Φ the_enemy Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 bİLİYORUM ÇOK SORU SORUYORUM.aMA SİZİN YAZDIKLARINIZ BENİM İÇİB ÖNEMLİ.bU NEDNENLE GÖRÜŞLERİNİZİ ALMAK İSTİYORUM.Evet sorumuz akraba evliği hakkında ne düşünüyorsunuz.Akraba evliliğine karşımısınız?Aranızda akraba evliliği yapan yada tanıdıklarından yapanlar var mı .?varsa mutlular mı? bunu öğrenmek istiyorum.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler... Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 SEN NE DÜŞÜNÜYORSUN PEKİ ? Alıntı
Φ the_enemy Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 bilmiyorum kararsızım.Bu nendenle size soruyorum.Aslında akraba evliliğinin artıları da var eksileri de.Mesala evlilikte en zor aşama heralde sevdiğiniz kişinin ailesiyle tanışmaktır.Yok işte benden hoşlanacaklar mı .Benden hoşlanmazlarsa ne olur gibi şeyler.Akaraba evliliği yaptığınızda böyle bir derdiniz olmaz.Sonra Evleneceğiniz kişiyi küçüklükten beri tanımanız da bir avantajdır. Ama bunun yanında bir de dezavantajları vardır beni de korkutan bu.mesala bunların en başında çocuğun sakat doğma olasılığının yüksek olması ki bu da önemli bir sorun .Ben yinede sizin cevaplarınızı merak ediyorum.cevaplarınızı bekliyorum. Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 kararsız olunacak bir durum yok bence,sağlık açısından da zararlı ,eciş bücüş çocuklar yapmak istemiyorsan akraba evliliği yapmayacaksın.zaten adammı kalmadı yani? Alıntı
Φ the_enemy Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 ha bende yazdığım iletiyi düzeltip bunları yazıyordum ki sen benden önce davaranmışsın. Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 akraba evliliği duruma göre değişir....paralı ise düşünebilirim şaka bir yana sakıncalı ve insanların bu konuda aydınlatılması gerek...kendini değil gelecekte dünyaya getireceği çocukları düşünmeliler... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 Baba tarafından akrabalık varsa sakıncaları vardır. Kan bağı olanlar arasındaki genler hemen hemen aynı olduğu için, eğer kimyasal yada çevre şartlarıyla bozulmuş gen varsa, İki tarafın da geni aynı olacağı için, bozuk genin yerini sağlam genin alması mümkün olmayacağından muhtemelen çocuk sakat doğacaktır. Ama anne tarafından akrabalıklarda durum böyle değildir.. Saygılar.. Alıntı
Φ the_enemy Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2005 verdiğin bilgi için teşekkürler kralx. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2005 Doğrusu sakat çocuk doğumlarının tem sebebi henüz bilinmemektedir. Geçen sene yapılan bir araştırmaya göre Türkiyede sakat doğum oranı yüzde 7.4 müş ve bu 7.4 sakat doğumların yüzde 3.2 si akraba evliliği yapanlarda gözükmüş. Kendi çevremden baktığımda mesela Dayım dayısının kızıyla evli ve şimdiye dek yengem 4 doğum yaptı bu doğumlardan ikisinde bebekleri ölü ve sakat doğmuşken diğer iki doğumundaki çocukları gayet sağlıklı dünyaya gelmişlerdi. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 25 Eylül , 2005 Sakat çocuk doğumlarının belli başlı sebebepleri; Kimyasalların hayatımıza bütünüyle girmesi, Radyo aktiviteye maruz kalmak(küçükte olsa) Hormonal yiyeceklerin yaygınlaşması, Hava, su ve gıda kirlilikleri, Bozuk genlerin her iki taraftada aynı gene rast gelmesi, Anne adayının hormonal bozukluğu, Diğer fiziki ve ruhsal faktörler.. Sonuç; Yaratanın yarattığı hali, bozmak.. Gene insan gene insan.. Suçlu hep insan.. Saygılar... Alıntı
Φ fındıkkurdu Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 ne olursaa olsun ben onaylamıyorum bence olmaz Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 26 Eylül , 2005 Sen onaylama ama bazen aşk akrabalar arasında da olabiliyor.. Ben de akrabadan olmasını istemem, ama bu dünya da sadece sen ve ben var değiliz.. Alıntı
Φ fındıkkurdu Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 gülü seven dikenine katlanır benden bu kadar madem seviyolar sonuclarınada razı olsunlar Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Sen onaylama ama bazen aşk akrabalar arasında da olabiliyor.. Ben de akrabadan olmasını istemem, ama bu dünya da sadece sen ve ben var değiliz.. bence burda bir zihniyet yanlışlığı var.akrabalar arasında böyle birşeyin mümkün olamayacağını,çünkü tüm kuzenlerin kişinin abisi,ablası gibi olduğu aile tarafından vurgulanmalı.böyle bir tembihlemeden sonra bu tarz durumların yaşanmayacağını düşünüyorum. Alıntı
Φ sezar1 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 bence burda bir zihniyet yanlışlığı var.akrabalar arasında böyle birşeyin mümkün olamayacağını,çünkü tüm kuzenlerin kişinin abisi,ablası gibi olduğu aile tarafından vurgulanmalı.böyle bir tembihlemeden sonra bu tarz durumların yaşanmayacağını düşünüyorum. çok doğru bir tesbit... kardeş gibi büyünülen insanlarla bu tür şeyler düşünülmemeli.. Bu sorulunca ..kendi akrabam kızlar geldi aklıma.. ya kardeş gibi büyüdük.. tövbe ..tövbe.. yeryüzünde en çok yadırgadığım şey.. çocukların sakat doğmasını bırak.. etik olarak yanlış.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2005 bence burda bir zihniyet yanlışlığı var.akrabalar arasında böyle birşeyin mümkün olamayacağını,çünkü tüm kuzenlerin kişinin abisi,ablası gibi olduğu aile tarafından vurgulanmalı.böyle bir tembihlemeden sonra bu tarz durumların yaşanmayacağını düşünüyorum. Haklısın ama bu vurgulanmadığı için aşklar yaşanabiliyor. Benim başımdan böyle birşey geçmedi ama, çok kişiye şahit oldum... Alıntı
Φ Muhammed1985 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 kesinlike karsiyim. gelecekte cocuklarinin sakat olmamasi icin akrabaga evliliginden sakinman lazim. tamam onu tek allah bilir, ama sende mucize beklememelisin allahtan.............. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 genelde tutucu ve sosyal çevresi pek geniş olmayan, dışarıya pek açık olmayan insanlarda görülüyor. genelde bu tarz insanlar evlilik hayalleri ile yaşarlar ve ellerinde kısıtlı sayıda seçenek vardır. iletişim konularındada zayıf olduklarından onlar için en kolay,hızlı ve pratik yöntem akraba evliliğidir. en iyi tanıdığı karşı cinslerde akrabaları arasındadır. bu tarz nedenler veya sorunlar ortadan kalktığı taktirde kolay kolay kimsenin akraba evliliği yapacağına inanmıyorum. yani kısacası eğitim şart. Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2005 NE ZAMAN AKRABA EVLİLİĞİ DUYSAM MİDEM BULANIR...İNSANLARIN BUNU NORMAL KABUL ETMESİNİ ANLAYAMIYORUM...YETİŞTİĞİMİZ KÜLTÜRLE ALAKALI OLSA GEREK... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.