Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

SADECE AŞIKLAR HAYATTA KALIR - Only Lovers Left Alive

Yönetmen: Jim Jarmusch

Oyuncular: Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska, John Hurt, Slimane Dazi, Anton Yelchin

Yapım: 2013

Jim Jarmusch'a olan aşkımı bilmeyen var mı? Varsa bir kez daha buradan haykırıyorum, aşığıııııııııııımmmmmmmm sana, aşığıııııııııııııımmmmmmmmmmm.

Jarmusch'un son filmini pazartesi günü Başka Sinema'da izledim, geldiğinden beri bir türlü fırsat yaratamamış gidememiştim. Çok şey söylüyor insanlar, tabii ağızları torba değil ki büzesin hıhhhhhh angry.png Kimsenin ne dediği umrumda olmadı, bazılarının özellikle; son dönem Jim Jarmusch filmleri çok kötü, gidilmez demesine rağmen.. Herneyse sonuç itibariyle 2 saat (aralıksız) boyunca sinemada geçirdiğim zamanın sonunda, normal girdiğim filmden büyülenerek çıktım ve Jarmusch aşkım bir kat daha arttı.

Haaa film güzel mi, bence şahaneee ama bazılarına göre berbat. Zevk meselesi tabii kişiden kişiye değişir, ama Jarmusch filmleri için olay biraz daha farklı. Jim Jarmusch'un bir filmini izlersin ya çok sever ve bütün filmlerini izlersin ya da nefret eder ve hiçbirini izlemezsin derler, gerçekten de bunun böyle olduğundan eminim. Sevmeyen sevmiyor işte. 

Adam (Adem) ve Eve (Havva)  insanlık tarihine ilk andan beri tanıklık eden iki vampir. Evet, film bir vampir filmi ama Amerikan sinemasının sulandırılmış vampir konulu sinemasından farklı olarak, bağımsız sinemanın gururu Jarmusch'un gözünden yaratılmış vampirler... Onlardan birisi de ünlü İngiliz şair ve yazarı Christopher Marlove... Ayrıca isimlere yapılan düzinelerce gönderme: Dr. Watson, Stephen Dedalus, Edgar Allen Poe,  yani diyebilir miyim ki acaba; Jim Jarmusch bu zamana kadar kimden ve neden beslendiyse hepsi bu filmdeydi diye.. Bence kesin öyle

Ha bir de filmin başında görünen tabanca mutlaka patlamıyormuş :D (ehehehehe spoiler verdim).

Gönderi tarihi:

Bu da Jim Jarmusch ve Tom Hiddleston, Tilda Swinton fotoğrafı :)

jim-jarmusch-only-lovers-left-alive.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.