Φ arman Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 mezarı veya kabiri diğeceyime kabe demişim bunu anladığınız halde gırgıra alıyorsunuz. Özür dilerim arkadaşım kırmak istememiştim ama inan ortada gırgıra almak filan yok yazılarına dikkat ediyorum da fikirlerine hiç yakın olmasamda en azından saygısız bir üslupla yazmıyorsun ve bu açıdan sana saygım var ama ne olur biraz daha dikkat hakkında konuşacağın konuyu enine boyuna çok iyi bilmen gerekir. Saygılar... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Lena kusura bakma ben ne yazdıysan onu algıladım.. İnanki kabir aklıma gelmedi.. Şimdi ikinci gafını söyleyeyimmi..)) Hz Muhammedin kabri- şerifi meggede değil medinededir..)) Ok.. Yani kabenin yakınında değildir..)) Hadi orada yanlış yazdın, ikinci iletinde neden böyle oldu.. Hep derim bilgi, bilgi,bilgi.. Avatarımın altına bile.. İnsan=Bilgi diye imza atmışım.. Lütfen araştırmacı olun ve iyi bir okuyucu olun.. Yorum yapmak sonraya kalsın, önce öğrenin.. Saygılar-sevgiler... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Lena kusura bakma ben ne yazdıysan onu algıladım.. İnanki kabir aklıma gelmedi.. Şimdi ikinci gafını söyleyeyimmi..)) Hz Muhammedin kabri- şerifi meggede değil medinededir..)) Ok.. Yani kabenin yakınında değildir..)) Hadi orada yanlış yazdın, ikinci iletinde neden böyle oldu.. Hep derim bilgi, bilgi,bilgi.. Avatarımın altına bile.. İnsan=Bilgi diye imza atmışım.. Lütfen araştırmacı olun ve iyi bir okuyucu olun.. Yorum yapmak sonraya kalsın, önce öğrenin.. Saygılar-sevgiler... Ah be kral ... Hiç sabredemiyorsun dimi ? Ben ondan bekliyordum bu gafını düzeltmesini ... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Doğru karıştırdım bir caminin avlusunda idi caminin isminide unutdum ibni sinan gibi benzerlik vardı eeeee 23.700 gün hayatdayız müsadenizle yani bu kadar olucak. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 6 Ekim , 2005 Bazı şeyleri unutmuyon ama..))) Neyse unuttun farzedelim... Saygılar.. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 mezarı veya kabiri diğeceyime kabe demişim bunu anladığınız halde gırgıra alıyorsunuz. Sevgili Lena, Eger Hz. Muhammedin kabri - serifi ziyaret edilmek ve onun etrafinda dönmek farz olsaydi, Peygamberimizi ilahlastirmak olurdu, ve o asla ona tapilmasini istememistir! Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Din adına yapılan yorumların, doğruyu bulmak yada göstermek değil, kasıtlı olarak karalama kampanyaları olduğu çok açıktır.. Ama bari biraz bilgi edinseler... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Eger Hz. Muhammedin kabri - serifi ziyaret edilmek ve onun etrafinda dönmek farz olsaydi, Peygamberimizi ilahlastirmak olurdu, ve o asla ona tapilmasini istememistir! alaturga bu yazdığınızı biliyoruz ona tapılmasını istememiştir bu doğru öyleyse taş niye. kıralx yanılıyorsun burda kimse ard düşünceli karalama kampanya gibi olayla ilgli değil nedenlerini tatışıyoruz, bu ekmektir kayıtsız şartsız bu böyledir kabul ediceksinmi, yoksa nasıl olduğunu fırını hamuru oca unu tuzu aramıyalımmı ararsak hemen damga yenilmesi lağzım Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2005 Lena eğer amacın oysa birşey diyemem. O yazımda kastettiğim kişiler farklıdır.. İllaki benim dediğim doğru diyenler var. Her ne olursa olsun kabullenmeme gibi bir eğiliminde olanlar var. Zaten kendi inançları değişecek değil ama, islam adına inananların iman etikleri meseleleri de, gene inananların diliyle söyler gibi reddetmeleri yokmu.. saygılar... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Hacel-ül Esved nedir, "put" olarak nitelendirilmesi gerekmez mi? Sözkonusu taşal ilgili olarak kafamı kurcalayan soruları sizinle paylaşmak istiyorum. Hacer-ül Esved nedir? Neden kutsallık atfedilmiştir? Taş kutsal olabilir mi? Sözkonusu taş cennet taşı mıdır? Şayet cennet taşı ise, cennet şu anda mevcut olan fiziki bir mekan mıdır? (Şu anda mevcut olmalı ki, oradan dünyaya birşey gelebilsin, değil mi yane?) Sözkonus taş da bir çeşit "put" değil midir? Onun müslümanlarca "put" kabul edilmemesinin nedeni nedir? İlah ikonası/heykeli ile bu taş arasında ne fark vardır? Google'dan ulaştığım linklerde yeralan bilgiler doyurucu değil. Öte yandan başka bir kaynakta okuduğum bilgilerde daha kabuledilebilir açıklamalar vardı. Nerede okudum hatırlamıyorum (benzer kaynağı okuyup da, kaynağın ismini buraya yazan olursa sevinirim) ama o taşın kaynağına ilişkin şöyle bir bilgi vardı: O kaynağa göre: Eski Mısırlılar, piramitleri bir gök haritasına göre inşa etmişlerdir. Çünkü gökten gelecek bir felaketten korkmaktadırlar (Bruce Willis'in Beşince Element filminin senaryosu buna dayanıyor). Zira daha önce, hatırlanamayacak kadar uzun zaman önce, benzeri bir felaket olmuştur. Gökten taş yaşmıştır. Yeryüzüne düşen göktaşları bu nedenle Mısırlılarca hen korkulan, hem de kutsal kabul edilen birer meta haline gelmiştir. Bundan dolay atmosfere girerken yanan ve yüksek ısıdan dolayı kristalleşen bu taşlar, Mısırlılarca tapınakların en kutsal kabul edilen yerlerine konmuştur. Hernasıl olduysa, bu taşlardan biri Kabe'ye ulaşıyor/götürülüyor. Veya Kabe, Mısırlı kahinlerden biri tarafından kuruluyor. (Okuduğum şeyler hakkında not tutma alışkanlığım olmadığı dönemde okuduğum ve bu nedenle adını hatırlayamadığım kaynakta, bu hususta, yani taşın Kabeye nasıl ulaştığına ilişkin bilgi yoktu, tahmin vardı) Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Sevgili BrainSlapper öncelikle, tartışması yarım kalmış olan bu konuyu gündeme getirdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum.. Ziara bu topici bir daha gözden geçirdiğim ve açıklanması gereken bazı hususların açıklanmamış olduğunu gördüm.. Gelelim konuya.. Hacer-ül esved put değildir.. Neden put değildir..? Mekkenin fethiyle birlikte Kabenin içersindeki putları yıkan bir din nasıl olurda geriye tek put bırakır, daha doğrusu Hacer-ül esved nasıl olurda put olur.. Put nedir önce onu öğrenmek gerekir.. Put direkt tanrı yada tanrıyla bağı bulunan elçi gibi birşeydir.. İslamda böyle bir inanç var demek baştan yanlıştır zaten.. Çünkü islamın geliş amacına tam terstir.. Hacer-ül esved'i şefaat için bir aracı görmeden, sadece o taştan medet umarak öpmek şirktir.. Onu öpenler sünnet diye öperler ve her sünnet'in arkadında şefaat müjdesi vardır.. Çünkü Allah'ın en sevdiği kulunun, peygamberinin yaptığını yapmak elbete Allah'ın sevgisini getirir.. Özetle hacer-ül esvet put değildir ve ona tapanda yoktur.. Nereden geldiği konusunda ise yine elimizde pc disket cd video kaydı bulunmamakla birlikte(çünkü o dönemde bu altler yoktu..), yazılı nakillerden okuduğumuz kadarıyla cenetten gelmiştir.. Cennet maddi bir alem değildir diyeni görmedim.. Fakat oradaki cisimlerin mahiyetleri dünyadikelerle birebir aynımıdır değilmidir çok bir bilgim yok bu hususta.. Sadece Hacer-ül esved değil, içecekler, yiyecekler, meyvalar, altın, gümüş, yakut gibi nesne yada cisimlerde nakledilir.. Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Yani islamiyet cismi bir senbole bagli olarak kabul edilmesimi gerekiyor. Alıntı
Φ GıLgaMeŞ Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Konuyu açan arkadaşıma bir misal arz edeyim: Diyelimki birisini çok seviyorum hatta aşığım, görmeden duramayacak kadar! Sevdiğim kişiyle gezdiğim tozduğum yerler , hatta elini sürdüğü yerler benim için,''çok kıymetli birer hatıra ''olur, değil mi?Evet.Hatta rivayet edilirki mecnun , leylanın mahallesinde gördüğü bir köpeğe rastlayınca tutup, ''Leylanın gezdiği yerleri görmüştür'' diyerek, köpeğin gözlerini öpmüştür... Şimdi elinizi ,hala yerinde duruyor ise, vicdanlarınıza koyup söyleyin, Allah'ın ''işaretim'' dediği bir maddeyi, O gönderdi diyerek , öpüp koklamanın putçulukla bir alakası var mıdır! Bu saçma ve dikkatsiz nazarla, yeryüzünde bulunan ''Tüm Leylalar'' put olmuyor mu? Her aşık insanda birer putperest... Yazıktır beyler! Ne az düşünüyorsunuz! Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Yavudilerde aglama duvanin önünde ayni durundalarmi, Alıntı
Φ GıLgaMeŞ Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Yavudilerde aglama duvanin önünde ayni durundalarmi, kardeşim yahudilerden BANA NE! Konuyu açan adam, islamı baz alarak bir yığın ''saçmalamış'' bende ona cevap verdim. Anlayan anlasın , anlamamakta ısrar eden için söylenecek bir sözüm yok. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 kardeşim yahudilerden BANA NE! Konuyu açan adam, islamı baz alarak bir yığın ''saçmalamış'' bende ona cevap verdim. Anlayan anlasın , anlamamakta ısrar eden için söylenecek bir sözüm yok. Olmadı sayın gılgameş.Bir çok konuda başka dinden olanlara putperest diyebiliyorsunuz.Eğer her konuda bu tavrı gösterse idiniz elbette ki şimdi '' onlardan banane'' deme şansınız olurdu.Sadece sizin değil, hiç bir müslümanın bunu deme şansı yoktur. Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 kardeşim yahudilerden BANA NE! Konuyu açan adam, islamı baz alarak bir yığın ''saçmalamış'' bende ona cevap verdim. Anlayan anlasın , anlamamakta ısrar eden için söylenecek bir sözüm yok. Sn.Gılgamış nedemek bana ne Sizin için Kabe nasılsa,diğeri için ağlama duvarı,başkası için eyüp sultan,vs.vs hepsi kendini manen tatmin başka bir özelliği yok. Alıntı
Φ gılgamış Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Olmadı sayın gılgameş.Bir çok konuda başka dinden olanlara putperest diyebiliyorsunuz.Eğer her konuda bu tavrı gösterse idiniz elbette ki şimdi '' onlardan banane'' deme şansınız olurdu.Sadece sizin değil, hiç bir müslümanın bunu deme şansı yoktur. Arkadaşım kusuruma bakmayın ama, bana her söylenen söze cevap verecek olsam işim var yani... Yukarda yazdım iddianın ''temelsiz'' olduğunu.Dön oku! Alıntı
Φ saklıgerçek Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Put nedir önce onu öğrenmek gerekir..Put direkt tanrı yada tanrıyla bağı bulunan elçi gibi birşeydir..İslamda böyle bir inanç var demek baştan yanlıştır zaten.. Çünkü islamın geliş amacına tam terstir.. Hacer-ül esved'i şefaat için bir aracı görmeden, sadece o taştan medet umarak öpmek şirktir.. Onu öpenler sünnet diye öperler ve her sünnet'in arkadında şefaat müjdesi vardır.. Sevgili Kral 5/3. Sunlar size haram kılınmıstır: Bogazlanmayarak ölmüs hayvanın eti, kan, domuz eti, üzerine Allah'tan baskasının adı anılmıs,bogulmus, vurulmus, yuvarlanmıs, süsülmüs, canı üzerineyken yetisip kestikleriniz müstesna olmak üzere canavar tarafından yırtılmıs ve dikili adak tasları üzerinde bogazlanmıs hayvanlar ve bir de fal oklarıyla kısmet paylasmanız... Bütün bunlar birer sapıstır. Küfre batmıs olanlar bugün dininizden ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun! Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim, üzerinizdeki nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak Ýslam'ı/Allah'a teslim olmayı seçtim. Su da var ki, her kim ciddi bir açlıkla yüz yüze gelir de günaha kaçmak maksadı olmaksızın onlardan yemek zorunda kalırsa, elbette Allah Gafûr ve Rahîm'dir. 5/90. Ey iman edenler! Uyusturucu/sarap, kumar, tapılmak için dikilen taslar, fal okları seytan isi birer pisliktik; bunlardan uzak durun ki kurtulusa eresiniz. 2/254. Ey iman edenler! Alıs-verisin, dostlugun, sefaatin olmadıgı o gün gelmeden önce size verdigimiz rızıktan infak edip dagıtın. Küfre sapanlar zalimlerin ta kendileridir. 2/255. Allah'tan baska ilah yok. Hayy'dır O, sürekli diridir; Kayyûm'dur O, kudretin kaynagıdır. Ne gaflet yaklasır O'na ne kendinden geçme ne de uyku. Göklerde ne var, yerde ne varsa yalnız O'nundur. O'nun huzurunda, bizzat O'nun izni olmadıkça, kim sefaat edebilir! O, insanların önden gönderdiklerini de bilir, arkada bıraktıklarını da!... İnsanlar O'nun bilgisinden, bizzat kendisinin diledigi dısında, hiçbir seyi kavrayıp kusatamazlar. O'nun kürsüsü, gökleri ve yeri çepeçevre kusatmıstır. Göklerin ve yerin korunması O'na hiç de zor gelmez. Aliyy'dir O, yüceligi sınırsızdır; Azim'dir O, büyüklügü sınırsızdır. Maide 3 ve 90 a göre kabe'nin put olduğu açıkça bellidir.Kuran bir yandan putları yasaklarken,onlara kesilecek hayvanları haram kılarken diğer yandan En büyük putu (kabe'yi) oluşturmuştur.Yine sevgili kral sünnetin şefaatinden bahsederken bakara 254 de şefaatin olmadığı günden bahsedilirken bakara 255 bizzat onun izni olmadıkdan sonra kim şefaat edebilir der.Dolayısı ile mısırda başlayan tartışmanın örneklerindendir bu ayetler,Yani kuran süpermarket gibidir dileyen dilediğini alır.Böyle bir kitapta ulu bir yaratıcıdan gelmiş olamaz saygılarımla. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Ben tekrar anladim bu yazinizdan, islam mugazzam bir bilgi sayara bagli bizim bu tasimizda el sürenleri kaydediyor demek, yazilan ayetlerde bunu göstermiyormu. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Sevgili BrainSlapper öncelikle, tartışması yarım kalmış olan bu konuyu gündeme getirdiğiniz için size çok teşekkür ediyorum.. Sadece Hacer-ül esved değil, içecekler, yiyecekler, meyvalar, altın, gümüş, yakut gibi nesne yada cisimlerde nakledilir.. Sayın BrainSlapper, Tartışması yarım kalmış konuyu gündeme getirmiş olduğunuz için bende teşekkür ediyorum. Yalnız arkadaşımız cennetteki maddeleri sayarken, hepsini saymış ama, şarap ırmakları, şarap dolu kadehleri ile göğsü yeni tomurcuklanmış sübyan kızları (kişiye 77 adet özel) unutmuş (!) galiba. Nakil sırasında insanlara kötülük olsun diyemi unutulmuş. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Taşlara tapınmak ve yüz sürmek cennettende gelse mantıklımı ? Galiba put sevgisinden kalma bir adet. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Sayın BrainSlapper, Tartışması yarım kalmış konuyu gündeme getirmiş olduğunuz için bende teşekkür ediyorum. Yalnız arkadaşımız cennetteki maddeleri sayarken, hepsini saymış ama, şarap ırmakları, şarap dolu kadehleri ile göğsü yeni tomurcuklanmış sübyan kızları (kişiye 77 adet özel) unutmuş (!) galiba. Neden unutulmuş olunabilir acaba dostum.. Bana bu gerçeklerden rahatsız oldukları gibime geliyor... Ne dersin.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Bu şekilde yani alaycı bir şekilde tartışlma olamaz.. Ben çekiliyorum.. Alıntı
Misafir ipek Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 7 Kasım , 2006 Bu kabe ziyaretinin sosyal nedenleri nedir? Bu bir görevdir deyip gececek miyiz, yoksa nedenlerini arastiracak miyiz? Islam ordulari, tarihi boyunca putperest diye saldirdigi baska uluslarin yurtlarinda ne varsa talan ettiler. Kendileri, dünya inananlarini neden kara tasin cevresinde dönmeye davet ediyorlar? Tanri insana sah damarindan yakinsa, inanc eksikligi mi var da bir tas etrafinda dönmeye cagiriyor??? Bu emri tanri mi verdi, yoksa arap ekonomisin düzelmesi icin ayarlanmis bir senaryo mudur? INSANLAR NEDEN KARA TASIN ETRAFINDA DÖNMEK ICIN; COCUKLARI ISSIZKEN TORUNLARI , ACKEN MILYONLARCA LIRALARINI BU YOLDA HARCIYORLAR? KARA TAS ILE ALLAH ILISKISI NEDIR? KARA TAS ILE ARAP ILISKISI NEDIR? sürekli yazdığınız yazıları okudum üzüldüm birkaç merak ettiğim sorular niçin sürekli islam dini elştiriyosunuz başka din değilde biz inanıyoruz sayıyoruz güveniyoruz ve sonuna dek inanaçagız inanan inanır inanmıyan kendi bilir saygılar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.