Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kıbrıs Meselesi


bozan

Önerilen İletiler

Bu yazı Kralx'e İthaf edilmiştir

 

 

Bu başlık temelde Güncel Konular bölümünde bir başlık altında sevgili A.Y.H.A.N'ın bir sorusu üzerine açılmıştır. Tabiki katkıda bulunmak isteyen tün Çılgın Türklere ve Bursa Nutukçularına da açıktır..

 

Kıbrıs hadisesinin tarihi boyutunu incelemeden evvel, bilhassa bazı hususları mülahaza etmemiz icap etmektedir. Şimdi evvela bunları ele alalım sonra da dalgamıza bakarız...

 

1. Türkiye Cumhuriyeti belki haklı koskularla da olsa bir dönem inkar ettiği bir imparatorluk üzerine bina edilmiştir. Türk askeri ve sivil bürokrasisi 2. mahmuttan bu yana bir değişim ve farklılaşma içerisindeydi, Türkiye cumhuriyeti dış şartlarında tesiri ile bu değişimin ve farklılaşmanın zorunlu çocuğudur.

2. Bir imparatorluktan eğer bu imparataorluğun ana nüvesi iseniz ben çıktım demekle kurtulamazsınız, imparatorluk sizi, siyasi, kültürel, sosyal yanları ile yakalar ve üzerinden 100 yıl geçse de sizi bırakmaz. Bu gerçeği görmeden siyaset yapılamaz, her nekadar biz de yapmayı deneselerde en nihayetinde on yılda bir darbeli bir siyasetle sonuçlandı. yani buna darbeli demokrasi de denebilir. darbeli matkap gibi..

3. Osmanlı yayılması dışa doğru nasıl bir siyasi, kültürel bir nüfus ve nüfuz yayılması ise gerilemesi de aynı şekilde bir siyasi nüfuz ve nüfus gerilemesidir. Şimdi buraya dikkat ; Osmanlı sınırları kaybedilen topraklarla birlikte azaldıkça nüfusu ters oranda sürekli artmıştır... Bunun nedeni geriye, anakaraya yapılan göçlerdir... Bunun mahzurlu neticelerini saymama gerek yok zannedersem..

Şimdi yukarıda sıralı düşüncelerden kopmadan kısaca Kıbrıs meselesinin tarihi gelişimine bakalım..

Kıbrıs adası 1571 de osmanlı taht-ı idaresine geçti , bunu osmanlı çok büyük bir deniz savaşı kaybederek acı ödemiştir. ( Bu hususta Sevgili Yalçın abinin ( Küçük ) tezlerini öyle hemen geçmeyin, düşündürücüdür, yani saçma da olsa düşünmenizi geliştirir, buraya yazmıyorum, açın okuyun. ) 2. ABD hamite kadar bu haliyle bir Osmanlı memleketi olan Kıbrısta Türkler kadar Rumlar da yaşamaktaydı. O zaman şimdiki kabuğunu almayan bürokrasi Faşist değil akılcıydı, bu akılcılık Fatih döneminden o güne süregelen uygulamaydı. ( Şu tezimi de not ediyorum, eğer fatih istanbulu almasaydı, ve eğer Çandarlılar iktidara sahip olsaydı , Osmanlı 10 senede tarihe gömülürdü.... )

93 haribi başlamadan evvel İngilizler adayı alenen işgal etti. ( Çılgın Türkler de buna itiraz edemediler, E ozamnlar da henüz Burasa Nutku icat olunmamıştı. Öyle ya İngiliz zırhlılarına karşı bir okurduk o nutku, hepsi tüyerdi...) Biz de İngilizlerle mecburi bir anlşaşma yaptık, şayet Ruslşlar bizi mağlup edecek gibi olursa İngşilizler bize yardım edecekti, savaşın bitince de gideceklerdi. Tabiki savaş bitti ve tabiki biz mağlup olduk ve amma ki İngilizler o zaman geldikleri gibi geri gitmediler.

Osmanlı devleti yıklıdı, yeni devlet kuruldu, Osmanlı meclisi yok olmadan Misak-ı milliyi kabul etti, Şimdi buraya dikkat ( Kıbrız misak-ı millde yoktu, Şu tezimi de unutmayın eğer Atatürk ölmeseydi biz Kıbrısa girmek hatasını yapmazdık... Çünkü Atatürk her halukarda Turancı, Fetihçi ya da Ecevitçi değildi, soğuk kanlıydı, siyaset bilirdi... )

1945 lere gelindiğinde 2. cihan harbi bitmiş, savaştan Rusya ve amerika güçlenerek çıkmış, Alamanya batmış ve ingiltere bitmişti.. Bitik İngilizler ABADA ile Sömürgelerindeki tüm haklarını yani dünya jandarmalığını Abedeye devretmişti ( Bu husuta anlaşma vardır, sözlü değil yani.. )

Böylece İngilizler dünyadan düzenli olarak çekilmeye başladılar, zira ekonomik gücü bir de sömürge idare edecek durumda değildi artık..

Kıbrıs'tan da çekilmek üzere olan ingilizlerin gidilşini kolaylaştırmak için Adada ki Rumlar (ki kendilerini doğal olarak adanın sahibi olarak görüyorlardı, buna adadki Türkler de dahildir ) TEDHİŞ faaliyetlerine başlayarak ingiliz asker ve memurlarını kaçırmaya ve vurmaya başladılar. Rumların nihai amacı ingiliz komiserliğini adadn kovup ana kara ile yani Yunanistanla birleşmekti.

İşte bu tedhiş faaliyetleri sırasında doğrudan Türklerle ilgili bir madde yoktu. Yıl 1950'lere geldi. O zamanki dış işleri bakanımız Türkiyenin en büyük tarih ve edebiyat dehalarından Ordinaryus Fuat Köprülü'nün meşhur bir demeci vardır gazetecilere Kıbrıs meselesi bizim sorunumuz değildir diye...

Fakatt işler İngilkizlerin siyasi bir dehası bizimkilerin de zekasızlığı ile bize kaldı. İngilizler Londra konferansına biz taraf bile değilken bizi de çağırdı ve malesef bizimkiler gitti..... İşte bu kırılma noktasıdır...Biz meselere böylece taraf olduk.. Ve Rumlar ingilizler giderken bu sefer Türkleri de vurmaya başladılar, yani artık bataklığa saplanmıştık.... Meseleler Kıbrıs Savaşına ( Beyaz güvercine göre barış harekatı, savaş nasıl barış oluyorsa ) kadar böyle devam etti. Biz taraf olunca siz o zaman hatırlamazsınız bütün ülkede jkıbrıs birden gündeme oturdu. faşist bürıokrasi Tuttuığu Çılgın Türklerle Yurdun her köşesinde '' Ya Taksim Ya ölüm '' mitingleri düzenlettirdi... Böylece Türk köylüsü Kıbrısı kendi ülkesi zannetmeye başladı.. Yani işler bir ingiliz oyunu ile ingiliz saçına döndü ( karışık saç yalnızca araplara mı mahsus ? )

Sonuçta Türkiye her açıdan kaybetti

1. Uluslararası arenada ( bu Nutukçu ve Çılgın Türkler için bir şey ifade etmeyebilir ama bir ülke için herşeydir ) İşgalci devlet sayıldık hala çöyle sayılıyoruz.

2. Kıbrıs bir bütün olarak Avrupa birliğine kabul edildi, biz kıbrısı bu haliyle tanımıyoruz, bir de AB'ye girmek istiyoruz, ama bürokrasi Kıbrıs kamburundan kurtulmak istese de artık kurtulamıyor..

3. Türkiye'ye maddi zararları da korkunç olan Kıbrıs hadisesi ingilizlerin bir iteklemesidir. ( masada önümüze iteklediler konuyu )

4. Yalancıktan bir savaş yapılıp kaybedilmesi bile çok düşünüldü bu susuz adanın ama bunu ada kendilerine yediremediler..

 

Şimdi biliyorum ki Çılgın ve Bursa nutukçusu Türkler şunu soracaklar ya soydaşlarımız ? Ben de şöyle diyeceğim, soydaşlarımız ajitesi bürokrasinin hiç şeyinde değildir. Madenm o kadar soydaşçısınız sorsanıza o bürokrasiye ;

1. Bulgaristanda Türkler inim inim inlerken neden girmediniz Bulgarista'a ? Yemedi dimi Bulgaristanın müttefiki Rusyayla kapışmak alıverirde vallahi elinde İstanbuluda Ankara Ankara ben kara sen kara diye kaçardın iç anadoluya...

2. Madem o kadar sıkı soydaşçısınız neden girmedin Yunanistana orada milleti asimile edip , tek tek öldürürlerken, sıkmadı dimi ( şimdi basacam ama , uyarım çok yüksek aytılacaz forumdan ) Avrupanınj müttefiki avrupayla savaşmak...

3. Madem okadar Bursa nutku okuyonuz, Çılgın türkleri okuyorsunuz, Girsenize Kerküke, Adamları sürdüler, tecavüz ettilker bütün haklarına, sıkmadı dimi ABADA2yla dövüşmek...

İşte bu yüzden arkadaşlar sağduyulu olun... Ya taksim ya ölüm diyenler ölüme yalnızca sizi gönderirler , kendi çocukları havuzlarda askerlik yapar ....

İşte sevgili A.Y.H.A.N bana göre kısaca Kıbrıs mevzusu budur... Oturup senin için bu makaleyi yazdık.. İnşallah forum bir ödül verir bize ...EEE öyle kes kopyala yapmıyoruz, 60 yılın birikimi bunlar...

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Bozan

senin siyaset anlayışına inan hayran kaldım

Eh öyle ya 60 yılın birikimi var. çok haklısın kıbrısa girmek çok hataydı. Hele hele size danışmamak affedilmez bir hatadıydı.

Gerçi bu hatayı Atatürk de yaptı ama ne yapalım tuttu milli mücadeleye girdi bak hele şimidi avrupaya girecez diye uğraşıyoruz. Ak ne vardı o zaman sen olsaydın. Eğer Atatürk bu devleti kurmasaydı şimdi kurtulmuştuk. Damat ferit büyük adammış adam ne güzel memleketi teslim etmişti. Bak hele şimdi bir sürü işle uğraşıyoruz.

Eee sayın bozan sana göre öyle ama gel bu fikirlerini memleketin hayrına ve bir Türkağzıyla konuşma ne olur senden rica ediyorum.

Şu siteden atılmayı göze alsam ben de inan çok güzel konuşurum biliyonmu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

deılmı kıbrısa neden gırdıkkı bıraksaydık sesımızı cıkarmasaydık rumlar turklerın hepsını oldurseydı tum ada rumların olsaydı bu sayede turkıyenın 4 tarafını dusmanlar sarsaydı ne guzel olurdu.

ataturk bu ulkeyı neden kurtardıkı neden mıllı mucadeleye gırdıkı neden savastıkkı.bıraksaydık bır fransızın bır ıtalyanın bır yunanın oglu olsaydık belkı cebımıze daha cok para gırerdı altımızda arabalar olurdu turkıyenın su ankı durumunda olmaz krallar gıbı yasardık.bu sekılde olsak daha ıyı olurduk deılmı bozan?

Ataturkcu oldugum ıcın sıze bazı yerlerde Ataurkten sozler ve bursa nutkuyla cevap verdıgım ıcın utanmıyorum.kefenlerı gıydık ya ıstıklal ya olum dedık.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili arkadaşlar yukarıda başlık doğrudan Kıbrıs Meselesi için açılmıştır. Elbette ki tüm yazı bana aittir ve benim düşüncelerimi ihtiva etmektedir, katılabilirsiniz ve pekala katılmaya da bilirsiniz, ve lakin katılmadığınız noktalar var ise bu hususları yazmanız daha faydalı olur... Biz de yanıtlarını ve neden böyle düşündüğümüzü izah ederiz, zira hiçbir insan mahsulu fikir izahtan vares değildir...

Kurtuluş svaşı ile ilgili, Damat Feritle ilgili yukarıda benim bir yorumum yoktur, Sual gelecek meseleyi de evvelden tahmin ettiğim için yazının nihayetine ben de karşı suallerimi yazdım buyrun Ey Çılgın Türkler ve Bursa Nutukçuları o sorularıma yanıt verin.

Zeyl 1 ; Yukarıda faşist bürokrat tanımı, Milliyetçi cepheyi rahatsız etmesin, Faşist Bürokratlar milliyetçilerden de nefret eder zira !!!!. bu hususa mail bazı fikirler seziyorum ki bu hata üzerine hatadır...

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Bozan

Hak verdik ya, doğru söylüyon dedikya, daha ne istiyon anlamadımki

Bak Ülkeyi bölüp ermenilere, kürtlere bayağı bir yer versek, batıyı Yunanlılara versek

hatta din değiştirsek, Türk dilini, kültürünü, adını v.s herşeyini yok etsek inan çok sıkıntıdan kurtuluruz

Ve hatta amerikan bayrağını kabul eksek oh deme gitsin.

Allah acil şifalar versin sayın Bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Bozan

Hak verdik ya, doğru söylüyon dedikya, daha ne istiyon anlamadımki

Bak Ülkeyi bölüp ermenilere, kürtlere bayağı bir yer versek, batıyı Yunanlılara versek

hatta din değiştirsek, Türk dilini, kültürünü, adını v.s herşeyini yok etsek inan çok sıkıntıdan kurtuluruz

Ve hatta amerikan bayrağını kabul eksek oh deme gitsin.

Allah acil şifalar versin sayın Bozan

 

 

 

kimse her ne sebeple olursa olsun yok topğrak verelim yok bayrak değiştirelim yok bilmemne kardeşim sen nasıl konuşuyorsun yaa sen anayasa ihlali yapıyrosun böyle şeyler konuşulur mu yaw istemezsen bazı şeylere katlanamıyorsan yaşama buralarda kalk git türküm diye gezmessin müslümanım demezsin olup diter yeterki sen sıkıntıdan kurtul ha bi eksik ha bi fazla sen bu düşünceyle sadece bizi yavaşlatırsın

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Bozan

Hak verdik ya, doğru söylüyon dedikya, daha ne istiyon anlamadımki

Bak Ülkeyi bölüp ermenilere, kürtlere bayağı bir yer versek, batıyı Yunanlılara versek

hatta din değiştirsek, Türk dilini, kültürünü, adını v.s herşeyini yok etsek inan çok sıkıntıdan kurtuluruz

Ve hatta amerikan bayrağını kabul eksek oh deme gitsin.

Allah acil şifalar versin sayın Bozan

kimse her ne sebeple olursa olsun yok topğrak verelim yok bayrak değiştirelim yok bilmemne kardeşim sen nasıl konuşuyorsun yaa sen anayasa ihlali yapıyrosun böyle şeyler konuşulur mu yaw istemezsen bazı şeylere katlanamıyorsan yaşama buralarda kalk git türküm diye gezmessin müslümanım demezsin olup diter yeterki sen sıkıntıdan kurtul ha bi eksik ha bi fazla sen bu düşünceyle sadece bizi yavaşlatırsın

 

Ömürüm vatan hainleri ile mücadale ile geçmiştir

Ben Türk Milliyetçisiyim

TÜRKLÜK İÇİN ÖLÜRÜM

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili arkadaşlar Kıbrısla ilgili görüşlerimi yazdım, ve tümünün arkasındayım, ve fakat bana Kıbrısla ilgili ya da Kıbrıs yazımla ilgili Fikr-i alilerinizi yazmak yerine onu da satalım bunu da atalım edebiyatına girmişsiniz. Bunlar tuhaf tepkiler. Bozan böyle tepkiler alacağını bildiği için sizlere bazı sualler sormuştu bunların yanıtını hala vermemişsiniz yoksa veremiyor musunuz ?

Benim sizden ricam benim sizin sorularınıza yanıt verdiğim gibi siz de benim sorularıma yanıt verin...Sonra siz bilirsiniz isteyen ölür isteyen yaşar beni hiç ilgilendirmez, köylülerin donla denize girmesinin beni ilgilendirmediği gibi..yazılarımda tek kelime küfür de yoktur hatırlatırım..

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Bozan

Nezaketinizi samimi söylüyorum takdir ediyorum

Ancaaak

Ben Türk milletinin menfaatlerini ve istikbalini düşünmek zorundayım çünkü TÜRKÜM

Senin sözlerin kısacası şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak mahiyette, tahammülsüzlüğüm bunadır

Ki Tahammül edemem.

Ve sorarım

Kime ve neye hizmet ediyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın Bozan

Nezaketinizi samimi söylüyorum takdir ediyorum

Ancaaak

Ben Türk milletinin menfaatlerini ve istikbalini düşünmek zorundayım çünkü TÜRKÜM

Senin sözlerin kısacası şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak mahiyette, tahammülsüzlüğüm bunadır

Ki Tahammül edemem.

Ve sorarım

Kime ve neye hizmet ediyorsunuz?

 

Sevgili dostum bir arkadaşımız Kıbrıs ile ilgili düşüncelerimi sordu ben de yanıtladım ve yanıtlarken alacağım bazı tepkileri düşünerek ben de yazımda bazı sorular sordum. Hala yanıt vermediniz ?

Kime hizmet ettiğime gelince bu ciddi ve uzun bir husus. Bu hususta bir başlık açarsanız orada fikirlerimi izah ederim ve ancak Kıbrıs konusunda hamasi edebiyat dışında söyleyecek birşeyiniz yoksa ve benim sorularıma yanıt vermeyecekseniz sizin yerinize ben yanıt vermek zorunda kalacağım...

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili dostum bir arkadaşımız Kıbrıs ile ilgili düşüncelerimi sordu ben de yanıtladım ve yanıtlarken alacağım bazı tepkileri düşünerek ben de yazımda bazı sorular sordum. Hala yanıt vermediniz ?

Kime hizmet ettiğime gelince bu ciddi ve uzun bir husus. Bu hususta bir başlık açarsanız orada fikirlerimi izah ederim ve ancak Kıbrıs konusunda hamasi edebiyat dışında söyleyecek birşeyiniz yoksa ve benim sorularıma yanıt vermeyecekseniz sizin yerinize ben yanıt vermek zorunda kalacağım...

 

bozan

 

Bir Türk evladı olarak

Kıbrıs konusunda çok söyleceklerim vardır elbette

Fakat böyle bir tartışmada görüşlerimi yazmayı ar kabul edecek kadarda namusluyumdur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir Türk evladı olarak

Kıbrıs konusunda çok söyleceklerim vardır elbette

Fakat böyle bir tartışmada görüşlerimi yazmayı ar kabul edecek kadarda namusluyumdur.

 

 

sevgili dostum, ben kıbrıs ile ilgili düşüncelerimi yazdım kaç ileti gönderdik hala kendi görüşlerinizi yazmıyorsunuz, hamasete gerek yok fikri olan yazar...ben yine de sizi saygıyla selamlıyorum.

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sevgili dostum, ben kıbrıs ile ilgili düşüncelerimi yazdım kaç ileti gönderdik hala kendi görüşlerinizi yazmıyorsunuz, hamasete gerek yok fikri olan yazar...ben yine de sizi saygıyla selamlıyorum.

 

bozan

 

Peki

Kıbrıs Türkündür

Derhal Türkiyeye bağlanmalıdır.

Derhal oraya Türkiye Cumhuriyetinin bir valisi atanmalıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Peki

Kıbrıs Türkündür

Derhal Türkiyeye bağlanmalıdır.

Derhal oraya Türkiye Cumhuriyetinin bir valisi atanmalıdır.

 

 

Gözlerimin bir müddet kamaşmasına neden olan fikr-i alinizin sebeb-i mucibini sual edebilir miyim kumandanım ?

Yani Kıbrıs Türkündür neden ? ya da Türkün olan diğer yerler nerelerdir ?

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kıbrıstan kasıt KKTC dir

Gözlerini kamaştıran ise aramızdaki görüş ve anlayış farkıdır

 

Sence; Başka yerler yokmu ?

 

 

Sevgili dostum seninle bayakı anlaşacağa benziyoruz, özünde çok iyi birisi olduğunu düşünüyorum... Bu manada sana bir soru sormak istiyorum, şunu da ekleyeyim soruma yanıt vermemişsin ve peki neden Kıbrısın yalnızca kuzeyi ? Bunu hiç sorguladınız mı ?

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kıbrıs'ın kuzeyi neden Türk'ün

Yahu şimdi bu sorumu

Elbette Türkün çünkü orada Türkler yaşıyor ve şehid vermişiz.

Rumlaramı vermemiz lazım.

 

Türkün yaşadığı ve uğruna şehit verdiğimiz her yer Türk'ün vatanıdır.

Ver kurtul la sonra elimizde bir şey kalmadığı gibi biz de kalmayız

Dünyanın ve Tarihin gerçeği bu

Sayın Bozan bu değişirmi diyorsun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kıbrıs'ın kuzeyi neden Türk'ün

Yahu şimdi bu sorumu

Elbette Türkün çünkü orada Türkler yaşıyor ve şehid vermişiz.

Rumlaramı vermemiz lazım.

 

Türkün yaşadığı ve uğruna şehit verdiğimiz her yer Türk'ün vatanıdır.

Ver kurtul la sonra elimizde bir şey kalmadığı gibi biz de kalmayız

Dünyanın ve Tarihin gerçeği bu

Sayın Bozan bu değişirmi diyorsun.

 

 

Sevgili Avşaroğlu sizin iyi biri olduğunuzu tahmin etmiştim yanılmamışım, sizi öncelikle saygıyla selamlıyorum ve fakat bir kaç sorum olacak ( zira siz ilk baştaki yazımı bir öfkeyle okumuşa ve hiç incelememişe benziyorsunuz.. )

1. Kıbrıs Osmanlılar tarafından 1571'de feth edildiğinde , aynı zamanda iskana da tabi tutulmuştu, adanın heryerine mühim miktarda iskan gerçekleşmiştir, velev ki bu böyle olmasa da biz Osmanlı döneminde Kıbrısı ele geçirirken sadece kuzeyi için mi kan döktük yoksa bütünü için mi ?

2. Daha önce sormuştum fakat zihin sorgulaması yapmak için ve yanıt vermediğiniz için bir defa daha soruyorum, Bulgaristan'da Türk var neredeyse sayıları 4de bire ulaşacak, yıllarca inim inim inlediler neden orayı da ele geçirmedik, Ecevitin aklına mı gelmedi, orası için kan dökülmedi mi ?

Yoksa Kıbrıs Meselesi benim dediğim gibi Bürokrasinin çuvallamasından mı ibaret ?=??

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili Avşaroğlu sizin iyi biri olduğunuzu tahmin etmiştim yanılmamışım, sizi öncelikle saygıyla selamlıyorum ve fakat bir kaç sorum olacak ( zira siz ilk baştaki yazımı bir öfkeyle okumuşa ve hiç incelememişe benziyorsunuz.. )

1. Kıbrıs Osmanlılar tarafından 1571'de feth edildiğinde , aynı zamanda iskana da tabi tutulmuştu, adanın heryerine mühim miktarda iskan gerçekleşmiştir, velev ki bu böyle olmasa da biz Osmanlı döneminde Kıbrısı ele geçirirken sadece kuzeyi için mi kan döktük yoksa bütünü için mi ?

2. Daha önce sormuştum fakat zihin sorgulaması yapmak için ve yanıt vermediğiniz için bir defa daha soruyorum, Bulgaristan'da Türk var neredeyse sayıları 4de bire ulaşacak, yıllarca inim inim inlediler neden orayı da ele geçirmedik, Ecevitin aklına mı gelmedi, orası için kan dökülmedi mi ?

Yoksa Kıbrıs Meselesi benim dediğim gibi Bürokrasinin çuvallamasından mı ibaret ?=??

 

bozan

 

Sayın bozan

ben Türkün yaşadığı her yere savaş açalım demiyorum

Bulgaristanla, Kıbrısın durumu farklı

Ordaki soydaşlarımızın hakkını savunmak ellbette bizim görevimiz

 

Kıbrısın Kuzeyine gelince

Bakın İsraile bir onbaşı için ortadoğuyu ateşe verdi

Türkiye haklarını kullanarak kıbrısa girdi ve ordaki soydaşlarımızı ve üzerinde yaşadıkları toprakları kurtardı

Acaba Rum kesiminde böyle sizin gibi düşünen ve olaylara böyle bakanda varmı veya dünyada

 

Sayın Bozan Tarihin ve dünyanın gerçeklerine sırt dönersek bizi bitirirler

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın bozan

ben Türkün yaşadığı her yere savaş açalım demiyorum

Bulgaristanla, Kıbrısın durumu farklı

Ordaki soydaşlarımızın hakkını savunmak ellbette bizim görevimiz

 

Kıbrısın Kuzeyine gelince

Bakın İsraile bir onbaşı için ortadoğuyu ateşe verdi

Türkiye haklarını kullanarak kıbrısa girdi ve ordaki soydaşlarımızı ve üzerinde yaşadıkları toprakları kurtardı

Acaba Rum kesiminde böyle sizin gibi düşünen ve olaylara böyle bakanda varmı veya dünyada

 

Sayın Bozan Tarihin ve dünyanın gerçeklerine sırt dönersek bizi bitirirler

 

 

Sevgili dostum Kıbrıs ile ilgili düşüncelerimi yazdım.

Neden bu noktaya geldiğimizi meselenin tarihiyle anlattım.

Dünyanın bugünkü gerçeklerini de anlattım...

Sana ve diğer arkadaşlarıma teşekkür ediyorum...

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu mesele hemen polimik meselesi olmuş ikili iştişareye yatırılmış.Ben de azıcık katkıda bulunayım.

Kıbrıs kıbrıslılarındır.Ötesini tanımam.Ne demek yahu türklerindir yok rumlarındır yok ingilizlerindir.Oldu aman ne güzel :) O zaman Almanyadaki bütün türkleri Münih'e toplayalım ve diyelim ki Münih türklerindir.Kıbrıs konusuna bakarken aslında o dönemin ABD yunan ilşkilerine bakmakta fayda vardır.ABD ile Yunan ilişkilerinin kopma noktasına geldiği bir dönemde böyle bir eyleme suskun kalması hayli düşündürücüdür sayın bozan.Hayret aslında bu nüansları pek atlamazsın.Aslında süper bir kazık yemiştik.Bir denizaltımızı batırdık onca insan öldü.Ülkemiz 9 milyar tl kaybetti(525 kurusa satılan sarı uçlu samsun cigarası birden 750 kurus olmuştu sayın bozan hatırlarsın)Makarios helenizm havalarında idi ve arkasında ingilizler vardı.(nerede onlar var orada garip şeyler var)Tabii ki bu arada Dr fazıl KÜÇÜK -Rauf DEKTAŞ gibi muhteremler parlatıldı.(sonradan ne olduklarını hep birlikte gördük) Kıbrıs türkleri çift pasoportludurlar ve çok enteresandır İngiltere ye seyahat eden bir çok dostum,kıbrıs türklerinin bizi bir türlü sevmediklerini aslında İngilizden de ingiliz davrandıklarını söylerken hayıflanırdı.

20 temmuz sabahı Çıkıverdik.

O dönemin bir karikatürü vardı Guardiyan gazetesinde ki halaa unutamam.

Kıbrıs haritası ve üzerinde mehmetçik çömelmiş hacet gideriyor

altında kocaman bir yazı

Türkler KIBRIS'a çıkartma yapıyor.

İngilizler beni hep ürkütmüştür sevgili bozan.Beki de geçmişteki geleneklerinden geliyordur belki de nüvelerinden.Müthiş ikili oynayan be işte şimdi kaybetti dediğin an kazanan garip bir millet

Asılacaksan ingiliz sicimi ile asıl diyenler bunu anlatmaya çalışmışlarda biz farkına varamamışız.

En haksız olduğun anda bile haklı olabilirsin demeye varmışlar galiba ne dersin

Aslında engin bilgilerini su ingilizler üzerine yoğunlaştırıp bir topik açarsan vallahi müthiş şeyleri yakalıyacağız.

sevgilerimle

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kıbrıs kimindir diyor ve cevap veriyor kıbrıslıların

aslında Efsane Lider Denktaş böyle bir soruya çok güzel bir cevap vermişti.

"Benim bildiğim kırıslı olarak sadece kıbrıs eşeği" var diye

 

Barış harekatı öncesinde kıbrısta Türkleri soykırım yapan herhalde uzaylılardı.

Eeee

Ne diyeyim

Atatürk olmasaydı şimdi avrupalı ve kişi başına düşen milli gelir bilmem ne kadar olurdu. haklısın gardaş

Adamlar kıbrısın tamamını istiyor, sen ne işimiz vardı orda diyorsun

hoş adamsın vesselam

 

Sizden rica ediyorum

lütfen

Tarihte bizimde haklı olduğumuz bir hadise varmı varsa anlatırmısın

Sayın gugukçu ricam sizedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

sevgili avşaroglu tepkilerinizi anlıyorum.Kıbrıs, eşşeklerden ibaret bir ada ise,sözün sahibini onlardan ayıracak değiliz.Sevgili avşaroglu rauf denktaş'ın kızı ile Anamur'da konuşamamıştım zira tek kelime türkçe bilmiyordu (yıl 1973 yılı idi sanırım)

Kıbrıs konusunun perde arkasına hafıf bır ısık sıkmaya çalıştım ben sadece.O dönemdeki çelişkilerin sosyal hayata yansımalarını da gözardı etmemek gerekir diye düşünmüştüm.Parlatılmış politikacılardan hep korkmuşumdur.Denktaş bu korkuya iyi bir örnektir.Kişisel serveti tahmin edemiyeceğimiz kadar da büyüktür.Son cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki agresif ve niteliksiz gösterisi de zaten bu saltanatının son demlerdeki çırpınışlarından başka birşey de değildi.Tarih parlatılmış politikacıları efsane yapmaz.Pinoşe bile kurtulamadı.Kıbrıs halkına hiçbir katkı yapmamış büyük bir tahmin ile Ülkemizin aktardığı ekomomik yardımları kendi yandaşlarına dağıtarak uzun soluklu bir imparatorluk hayal etse de enformasyon çagının bilgiye ulaşma konusundaki kolaylığının olumsuz yanlarını hesaplayamadı ne yazık ki.

Kıbrıs türklüğü corbasını sürekli ısıtarak Kendi ırkımıza olan zaafiyetimizi harika kullanmıştır.

Şimdi biraz akıl yürütelim.

Annan planına göre refarandum yapılmış ve bu refarandumda kıbrıs türk kesimi birleşmekten yana oy kullanmış rum kesimi kesinlikle birleşmeyelim diye oy kullanmış.

peki sormazlar mı neden?

Nasıl bir istek miş ki bu Kıbrısın tümünü isteyecekler?

Yok öyle bir şey sadece aşırı milliyetci yeni yetme kesimdeki cılızzzz bir iddiadır.

Sayın bozan tarih konusunda ciddi bir birikime sahip.Özellikle eski türkçe kaynaklarıda araştırıyor kanaatimce.Bu konuda eski bilgilere benden daha kolay ulaşması mümkün.Ayrıntıları da güzel yakalama kaabiliyetine sahip topiği o açtığına göre benim yetmediğim yerlerde o cevap verecektir umarım.

Tarihte bizm haklı olduğumuz çok mesele vardır sevgili avşaroğlu ancak bu haklılıklar satıldığından bize şuana kadar bize haklı bir şey kalmamıştır.

Bize kalan sadece eşsiz bir cografyadır ki son dönemlerdeki parselasyonu gördükçe cocuklarıma da bu çografya kalmayacak korkusundayım.

sevgilerim ve saygılarımla,

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

bu topiğin başındaki yazıda yine, bir zihniyete saldırmak için mazeret üretme yazısıdır.

 

zira

 

1974 yılında Yunanistan 'da Albaylar cuntası tarafından desteklenen, ve Enosis andıyla örgütlenen Aşırı Sağcı, Irkçı EOKA çeteleri. Kıbrıslı Lider Makarios'u dahi koltuğundan indirerek bir darbe düzenlemiştir. Darbeden sonra. Bu gün Yunan Devleti tarafından açıklanan belgelere göre. Adada ki tüm türklerin etnik temizliğe maruz bırakılarak. (ki bu etnik temizlik komunist, protestan, katolik, anarşist yunanlılara dahi yunanistanda uygulanmıştır) Adanın nihai olarak Yunanistana bağlanması hedeflenmiştir.

 

Yani kanımca gençliğinde gazete okumayan adamın yazdıklarının aksine. Türkiyenin Asker çıkarttığı tarihte. Kıbrısta Hiç bir yasal güç yoktur. Polis teşkilatı dağılmıştır, Sokaklarda ki kontrol tamamen Faşist EOKA çetelerinin elindedir. Kıbrısın Lideri Makarios. makamında arka pencereden kaçırılarak canını kurtarmıştır.

 

Ecevit'in Müdahele Sabahı gazetecilere söylediği " biz sadece türklere değil , rumlarada barışı getirmek için gidiyoruz" lafı bunu anlatmaktadır. Zira Türkiye'nin Kıbrıs müdahelesiyle EOKA nın etnik temizlik planı bozulmuş. EOKA ve Yunanistan daki albaylar cuntası iktidardan indirilmiştir.

 

Türkiye Müdahele etmemeliydi demek, Buralarda farklı şeyler yazarak marjinal adam portresi çizme çabası haricinde. Irkçı ve Faşist yöntemleriyle tarihin en kanlı örgütlerinden biri olarak anılan EOKA nın Türklere adada etnik temizlik uygulamasına seyirci kalmayı önermektir.

 

Kısacası yazarken düşünmemektir

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.