikte, Orleans'ı İngilizlerden geri almaya çalışır. 1429 yılında Orleans kentini ve birkaç kaleyi almayı başarır. Elde ettiği başarılar Jeanne D'arc'ı daha fazla şey yapmaya sevkeder. Paris'i de İngilizler'den almak ve Fransa İngiltere arasındaki savaşa son vermek ister. Bu amaçla yola çıktığı bir başka kuşatmada İngilizler tarafından esir alınır ve askeri karargahın bulunduğu Rouen'de hapsedilir. İngilizlerin elindeki bu tutsaklık döneminde Kral VII. Charles, Jeanne'ı kurtarmak için hiçbir çaba göstermez ve Jeanne engizisyon mahkemelerinde yargılanmaya başlar. Kadın kıyafetleri giyerek savaşması ve azizelerle konuştuğunu söylemesi üzerine, sapkınlıkla suçlanır. Engizisyon mahkemeleri Jeanne'ı dine karşı gelmek, büyücülük yapmak gerekçesiyle ölüm cezasına çarptırır. Erkek kıyafetleri ile çıktığı mahkemede suçsuz olduğunu ve pişman olmadığını söyleyen Jeanne, 30 Mayıs 1431'de Rouen şehri meydanında yakılarak öldürülür. Papa, ölümünden 25 yıl sonra ailesinin başvurusu üzerine davası yeniden gözden geçirilen Jeanne'ın suçsuz olduğunu açıklar. Ve “Orleans Bakiresi” olarak tarihe geçen Fransa'nın özgürlük ve yurtseverlik simgesi Jeanne, ölümünden yüzyıllar sonra 1920'de papalık tarafından azize ilan edilir. uzun yazıları okumaya dayanamayanlar koyu kısmı okusalar yeter kimden gelen adalet idamlar idam ettikten sonra azize ilan etmek birilerini birilerinin hayatına son vermek amaç ıslah etmek olmalı cezalandırmak değil beni cezalandırmaya kimsenin hakkı yok bu dünyada hele hele yaşam hakkımın elimden alınması hele hele adaletin sağlandığının hiç görülmediği bu dünyada hele hele kalem kıranlar asıl şarlatanlarken.... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 hele hele kalem kıranlar asıl şarlatanlarken.... Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 vay anasını .. Biri senin anneni babanı ya da sevdiğin herhangi birini gözünün önünde doğrayacak ve üstelik bu ilk cinayeti de olmayacak ama bu adama idam cezası verilemeyecek .. Neden ..? Çünkü onun yaşam hakkı bizim elimizde değil diye öyle mi ? Peki öldürülenlerin yaşam hakkı onun elinde miydi ? Ömrünü suça adamış insanları eğitebildiğinden ve topluma salabileceğinden emin olma hakkını nerden buluyorsun peki.. Allah aşkına az daha gerçek az daha mantık .. Çok şey istemiyorum.. Bana masal kahramanlarından örneklerle demagoji yapmayın lütfen.. Biliyorum biliyorum Jan Darc gerçek.. Dışarıda öldürülen masumlarda bir o kadar gerçek.. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 vay anasını .. Biri senin anneni babanı ya da sevdiğin herhangi birini gözünün önünde doğrayacak ve üstelik bu ilk cinayeti de olmayacak ama bu adama idam cezası verilemeyecek .. Neden ..? Çünkü onun yaşam hakkı bizim elimizde değil diye öyle mi ? Peki öldürülenlerin yaşam hakkı onun elinde miydi ? Ömrünü suça adamış insanları eğitebildiğinden ve topluma salabileceğinden emin olma hakkını nerden buluyorsun peki.. Allah aşkına az daha gerçek az daha mantık .. Çok şey istemiyorum.. Bana masal kahramanlarından örneklerle demagoji yapmayın lütfen.. Biliyorum biliyorum Jan Darc gerçek.. Dışarıda öldürülen masumlarda bir o kadar gerçek.. sen de idamlarımıza bak bakalım öldürülenlere bak gerçekten canilere mi kalem kırılıyor buna bak Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Hayatta bazı olaylar için , yaşanmadan sağlıklı yaklaşımlar sergilenmiyor... sen de idamlarımıza bak bakalım öldürülenlere bak gerçekten canilere mi kalem kırılıyor buna bak haklısın... Zaten öncelikle sağlıklı bir yargı gerek... Gerçek yargılanması gerekenler sokaklarda rahatca gezerken... Belli kitlelerin güdümünde giden bu politikaya kurban giden bir yığın insan var... Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 sen de idamlarımıza bak bakalım öldürülenlere bak gerçekten canilere mi kalem kırılıyor buna bak Hepsine baktınmı ki bana bak diyorsun ? Söylediğim şey gayet açık .. Bir daha anlatayım.. Sistemin getirdiği kurallara uymayan ve o sistemi yaralamaya çalışan her türlü hareket suç olarak kabul edilir.. Ve sistem kendi cezsını uygular.. Bir dönem sonra o günkü sistemin cezası tartışılabilir yanlış olduğu söylenebilir ama o gün için geçerli olan uygulanır. Kurunun yanında yaşların da yandığını söylemeye çalışıyorsanız uğraşmayın biliyorum farkındayım.. Ama bu sistemin kendi içinde halletmesi gereken bir sorun.. Bir de Toplumun sorunu var ki o da hiç değilse güvenli bir yaşam.. Ve diyorum ki suç işlemiş birini tekrar topluma salamazsınız..Salarsanız eğer yukarıda ki gibi örneklerle karşılaşırsınız.. Risk almak istemiyorsak insan canına kıyanın bir daha aramızda olmaması gerek.. Hangimiz kuduz olduğundan şüphelendiğimiz bir köpeğe kollarımızı açarız ? Pekala söylediğim gayet net ve anlaşılır aslında ama işinize gelmiyorsa anlamamazlık tarafınızı kullanın canım sorun değil..Haklı olduğum nasılsa ortada. Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 bıkmadınız mı sisteme verilen kurbanlardan tecavüzcülerin iki üç ayla baklava çalanların yıllarca hapis yattığı sistemimiz haklı olduğum ortada demişsin sen sistemin kölesisin duymak istemeyeceksin doğru mevcut sisteme göre sen haklısın ama bu sistem benim ağzıma çok. Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 bu konu farklı bir noktaya gelmiş... armance, sanıyorum idam cezaları kaldırılmasın derken adi suçları belirleyici olarak ele almış... bu noktada insanın içindeki nefreti bu şekilde dizginlemeye çalışması,dile getirmesi ancak insana özgü bir tutum olabilir.insanlık tarihine bakıp, insanın kendi türüne, başka canlılara, dünyaya; kısaca elinin kolunun uzandığı her şeye yaptıklarına bakıp, insanın (pardon siz kimden söz ediyordunuz?) bu zamana kadar kendine neleri yakıştırdığına bakıp durursak - ki bu noktada zaten bakakalıyoruz - idam cezası için ancak insana yaraşır bir eylem diyebiliriz. aksi, idealize edilmiş bir insanlık fikrinden başkası olamaz.... ancak kabul edelim ki, bu ülkede yada dünyanın bir çok yerinde sadece düşündüğü için yaşama hakkı elinden alınmış olanlar vardır. ölüm cezamıdır bir de bunu tartışmak lazım Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 suheda ise dün gece haberleri izlerken bu ülkenin en büyük sorununum bireysel terör olduğunu anlamış.....evet bu ülkede gitgide bozulan sınıf dengelerinin şehrin metropollerinde yarattığı dehşet bireysel terördür ama sorun bumudur yoksa bunu yaratan etkenlermidir...yukarıdaki yazıları yazan arkadaşlarım eğer ankarada oturanınız varsa eğer şimdi çıkın o klimalı güzel odalarınızdan ve çin çine doğru bir gezintiye çıkın bakalım yüreğiniz yetiyorsa...bakalım bir saat gezebilecekmisiniz orda başınıza bir bela gelmeden... sorun çin çin de yaşayan insanların genlerindemi gizli sizce...yada hadi asalım hepsini canım..bakarsınız bütün ankaraya ders olur bir anda suç oranları şıp diye biter... bu bir sınıfsal sorundur...tinerci bir fabrikatör çocuğu yoksa eğer,bir cep telefonu yüzünden ünlü bir işadamımızın çocuğunun başı belaya girmiyorsa eğer,lise çağındaki çocukları uyuşturucu batağına bir "saygın" işadamı sokmuyorsa eğer ki(bunların en tepesindekilere işadamı diyoruz ama)demekki bu sınıfsal bir sorundur..... Ne kadarda basite indirgediniz durumu yani suç işlmenin sebebi yoksuluk ve eğitimsizlik diyorsunuz öylemi?Hiç alakası yok kişi suça meyilliyse suç işler bunun sizin yazdıklarınızla uzaktan yakından alakası bile yok,birgün yolunuz düşerse buyurun gelin karadenize sizi elektiriği suyu hatta yolu bile olmayan öyle fakir köylere getiririm ki aklınız şaşar ve işin en tuhaf yanı en huzurlu en mutlu insanlar bu köylerde yaşar sizi öyle bir ağırlar ki fakir sofralarında mahcubiyetinizden yüzünüz kızarır.Sizin bu söylediklerinizi ciddiye almaya kalsak o zaman bütün eğitimsiz bütün fakir insanlar suçlu yada suça meyilli demektir. Organ mafyasının içinde olan doktorları nasıl açıklayacaksınız peki eğitimmi değil,fakirlikmi hiç değil ne peki? Evet suç işlemek genlerinde mevcut ihtiyacı olmadığı halde çalmaya gözü doymayanlar dahada dahada çok isteyenler yokmu sanıyorsunuz öyle çok ki. Ayrıca ben islah edilemeyenler diye belirttim ve hala aynı sözümdeyim caydırıcı tek çözüm ağır cezalardır. Bir anne bir evlat büyütmek için yıllarını veriyor ve kendinden verdiği fedakarlıkları tartışamayız bile ve o sırf fakirlik yada eğitimsizlik maskesi altında o annenin emek verip yıllarca büyütüp,beslediği yavrusunu onun gözleri önünde işkencelerle tecavüz edip 100 bıçak darbesiyle öldüreni böyle olmayı kendisi istemedi diyerek savunacaksınız öylemi???Yok böyle birşey. Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 bıkmadınız mı sisteme verilen kurbanlardan tecavüzcülerin iki üç ayla baklava çalanların yıllarca hapis yattığı sistemimiz haklı olduğum ortada demişsin sen sistemin kölesisin duymak istemeyeceksin doğru mevcut sisteme göre sen haklısın ama bu sistem benim ağzıma çok. Bana sistemin kölesi diyen ama bir müddet sonra benden çok daha fazla köleleşen ve tamamen duygusal! sebeblerden dolayı bunu yapan çok spartaküs tanıdım hayatımda.. Sizin konuyu çekmek istediğiniz mindere ben gelmiycem çünkü burada gerçeklerden bahsediyoruz.. Ajitasyon yapmadan.. Düşünce suçlularının idamına bende karşıyım bunuda bilesiniz.. Onları idam edip bir kesim zümrenin gözünde kahramanlaştırmak yerine elde tutulması çok daha akılcı olur kanaatindeyim.. Ama benim burada üzerinde durduğum asıl konu toplum yaşayışını etkileyecek suçlara kesilen yetersiz cezalardır.. Samimiyetine inanarak soruyorum.. Daha önce 4 insanın canına kıymış bir katil dışarı salınıverse ve Allah korusun çok sevdiğin birini öldürse tekrar 3- 4 yıl yatıp çıkmasını mı tercih ederdin yoksa ömür boyu müebbetini mi ? Ya da idamını mı ? Alıntı
Φ dogville. Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Bana sistemin kölesi diyen ama bir müddet sonra benden çok daha fazla köleleşen ve tamamen duygusal! sebeblerden dolayı bunu yapan çok spartaküs tanıdım hayatımda.. Sizin konuyu çekmek istediğiniz mindere ben gelmiycem çünkü burada gerçeklerden bahsediyoruz.. Ajitasyon yapmadan.. Düşünce suçlularının idamına bende karşıyım bunuda bilesiniz.. Onları idam edip bir kesim zümrenin gözünde kahramanlaştırmak yerine elde tutulması çok daha akılcı olur kanaatindeyim.. Ama benim burada üzerinde durduğum asıl konu toplum yaşayışını etkileyecek suçlara kesilen yetersiz cezalardır.. Samimiyetine inanarak soruyorum.. Daha önce 4 insanın canına kıymış bir katil dışarı salınıverse ve Allah korusun çok sevdiğin birini öldürse tekrar 3- 4 yıl yatıp çıkmasını mı tercih ederdin yoksa ömür boyu müebbetini mi ? Ya da idamını mı ? armance ben seni anlıyorum da kim sağlayacakmış o adaleti onu soruyorum önce zencilere uyuşturucu sattırıp onları o hale getirip sonra yargılamaya kalkan beyaz adam zihniyeti bu Alıntı
Φ SERENGETİ Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Ne kadarda basite indirgediniz durumu yani suç işlmenin sebebi yoksuluk ve eğitimsizlik diyorsunuz öylemi?Hiç alakası yok kişi suça meyilliyse suç işler bunun sizin yazdıklarınızla uzaktan yakından alakası bile yok SİZ ALAKASI BİLE YOK DERKEN........ Hacettepe Üniversitesi ve Kara Harp Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Kayım ile Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Sezal tarafından yapılan "Suç ve Suçluluk Araştırması: Sorunlar ve Çözüm Önerileri" adlı araştırma suçluluğun en önemli sebebinin işsizlik ve yoksulluk olduğunu ortaya koydu. Ulaştığı bulgularla Türkiye'dekisuçlu profilini de çizen araştırma dünkü Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesinde MGK üyelerine de ulaştırıldı. Araştırmada ayrıca suçluluğun önlenmesi için çözüm önerileri de sıralandı. SUÇLULUĞUN ANASI Prof. Kıyım ile Prof. Sezal araştırmalarını 6 ilde bulunan 10 cezaevinden 1525 hükümlü ile bu bölgelerde yaşayan 1250 kişi olmak üzere toplam 2 bin 775 kişiyle görüşerek gerçekleştirdi. Araştırmanın ortaya çıkardığı profile göre Türkiye'deki suçluların genel özellikleri şöyle; dar gelirli (500 YTL ve altı), eğitim düzeyi düşük (ilköğretim ve altı), çok çocuklu ailelerin ferdi, köy ya da büyük şehir doğumlu, erkek (yüzde 89) ve 18-35 yaşlar arasında. Araştırmaya göre Türkiye'de suçluluğun birinci sebebi işsizlik ve yoksulluk. Diğer ana nedenlerse sırasıyla hızlı ve plansız göç, manevi değerler sisteminde zayıflama, güvenlik önlemlerinin ve suçla mücadelede teknoloji kullanımının yetersizliği. Eğitimin düzeyinin yetersizliği, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı ile düzensiz aile yaşamı da suçluluğun nedenleri olarak ortaya çıktı. Araştırmayı yapan Prof. Kıyım ile Prof. Sezal suçluluğun önlenmesi için de çözüm önerilerinde bulundu. Bu öneriler arasında en dikkat çekici olan "vatandaşlık geliri uygulaması" şöyle: "Gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak için 'dilencilik kültürü' önlenmeli, bu amaçla bir vatandaşlık hakkı olarak ülkede üretilen milli gelirden asgari bir pay alma esasına dayanan 'vatandaşlık geliri' uygulamasına geçilmeli. Devlet zengin fakir ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlara bir miktar gelir ödemeli." Rakamlara göre suçluların yarısını ilköğretim mezunları oluştururken onları yüzde 26.2'lik bir oranla lise mezunları izliyor. Ama şaşırtıcı bir biçimde araştırma üniversite mezunlarının hiç okuma yazma bilmeyenlerden daha fazla suç işlediğini de gösteriyor. LÜTFEN YAZILARINIZI GÖNDERİRİKEN DUR ŞUNUN AĞZININ PAYINI VEREYİM DİYE DÜŞÜNMEDEN BİRAZ ARAŞTIRSAYMIŞSINIZ EĞER M.G.K YA VERİLEN BU RAPORDAN HABERİNİZ OLABİLİRDİ...... bana sorduğunuz sorununda cevabını vereyim hemen...... birgün yolunuz düşerse buyurun gelin karadenize sizi elektiriği suyu hatta yolu bile olmayan öyle fakir köylere getiririm ki aklınız şaşar ve işin en tuhaf yanı en huzurlu en mutlu insanlar bu köylerde yaşar sizi öyle bir ağırlar ki fakir sofralarında mahcubiyetinizden yüzünüz kızarır.Sizin bu söylediklerinizi ciddiye almaya kalsak o zaman bütün eğitimsiz bütün fakir insanlar suçlu yada suça meyilli demektir. biz burda karadenizin fakir köylüsünün işlediği cinayetlerden bahsetmiyoruz ki...bahsettiğimiz bir türkiye ortalaması.... ama şöylede düşünmeye zorlayabilirsiniz kendinizi; temel bir gün köyde ferrari ile gezmeye başlayınca artık oranında hiç huzurlu bir yer olmayacağını komşusu fadimenin eşinin hırs ve kıskançlık kokan bakışlarında görebilirsiniz.... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Sevgili serengete; Bakın hala aynı şeyi savunuyorum bir insanın fakir olması yada yeterli eğitim almaması suça meyil değildir size organ mafyası içerisinde ki doktorları örnek gösterdim ve bunu nasıl açıklayacaksınız dedim ama gözünüzden kaçmış olmalı. İki tane profesor neyi ne kadar araştırmışlar ki kesin sorun budur demişler kişi suça meyilliyse suç işler şimdi siz bana dünyayı verseniz ben bir insanın kılına zarar veremem başkasına iğne yapılırken bakamayan ben acaba açlıktan kıvransaydım suç işleyebilirmiydim?Kesinlikle hayır. Birtek eğitim derken şu sürekli doğurup doğurup duran sonrada saldım çayıra mevlam kayıra zihniyetiyle hareket eden ve belkide çocuğu çalıp getirdiği zaman aferin diyen anne babalar konusu mantıklı geliyor bana zira doğru ve yanlış ilk önce ailede öğrenilir. Ben Temelin ferrarisine dönüp bakmam bile umurumda bile olmaz neden biliyormusunuz içimde haset namına diye birşey yok ve inanıyorum ki bu ülkenin insanlarının çoğunluğu benim gibidir. Kim ne söylerse söylesin masum bir genç kızı (çünkü konu serpil öğretmenden dolayı açıldı)tecavüz edip öldürmenin haklılık yanını bulamaz helede buna fakirlik ve eğitimsizlik gibi bir savunma getiremez. İdamlar kaldırılmasın Alıntı
Φ SERENGETİ Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 tamam suheda sen tuttuğunu as.... 30 milyon nüfuslu kanadada her yıl öldürülen insan sayısının 1-2 yi geçmediği....ve neden acaba diye sormadığımız bir dünyada... sen tuttuğunu as.. evet meyilli onlar...kodlanıyorlar tanrı tarafından... sen tuttuğunu as suheda.. iki tane bu ülkenin yetiştirdiği(ki biri harp okulunda)değerinin başbakan,bakanlar ve onca generale sunduğu raporu hiç önemseme suheda... sen tuttuğunu as suheda.. ajite yaptığımı söyleyeceksin ama.... bak bunlarda geleceğin katilleri suheda... sen onlara sahip çıkma suheda...bekle yakında bir öğretmen öldürürler...hesabını o zaman dürürverirsin suheda.. boşver be suheda doru söylüyorsun ne gerek var bunların yaşamasına...temiz pantolonlarımıza yapışıp kirletiyorlar...valla düşündümde doru be ben balık ekmek yerken kızılayda utandırıyorlar beni....sona zorla bişi satmaya falan çalışıyorlar...evet şimdi hatırladım arabamın camınıda kirletmişti bunlar... evet suheda doru söylüyor... idamlar kaldırılmasın...asalım hepsini..belki zamanında yan yana oyunlar oynadık ama kaybetmeseymiş hayat oyununu kardeşim benmi suçluyum...fakirse fakir... evet suheda asalım hepsini...yok önce şişe geçirelim...sona gözlerine mil çekelim...hani caydıracazya değilmi..... evet asalım beslemeyelim.... aslında bütün cevap kendi imzanda saklı ama boşver... " Tüm insanlar onlara ne söylediğinizi unutabilir,insanlar onlara ne yaptığınızıda unutabilir. Ama insanlar onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar....." ASALIM... Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 -Öldürmek yetmez!İşkence yapa yapa bitirelim işini... -Tabi ya!Asmayıpta ne yapacağız..Tutupta bağrımıza mı basacağız 'artık'.. -İnsanlara ibret olsun bak..Ne demek cana kıymak,sallandırmalı böylelerini ipte,doğrayıp insanların önüne koymalı!... -Ey efendiler!!!...Durun!Ne yapmaktasınız..Ne yapmıştırda sallandırmaktan bahsedersiniz O'nu... -Duymadın mı?Cinayet işlemiş..Cana kıymış.. -Daha neler yapmıştır kimbilir... -He ya..Hele bu züğürt hangi asili kıskanmıştır da,malına göz dikmiştir kaç kere... -Beyler durun..Birşeyleri anlamamaktayım hala daha.. -Neyi anlamamaktasın hala daha..Kendini bilmez!.. -Efendiler!..Daha başka ne yapmıştır bu oğlan?..10-15 günlük gelirini fabrikasına filtre almak için ayırmayıp, çevreyi onarılmaz biçimde mi kirletmiştir..3 - 5 milyar için, yüz yıllık ormanları katledip,%3-%5 oy fazlası için buna göz yuman siyasetçilere yardaklık mı etmiştir..Bir kaç yüz dolar vermemek için denizlere sintine basıp,daha fazla gelir için, kişisel menfaatine çalışanlarla işbirliği yapmış,usülsüz olarak,caretta caretta yuvalarına otel yapmaya yataklık mı etmiştir..Halkı mı uyutmuştur...Sizler gibi 'Efendiler'in sofralarını daha da donatmak için siyanürle altın araması mı yapmıştır?Yoksa "tüm insanlığın'' yaşadığı ve yaşayacağı dünyayı, geri döndürülemez bir biçimde telef ederek, birkaç kişiyi değil, milyonlarca yaşayan ve milyarlarca doğmamış insanın canına kastedenlerden midir hele?.. -Ne demeye varmaktasın kendini bilmez!.. -Cana kıymış dedik ya...Ne bulandırmaktasın akıllarımızı... -Efendiler..Siz doğru demektesiniz..Ne bulandırmaktayım akıllarınızı..Besbelli cinayet işlemiş bu oğlan..Besbelli haddini bildirmek,asıp kesmek gerek O'nu...İnsanlığı yok etmemiş ki bu oğlan,'insan'ı yok etmiş..Hele sözümüz önce bunlara geçmeli değil mi...Ya da sözümüz sadece 'geçenlere' bizlerin değil mi... Sormaktayım sizlere... Yaptığınız nedir efendiler!Yasal yoldan işlenen bir başka cinayet mi?..Yoksa geçmişine dönüp bakmadığınız bu oğlanın,geleceğini sona erdirerek O'na en büyük iyiliği vermek mi... Hangisi...Hangisi... Boşa konuşmaktayım efendiler!..Hadi haddini bildirelim şuna...Davullar çalına.......... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 tamam suheda sen tuttuğunu as.... . . . evet asalım beslemeyelim.... aslında bütün cevap kendi imzanda saklı ama boşver... " Tüm insanlar onlara ne söylediğinizi unutabilir,insanlar onlara ne yaptığınızıda unutabilir. Ama insanlar onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar....." ASALIM... Sevgili serengete neden bilmiyorum ama çatıştığımız halde pozitif elektirik veriyorsun bana Yahu ben tuttuğumuz asalımmı dedim suç işlemeden tabiki çözüm almak lazım hatta dikkat et bak ilk konuyla ilgili iletimde islah edilemezse diyorum sen beni ya yanlış anlıyorsun yada ben meramımı anlatamıyorum. Sana kendi başımdan geçen bir olayı anlatayım.İşe gelmek için sabah herzamanki yolumdan hızlı hızlı yürüyorum birazda geç kalmışım acelem var yanıma ayakkabi boyacısı bir çocuk geldi elinde bir çift terlik "abla ne olur ayakkabını boyayayım siftah yapayım"dedi "olmaz acelem var bak işe geç kaldım"dedim,çocuk hala ısrarla peşimden geliyor döndüm"kaça boyuyorsun"dedim"2 milyon"dedi çantamı açtım bozuk iki milyonu uzattım"al ve git"dedim çocuk yüzüme öyle bir öfkeyle baktı ki "ben dinlenci değilim ayakkabı boyacısıyım"dedi hayatım boyunca unutmayacağım bir andı,hala aklıma gelince içim burkuluyor biliyormusun?Belliki oda çok fakirdi okula gitmesi gereken bir satte ayakkabı boyamazdı değilmi?kazağının kolları aşınmış kendi ayağında yırtık ayakkabıları olan o çocuk bir suçlu olabilirmi? BEN DİLENCİ DEĞİLİM AYAKKABI BOYACISIYIM diyen o çocuk tahminen 9-10 yaşlarındaydı. Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 5 Temmuz , 2006 tamam suheda sen tuttuğunu as.... 30 milyon nüfuslu kanadada her yıl öldürülen insan sayısının 1-2 yi geçmediği....ve neden acaba diye sormadığımız bir dünyada... sen tuttuğunu as.. . . . evet suheda asalım hepsini...yok önce şişe geçirelim...sona gözlerine mil çekelim...hani caydıracazya değilmi..... evet asalım beslemeyelim.... aslında bütün cevap kendi imzanda saklı ama boşver... " Tüm insanlar onlara ne söylediğinizi unutabilir,insanlar onlara ne yaptığınızıda unutabilir. Ama insanlar onlara kendilerini nasıl hissettirdiğinizi asla unutmazlar....." ASALIM... yok yok kesinlikle kimseyi asmayalım hatta ne asması hepsini bırakalım boşaltalım cezaevlerini kaldıralım mahkemeleri nasıl olsa kimsenin ihtiyacı yok bırakın herkes kafasına göre istediğini öldürsün istediğine tecavüz etsin artık kim güçlüyse ne de olsa onlar fakirdi eğitim alamadı o yüzden herkese istediklerini yapmaya hakları var neymiş efendim bir öğretmeni öldürdüğü için 4 sene yatmışmış çok bile keşke yatmasaydı kimbilir o 4 senede kaç kişiyi daha öldürecekti yazık olmuş ***** ****** ****** ******** ************ ********* Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.