Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Genel Bilgi Sorusu

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Biraz araştırdım madem bu bir genel bilgi sorusu o zaman demek ki senin sorunun cevabı da araştırınca bulunabilir... Buldugum şu:

Kol düğmeleri Napolyon döneminde ortaya çıkmıştır. Nedeni de kimbilir belki savaş için gittikleri soğuk yerlerden dolayı hastalanıp, burunları akmaya başlayan Napolyon'un askerleri burunlarını temizlemek için giydikleri asker kıyafetlerinin kollarını kullanırlarmış. Bunu farkeden komutan askerlerin burunlarını kollarına sürmelerini engellemek adına bu durumu yasaklamış. Fakat ne demişler efendim yasaklar yıkılmak üzere konmuştur di mi bu durumda askerler ceza almamak için burunlarını bu sefer ceket kollarının iç kısmına silmeye başlamışlar ki yaptıkları farkedilmesin... Fakat komutan aptal mı bakmış ki boyle olmuyor bu defa da ceketlere bol bol kol düğmesi dikmişler ki bu adamlar burunlarını silemesinler... Sonuçççç mu bu defa tutmuş vallaaaaa...

Gönderi tarihi:

Doğru cevap yok mu hala yaaaa? Yoksa benimki doğru mu neee? Sustunnn Taurus :)

Gönderi tarihi:

Gerçi ben ingiliz askerleri diye hatırlıyorum ama,madem araştırıp buldun seninki doğrudur.Evet ceket kol düğmelerinin konuş amacı başta buydu..:P

Tebrik ederim..

Gönderi tarihi:

Gerçi ben ingiliz askerleri diye hatırlıyorum ama,madem araştırıp buldun seninki doğrudur.Evet ceket kol düğmelerinin konuş amacı başta buydu..:P

Tebrik ederim..

valla sekerim ekşi sozlukte napolyon diye yazıyor. Ama tabiii eksi sozluk illa dogru olacak diye bişi yok.. Senin bilgin de dogru olabilir tabeee... Ama onemli olan askerlerin hangi ulkeden oldugu degil. Kol düğmesinin neden dolayı kullandıldığıdır. Bu durumda ayrıntılara takılmayalım Taurus Beyy... Sizde de bi kıskanclık bugunlerde bi kıskanclıkk anlamadım gittii.. Direk takdir yok valla önce bi eleştiri falan arkasından da takdir yaniii... Kıskançç Taurusssssssssssss

Gönderi tarihi:

valla sekerim ekşi sozlukte napolyon diye yazıyor. Ama tabiii eksi sozluk illa dogru olacak diye bişi yok.. Senin bilgin de dogru olabilir tabeee... Ama onemli olan askerlerin hangi ulkeden oldugu degil. Kol düğmesinin neden dolayı kullandıldığıdır. Bu durumda ayrıntılara takılmayalım Taurus Beyy... Sizde de bi kıskanclık bugunlerde bi kıskanclıkk anlamadım gittii.. Direk takdir yok valla önce bi eleştiri falan arkasından da takdir yaniii... Kıskançç Taurusssssssssssss

Yaw dost var düşman var.İkide bir kıskanç yazıp durma,sonra gerçekmiş gibi kullanırlar valla..;)

Gönderi tarihi:

Yaw dost var düşman var.İkide bir kıskanç yazıp durma,sonra gerçekmiş gibi kullanırlar valla..;)

dostların bilir senin nasıl bir insan oldugunu... Düşmanlarını da umursama gitsin... Kıskanç olduğunu soylemem espriden başka birşey degildir. Kırdıysam seni kusura bakma Tauruscum... Bi daha da demem :( Taurus kıskançççç değildirrrrrrr.. Bu boyle bilineee.. Asıl benim kıskanç :):lol:

Gönderi tarihi:

İyide ben birşey daha merak ettim. :blushing: Aklınıza geliş şekli :P;)

Yok canım,düşündüğün gibi değil.. :unsure: Ben mendil kullanırım.. :w00t::P

Gönderi tarihi:

matrak bi cevapsa gömleğin kollarını kıskanmasın diye:):):)

Cevabı yukarıda Gloria verdi zaten.. :stuart:

Biraz araştırdım madem bu bir genel bilgi sorusu o zaman demek ki senin sorunun cevabı da araştırınca bulunabilir... Buldugum şu:

Kol düğmeleri Napolyon döneminde ortaya çıkmıştır. Nedeni de kimbilir belki savaş için gittikleri soğuk yerlerden dolayı hastalanıp, burunları akmaya başlayan Napolyon'un askerleri burunlarını temizlemek için giydikleri asker kıyafetlerinin kollarını kullanırlarmış. Bunu farkeden komutan askerlerin burunlarını kollarına sürmelerini engellemek adına bu durumu yasaklamış. Fakat ne demişler efendim yasaklar yıkılmak üzere konmuştur di mi bu durumda askerler ceza almamak için burunlarını bu sefer ceket kollarının iç kısmına silmeye başlamışlar ki yaptıkları farkedilmesin... Fakat komutan aptal mı bakmış ki boyle olmuyor bu defa da ceketlere bol bol kol düğmesi dikmişler ki bu adamlar burunlarını silemesinler... Sonuçççç mu bu defa tutmuş vallaaaaa...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.