Φ gloria Gönderi tarihi: 14 Mart , 2014 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2014 SADECE AŞIKLAR HAYATTA KALIR - Only Lovers Left Alive Yönetmen: Jim Jarmusch Oyuncular: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Hurt, Slimane Dazi, Anton Yelchin Yapım: 2013 Jim Jarmusch'a olan aşkımı bilmeyen var mı? Varsa bir kez daha buradan haykırıyorum, aşığıııııııııııımmmmmmmm sana, aşığıııııııııııııımmmmmmmmmmm. Jarmusch'un son filmini pazartesi günü Başka Sinema'da izledim, geldiğinden beri bir türlü fırsat yaratamamış gidememiştim. Çok şey söylüyor insanlar, tabii ağızları torba değil ki büzesin hıhhhhhh Kimsenin ne dediği umrumda olmadı, bazılarının özellikle; son dönem Jim Jarmusch filmleri çok kötü, gidilmez demesine rağmen.. Herneyse sonuç itibariyle 2 saat (aralıksız) boyunca sinemada geçirdiğim zamanın sonunda, normal girdiğim filmden büyülenerek çıktım ve Jarmusch aşkım bir kat daha arttı. Haaa film güzel mi, bence şahaneee ama bazılarına göre berbat. Zevk meselesi tabii kişiden kişiye değişir, ama Jarmusch filmleri için olay biraz daha farklı. Jim Jarmusch'un bir filmini izlersin ya çok sever ve bütün filmlerini izlersin ya da nefret eder ve hiçbirini izlemezsin derler, gerçekten de bunun böyle olduğundan eminim. Sevmeyen sevmiyor işte. Adam (Adem) ve Eve (Havva) insanlık tarihine ilk andan beri tanıklık eden iki vampir. Evet, film bir vampir filmi ama Amerikan sinemasının sulandırılmış vampir konulu sinemasından farklı olarak, bağımsız sinemanın gururu Jarmusch'un gözünden yaratılmış vampirler... Onlardan birisi de ünlü İngiliz şair ve yazarı Christopher Marlove... Ayrıca isimlere yapılan düzinelerce gönderme: Dr. Watson, Stephen Dedalus, Edgar Allen Poe, yani diyebilir miyim ki acaba; Jim Jarmusch bu zamana kadar kimden ve neden beslendiyse hepsi bu filmdeydi diye.. Bence kesin öyle Ha bir de filmin başında görünen tabanca mutlaka patlamıyormuş (ehehehehe spoiler verdim). Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 14 Mart , 2014 Yazar Gönderi tarihi: 14 Mart , 2014 Bu da Jim Jarmusch ve Tom Hiddleston, Tilda Swinton fotoğrafı Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.