Φ magdenli Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 Bismillahirrahmanirrahim Selamunaleykum sevgili arkadaşlar.. Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz. Biricik peygamberimiz dünya ve ahiret saadetimiz Hz. Hz.Muhammed (s.a.v.) böyle buyuruyor bir hadisinde işte Müslümanlık demek zorluk değildir Müslümanlık esasen kolaylıktır gönüllere rahatlıktır mutlu olmaktır huzur dolmaktır. Unutmayalım her geçen gün kendi öz benliğimizden kaybediyoruz Rabbimiz olan Allah ‘ı en son ne zaman andık diye düşünelim şeytan O nu bizlere unutturmak ve Allah (c.c.) ’a ibadet etmekten alıkoymak için her türlü hilelerini bizlere karşı kullanıyor sonu olmayan ebedi güzellikler hiç bitmeyecek bir yaşam sefahat ve akla hayale gelmiyecek hazinelerin ikramların bulunduğu Cennet hayatı yerine kısacık yarısı uyku ihtiyaçla geçen yarısı zahmet ve külfetle geçen kokuşmuş dünya hayatını bizlere sevdiriyor. Fani dünyada kimimize çoluk çocuğumuz, kimimize işimiz, kimimize futbol, kimimize dizi, kimimize şehevi duygular, kimimize mal mülk para, kimimize şan ve şöhret türü şeyler süslü gelmiş bunlarla meşgul olarak Allah (c.c.) ’ı anmaktan beri kalmaya başlamışız. Unutmayalım ki biz dünya ya bunlar için gelmedik bu dünya fani burada yaptığımız işler nedeniyle bir gün muhakkak Müslümanlar olarak inanıyoruzki Rabbimiz olan Allah (c.c.) bizleri ahirette hesaba çekecek … İyilikler yapalım güzel sözler söyleyelim… kimseyi kırmayalım gerçek mutluluğa ulaşmak için Allah (c.c.) rızası için yaşayalım… Allah (c.c.) yaptıklarımızdan haberdardır bundan güzel bir şey olabilir mi ? O bizi her zaman görüyor farz-ı misal bir ünlü birisi (devlet başkanı..bir artist veya bir şarkıcı vb…) evimize gelse bizi seyretse oturacak yer bulamayız kendimize ona şirin gözükmek için neler yapmayız oysa bütün herşeyi yaratan bize bunca nimetler veren Allah (c.c.) bizi her anımızda görüp işitiyor evet biz farkında değilsekte O noksan sıfatlardan beri olan Allah (c.c.) bizleri izliyor o zaman hadi Allah (c.c.) ’ın bizlerden razı olacağı iyi işler yapalım O'nun bizi gördüğünü işittiğini kalbimizden aklımızdan mümkün olduğunca çıkarmayalım … günahım çok diye bahane uydurmayalım bunca sene unuttum hatırlamadım demeyelim ben hiç ibadet etmedim demeyelim Allah kitabında bahsettiği gibi tevbe edip halini düzeltmek için uğraşanlara çok bağışlayıcı çok merhametlidir Allah (c.c.) yalan söylemez nerden dönersek dönelim dönüş ancak O ‘nadır. Vakit geç değil bu yazıyı okuyorsak yaşıyoruz ölmedik pişmanlığımız esas şimdi işe yarayacak inşallah… Allah (c.c.) rahmetini mağfiretini üzerimizden eksik etmesin. Amin… Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 evet ramazan geliyor midenizin kabusü geliyor mide hakkında ufak bir bilgi vereyim çinliler ne demiş "sabah kahvaltını en iyi dostunla yap öğle yemeğini arkadaşınla ye akşam yemeği bırak düşmanların yesin" sabah kalktığın zaman sindirim sistemi yavaş yavaş çalışmaya başlar öğle vakitlerinde sindirim sisteminin çalışması doruk noktasıdır o esnada bir camı bile eritir ki sindirim sistemi vücudun en çok enerji harcıyan sistemidir akşama doğru sindirim sistemi yavaşlamaya başlar akşamdan sonrada sindirim sistemi durur ve uykuya yatar sabah tekrar uyanır bu anlattıklarıma göre sizce oruç sağlığa faydalımıdır ?sizce akşam yemek yiyorsunuz o yetmemiş gibi gecede yemek yiyorsunuz sindirim sisteminin hiç çalışmadığı bir zamanda yani yedikleriniz sindirilmiyor bütün gece boyunca midede öylece kalıyor mideye ağırlık çöküyor balonun içine madde koyarsınız o balon esner ya mide o duruma geliyor sindirilmemiş gıdaların gece boyunca çıkardıkları gazlar sonra sabah oluyor en yararlı öğün olan kahvaltıdan mahrumsunuz akşam ve geceden yediğiniz gıdalar sindiriliyor ve akşam olduktan sonra sindirim sistemi uykuya dalıyor ve siz iştahla aç karnınızı doyuruyorsunuz baylar bayanlar açıklayın bu 1 ay sürecek durumu bakalım nasıl açıklayacaksınız merak ediyorum Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 Aziz amca.... Çinli dostlarından aldığın bilgileri buraya yazıverdin şimdi sen dimi..?? Birde bizleri dinle, nitekim aynı toprakların insanıyız...)) Ramazan ayının insan sağlığına ve toplumsal huzura ne kadar çok katkıda bulunduğunu sağır sultan bile duydu, sen neden duymadın..!! Kalp çalışmasından tutunda, beyin hücrelerinin yenilenmesine kadar, mide, bağırsak ve diğer sindirim sistemlerinin dinlenmesi, kandaki kolestrolün düşürülmesinden, kemik iliğinin tazelenmesine kadar... daha bir çok sağlık ve sosyal kaliteyi yükseltici faydaları, hem tıp hemde sosyoloklar tarafından, dergilerde gazetelerde yazılmış çizilmiştir.. O çinli dostların da bir çok defalar aç kalırlar, makanizma daha kuvvetli olsun, kendisini zor zamanlar için alıştırsın diye... Ben bizzat kendim teşhis ettim ki oruç tutmak bana çok yarıyor.. Keşke sadece Ramazanda değilde mütaattit zamanlarda da tutabilsem.. Sen meraklanma; hayliyle bunları reddeceksin ama, Rabbim işini gayet iyi bilir..)) Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Φ ANTON_SZONDOR_LAVEY Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 Yine ramazan... Yine açlıktan ağzı kokan insanlar... Yine oruç tutmayan insanlara saygısızlık... Düşünüyorumda , oruç tutanların şöyle bir durumu var ; ... "Oruç tutmayanlar tutanlara saygı göztermeli...ve ulu orta bişey yememeli...bu saygısızlıktır.." Yok yaw.... Oruç tutmayanlar , sizler gibi açmı kalmalı sırf size saygı olsun diye... Saygı kılıfı altında çekememezlik olmasın bu... Bu sakın açlığınızdan dolayı karşı tarafın yemek yemesinin iştahınızı kabartıp , fakat yemek yiyememenin verdiği hınçla bir tepki ve kıskançlık duygusu olmasın... Madem oruç tutacaksınız , o halde nefsinizin daha dayanıklı hale gelmesi için tutmayanların yanında tutun... E yapamıyorsunuz tabi.... Sonrada hakaret ve aşşağılama... Kimse bana çoğunlukdan felan bahsetmesin... Bi de şöyle bir durum var...İslamiyette oruç bir şekilde açlığı anlama ve öğrenme , böylece aç kalanların durumunu kavrama psikolojisini öğrettiği söylenir.. Ramazan aylarında bir bakın çevrenize... İnsanlar tüketmediği eti ramazan ayında tüketiyor...normal aylarda akşam yemeğinde kuru fasulye yerken , ramazan aylarında iftarını pirzola , kuşbaşı , lahmacun ...vs yiyecekler le açıyor.. Ramazan ayında sofralardan tatlı türleri eksik olmuyor... Ramazan ayı bir nefs terbiyesinden çok , insanların akşama kadar sırf çok yemek yiyebilmek ve ziyafet çekmek için aç kalışıdır... başka bişey değil... Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Ramazan ayı bir nefs terbiyesinden çok , insanların akşama kadar sırf çok yemek yiyebilmek ve ziyafet çekmek için aç kalışıdır... başka bişey değil... ABARTMA HOCAM SENDE, ORUÇ TUTANLAR İÇİN RAMAZAN BU KADAR BASİT DEĞİL... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 oruç tutmayanlar tabiyki yemek yemeli. ama oruç tutanlara göstermemek için ufak bir çaba göstererek saygılı olabilirler. bu bizim inancımız siz buna inanmıyor olabilirsiniz. ama lütfen oruç tutanlara saygı gösterin. aç bir insanın önünde yemek yemek hiç hoş birşey değil. size göre salaklık yapıyorlar veya yapmıyorlar, önemli olan onlar insan ve aç. ayrıyetten orucun doğru bir şekilde tutulduğu zaman insan sağlığı için ne kadar faydalı birşey olduğu beslenme uzmanları tarafından kabul edilmiştir. ama doğru bir şekilde tutulduğunda. Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 baylar bayanlar ramazan ayına yakın bir zamanda ve ramazan ayında hepimiz tv'lerin karşısına geçelim reklamlara tek tek bakalım göreceğiz ki çoğunluk gıda reklamı büyük marketler ramazan sepeti ramazan kampanyası adı altında promosyonlar alış veriş çekleri falan filan göreceğiz bu da anton lavey'n ne kadar haklı olduğunu gösterecek ben muhasebeciyim en çok cironun olduğu aylar nedense hep gıda firmaları zengin ağalar mafyalar ramazan çadırları kuruyorlar aç fakirlerimiz allah ondan razı olsun diyerek boğazlarından az da olsa bir parça et geçiyor ee ne de olsa sadakatin yolu mideden geçer Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Aziz amca.... Çinli dostlarından aldığın bilgileri buraya yazıverdin şimdi sen dimi..?? Birde bizleri dinle, nitekim aynı toprakların insanıyız...)) Ramazan ayının insan sağlığına ve toplumsal huzura ne kadar çok katkıda bulunduğunu sağır sultan bile duydu, sen neden duymadın..!! Kalp çalışmasından tutunda, beyin hücrelerinin yenilenmesine kadar, mide, bağırsak ve diğer sindirim sistemlerinin dinlenmesi, kandaki kolestrolün düşürülmesinden, kemik iliğinin tazelenmesine kadar... daha bir çok sağlık ve sosyal kaliteyi yükseltici faydaları, hem tıp hemde sosyoloklar tarafından, dergilerde gazetelerde yazılmış çizilmiştir.. O çinli dostların da bir çok defalar aç kalırlar, makanizma daha kuvvetli olsun, kendisini zor zamanlar için alıştırsın diye... Ben bizzat kendim teşhis ettim ki oruç tutmak bana çok yarıyor.. Keşke sadece Ramazanda değilde mütaattit zamanlarda da tutabilsem.. Sen meraklanma; hayliyle bunları reddeceksin ama, Rabbim işini gayet iyi bilir..)) Saygılar-Sevgiler.. sayın kralx milliyetçilik kokan bir yazın var ama teşekkür ederim yazısını çok iyi bir milliyetçilikle bağlamışsın belli ayrıca o yazı döndükçe benim başımda dönüyor yazınızı okurken konsantre olamıyorum bir zahmet o yazıyı kaldırırsan iyi olur sizden rica ediyorum bak arkadaş beyin hücreleri hiç bir zaman yenilenmez bunu bir kere öğren orada yanıldın kemik iliği hiç bir zaman tazelenmez hasar gördümü biter ancak ilik nakli ile bu mümkün olur tıp bilgim o kadar iyi değil ama bu kadarda cahil değilim sosyologların ne zamandan beri tıp ile uğraşıyor kafamı duvarlara vuruyorum daha hala anlamadım Alıntı
Φ sezar1 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Ramazanda oruç tutanların oruçlarını allah kabul etsin.. Oruç tutanları oruç tutuyorlar diye kimse küçümsemesin.. Oruç tutmayanlarıda tutmuyorlar diye kimse küçümsemesin.. DÜŞÜNÜNKİ.. oruç tutmayanlar Eğer arap çöllerinde eğitim alıp büyüselerdi büyük çoğunluğu oruç tutacaktı.. Oruç tutanlar kanadada doğup eğitim alsa oruç tutamayacaktı.. Bu şekilde olmak kendi ellerinde değil kimsenin.. TUTANADA TUTMAYANADA saygılar... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 sezar1 helal olsun sana. tek kelimeyle saygı duyulması gereken bir insansın. saygı herzaman saygıyı hakeder. ister inansın ister inanmasın. Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 sezar1 helal olsun sana. tek kelimeyle saygı duyulması gereken bir insansın. saygı herzaman saygıyı hakeder. ister inansın ister inanmasın. sayın ceviz ne oldu sezarın brütüstü mü oldun? orucun eskianlamı nedir?tanrılar derdi ki bana sadakatini göstereceksin nasıl mı?aç kalarak susuz kalarak kendini güzel şeylerden mahrum bırakacaksın cinsellik gibi sayın canuğur hep yazar dinler ayakta kalmak için mutlaka bulunduğu ortama ayak uydurur ve dinlerde nihayetinde evrim geçiriyor orucun eski anlamı bugün geçerli olsaydı bu dini benimsemezdi şimdi orucun şimdi ki anlamı oruç tuttuğun zaman aç faaakirlerin halini anlayacaksın ve aç faaakirlerine yardım etmenin gerektiğini anlayacaksın sonra mafya babaları ucuz siyasetçiler belediyeciler hortumcu zenginler bir bir iftar çadırları kuruyorlar niye aç faaakirlerin karnını doyurmak için aç faaakirlerimizde allah onlardan razı olsun diyor ee dedim ya bu gün sadakatin yolu mideden geçer ne de olsa orucun aslında eski anlamı ile yeni anlamı arasında hiç fark yok çünkü ikisinde de yönetmek için sadakat var Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Lavel inananlardan bir muhabbet ve muhataplık bekliyorsan, sözlerine dikat et, Aşırı alaycı ve hakaret vari sözlerin var.. Böyle devam edersen, kendin yazar kendin okursun.. Seni görmezlikten geliriz.. Ama sadece fikirlerle uğraşalım diyorsan, Müslümanın ağız kokusunu bırak, ibadetleriyle dalga geçme... Oruç tutmalarını eleştireceksen, neden oruç tutuyorsunuz diye sor.. Cevabına göre mantıklı yanıtlarını yaz.. Saygılar-Sevgiler... Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 sayın ceviz ne oldu sezarın brütüstü mü oldun? orucun eskianlamı nedir?tanrılar derdi ki bana sadakatini göstereceksin nasıl mı?aç kalarak susuz kalarak kendini güzel şeylerden mahrum bırakacaksın cinsellik gibi sayın canuğur hep yazar dinler ayakta kalmak için mutlaka bulunduğu ortama ayak uydurur ve dinlerde nihayetinde evrim geçiriyor orucun eski anlamı bugün geçerli olsaydı bu dini benimsemezdi şimdi orucun şimdi ki anlamı oruç tuttuğun zaman aç faaakirlerin halini anlayacaksın ve aç faaakirlerine yardım etmenin gerektiğini anlayacaksın sonra mafya babaları ucuz siyasetçiler belediyeciler hortumcu zenginler bir bir iftar çadırları kuruyorlar niye aç faaakirlerin karnını doyurmak için aç faaakirlerimizde allah onlardan razı olsun diyor ee dedim ya bu gün sadakatin yolu mideden geçer ne de olsa orucun aslında eski anlamı ile yeni anlamı arasında hiç fark yok çünkü ikisinde de yönetmek için sadakat var SEVGİLİ AZİZAMCA birazda onun bunun yazılarını direk olarak kabulleneceğine kendin yorumla diyorum.. orucun birçok anlamı vardır ve bu anlam eskidenden aynıydı şimdide aynı. açların halinden anlamak; BU KADAR GÜZEL BİR ŞEY OLABİLİRMİ. ,şuna bir bakın islam dini sizce yerinizde oturun ve yardıma ihtiyacı olanları allaha havalemi edinmi diyor eğer öle diyorsa neden açların halinden anlamamızı istiyor. ve bu amaç herzaman vardı ve var olacak, günümüze has bir amaç değil bu. ayrıyetten mafya babaları ramazan çadırı kurup kendilerini aklamaya çalışıyorlar diyorsun ve bunu orucu karalamak için kullanıyorsun. şimdi sen böle bişey diyince senin ile ilgili benim gözümün önüne liseye yeni geçmiş bir çocuk geliyo. şimdiye kadar insanların hangi inançları kötü amaçlar için kullanılmadıki. ve bu girişimler herzaman cahil veya yorumlama yeteneği olmayan insanlar tarafından alkışlanmıştır. ama sen diyorsunki bak onlar alkışlıyo yani oruç kötü birşey , kaka o kaka. ayriyetten oruç dünyevi şeylerden uzaklaşıp insanın düşünmesini sağlar. allahı, yaşadıklarını, etrafındaki olayları, düşünüp yorum yapmasını sağlar. insan oruç ayında manevi duygularını güçlendirir ve hayatı anlamaya çalışır. şimdi sizce islam dini düşünmeden kabul edin mi diyor. yorum yapmanıza gerek yok sölediklerimi direk olarak kabul edinmi diyor ??????? ayrıyetten oruç tutan bir insan hertürlü ahalaksızlıktan (küfür,iftira,yalan,fesatlık vb.) uzak durmalıdır. herzaman pozitif, sabırlı, olumlu olmaya çalışmalıdır. sizde iyi bilirsinizki ahlakın insana olan büyük faydaları dışında sağlam bir toplum ve millet olmak için olması gereken çok önemli bir özelliktir. evet harbiden oruç ********* birşey ve sadece yönetmek için. sezarın bürütüstüymüş hıh önyargılı olarak inkar eden birisi varsa oda sensin. doğruyu herzaman onaylarım. yanlışmı Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 ceviz kardeş 1400 yıldır orucun hangi müslüman millete faydası olmuş bana bir tane millet göster gelir dağılımında adaletli bir tane sadece bir tanecik göster ondan sonra yazı yaz Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 yahu tutmayın istemiyorsanız ,tutana da karışmayın,ne laftan anlamaz,aklı basmaz şahsiyetlersiniz ya Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 yahu tutmayın istemiyorsanız ,tutana da karışmayın,ne laftan anlamaz,aklı basmaz şahsiyetlersiniz ya cevap ver cevaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 cevap ver cevaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaap neyine cevap vereyim,cevap veriliyor bin tane ,sizin amacınız cevap almak değil,illede itiraz etmek ,inadına karşı çıkmak,toplumsal değerlerle bütünleşememek,saygının ne olduğunu bilmeyen ,topluma uyum sağlayamamış bir avuç zavallısınız,neyine cevap istiyorsun sen! gidin terapi görün sizin işiniz dinle imanla da değil!! Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 sen bu forumda artizlerin reklamını yapmaktan başka bir işe yaramıyorsun havadan sudan konularda yazı yaz Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 sen bu forumda artizlerin reklamını yapmaktan başka bir işe yaramıyorsun havadan sudan konularda yazı yaz gerçekleri duymak hoşunuza gitmedi mi sanal forum bekçisi,canım nerde istiyorsa orda yazarım,kafası basmayanlar ne yapacağımı söyleyemez Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 cameron diaz oruç tutar mı?bülent ersoy yine oruç baba türbesine gidecek mi?sibel can oruç tuttuğu zaman kaç kilo verdi?hülya avşar selulitlerimin yok olmasını oruç tutmaya mı bağladı? bari şu sorulara cevap verde bir işe yara Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 cameron diaz oruç tutar mı?bülent ersoy yine oruç baba türbesine gidecek mi?sibel can oruç tuttuğu zaman kaç kilo verdi?hülya avşar selulitlerimin yok olmasını oruç tutmaya mı bağladı? bari şu sorulara cevap verde bir işe yara bir şeyler anlayacak olsaydın şimdiye kadar yazılanlardan anlardın zaten,sizin gibilere toplu bir terapi merkezi açmak lazım,çocukluğunuzda başınızdan neler geçti de böyle oldunuz acaba.. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 ceviz kardeş 1400 yıldır orucun hangi müslüman millete faydası olmuş bana bir tane millet göster gelir dağılımında adaletli bir tane sadece bir tanecik göster ondan sonra yazı yaz işte senin verebileceğin cevap bu. yani senin kapasiten bu. benim yukarda yazdıklarımdan hangisi yanlış. eee bu özellikler oruçta olan şeyler. yani orucu karalamak için vere vere geri zakalı müslümanlardan oluşan geri kalmış müslüman devletlerinimi örnek gösteriyon bana. adam akıllı söledeğim şeylere yanıt ver sen.. verebilirsen tabii. oruç neden kötü birşey sen onu açıkla bana.. açıklaya bilirsen tabii. bana deki orucun şu özelliği yüzünden oruç kötüdür de. bende seni daha fazla geri sanmıyım. olayı nasılda saptırıyorsunuz. rezil oluyorsun iyice. bence küçükken bunun topu inşaata kaçmış. şimdide neden o zaman allah benim yanımda olmadı diye onu inkar ediyo. tartışma şekline ve mantığına bakılırsa bu şekilde rahatlıkla ateist olabilir. birzamanlar birileri bana diyordu habire aynı şeylerle kendinizi savunup duruyorsunuz diye. görüyorumki şimdi siz sıkışınca habire aynı yollara başvuruyorsunuz. peki neden müslüman ülkeler böle. YANİ BU NE DEMEK.???? SEN SÖYLEDİKLERİNDE ÇOK HAKLISIN. SÖĞLEYECEK BİRŞEY BULAMIYORUM AMA MÜSLÜMAN ÜLKELER NEDEN BÖLE. Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 bir şeyler anlayacak olsaydın şimdiye kadar yazılanlardan anlardın zaten,sizin gibilere toplu bir terapi merkezi açmak lazım,çocukluğunuzda başınızdan neler geçti de böyle oldunuz acaba.. yani şu sorulara da cevap veremedin ya ne diyeyim sana işte senin verebileceğin cevap bu. yani senin kapasiten bu. benim yukarda yazdıklarımdan hangisi yanlış sayın ceviz kabuğu ben senden 5 tane değil 3 tanede değil 2 tanede değil sadece 1 tane göster yazı ile bir tanecik 1 yahu 1 tane veya 1 adet veya 1 örnek bir yahu sadece 1 Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 ceviz kardeş 1400 yıldır orucun hangi müslüman millete faydası olmuş bana bir tane millet göster gelir dağılımında adaletli bir tane sadece bir tanecik göster ondan sonra yazı yaz Oruç tutmayan milletlerden hangisi oruç tutmadığı için açlıkla ya da sefaletle başedebilmiştir o zaman bay süper mantık ? Yeryüzünde ki hangi ülkede adaletli bir gelir dağılımı var ki sen sanki bunu müslüman ülkere göre pencereyi daraltmaya çalışıyorsun ki ? Orucun anlamını ve ehemmiyetini sormuştun dimi ? Al sana o zaman müslümanlar için ne ifade ettiğini aşağıda yazdım. Dinimizdeki temel ibadetlerden birisi de Ramazan ayında oruç tutmaktır. Oruç, Bakara sûresinin 183. ayetinde belirtildiği üzere, İslâmiyetten önceki ilâhî dinlerde de var olan ve tarihin derinliklerine kadar uzanan bir ibadettir. Oruç, niyet ederek tan yerinin ağarmaya başlamasından, güneşin batmasına kadar yemekten, içmekten ve cinsî ilişkiden uzak durmak suretiyle yerine getirilen bir ibadettir. Oruç, müslüman, akıllı ve erginlik çağına gelmiş olan herkese farzdır. Kendisine oruç farz olduğu halde, oruç tutamayacak kadar hasta olanlar ile yolcular, oruç tutmayabilirler. Yolcular memleketlerine dönünce, hastalar da iyileşince tutamadıkları oruçlarını kaza ederler. İyileşmeleri mümkün olmayan hastalar ise, tutamadıkları ramazan oruçlarının her günü için bir fidye, yani, bir kişinin bir günlük yiyeceğini veya o yiyeceğin karşılığı olan parayı yoksula verir. Oruca kalb ile niyet etmek yeterli ise de, dil ile de “niyet ettim Allah rızası için oruç tutmaya” demek suretiyle, niyetin hem kalb ile hem de dil ile yapılması daha güzeldir. Oruç tutmak gayesi ile sahura kalkmak da niyet sayılır. Her günün orucuna ayrı ayrı niyet etmek şarttır. Oruç, insanları dünyada kötülüklerden sakındıran, ahirette de cehennem azabından koruyan ve günahların bağışlanmasına vesile olan bir ibadettir. Orucun farziyeti ile ilgili ayette Cenab-ı Hak: "Ey iman edenler! Kötülüklerden sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı"(1) buyurmak suretiyle, orucun farz kılınmasındaki hikmetlerden bazılarını açıklamıştır. Bunlar; kötülüklerden uzak durmak, nefsi terbiye etmek, ahlâkı güzelleştirmek, merhamet duygularını geliştirmek, sıkıntılara katlanmayı ve sabretmeyi belletmek, nimetlere şükretmeyi öğretmek, kısaca maddî ve manevî bakımlardan huzura kavuşturmaktır. Sevgili Peygamberimiz de bir hadislerinde: “Kim Ramazan orucunun farz olduğuna inanarak ve karşılığını da yalnız Allah'tan umarak oruç tutarsa, onun bütün geçmiş günahları bağışlanır”(2) buyurarak orucun günahlardan bağışlanma vesilesi olan önemli bir ibadet olduğuna işaret etmişlerdir. Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Oruç tutmayan milletlerden hangisi oruç tutmadığı için açlıkla ya da sefaletle başedebilmiştir o zaman bay süper mantık ? Yeryüzünde ki hangi ülkede adaletli bir gelir dağılımı var ki sen sanki bunu müslüman ülkere göre pencereyi daraltmaya çalışıyorsun ki ? Orucun anlamını ve ehemmiyetini sormuştun dimi ? Al sana o zaman müslümanlar için ne ifade ettiğini aşağıda yazdım. norveç danimarka finlandiya isveç isviçre japonya ukrayna çin almanya irlanda iskoçya ve daha aklıma gelmeyenler bu ülkelerde var ya muhabbet ederken ay sonunu nasıl getireceğim diye bir kavram yok Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.