Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

  • Co-Admin

549727_376609875741927_1549265884_n.jpg

 

Bikram Choudhury’nin geliştirdiği ve 1970’lerde özellikle Amerika’da popüler bir yoga metodur.

Bikram Yoga, 40 derece sıcaklıkta art arda yapılan 26 yoga pozu ve 2 nefes egzersizinden oluşan bir Hatha yoga metodu. 26 duruştan oluşan seri bilimsel olarak vücuttaki tüm kasları, bağları, tendonları ve eklemleri çalıştırıyor. Bikram Yoga serisi organları, salgı bezlerini ve sinirleri harekete geçiriyor, sistematik olarak taze oksijen dolu kanın vücudun tamamında dolaşmasını sağlıyor ve böylelikle tüm organları ve dokuları yeniliyor. 40 derece sıcaklık sayesinde, terlemeyle beraber vücutta bulunan toksinler deriden dışarı atılıyor. Yüksek sıcaklık ayrıca kasları derin esnemelerden koruyor, cilt gözeneklerini açarak toksinlerin dışarı atılmasını sağlıyor, kas dokularını yenileyerek gücü arttırıyor. Aynı zamanda kanı incelterek dolaşım sisteminin temizlenmesine yardımcı oluyor ve kardiyovasküler idman yapma olanağı sunuyor. 

 

 

Ünlülerin gençlik ve güzellik sırrı:

Bikram YogaYurtdışında birçok ünlü ismin tercihi olan Bikram Yoga, 90 dakikalık derste fiziksel, zihinsel, duygusal ve spiritüel fayda sağlıyor. Hollywood’un ünlü yıldızları Demi Moore, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, popstarlar Madonna, Lady Gaga, dünya çapında sporcular David Beckham, Kerim Abdülcabbar ve İngiltere tacının varisi Prens Harry gibi isimler gençlik ve güzelliklerini korumak için Bikram Yoga’yı tercih ediyor. 

 

 

Bikram Choudhury kimdir?

Dünya çapındaki Yoga College of India™’nın kurucusu Bikram Choudhury, 1946 yılında Kalküta'da doğdu, 4 yaşında Hindistan'da dönemin en ünlü fizik geliştiricilerinden Bishnu Ghosh ile yogaya başladı. En ünlü yoga kitaplarından Bir Yogi'nin Otobiyografisi kitabının yazarı Paramahansa Yogananda'nın küçük kardeşi olan Bishnu Ghosh, yoganın kronik fiziksel rahatsızlara iyi geldiğini ve vücudu iyileştirdiğini bilimsel olarak kanıtladı. Bikram her gün en az 4 ile 6 saatini Gnosh'un Kalküta'daki Fiziksel Eğitim Okulunda geçirdi. 13 yaşındayken Ulusal Hint Yoga Şampiyonasını kazandı. Bunu takip eden 3 sene boyunca şampiyonluğu elinden bırakmadı ve sonunda tüm şampiyonalarda tartışmasız tek lider olarak kabul edildi. 

17 yaşında halter kaldırırken dizinden sakatlandı ve Avrupalı doktorlar tarafından bir daha asla yürüyemez teşhisi konuldu. Bu teşhisi kabul etmeyen Bikram, öğretmeni Bishnu Ghosh'un okuluna geri döndü. 6 ay sonra dizi tamamen iyileşmişti. Gnosh, Bikram'dan Hindistan'da başka yoga okulları da açmasını istedi.

Okullar başarılı olunca, Ghnosh bu sefer Bikram'dan Japonya'ya gitmesini ve burada iki yoga okulu daha açmasını istedi. İlerleyen zamanlarda Bikram bütün yaş gruplarına uygun olan, aynı zamanda vücut ve zihin iyileşme gücünün temelini oluşturan 26 yoga pozundan oluşan Bikram Yoga serisini geliştirdi. Bikram, bugün hala tedavi edici metodu Yoga terapisini tüm dünyaya yayıyor. Bikram Yoga’nın şu anda Avusturalya’dan Rusya’ya, Tayland’dan Brezilya’ya, Norveç’ten İspanya’ya, Amerika’dan Güney Afrika Cumhuriyeti’ne yüzlerce şubesi bulunuyor.

 

tumblr_inline_mz0mhomtBT1qdxiyo.jpg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.