Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İsrail, bir askeri için Gazze’yi ateşe verdi!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

İsrail, bir askeri için Gazze’yi ateşe verdi

İsrail, bir askerinin kaçırıldığı gerekçesiyle Gazze'ye saldırdı. Köprüleri ve enerji santrallarını bombaladı. Biri çocuk üç Filistinli öldürüldü.

Gazze'yi işgal etmediğini savunan İsrail, askerini kurtarana kadar operasyonun devam edeceğini açıklarken; sorumlu gördükleri Hamas lideri Meşal'in suikast saldırısının hedefi olduğunu duyurdu. Asker kaçırma eylemini üstlenen Filistinli örgüt ise harekatın durmaması halinde askeri öldüreceğini kaydetti.

İsrail jetleri, operasyonun ilk saatlerinde Suriye semalarında uçarak Filistinli gruplara destek veren Şam yönetimine gözdağı verdi. İsrail uçakları, Suriye Devlet Başkanı Esad’ın Lazkiye’deki sarayının üzerinde uçarken, Suriye Hava Kuvvetleri, İsrail jetlerine ateş açtı.

İsrail ordu sözcüsü, helikopterler ve tanklar eşliğinde başlatılan “Yaz yağmuru” harekatı çerçevesinde askerlerin Gazze’ye girişleri sırasında “çok küçük” bir direnişle karşılaştığını söyledi. Kaçırılan askerin bölgenin güneyinde tutulduğu istihbaratıyla birliklerin Refah yakınlarında yoğunlaştığı ifade edildi. Han Yunus kentinde meydana gelen patlamada ise 1’i çocuk 3 kişi öldü. İlk olarak Gazze’nin güneyine giren İsrail güçleri, operasyonun genişletilmesine onay verilmesinin ardından Gazze Şeridi’nin kuzeyini de havadan ve karadan bombaladı. Başbakan Ehud Olmert uzun ve etkili bir operasyon için hazırlıklı olduklarını; ancak amaçlarının Gazze’yi yeniden işgal etmek olmadığını söyledi. “Bir gayemiz var, o da asker Gilat’ı eve geri getirmek.” diyen Olmert, Filistinli örgütlerle müzakere etmeyeceklerini ve askerin başına bir şey gelmesi durumunda bundan Hamas iktidarı ve Suriye’deki Hamas liderliğini sorumlu tutacağını söyledi. İsrail Adalet Bakanı Haim Ramon da Hamas siyasi lideri Halid Meşal’in, Gazze Şeridi’nde bir İsrail askerinin kaçırılması emrini vermekten ötürü suikast hedefi olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Şimon Peres de kaçırma eylemi emrinin Suriye’den geldiğini belirterek, Meşal’i “barış için şansı yok etmek istemekle” suçladı.

Filistin Halk Direniş Komiteleri adlı örgüt ise İsrail’in saldırıyı durdurmaması durumunda kaçırılan askerle birlikte rehin aldığını iddia ettiği Yahudi yerleşimciyi öldürme tehdidinde bulundu. Eylemin sorumluluğunu üstlenen örgütten yapılan açıklamada, “Sabrımız tükenmek üzere” denildi. İsrail güvenlik güçleri, örgütün kaçırma iddiasını doğrulamamış; ancak 18 yaşındaki Eliahu Aşeri’nin kaybolmasının soruşturulduğunu bildirmişti. Tam olarak nerede tutulduğu bilinmeyen İsrail askeri hakkında gelen ilk bilgilerde, askerin güvenli bir yerde olduğu belirtildi. Örgüt, askerin “İsrail’in ulaşamayacağı bir yerde” tutulduğunu ve öne sürdükleri koşullar kabul edilmeden serbest bırakılmayacağını duyurdu. Öte yandan El Fetih’in silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı, üçüncü bir İsrailliyi kaçırdıklarını öne sürdü.

Krizin sona ermesi için çaba sarf eden Hamas hükümeti, sorunu çözmek için İsrail’e mahkum değişimi önerdi. Ancak İsrail’in buna yanaşması beklenmiyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, harekatı “toplu cezalandırma” olarak değerlendirdi. İsrail saldırılarına dünyadan tepki yağarken Arap Birliği, Kahire’de olağanüstü toplantı yapma kararı aldı. Türkiye de gerginliğin tırmanmasından derin kaygı duyduğunu açıkladı.

Gazze Şeridi’nde dram bitmiyor

Gazze’de 38 yıllık İsrail işgalinden geçtiğimiz yıl kurtulan Filistinliler 10 ay sonra başlayan geniş çaplı operasyon sebebiyle tekrar zor günler yaşıyor. Bombardımanın sürdüğü Gazze’nin büyük bölümüne elektrik ve su verilemezken; bölge yeni bir insanlık dramıyla karşı karşıya. Gazze’nin kuzeyi ile güneyi arasındaki yolların bombalanarak, iki taraf arasında bağlantının kesilmesi nedeniyle güneyden çıkmak isteyen yüzlerce kişi geçiş noktası bulamadı. Gazze Şeridi sahilinin de açıklarda bulunan İsrail donanması gemilerince topa tutulduğu belirtiliyor. Birçok Gazzeli geceyi uykusuz ve radyolarının başında geçirdi. 1,4 milyonla dünya üzerinde en yoğun nüfusun yer aldığı bölgelerden biri olan Gazze’de insanların çoğu sokaklara çıkmak yerine evlerinde kaldı. Ramallah’tan yayın yapan Filistin’in tek kanalı olan “Filistin Televizyonu”, harekatla birlikte yayın akışını da değiştirdi. Televizyon, kahramanlık türküleri, İsrail cezaevlerindeki Filistinli tutuklular, anneler, çocuklar ve direnişte hayatını kaybedenlerin görüntülerinin yer aldığı klipler sunuyor. Çalınan bazı türkülerin, İsrail cezaevlerindeki tutuklu Filistinlilerce hazırlanmış ve Filistinli annelere ithaf edilenlerden seçildiği de gözlendi.

Mustafa Bağ, Gazze, Cihan

Gönderi tarihi:

beni kızdıran yanı.. israil bizden yardım istiyoo aynı olay bizim başımıza Irakta geliyoo biz hiç birşey yapamıyor adamlar bi asker için askeri yığnak yapıyor savaş nedeni sayıyor bizim askerimizin veya asker(ler)imiizn kafasına çuval geçiriliyooo bizden tık yok biz israilli askere gösterien özveriyi kendi askerimize gösteremiyorumuz......( nerdeyse ABD askerlerimizi tutukladı diye bi özür dilemediğimiz kalmıştı) sadece naptık biz kınadık işte sadece biz sadece kınadık sözlü olarak..........

(( (konuya ben biraz farklı baktım ))

:shuriken::angry::devil:

Gönderi tarihi:

Bir asker için gazzeyi ateşe vermek onlar için sorun değil ki,onlar kutsal ırk ya bizde ve diğer tüm milletlerde onlara hizmet için yaradılmışız ya öyle görür kendilerini yahudiler dünya onlar için yaradılmış ve tüm insanlarda onlara hizmet etmek için.Ne diyeyim Allah büyüktür birgün gelir ilahi adalet tecelli eder.

Gönderi tarihi:

Yahudiler böyleler, hep pazarlıkçı, hep en tehlikeli, ******* ******, hep acımasız, hep benciller...

Ve adamlar bahanede olsa tek bir askeri için Gazze'ye girebiliyorlar, biz hergün şehit veriyorken, üstelik verdiğimiz şehitlerin AB için hiç bir önemi yokken... Önemli olanın Kürt'lerin azınlık hakları olduğu :excl: söylenirken, malesef daha çok askerimizi ve vatandaşımızı kaybedeceğiz...

İsrail için asker gerçekten bahane, onlar Kutsal topraklara tam anlamıyla hakim olmak istiyorlar, hayatlarının en önemli gayesi bu... O yüzden asla çekinmezler ve sinsi planlarını bu yolda işletirler. Yazık oluyor Filistin halkına, dünya gözlerini kapatmış, kulakları duymuyor... Şuan bir katliyam, bir soykırım yapılıyor ama bu nedense kimsenin umurunda değil. Çünkü katledilenler müslümanlar. Ermeni olsaydılar dünya bu kadar tepkisiz kalırmıydı...

Abd, İsrail'e neden ses çıkartmıyor, müdahale etmiyor, Filistin'de de demokrasi yok, Abd oraya da demokrasi götürmeyi düşünmezmi acaba? :excl:

Gönderi tarihi:

aman sardunyam yapma ne demokrasisi götürmesinler israil dahainsancıl abdden ne yapıyorsun

arkadaşlar hep gün yüzüne çıkmayan olayları göz önüne almıyorsunuzz israil olmazsa ağrı bitlis van olmazdı yahudi lobisi sayesinde kurtarıyoruzzz

Gönderi tarihi:

aman sardunyam yapma ne demokrasisi götürmesinler israil dahainsancıl abdden ne yapıyorsun

arkadaşlar hep gün yüzüne çıkmayan olayları göz önüne almıyorsunuzz israil olmazsa ağrı bitlis van olmazdı yahudi lobisi sayesinde kurtarıyoruzzz

ben nedemek istediğinizi pek anlamadım biraz daha açarmısınız. biz bu şehirlerimizi kime karşı kimden kurtardık bunların bize ne gibi yardımları oldu bu konuya biraz daha açıklık getirseniz sevinirim bizde cvp ona göre yazalım

Gönderi tarihi:

Aman arkadaşım, ne demek İsarail Abd'den daha insancıl, onlar sadece kendilerini insan görüyorlar, yahudi olmayanları hizmetkar... bumu insancıllık, üstelik Abd'nin arkasında da Yahudi lobisi var, bundan haberiniz yok mu? :excl:

Demek İsrail olmassa Ağrı, Bitlis ve Van olmazdı... Allaalla, Yahudiler bize bahşettiler galiba oraları... Bob'tan haberiniz vardır herhalde. Yahudiler kutsal topraklara hakim olmadıkça bu işgaller devam edecek, işgal ettikten sonra ise hepimiz sömürge (hizmetkar) olacağız... :excl:

Gönderi tarihi:

oncelikle merhaba arkdaslar ben yeni saylirim..

nedense ilk once bu konuya yazmak istedim...

israil bir askeri icin nelerde yapiyormus ...bir sey degil turkiye bile bir israil askeri icin hamasla temasa

geciyor..acaba ne vaadetttler..hukumetin bu olmadik zamanlardaki uzlasmaci, araci rollerine cildiriyorum resmen ya bunlar kimi kandiryorlar.. ...

filistinliler acliktan olurken onlar icin kipirdiyaan yok...ambargolara tiiik yok.. ..

yahudilerin askeride, silahlarida , bombalarida degil filistinlilerden butun insanliktan kiymetlidir...bunu hergun milyon dolarlarini buna yatiran katillerden goruyoruzzz...

bu insanlik dusmanlarinin yaptiklari sorgulanmadikca , biz hep boyle uzaktan , kuklalari sorgulayacagiz....

Gönderi tarihi:

hasan 17 arkadaşım sen ermeni lobisinden haberin varmı yada yahudi lobisinden

ermeni lobisi avrubada cok etkili tabii yahudi lobisi kadar değilk eğer yahudi lobisini küstürürsek kesinlikle sözde ermeni soykırımı iddeası avrupada birçok ülkede kabul edilecek ve daha sonra mecburen bizde kabul edeceğiz daha sonra bazı imtiyazlar verilecek daha sonra topğrask isteyecekler vs. gidececek

sardunyam

elbetteki abd arkasında ermeni lobisi var bundan dolayı zaaten ermeni soykırım iddeası avrupada kabul görmüyorya sürekli rafa kaldırılıyor. elbette ben yahudileri

onaylamıyorum ama şu zanam da bize lazım onlar daha sonra bizim topraklarımızıda isteyecekler alacaklar savaşlar olacak ama şimdi bunlar bize lazım

Gönderi tarihi:

hasan 17 arkadaşım sen ermeni lobisinden haberin varmı yada yahudi lobisinden

ermeni lobisi avrubada cok etkili tabii yahudi lobisi kadar değilk eğer yahudi lobisini küstürürsek kesinlikle sözde ermeni soykırımı iddeası avrupada birçok ülkede kabul edilecek ve daha sonra mecburen bizde kabul edeceğiz daha sonra bazı imtiyazlar verilecek daha sonra topğrask isteyecekler vs. gidececek

ya sana bişey sorucam sen kurtuluş savaşını bilmiyorsun biz doğuyu seinn saydığın yerleri kanla aldık sen nasıl dersin ki buraları biza yahudiler bahşetti..... ya bunlar kim biz küstürelim bunları ne olcak ABD yi veya farklı şeylere hükmedebilirler bizim üzerimizde nüfus etmeye çalışabilirler ama şunu bilmeni isterim ki biz asla ve asla kabul etmiycez bunları sen konudan konuya atlamışsın yahudiler ermniler ben bunlar arsında bi bağlantı kuramadım............ bizim haberimiz yokmuş bu yahudi lobisi ne kadar seviyomuş meğer bizi(!) baksanız neler yapmış bizim için :chris::devil::shuriken:

Gönderi tarihi:

İsrail’e kendi basını da tepkili: Yaptığınız çete işi

Tüm dünyada infial uyandıran Gazze'deki saldırılara İsrail basınından da tepki geldi.

Ülkenin etkili gazetelerinden Haaretz, operasyonun gerekçe ve meşruiyetini sorgularken, saldırıların kaçırılan askerin kurtarılmasına hizmet etmeyeceğinin altını çizdi. Gazete, ‘takas amacıyla' siyasetçilerin tutuklanmasını ise, “İnsanları pazarlık kozu olarak tutuklamak bir devletin değil, olsa olsa bir çetenin işidir.” diye eleştirdi. Konuyu dün başyazısında ele alan liberal eğilimli Haaretz, “İsrail mantığını kaybediyor” başlığını kullandı. Yazıda, Tel Aviv'in, saldırıları sadece askeri kurtarmak için yaptığına inanmanın güç olduğu da vurgulandı.

Kaçırılan İsrailli askerin kurtarılması için ordunun uyguladığı yöntemlerin tek tek sıralandığı yazıda şu ifadeler yer aldı: “Araçların ve insanların yararlandığı köprüleri bombalamak, yıllardır harabe halde olan bir havaalanını ele geçirmek, elektrik santralını havaya uçurarak Gazze Şeridi’nin büyük bir kısmını karanlıkta bırakmak, insanlara hayatlarından endişe etmeleri uyarısı yapan bildiriler dağıtmak, Beşar Esad’ın sarayının üzerinde tehditkâr uçuşlar yapmak ve seçilmiş Hamas yetkililerini tutuklamak: Hükümet bizi, tüm bu eylemleri, sadece Şalit’i kurtarmak için yaptığına inandırmak istiyor.”

İsrail hükümetinin, askerin kaçırılmasında Suriye ile Hamas’ın bu ülkedeki lideri Halit Meşal’in “kilit rol” oynadığını iddia ederken seçimle işbaşına gelen Hamas yönetimi ile Filistin halkı üzerindeki baskıyı giderek artırmasını çelişkili bulan Haaretz, “Öyleyse, kaçırma eyleminden sorumlu olmayan Filistin’deki yerel yönetime saldırmanın maksadı ne?” sorusunu yöneltti. İsrail’in Gazzeli sivilleri cezalandırarak amacına ulaşamayacağını vurgulayan Haaretz, güney Lübnan’ın altyapısını tahrip ederek sivil halka baskı yapan İsrail’in, sonunda hem Hizbullah’la masaya oturduğunu hem de Lübnan’dan çekilmek zorunda kaldığını hatırlattı.

Başbakan Olmert’in kapalı kapılar ardında yapılan toplantılarda Hamas yetkililerini, Şalit’le takas için tutukladıklarını söylediğini yazan gazete, “İnsanları pazarlık kozu olarak tutuklamak bir devletin değil, olsa olsa bir çetenin işidir.” ifadesini kullandı. “Mesele, bir askerin eve dönüşünü sağlamak, Ortadoğu’nun çehresini değiştirmek değil.” diyen Haaretz, İsrail hükümetinin bir an önce Hamas yetkililerini serbest bırakması ve müzakerelere başlaması gerektiğini vurguladı. Bu arada, İsrail’de yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre halkın çoğu, kaçırılan asker karşılığında Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını destekliyor.

Kudüs, Cihan

Gönderi tarihi:

ya sana bişey sorucam sen kurtuluş savaşını bilmiyorsun biz doğuyu seinn saydığın yerleri kanla aldık sen nasıl dersin ki buraları biza yahudiler bahşetti..... ya bunlar kim biz küstürelim bunları ne olcak ABD yi veya farklı şeylere hükmedebilirler bizim üzerimizde nüfus etmeye çalışabilirler ama şunu bilmeni isterim ki biz asla ve asla kabul etmiycez bunları sen konudan konuya atlamışsın yahudiler ermniler ben bunlar arsında bi bağlantı kuramadım............ bizim haberimiz yokmuş bu yahudi lobisi ne kadar seviyomuş meğer bizi(!) baksanız neler yapmış bizim için :chris::devil::shuriken:

arkadaşımkurtuluş savaşında aldığımızı biliyoruz heralde ne kadar kan döküldüğünüde biliyoruz ama

şuan ne kadar bağırsakta nekadar kahrolsakta eğer israil bizi avrupada desteklemezse o şehirlerimiz elimizden gidecek

bizi sevdiğinden değil kardeşş bize şimdilik mecbur olduklarından dolayı ve daha önceleri onlara yaptığımız yardımlardan dolayı kardeşş

neyse bekleyelim küstürelim ve avrupada ermeni soykırımının geçömesini görelim beni konudan konuya atlamadım sonuçlarını söyledim sadece filistine ağlamakla olmuyor dedim

Gönderi tarihi:

arkadaşımkurtuluş savaşında aldığımızı biliyoruz heralde ne kadar kan döküldüğünüde biliyoruz ama

şuan ne kadar bağırsakta nekadar kahrolsakta eğer israil bizi avrupada desteklemezse o şehirlerimiz elimizden gidecek

bizi sevdiğinden değil kardeşş bize şimdilik mecbur olduklarından dolayı ve daha önceleri onlara yaptığımız yardımlardan dolayı kardeşş

neyse bekleyelim küstürelim ve avrupada ermeni soykırımının geçömesini görelim beni konudan konuya atlamadım sonuçlarını söyledim sadece filistine ağlamakla olmuyor dedim

dış politikada etkin olmak sizin nekadar elinizin kuvetli olduğuna bağlı sizin dediğiniz gibi aman bunu küstürmeyelim şunu darıltmayalım diye bekleyerek hareket etmek bizim için yanlış sonuçlar doğrurabilir.. ben sizin vurguladığığnız gibi yahudi lobisinin önemi avrupada bizim için önemli olmadığı kanısındayım..... ermeni konusunda Atatürk zamanına bir bakalım ordada ne kadar etkin rol oynadık bize karşı o kozu kullanamadılar bileee ozaman yanımızda yahudi lobisi mi vardı? dediğim gibi dış politikada elinizin ne kadar kuvetli olduğuna bağlı bu konu baya bir saptı israilden bahsediyorduk konu ermeni meselesine döndü.....bizm ab ile ilşkilerimize döndü

Gönderi tarihi:

çünkü herşey birbiriyle bağlantılı konular elimizin ne kadar kuvvetli olduğunu söylüyprsun nekadar kuvvetliymiş bizim elimiz onda dolayı herseferinde önümüze başka birşeyler koyuıyurlar değil mi

Gönderi tarihi:

çünkü herşey birbiriyle bağlantılı konular elimizin ne kadar kuvvetli olduğunu söylüyprsun nekadar kuvvetliymiş bizim elimiz onda dolayı herseferinde önümüze başka birşeyler koyuıyurlar değil mi

ben bugünlerden bahsetmedim elimiz kuvetli derken Atatürk dönemin kastetmiştim.... bide ben bağlantı derken ermeni meselesiyle israilli askerin arasında ne bağlantı var ben bunu anlayamadım.. çünkü bu başlık altında ileti yazıyoruzdaa

Gönderi tarihi:

nasıl anlatamadım bende onu anlayamadım

neyse herkes bildiğini okusun dinlesin yazsın

buraya gelirken konudan epey saptık ama bunun alakasını nasıl anlamazsın

Gönderi tarihi:

Filistin'in İsrail'e tanıdığı süre doldu

Filistinli eylemcilerin, rehin aldıkları İsrailli asker Gilad Şalit'in salıverilmesi şartlarını kabul etmesi için İsrail'e tanıdığı süre dolarken konuya ilişkin ilk açıklama askeri kaçıran silahlı gruplardan İslam Ordusu örgütünden geldi.

Örgütün Gazze Şeridi sözcüsü Ebu El Muthana, İsrail'in tanınan süreyi aşması nedeniyle artık İsrailli askerin akıbeti hakkında hiçbir bilgi verilmeyeceğini belirtti.

El Muthana ''görüşme kapanmıştır. Öldürülse de öldürülmese de askerin akıbeti hakkında hiçbir açıklamada bulunmayacağız'' diye konuştu.

ZAMAN

Gönderi tarihi:

çok kötü şeyler olacak çok felaket yakındır

allah bizi bu çatışmalar arsına sokmasın

allah bizi hertülü ekonomik bulanıma sokmasın bu olaylar sonrasında kötü durumlara düşmeyelim inşallah :(:(:(:(:(

Gönderi tarihi:

çok kötü şeyler olacak çok felaket yakındır

allah bizi bu çatışmalar arsına sokmasın

allah bizi hertülü ekonomik bulanıma sokmasın bu olaylar sonrasında kötü durumlara düşmeyelim inşallah :(:(:(:(:(

Allah bizi bu çatışmalar arasına sokmasından ziyade , oradaki kardeşlerimize yapılan zulumler son bulsun , bu çatışmalar bitsin denmesi daha hoş olurdu...

Zaten başımıza ne geliyorsa ''ben'' düşüncesinden geliyor...

Bize dokunmayan yılan bin yıl yaşasın düşüncesini bırakalım artık...

Gönderi tarihi:

Bu arada aklıma geldi de.ABD de çırpınışların da.çunku her süper güç yıkılmaya mahkumdur..

son çırpınışlarından birini Irağa yaptı bize de saldıracak gibi gelıyor bana bu kuduzköpek :unsure::sweatingbullets:

Gönderi tarihi:

sedelina bu kıyamet alametlerinden olup

bu asvaşın olacağı herkesçe bilinir ancak kur'an-ı kerim de sancaklarla belirtilmiş olan abd ve türkiyenin savaşı yeni bir dünya savaşı olacaktır ve abd bu savaşta yenilmeye mahkumdur.

kitabımızda da yazdığı gibi insanlarımız yine diğer savaşlarda olduğu gibi büyük bir kayıp yaşayacak vetekrar yenilenmeye başlayacaktır. ancak istediğimiz en az hasarla geçirelim bu savaşı1. dünya savaşında olduğu gibi aydınlarımızı kaybetmeyelim

yine bir 50 60 sene gerilemeyelim

berceste arkadaşım ben duygusunu ben devlet için söyledim

eğersende ben düşüncesi yoksa

hangi yürüyüşümüze hangi protestomuza geldin biz gecelerce

afganistana saldırıda

filistine ırak a saldırılarının hepsinde yürüyüş protesto yaptık en azından biz bu ben duygusundan sıyrıldık bişey yapamadık ama yapmaya çalıştık sen ne yaptın sadece düşüncelerini mi yazdın

Gönderi tarihi:

Xemci arkadaşım,

Ben şahsına yönelik bir söylemde bulunmak istedim...Yanlış anlamayın lütfen...

Oturduğun yerden sadece konuşmak ikiyüzlülük olur...

Ben ezbere konuşmuyorum...

Elimden gelen ve onlara yarar sağlayacak herşeyin içinde olma çabasındayım elbette...

Bir fayda sağlayamamış olsamda zahiri anlamda , en azından onlar için çoğu geceler gözyaşı döktüm...

Acılarını kendi yüreğimde derinden duydum...

Ve her daim dualarımda yer verdim...

Gönül ve el verirse madden destek olmak tek isteğim...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.