Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 349
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Gayet basit her din kendi allahlarını tasvip ediyor öteki dinlere pek aldırmıyor hatda gülüyor ben her gün içlerindeyim rum ermeni yavudi arkadaşlarla bizde müslümanız, bir konu açıldımı havra gibi oluyor.

Gönderi tarihi:

Neyse sizin dediğiniz gibi olsun grç oldu yarın devam ederiz fakat her dinin bir senbolü var nedense tek allahçıyız ama nedense maddeyle tapmaya devam ediliyor. Yavudi ağlayan duvarın karşısında, hırıstiyan ıstavroza, islam hacer el hesep taşının etrafında soldan sağa 7 defa dönüp taşa el sürmesi lazım neden.

Gönderi tarihi:

lenacım diğer dinlerle biz müslümanlar aynı allaha inanıyoruz çünkü hepimizin kabul ettiği allah birdir. bunu onlarda inkar etmiyor ancak onlar bizim peygamberimize inanmıyorlar fark burada ama biz onların peygamberine inanıyoruz çünkü gerçekten gelmiş kuranı kerimde bildiriliyor ama onlar dinlerini kendi istedikleri gibi şekillendirmeye kalkmışlar.. ALLAH buna izin vermez... sonra başka din göndermiş... dinlerde simgesel bir takım şeyler vardır doğru bu ülke bayraklarında ve mezar işareti olarark kullanmak için hacerül esvede gelince o cennetten indirilen bir taş çok parlakmış zamanlar insanlar ellerini yüzlerini sürdükce rengi değişmiş... böyle bir zorunluluk yok ama isteyen yapabilir. kabenin etrafında dönmek hac için biliyorsun önceki insanlarda bu kabenin etrafında hac yaparlardı... başka kabe yok zaten... aklın takılırsa bana özeldende yazabilirsin... sağlıcakla kal

Gönderi tarihi:

Peki allahın-tanrının bir olduğu sonucuna nasıl vardınız?..

Sence kaç tane Allah var ??

Cevabın bir ise problem nedir.

Yok eğer birden fazla olduğu ise sen bu sonuca nasıl vardı isen benim gibi düşünenlerde o şeklide bir tane olduğu sonucuna vardılar. Tamam canım.

Ayrıca

""AÇTIĞIMIZ BAŞLIKLARA GELMEYİN KARDEŞİM"" sözüne bir şey demek isterim.

Sen Galatasaray forması ile Fenerbahçe tribününde galatasaray lehine tezahürat yapıyorsun. sonrada sana kızan fenerlilere size ne sizde kendi takımınıza tezahürat yapın diyorsun. Anlayabiliyormusun???

Allahın varlığı ve BİRliğine İNANAN tüm müslümanların Ramazanının hayırlı olmasını dilerim.

Gönderi tarihi:

ALLAHIN VARLIĞI VE BİRLİĞİ KARŞISINDA ŞÜPHEYE DÜŞEN KARDEŞLERİM ALLAH BİR DEĞİLDE 2 TANE OLSA İKİSİNDEN BİRİ ÜSTÜN ÇIKACAK YOKSA YER YÜZÜNDE SÜREKLİ KARGAŞA VE DÜZENSİZLİK OLURDU. BENSİZE BİR SİSTEMDEN BAHSEDEYİM Kİ NASIL MİLİMETRİK İŞLİYOR İNCELEYİN DÜŞÜNÜN...

Şimşekte Saklı Güç

Bir Şimşek ABDden daha çok elektrik üretir!

Yıldırım en az iki çakma şeklinde gerçekleşir. İlk elektrik boşalmasında, buluttan yere eksi yük (-) akar. Bu çok parlak bir çakma değildir. Ve genellikle ana kanaldan dışarı doğru saçılan bir çok dal görülür. Bu ilk çakma yere yaklaştıkça, çarpacağı noktada oluşan zıt bir yük ve aynı kanalın içinde yerden buluta doğru artı yük taşıyan ikinci bir akım oluşturur. İki çakma genellikle yerden 50 m yükseklikte karşılaşır. Birleşme noktasında bulut ile yer arasında kısa devre oluşur ve bunun sonucunda kanalın içinden buluta doğru yönelen çok parlak yüksek bir elektrik akımı gerçekleşir. Bu elektrik akımında, bulut ile yer arasındaki potansiyel farkı birkaç milyon voltun üzerindedir.

Binlerce Santralden Daha Fazla Elektrik Üretimi

Tek bir şimşeğin yaydığı enerji dahi Amerikadaki tüm elektrik santrallerinin ürettiği enerjiden daha fazladır. Şimşeğin oluştuğu kanaldaki sıcaklık 10.000 °C kadardır. Demiri eriten yüksek fırınlarda oluşan sıcaklık 1050-1100 °C arasındadır. En küçük şimşeğin ürettiği sıcaklık ise bunun 10 katıdır. Bu kavurucu sıcaklık şimşeğin dünyada bulunan elementleri kolaylıkla kavurup yok edebilmesi demektir. Bir başka karşılaştırma yapmamız gerekirse, güneşin yüzeyindeki sıcaklık 700.000 °C kadardır. Yani, şimşeğin sıcaklığı, güneşin yüzeyindeki sıcaklığının 1/70idir. Şimşeğin yaydığı ışık ise 10 milyon tane 100 wattlık ampülün yaydığı ışıktan daha fazla aydınlık verir. Örneklendirmek gerekirse; İstanbuldaki her evde bir ampul yansa, çakan tek bir şimşek etrafı bunlardan daha fazla aydınlatır. Allah, Kuranda şimşeğin bu harika parıltısına şöyle dikkat çeker:

... şimşeğinin parıltısı neredeyse gözleri kamaştırıp götürüverecektir. (Nur Suresi, 43)

Oluşan yıldırım ise yere son derece hızlı düşer. Bir yıldırım, saatte 96.000 km hızla iner. İlk çakma birleşme noktasına ya da yüzeye 20 milisaniyede, dönüş çakması ise buluta 70 mikrosaniyede ulaşır. Şimşek toplam yarım saniye kadar sürer.

Şimşek sırasında oluşan gök gürültüsünün nedeni ise, şimşek kanalının çevresindeki havanın bir anda ısınmasından kaynaklanır. Bunun sonucunda hava ses üstü hızla genleşir ama birkaç metre sonra şok dalgası normal bir ses dalgasına dönüşür. Ses dalgaları daha sonra ortamdaki hava ve yüzey şekillerince biçimlenir. Birbirini izleyen patlama ve çatırdamaların sebebi de budur.

Şimşeğin tüm özelliklerini göz önünde bulundurduğumuzda bu olayın mucizevi bir oluşumdan ibaret olduğu ortaya çıkmaktadır. Çünkü gözle görülemeyen (+) ve () yüklü parçacıkların arasından böylesine büyük bir gücün çıkması şimşeğin bilinçli olarak yaratıldığını göstermektedir. Ayrıca bu güçten bitkiler için faydalı olan azot moleküllerinin ortaya çıkması, şimşeğin belli bir hikmetle yaratıldığını da ispatlar. (HY, Doğadaki Tasarım)

Allah şimşeğe Kuranda özel olarak dikkat çekmiştir. Kurandaki surelerden biri olan Rad Suresinin anlamı gök gürültüsüdür. Allah, şimşek ile ilgili ayetlerde şimşeği bir korku ve umut olarak insanlara gösterdiğini bildirmiştir. Gerçekten de şimşeğin çakması yağmurların yağacağına işarettir ve yağmurlar ya ekinlere bereket olarak umut verecektir ya da sel, taşkın, toprak kayması gibi felakete sebep olarak insanları korkutacaktır. Allah, Rum Suresinde şöyle bildirmiştir: Size bir korku ve umut (unsuru) olarak şimşeği göstermesi ile gökten su indirmek suretiyle ölümünden sonra yeri onunla diriltmesi de, O'nun ayetlerindendir. Şüphesiz bunda, aklını kullanabilecek bir kavim için gerçekten ayetler vardır. (Rum Suresi, 24)

Allah, şimşeğin çakmasıyla oluşan gök gürültüsünün Kendisini tesbih ettiğini bildirmiştir. Allah yine aynı ayetinde şimşekleri dilediğinde inkar edenleri cezalandırmak için gönderd iğini de belirterek insanları şöyle uyarmıştır:

Gök gürültüsü O'nu hamd ile, melekler de O'na olan korkularından tesbih ederler.. O, yıldırımları gönderip bununla dilediğine çarpar; onlar ise Allah hakkında çekişip-tartışırlar. O, gücü (ve cezası) pek çetin olandır. (Rad Suresi, 13)

Allah şimşeklerde bizler için birçok hikmetler var etmiştir. Şimdiye kadar belki birçok insanın hiç bu kadar detaylı düşünmediği, insana korku ve umut duyguları hissettiren gök gürlemesinin Allah korkusunun artmasına vesile olduğunu, Allahın dilemesi ile insanlara belli amaçlar için gönderildiğini düşünmeli ve şükretmeliyiz.

Geceleri, sağanak yağmurda gökyüzü birdenbire aydınlanır ve ardından bir süre sonra şiddetli bir gürültü duyulur. Peki bu kadar aydınlık veren ihtişamlı şimşeklerin nasıl oluştuğunu biliyor muydunuz? Ne kadar kuvette ışık yaydıklarını? Ya da ne kadar ısı yaydıklarını?

Yarım saniyede oluşan ihtişam

Ortalama bir şimşek çakışı 3 aydan daha fazla bir zaman için 100 wattlık bir ampulü yakabilir.

Bir şimşeğin yere temas noktasında hava 25.000 Cº ye kadar ısınır. Hızı saniyede 150.000 kmdir. Şimşeğin ortalama kalınlığı 2.5-5 cmdir.

Şimşek yeryüzünü kaplayan bitki örtüsünün yaşamını devam ettirebilmesi için önemli olan nitrojen moleküllerini üretir.

Ortalama şimşek çakması 20.000 amper elektriksel güç içerir. Bir kaynakçı çeliği kaynakla birleştirmek için 250-400 amper kullanır.

Şimşek saniyede 150.000 km yani neredeyse yarı ışık hızıyla hareket eder ve sesten 100.000 defa hızlıdır.

DÜŞÜNÜN ŞİMDİ BU SİSTEMİ KİM KURMUŞ OLABİLİR. İKİ TANE ALLAH OLSA BÖYLE DÜZEN OLUR MU?

Gönderi tarihi:

Yahu daha kaç defa söyleyeceğiz kardeşim.... Doğadaki denge ve nizamı tanrının bir kanıtıymış gibi gösterme çabanız doğru bir mantık değildir. ("Mantıktan bana ne...Ben bildiğimi okurum" demeyin artık) "Her şeyin bir yaratıcı olmalı" derseniz biz de "peki o zaman tanrının da bir yaratıcı olmalı, tanrıyı kim yarattı?" diye sorarız.

Gönderi tarihi:

Şu duruma bir gözatalım, sümer tanrılarının gökyüzünde doku denilen toplandıkları yerleri kürsüleri vardı, israillere göre tanrının gökte sarayı ve bir çok yaratıkları var, Kuranda ise 26 ayetde belirtilmiş Allahın arş da etrafında melekler cinlerde oluşan bir toplulukla oturduğu yazılı arş da saray demektir. Şimdi bunu nasıl anlamaya çalışalım, hz muhammetda mirac a çıktığına göre.

Gönderi tarihi:

Şu duruma bir gözatalım, sümer tanrılarının gökyüzünde doku denilen toplandıkları yerleri kürsüleri vardı, israillere göre tanrının gökte sarayı ve bir çok yaratıkları var, Kuranda ise 26 ayetde belirtilmiş Allahın arş da etrafında melekler cinlerde oluşan bir toplulukla oturduğu yazılı arş da saray demektir. Şimdi bunu nasıl anlamaya çalışalım, hz muhammetda mirac a çıktığına göre.

Cevap seçenekleri :

a) Allah'ın hikmetinden sual olunmaz

b ) O ayetler o anlama gelmiyor, siz yanlış yorumluyorsunuz

c) Arş bizim bildiğimiz arş değildir. Başka bir boyuttur

d) Hiçbiri

e) Hepsi

:D:D:D

Gönderi tarihi:

Bunlar internetden alımış bilgiler,Gene kurandan allahın insanlara elbiseler yaptığı (Araf 26 ) dağlarda barınaklar sıcakdan koruyacak elbiseler savaşda koruyacak zıhlar ( Nahl 81 ) kuranda allahın bir çok milletleri nasıl yok ettiğde yazılı.

Gönderi tarihi:

Yahu daha kaç defa söyleyeceğiz kardeşim.... Doğadaki denge ve nizamı tanrının bir kanıtıymış gibi gösterme çabanız doğru bir mantık değildir. ("Mantıktan bana ne...Ben bildiğimi okurum" demeyin artık) "Her şeyin bir yaratıcı olmalı" derseniz biz de "peki o zaman tanrının da bir yaratıcı olmalı, tanrıyı kim yarattı?" diye sorarız.

İşte size ateist mantığıyla sorulmuş bir kısır döngü sorusu aklı sıra arkadaş çok mantıklı bir soru sormakta fakat sorusuna kendi mantığıyla cevap verdiğimde dağılacak.... :D

Yam yamım sen bize bizi kimin yarattığını sorabilirsin ve bizde sana bizi Allah yarattı cevabını verebiliriz çünkü biz onun yaratılılanlarıyız yani onun eserleriyiz bu tıpkı senin annen baban kimdir sorusu gibi bişidir ama sen o harika ! mantığınla peki sizi yaratan Allahı kim yarattı diye absürd bir soru sorarsan alacağın cevap '' bize ne soruyorsun git ona sor '' dan başka bi cevap olmıyacaktır yani sorunun mantığı yok bir kere ve yanlış yere yönlendirmektesin eğer çok merak ediyorsan Allaha soracaksın onu kimin yarattığını ama sana bir ipucu vereyim herşeyi yoktan yaratan bir irade hiç bir şey tarafından yaratılamaz ( anladığını sanmıyorum ya yinede tüm iyiniyetimle dendim )

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

iyice matrix' e döndü bu iş

Gönderi tarihi:

Bu işler bilgi tıkanıklığında kesip atmaya gelmez, yani hep siz haklı olucaksınız diğerleri haksızmı olucak. Bak yam_ yam ne soruyor.

tanrının da bir yaratıcı olmalı, tanrıyı kim yarattı?" diye sorarız.

Hadi çıkalım işin içinden, anlatabilecek en az bir teoriyle dahi olsa anlatacak biri varmı, sorgulanmaz kes at mı yapalım yoksa müzakeresinimi yapalım.

Gönderi tarihi:

Şimdi biz Allahı kim yarattı sorusuna cevap veremediğimiz zaman, sizin kuramınızmı doğrulanacak..??

Yani tesadüflermi doğru olacak, Darwinmi doğru söylemiş olacak..??

Azcık düşünün be arkadaşlar...

Hepimizin aklı aynı akıl ama neden bu kadar derin farklar var..?

Allahı kimin yarattığı konusunu gene Allahın bizlere bildirdiğiyle cevaplayabilirz..

O doğmamıştır, onun başlangıcı yoktur, onun başlangıcı kendindendir..

Valla bu sorunuzun cevabı bu..

İster inanın ister inanmayın..

Saygılar...

Gönderi tarihi:

İşte size ateist mantığıyla sorulmuş bir kısır döngü sorusu aklı sıra arkadaş çok mantıklı bir soru sormakta fakat sorusuna kendi mantığıyla cevap verdiğimde dağılacak.... :D

Yam yamım sen bize bizi kimin yarattığını sorabilirsin ve bizde sana bizi Allah yarattı cevabını verebiliriz çünkü biz onun yaratılılanlarıyız yani onun eserleriyiz bu tıpkı senin annen baban kimdir sorusu gibi bişidir ama sen o harika ! mantığınla peki sizi yaratan Allahı kim yarattı diye absürd bir soru sorarsan alacağın cevap '' bize ne soruyorsun git ona sor '' dan başka bi cevap olmıyacaktır yani sorunun mantığı yok bir kere ve yanlış yere yönlendirmektesin eğer çok merak ediyorsan Allaha soracaksın onu kimin yarattığını ama sana bir ipucu vereyim herşeyi yoktan yaratan bir irade hiç bir şey tarafından yaratılamaz ( anladığını sanmıyorum ya yinede tüm iyiniyetimle dendim )

Arkadaşım ben "tanrıyı kim yarattı" diye sormuyorum. Ben bir ateistim. Tekrar anlatayım.

Siz kendinizce bir mantık yürütüyorsunuz. "Bunca mükemmel bir nizam varsa elbette bir yaratıcısı olması gerekir" gibi bir düz mantık. Kendinizce tanrıyı bulma çabası. O zaman aynı mantıkla bir yaratıcı olması gerekirse, o yaratıcının da bir yaratıcısı olması gerekir. Ama siz bu noktada düz mantıktan "u" dönüşü yapıp "hayır onu kimse yaratmadı" diyorsunuz. Kendi fikrinize ulaşıncaya kadar düz mantık, ulaştıktan sonra düz mantığı red.. Yemezler.....

Gönderi tarihi:

Şimdi biz Allahı kim yarattı sorusuna cevap veremediğimiz zaman, sizin kuramınızmı doğrulanacak..??

Yani tesadüflermi doğru olacak, Darwinmi doğru söylemiş olacak..??

Azcık düşünün be arkadaşlar...

Hepimizin aklı aynı akıl ama neden bu kadar derin farklar var..?

Allahı kimin yarattığı konusunu gene Allahın bizlere bildirdiğiyle cevaplayabilirz..

O doğmamıştır, onun başlangıcı yoktur, onun başlangıcı kendindendir..

Valla bu sorunuzun cevabı bu..

İster inanın ister inanmayın..

Saygılar...

Tabii ki inanmıyoruz. Zira inanmamız için bir sebep yok(tartıştık, tartışıyoruz). İnancınız gereği kutsal kitabınızdaki her hükmü mutlak doğru olarak kabul etmek zorundasınız. Bunu anlıyoruz. Zira biz ateistlerin çoğu da bir zamanlar sizin gibi teistti. Ancak bunları bize mutlak doğru diye dikte etmeye çalışınca iş değişiyor. Sizden istediğimiz bakış açılarınızda dinsel benliğinizi bir kenara bırakıp objektif düşünmeniz. Sanırım böyle olursa bazı konularda anlaşabileceğiz.

Gönderi tarihi:

093063joconde.jpg

Bu eseri kim yapmıştır sizce ?

Yapan acaba tek başınamı yaptı? yoksa birkaç kişi beraber mi yaptılar ?

Yoksa birinden ona mirasmı kaldı ?

Yoksa fırçalar boyalar vs... diğer malzemeler devrildi de tesadüfen bu şekil mi ortaya çıktı ?

Cevaplar ne olacak merak ediyorum ?

Gönderi tarihi:

093063joconde.jpg

Bu eseri kim yapmıştır sizce ?

Yapan acaba tek başınamı yaptı? yoksa birkaç kişi beraber mi yaptılar ?

Yoksa birinden ona mirasmı kaldı ?

Yoksa fırçalar boyalar vs... diğer malzemeler devrildi de tesadüfen bu şekil mi ortaya çıktı ?

Cevaplar ne olacak merak ediyorum ?

Bu resim Leonardo Da Vinci tarafından 1503 yılında yapılmaya başlandı ve yapımı 3-4 yıl sürdü.

Hala saçmalamaya devam ediyorsunuz.....

Yahu kardeşim bana cevap verin. Her şeyin bir yaratıcısı varsa eğer , evreni yarattığını iddia ettiğiniz bir yaratıcının yaratıcısı kimdir? Yok o yaratılmadı diyorsanız bunu neye dayanarak diyorsunuz? Bu dayanağınız neden evren için geçerli değildir. Bir cevap lütfen....

Gönderi tarihi:

Bu resim Leonardo Da Vinci tarafından 1503 yılında yapılmaya başlandı ve yapımı 3-4 yıl sürdü.

Hala saçmalamaya devam ediyorsunuz.....

Yahu kardeşim bana cevap verin. Her şeyin bir yaratıcısı varsa eğer , evreni yarattığını iddia ettiğiniz bir yaratıcının yaratıcısı kimdir? Yok o yaratılmadı diyorsanız bunu neye dayanarak diyorsunuz? Bu dayanağınız neden evren için geçerli değildir. Bir cevap lütfen....

bence Leonardo Da Vinci yapmadı sen gözünle gördünmü ben gözümle görmediğime inanmam...

bana ispat et onun olduğuna...

Gönderi tarihi:

En çok sıkıntı çektiğimiz konu bu. Ortaya bir fikir, bir yorum atıyoruz. Bunu da destekler bazı argümanlar getiriyoruz. Ancak arkadaşlar bu fikirlerin ya da yorumların üzerine tartışacaklarına," arkadaş sen böyle diyorsun ama şu noktada, şu-bu sebepten dolayı yanılıyorsun" diyeceklerine fikir ya da yorumu yazan şahsa "sen zaten şöylesin, sen zaten böylesin, bu sizi ilgilendirmez" gibi abuk sabuk cevaplar ya da yorumlar getiriyorlar.

Arkadaşlar; burası bir forum, bir tartışma noktası. Elbette herkes fikirlerini söyleyecek. İtiraz ettiğiniz nokta varsa nedenleriyle belirtin. Fikirlerle uğraşın, şahıslarla değil. Böyle olduğu takdirde forumun kaliteside yükselecektir.

cok süpersiniz valla, sanki amaciniz burda masumane bir seklide adam gibi tartismak, öyle olsa amenna...

ama uslubunuz, haliniz ve tavriniz gösterioki pekte iyi niyetli tartismak söz konusu diil...

biri cikmis bana Tanrinin bir oldugunu ispatlayin dio...

Nie ve nicin ve kim ispatlayacak?

Ispatlayinca nolcak?

Ispatlayamayinca nolcak?

Lavey zaten ispatalanamayacaginda o kadar emin ki bu soruyu ortaya atmis , baska türlü nie sorsun, o pek mi merakli sanki ispata...

Inanc tartisilmaz!

Gönderi tarihi:

Arkadaşım ben "tanrıyı kim yarattı" diye sormuyorum. Ben bir ateistim. Tekrar anlatayım.

Siz kendinizce bir mantık yürütüyorsunuz. "Bunca mükemmel bir nizam varsa elbette bir yaratıcısı olması gerekir" gibi bir düz mantık. Kendinizce tanrıyı bulma çabası. O zaman aynı mantıkla bir yaratıcı olması gerekirse, o yaratıcının da bir yaratıcısı olması gerekir. Ama siz bu noktada düz mantıktan "u" dönüşü yapıp "hayır onu kimse yaratmadı" diyorsunuz. Kendi fikrinize ulaşıncaya kadar düz mantık, ulaştıktan sonra düz mantığı red.. Yemezler.....

Mantık üzerine derlemeler yam yamdan .... Doğrusu sayende bilgilendim ..

Peki arkadaşım demek mantık oyunu oynamak istiyorsun . Bir kere her ateistin en klasik kısırdöngü sorusunu soruyorsun '' madem bizi tanrı yarattı peki tanrıyı kim yarattı'' soruda ki mantığa bak :) Anlamaya çalışacağını umut ederek anlatmaya çalışayım arkadaşım.

Bir kere Tanrıyı yaratan bir başka tanrı olmuş olsaydı bide bizi yaratan tanrı tarafından değil tanrıyı yaratan tanrı tarafından yaratılmış olurduk ayrıca Tanrının en önemli sıfatlarından biri ezeli ve ebedi oluşudur yani ondan öncesi yoktur o her şeyi bilen ve yaratandır kaldıki sizin bu saçma sorunuza cevap verilmiş olsa bile mesela biz desekki tanrıyı haşa Ahmet yarattı bu kezde bana peki ahmeti kim yarattı diye yine gülünç bir soru daha soracaksın ben onada ahmeti de mehmet yarattı desem bu kez de mehmeti kim yarattı diye soracak ve bu kısır döngü sürüp gidecek amaaaaaaaa

Hiç bir aklı başında inançlı insan senin bu absürd sorunun tuzağına düşmez ve sana cevap olarak şu verilir '' Bizi yaratan yanrı ezeli ve ebedidir ne ondan öncesi olmamıştır ne de ondan sonrası olmıyacaktır '' ( tabii anlayana) ve senden rica ediyorum bir daha bu tür basit kısır döngü soruları sorupda beni komik mantık oyunlarına çekmeye çalışma hiç gereği yok çünkü...

Gönderi tarihi:

Mantık üzerine derlemeler yam yamdan .... Doğrusu sayende bilgilendim ..

Peki arkadaşım demek mantık oyunu oynamak istiyorsun . Bir kere her ateistin en klasik kısırdöngü sorusunu soruyorsun '' madem bizi tanrı yarattı peki tanrıyı kim yarattı'' soruda ki mantığa bak :) Anlamaya çalışacağını umut ederek anlatmaya çalışayım arkadaşım.

Bir kere Tanrıyı yaratan bir başka tanrı olmuş olsaydı bide bizi yaratan tanrı tarafından değil tanrıyı yaratan tanrı tarafından yaratılmış olurduk ayrıca Tanrının en önemli sıfatlarından biri ezeli ve ebedi oluşudur yani ondan öncesi yoktur o her şeyi bilen ve yaratandır kaldıki sizin bu saçma sorunuza cevap verilmiş olsa bile mesela biz desekki tanrıyı haşa Ahmet yarattı bu kezde bana peki ahmeti kim yarattı diye yine gülünç bir soru daha soracaksın ben onada ahmeti de mehmet yarattı desem bu kez de mehmeti kim yarattı diye soracak ve bu kısır döngü sürüp gidecek amaaaaaaaa

Hiç bir aklı başında inançlı insan senin bu absürd sorunun tuzağına düşmez ve sana cevap olarak şu verilir '' Bizi yaratan yanrı ezeli ve ebedidir ne ondan öncesi olmamıştır ne de ondan sonrası olmıyacaktır '' ( tabii anlayana) ve senden rica ediyorum bir daha bu tür basit kısır döngü soruları sorupda beni komik mantık oyunlarına çekmeye çalışma hiç gereği yok çünkü...

Ha şöyle... Bazı şeyleri sonunda idrak ettiniz. Benim yürüttüğüm mantık doğru değilse sizinki de değildir. Zira benim sorum sizin düz mantığınızın devamıydı. Sanırım bundan sonra "Bak şu nizama, bunun bir yaratıcısı olmalı" gibi absürd şeylerle gelmezsiniz.

Gönderi tarihi:

Fizik nobel ödülü almis adam bile bunu söylüyo, onada mi düz mantikli diosun ,Yam Yam arkadasim?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.