Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Diktatorun, kendi politik ayristirma temelli baski ve uygulamalarinin, yargiyi ele gecirme cabalarinin sonucu; en son geldi HUKUKUN TEMSILCISI ANAYASA'NIN TEMSIL EDICISI Hasim Kilinc'a geldi; dayandi.

Twitter ile baslayan ve HSYK taki otokratiklesmeyi bozma ile devam eden diktator anayasa cekismesi, en son diktatorun "Anayasa'ya saygi duymuyorum" demesi ve en son bireysel olarak KENDI DEVLETINI ANAYASAYA SIKAYET ETMESI olarak suruyordu.

Bugun ise, Anayasa'nin 52. yildonumunde H.Kilic kelimenin anlami ile kilicini cekerek; basta diktator ve siyasi iktidar olmak uzere herkese "hukuk siyasetten ustundur" dersi verdi.

Tabiki hemen ardindan AKP biatcilari kendince H.Kilic'i elestirdiler.

Oyle goruluyor ki, bundan sonra Diktator kendine yeni bir bertaraf buldu, HASIMILER.

Kimler Hasimilerden olacak bilinmez ama; H.Kilic'in bu cikisi; her ne neden ile olursa olsun, HUKUKUN VE YARGININ POLITIKANIN ELINE GECMEMESI ADINA SON CIKISIDIR.

Diktatore, 1980 yeminini hatirlatacak belki de son bir cikis kalmistir, o da acikca "ben olan demokrasi ile geldim ve bu demokrasiyi tanimiyorum" demesi ve Anayasa mahkemesini ve Anayasayi KENDI POLITIK CIKARI TEMELINDE TAMAMEN DEGISTIRMESIDIR.

Aslinda 2023 hedefi ve secimler ile ilgili, dar bolge onerisi tam da meclisi ele gecirerek anayasayi belki de tamamen degistirmek adina ortaya konandir.

Gorunen o ki, her turlu kirintisi kalan yargi ve hukuk ta; artik son kale Anayasa mahkemesi ve buraya yapilacak kisisel basvurulardir.

Umariz anayasa mahkemesi ayni hukuki algi ile MIT yasasini da red eder.

Diktatorun bir zamanlar en guvenbdigi bas adamlarindan biri olan, H.Kilic'in bu girisimi; aslinda tam da bir muhalefet cikisidir.

Demekki diktatoru dize getirecek olan, yine kendi bunyesinden gelecektir.

Hashasiler devri kapanmis, hasimiler devri baslamistir.

Burada aslinda bir atasozunu anmadan olmaz.

"Bizi, bizden baskasi yenemez"

Yani diktatoru su an yine kendi bunyesindeki bir kisi hedef almistir.

H.Kilic'in bu cikisi diktatore karsi neden yaptigi ise, ayri bir tartisma konusudur.

Yani isin ozu gercekte anayasa yargi ve hukuk mudur?

Yoksa kisisel bazi beklentiler mi soz konusudur?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.