Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ARKADAŞLAR ÖYLE Bİ KONU BULALIM Kİ ERKEKLER ERKEKLERİ VE BAYANLARDA BAYANLARI SAVUNSUN....

BEN İLK OLARAK BAŞLATIYORUM BİR SONRAKİ CEVABI YAZSIN SONRA BAYAN YADA ERKEK OLMA DURUMUNA GÖRE İSTEDİĞİ TARTIŞMAK İSTEDİĞİ YADA SAVUNDUĞU ŞEYİ SÖYLESİN ARKADAN GEL CVPLASIN NE DERSİNİZ........

-------BAYANLAR YAPILAN İSTATISTİKLERE GÖRE ERKEKLERDEN DAHA AKILLI(TEZİMİ ÇÜRÜTMEYİN ÇÜNKÜ BU ANALİZ TÜRKİYE USULU).:)

NE DEMİŞLER KADININ FENDİ ERKEĞİ YANDİ.........

Gönderi tarihi:

İlahi emix bu da bir çeşit oyun topici gibi olmuş ama güzel hoşuma gitii..

Akıl konusunda bir tek '' ben akıllıyım'' diyenlerle tartışırım bunun dışında kadın mı dah akıllıdır yoksa erkek mi işte o muamma...

Gönderi tarihi:

Ya kesin ve bilimsel olarakda ispatlanmış şey erkek beyninin kadın beynine göre daha büyük ve daha ağır olduğudur ama akılla beyin ilişkisini apayrı tartışmak gerek neye göre akıl ? Ya da akıllı insan nasıl biridir? Sorularına net cevaplar veremedikçe kadın ya da erkek daha akıllıdır diyemiyor insan ... Kadınla erkeği kıysalama yaptığınız da erkeğin üstünlük vasıfları açısından sadece güçlü , hızlı ve çevik olmasını tartışmasız kabul edebiliriz ama kadınlardan daha mı akıllıyız sorusuna inan net bir cevabım yok olan olduğunu da zannetmem...

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

akıllı olmak mı olmamak mı?

bilmek mi bilmemek mi?

rahat yaşamak istiyorsan akıllı olmayacaksın bilmeyeceksin duymayacaksın görmeyeceksin

cehalet mutluluktur

Gönderi tarihi:

tartışılacak yeni bi konu atayım bende ortaya emix sen böle istememiştin galiba ama napalım idare et.konu şu:erkekler ilişkide belli bi süre geçince farklılaşıyolar bence mesela başta yalnızca sevgilisiyle ilgilenirken bir sene sonra sevgilisinin yanında bilgisayar oynayabiliyor.şunu biliyorum ki bunu sıkıldıkları için yapmıyolar.herifler4in doğasında var da.ben o doğayı anlayamıyorum.bunu açıklayabilecek biri var mı

Gönderi tarihi:

tartışılacak yeni bi konu atayım bende ortaya emix sen böle istememiştin galiba ama napalım idare et.konu şu:erkekler ilişkide belli bi süre geçince farklılaşıyolar bence mesela başta yalnızca sevgilisiyle ilgilenirken bir sene sonra sevgilisinin yanında bilgisayar oynayabiliyor.şunu biliyorum ki bunu sıkıldıkları için yapmıyolar.herifler4in doğasında var da.ben o doğayı anlayamıyorum.bunu açıklayabilecek biri var mı

Kabullenme ve rahatlama ...

İki kelimeyle özetledim sana.

Gönderi tarihi:

vazgeçme veya değersizleşme belkide......

alışkanlık yada umursuzlaşma erkek milleti bazı şeyleri elde ettiğinde gerisi önemsemiyorlar gibi değil mi sizce neyse ya......

erkekler hep bölemidir sizce...

Gönderi tarihi:

Kadınların erkeklerden daha akıllı oldukları şuradan belli;

Bir kadının peşinde genellikle birden fazla erkek olur...

Bir erkeğin peşinde ise genellikle hiç kadın olmaz..

Buradaki akıl ne diceksiniz...

Kadınlar deplasmandan kaçıyor, hep kendi sahalarında oynanmasını ve kendilerinin galip gelmesini istiyorlar.. ve başarıyorlar...

Bizler de deplasmana razı oluyoruz...

"İstisnalar kaideyi bozmaz...!"

Saygılar-Sevgiler..

Gönderi tarihi:

Kadınların erkeklerden daha akıllı oldukları şuradan belli;

Bir kadının peşinde genellikle birden fazla erkek olur...

Bir erkeğin peşinde ise genellikle hiç kadın olmaz..

Buradaki akıl ne diceksiniz...

Kadınlar deplasmandan kaçıyor, hep kendi sahalarında oynanmasını ve kendilerinin galip gelmesini istiyorlar.. ve başarıyorlar...

Bizler de deplasmana razı oluyoruz...

"İstisnalar kaideyi bozmaz...!"

Saygılar-Sevgiler..

güzel bir yaklaşım....

şüphesiz kadınlar daha zeki...çoğu erkek iş bulma sıkıntısı çekerken,kadınlar rahatlıkla iş bulabiliyorlar...bu da kadınların daha zeki olduğunun kanıtı...firmalar kadın elemanlara daha fazla şans tanıyorlar...

Gönderi tarihi:

ARKADAŞLAR ÖYLE Bİ KONU BULALIM Kİ ERKEKLER ERKEKLERİ VE BAYANLARDA BAYANLARI SAVUNSUN....

BEN İLK OLARAK BAŞLATIYORUM BİR SONRAKİ CEVABI YAZSIN SONRA BAYAN YADA ERKEK OLMA DURUMUNA GÖRE İSTEDİĞİ TARTIŞMAK İSTEDİĞİ YADA SAVUNDUĞU ŞEYİ SÖYLESİN ARKADAN GEL CVPLASIN NE DERSİNİZ........

-------BAYANLAR YAPILAN İSTATISTİKLERE GÖRE ERKEKLERDEN DAHA AKILLI(TEZİMİ ÇÜRÜTMEYİN ÇÜNKÜ BU ANALİZ TÜRKİYE USULU).:)

NE DEMİŞLER KADININ FENDİ ERKEĞİ YANDİ.........

Ben senin tezine biyolojik açıdan bakmak istiyorum.İnsanların dnalarında bilindiği üzre x ve y kromozomları vardır.Erkeklerde 44+XX die biten bu kromozomlar bayanlarda ise 44+XY die biter ve bu çok değerli X kromozomu ZEKAYI belirler görüldüğü gibi erkeklerde 46 tane x vardır bayanlarda ise 45 tane.Bu bilimsel bir açıklamadır.Herhangi bir anket sonucu veya kulaktan dolma bir bilgi değildir

Gönderi tarihi:

aman allahım kendi eliyle maçı vermek bu olsa gewrek.erkekler=44+XY kadınlar=44+XX sen karıştırdın adamım.erkeklerin zeki olduğunu mu olmadığını mı göstermeye çalıştın böle bi hatayla bilmem.bu arada bir ayrıntıyı belirteyim:kadınlardada fazladan bi X kromozomu yok 2. X genomik imprinting denen bir metodla daha o bayan doğmadan inaktive oluyor.2. X in kadınlara sağladığı tek avantaj X e bağlı geçen genetik hastalıklardan,renk körlüğü gibi,kadınları koruması.zeka üstüne bilinen bir etkisi yok.

Gönderi tarihi:

aslında ben birazda down sendromundan bahsetmek istedim

o yüzden xy de karışıklıklar olmuş olabilir

birde bu iddayı 14 yaşına kadar olan kısmına göre söyledim ben 14 yaşında kadar fark yoktur.Ondan soora insan kendi zekasını belirler Evet xy karışmış sorry

Gönderi tarihi:

Erkekler daha zekidir.İngiliz bilimadamları yapmış bunun araştırmasını yüzbinden fazla kadın ve erkek arasında yapılan IQ testinde ortalama olarak erkekler kadınlardan %5 oranında daha zeki çıkmış.Ama kadınlar bu eksikliklerini kurnazlıkları yoluyla giderirler yani karşılaştıkları bir sorunu veya zorluğu genellikle mantık yoluyla halletmek yerine duygu sömürüsü,ağlama,mağdur gözükme,acındırma gibi unsurları işin içine katarak çözme yoluna giderler.

Bir erkek bir sorunla karşılaştığında genel davranış biçimi olarak düzenli bir ordunun yaptığı gibi sorunla doğrudan ve teketek,mantık kurallarına bağlı biçimde yüzleşir.Bir kadın ise gerilla taktiği uygular o sorunla yüzleşebilecek kapasiteyi kendinde bulamadığında ajitasyon ve duygusallık gibi unsurlarıda sorunun çözümüne katar ve sorunu kendi duygu alanına,kendi bakış açısının doğru karşılanabileceği bir alana çekmeye çalışır...

Gönderi tarihi:

HERKEZENİN BAKIŞ AÇISI FARKLIDIR BU KONUYA KİMİSİ BİYOLOJİK YÖNDEN KİMİSİ AKLIN YÖNÜNDEN DEĞERLENDİRİR.....

AMA BİR GERÇEK VAR Kİ BAYANLARIN EKSİK OLDUĞU BİR KONUDA O BOŞLUKLARINI İYİ DEĞERLENDİRİP KAPATMASIDIR......

ÖNEMLİ OLANDA BU DEĞİL MİDİR........;)

Gönderi tarihi:

Erkekler daha zekidir.İngiliz bilimadamları yapmış bunun araştırmasını yüzbinden fazla kadın ve erkek arasında yapılan IQ testinde ortalama olarak erkekler kadınlardan %5 oranında daha zeki çıkmış.Ama kadınlar bu eksikliklerini kurnazlıkları yoluyla giderirler yani karşılaştıkları bir sorunu veya zorluğu genellikle mantık yoluyla halletmek yerine duygu sömürüsü,ağlama,mağdur gözükme,acındırma gibi unsurları işin içine katarak çözme yoluna giderler.

Bir erkek bir sorunla karşılaştığında genel davranış biçimi olarak düzenli bir ordunun yaptığı gibi sorunla doğrudan ve teketek,mantık kurallarına bağlı biçimde yüzleşir.Bir kadın ise gerilla taktiği uygular o sorunla yüzleşebilecek kapasiteyi kendinde bulamadığında ajitasyon ve duygusallık gibi unsurlarıda sorunun çözümüne katar ve sorunu kendi duygu alanına,kendi bakış açısının doğru karşılanabileceği bir alana çekmeye çalışır...

birincisi buna eksıklık demen yanlış, ayrıca genel olarak çizilen bu kadının herseyi aglama acındırma vs. tablosu da nerden çıkıyo allah askına :) bende bi süru erkek gördüm bunlara basvuran bunu herkes yapar ınsanoglunun dogasında var ya kolayına kacma yada ıstedıın seyi bole elde edebılmenın daa kolay olması. o yusden kesınlıkle yanlıs bi genelleme.anladım kendi cinsini savunmaya calışıosun ama kendi düşüncelerini genel yargı olarak sunmamalısın bence..

Gönderi tarihi:

]

birincisi buna eksıklık demen yanlış, ayrıca genel olarak çizilen bu kadının herseyi aglama acındırma vs. tablosu da nerden çıkıyo allah askına :) bende bi süru erkek gördüm bunlara basvuran bunu herkes yapar ınsanoglunun dogasında var ya kolayına kacma yada ıstedıın seyi bole elde edebılmenın daa kolay olması. o yusden kesınlıkle yanlıs bi genelleme.anladım kendi cinsini savunmaya calışıosun ama kendi düşüncelerini genel yargı olarak sunmamalısın bence..

işte güzel bir açıklama kendi cinsinden...insanlar bir yerde sıkışınca böle oluyo dimi .

hiç bu yola başvurmadınız mı?

Gönderi tarihi:

Kurnazlık konusunda haklı olabilirsin tabi :D ama 10 dan fazla zeka çeşidi var ve hangisinde kimin daha üstün olduğunu belirleyip öle sonuca gitsek diyorum.... :P

Gönderi tarihi:

Yapmayın kızlar olayı farklı yönlere çekmeyin. :original: .Konunun kendi cinsini savunmaya çalışmayla ne alakası var.Ben sadece bilimsel bir araştırmanın sonucunu burada yazdım.Kadın ve erkekleri birbirinden ayıran davranış farkları da kendi kişisel yorumum olmakla beraber birçok psikoloji kitabında kadın ve erkek davranışları arasındaki farkı ortaya koyan verilerle aynı doğrultuda.Ortada kendinizi savunmanız gereken bir değerlendirme yok,yazdıklarım genelleme kadın-erkek davranışları arasındaki farka örnektir ve kişiden kişiye bu davranış şekilleri değişebilir... ;)

Gönderi tarihi:

burdada görüldüğü üzere erkekler herzamanki gibi zeka,başarı,araba kullanma.... herhangi bi konuda kadınlardan daha üstün olduklarını kanıtlama çabası içindeler.çünkü onlara öyle öğretilmiş erkek kadından üstün olmalıdır denmiş.bence zeki erkek kendini zayıf ve güçlü yönleriyle kabullenip üstünlük yarışına girmeyen erkektir.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

arkadaşlar size tavsiyem ilk başta kendinizi tanımanızdır........

kendini bilmeyen çok kişi var şu dünyada.......

zekilik alt ve üst beyin olarak değişir ama kimse idda edemez alt beyinden üst eyin daha akıllı diye :)))))

zekilik aklını kullanmak bizim elimizde gizemler beynimizi kapsamlı ve son gazda kullanmakta aklını kullanmak deyimi buradan geliyo :) gizem bir yandan beyindeki o damarcıklarda saklı fazlalık ve azlık oranı anlayacağınızzzz.........

bu konu uzun uzadıya sürer değil mi?

kimse karşı cinse buyrun sen önden demez..centilmenlik yapmaz....iş böle olunca kelimeler kelimeleri satırlar satırları kovalayıp durur..

ben bir centilmenlik yapıyorum........

beyni olmayan yoktur ama aklını kullanmayan çok kişi vardır..........

başta ben ...:)

dermişim

demedim ki......akıl yaşta değil baştadır....

çok gevezelik yaptım ya neyse canlar kim centilmenlik yapıp

arkadaşının daha akıllı olduğunu söyleyecek ben başlıyom.....

türkiş meryem varya o akıllı

erkek ama bayan ve rahip kıyafeti giyiyo......:)

Gönderi tarihi:

kadınlar erkeklerden zeki olsaydılar

Ülkeyi onlar yönetirdi büyük işler başaran insanlara bakarsanız olayı anlarsınız birşey icat eden bir kadın ben hiç duymadım illaki vardır ama hatırlanmayacak kadar az

erkeklerin kadınların peşinde koşmalarına sıra gelince köprüyü geçme olayına dikkat çekerim herşey evleninceye kadar evlendikten sonra kadınlar kocalarının peşinde koşarlar aman aldatmasın aman aman

Gönderi tarihi:

kadınlar erkeklerden zeki olsaydılar

Ülkeyi onlar yönetirdi büyük işler başaran insanlara bakarsanız olayı anlarsınız birşey icat eden bir kadın ben hiç duymadım illaki vardır ama hatırlanmayacak kadar az

erkeklerin kadınların peşinde koşmalarına sıra gelince köprüyü geçme olayına dikkat çekerim herşey evleninceye kadar evlendikten sonra kadınlar kocalarının peşinde koşarlar aman aldatmasın aman aman

ALEMSİN GÜLDÜRDÜN BENİ DOĞRU DİYON.......

HERKESİN KENDİNE GÖRE BİR DOĞRUSU VARDIR.........

DÜŞÜNCELERİNE SAYGI DUYMAK DÜŞER BANA

İYİ GÜNLER VE İYİ BİR TARTIŞMA KONUSU BULMALAR CANLARIM......

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.