Φ ceviz Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Ve tüm bunlar İslam'ın tanrısının kanıtıdı öyle mi? Bonnngggg yanlış kanıt.... şimdide islam tanrısımı oldu. kıvır bakalım. Ben sana onun bunun tanrısını bırak öncelikle yaradana inan diyorum habire. sen inanıyormusun inanmıyormusun. ben bunun kanıtı gösteriyorum sana. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 şimdide islam tanrısımı oldu. kıvır bakalım. Ben sana onun bunun tanrısını bırak öncelikle yaradana inan diyorum habire. sen inanıyormusun inanmıyormusun. ben bunun kanıtı gösteriyorum sana. Bir tanrıya inanmıyorum. Hadi geçerli kanıtlar gösterin bana ve beni inandırın.. Hani onlarca kanıtınız vardı ya... o bakımdan. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 yav sana kanıt gösterdik ya işte. spermin mucizevi yapısı ve onun için oluşturulan ortam. İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder. O dökülen meniden ibaret az bir su değil miydi? Sonra bu, bir “alaka”3 oldu. Derken Allah onu yaratıp güzelce şekillendirdi. Nihayet ondan da erkek ve dişi iki eşi var etti. İnsan Suresi dişi ve erkeğin varlığınıda din hiçbir şekilde açıklayamamıştır ve bunun rastgele olamayacağını kabul etmiştir. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 yav sana kanıt gösterdik ya işte. spermin mucizevi yapısı ve onun için oluşturulan ortam. İnsan, kendisinin başıboş bırakılacağını mı zanneder. O dökülen meniden ibaret az bir su değil miydi? Sonra bu, bir “alaka”3 oldu. Derken Allah onu yaratıp güzelce şekillendirdi. Nihayet ondan da erkek ve dişi iki eşi var etti. İnsan Suresi dişi ve erkeğin varlığınıda din hiçbir şekilde açıklayamamıştır ve bunun rastgele olamayacağını kabul etmiştir. Kusura bakma ama insanın spermden meydana geldiği o ayetler yazılmadan çok önce biliniyordu. Bu bir kanıt değildir. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 taktik bir. cevap veremiyorsan konuyu başka yönlere çekmeye çalış taaki bir açıklarını bulana kadar. ben sana tanrının kanıtı sunuyorum. ben sana İslamın tanrısından bahsetmiyorum diye daha öncede söyledim. yaratana inanmıyorum dedin bende al sana kanıtı diyorum. ayrıyetten düzeltiyorum "dişi ve erkeğin varlığınıda bilim hiçbir şekilde açıklayamamıştır ve bunun rastgele olamayacağını kabul etmiştir" Alıntı
Φ magdenli Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Allah (c.c.) tek olmasına bir kanıtta Kur'an-ı Kerim gibi bir kitabın benzerinin olmamasıdır. Ezberlenmesi en kolay kitap olmasıdır. En cahil okuma yazma bilmeyen bile birbaşkasının bir kaç kere okumasıyla ufak parçalarını ezberleyebilir. Hafızların ise 1 sene gibi bir zamanda ezberleyebilmesi sizce kolaymıdır....İnsan belleğinin bunca kelimeyi harfine noktasına varana kadar ezberde tutmasında bir mana yok diyebilirmisiniz ? Bece ancak ilahi bir kitapta bu özellikler bulunabilir. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 taktik bir. cevap veremiyorsan konuyu başka yönlere çekmeye çalış taaki bir açıklarını bulana kadar. ben sana tanrının kanıtı sunuyorum. ben sana İslamın tanrısından bahsetmiyorum diye daha öncede söyledim. yaratana inanmıyorum dedin bende al sana kanıtı diyorum. ayrıyetten düzeltiyorum "dişi ve erkeğin varlığınıda bilim hiçbir şekilde açıklayamamıştır ve bunun rastgele olamayacağını kabul etmiştir" Sende mi brütüs.... Şimdiye kadar hiç bir konuda konuyu başka yönlere çekmeye çalışmadım. Bu sizin çamur at izi kalsın mantığınızın ürünü. Taktik 2: Bilimin açıklayamadığı herhangi bir konuyu al ve "işte rabbim ne güzel yaratmış" şeklinde kanıt olarak sun. "Nereden belli" diye sorulursa karşındakini konuyu sulandırmakla ya da çarpıtmakla ithaf et, üstüne de "Bak işte yanıt veremiyorsun" ibaresini ekle. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 madem öğle sana şu şekilde soralım. peki sen bu bilimin açıklayamadığı şeyler hakkında ne düşünüyorsun. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 madem öğle sana şu şekilde soralım. peki sen bu bilimin açıklayamadığı şeyler hakkında ne düşünüyorsun. Mesela hangi konu... Parapsikoloji mi? Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 hayır bahsettiğimiz konudan bahsediyorum. sperim yolunu bulmasını bilim açıklayamıyor. sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun. daha doğrusu düşünüymusun bu tarz şeyleri . yoksa görmemezliktenmi geliyorsun veya bana ne canm ister açıklar ister açıklamaz mı diyorsun. Alıntı
Φ zalmehmet Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Rasûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kur'ân-ı Kerîm'de otuz âyetlik (şanı yüce) bir sûre vardır. Bu sûre (kendisini okuyan) kimseye (kıyamet günü) şefaat eder ve Allah'ın onu affetmesini sağlar. Bu sûre Tebarekellezi bi-Yedihi'l Mülk'dür." (Ebu Davut, Salat 327, Tirmizi, Sevabu'l Kur'an 9) Bismillâhirrâhmânirrahîm 1. Biz sana doğrusu apaçık bir fetih ihsan ettik. 2. Böylece Allah, senin geçmiş ve gelecek günahını bağışlar. Sana olan nimetini tamamlar ve seni doğru bir yola iletir. 3. Ve sana şanlı bir zaferle yardım eder. 4. İmanlarına iman katsın diye mü'minlerin kalblerine güven indiren O'dur. Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah bilendir, her şeyi hikmetle yapandır. 5. (Bütün bu lütuflar) mü'min erkeklerle mü'min kadınları, içinde ebedî kalacakları zemininden ırmaklar akan cennetlere koyması, onların günahlarını örtmesi içindir. İşte bu, Allah katında büyük bir kurtuluştur. 6. (Bir de bunlar) Allah hakkında kötü zanda bulunan münafık erkeklere ve münafık kadınlara, Allah'a ortak koşan erkeklere ve ortak koşan kadınlara azap etmesi içindir. Kötülük onların başlarına gelsin. Allah onlara gazap etmiş, lânetlemiş ve cehennemi kendilerine hazırlamıştır. Orası ne kötü bir yerdir! 7. Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah azizdir, hakimdir. 8, 9. Şüphesiz biz seni, şâhit, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik ki, (ey insanlar!) siz de Allah'a ve Rasûlüne iman ediniz. O'na yardım edesiniz, O'na saygı gösteresiniz ve sabah akşam O'nu tesbih edesiniz. (el - Fetih Sûresi, 1 - 9. âyetler) Geçti vakit Yolun sonu birden göründü Çoluk çocuk meşgale Gündem hep boş idi boş kaldı Ne yana baktımsa karanlık Geçip giden karanlık Ne yapsam nafile Unuttumsa da seni Unutma bizi Allah'ım Af dilerim Şah damarımdan yakın olan Allah Tövbeleri kabul eden Allah Rahman ve rahîm olan Allah Kötülükleri iyiliklere çeviren Allah Göklerin ve yerin nuru Allah Nur üstüne nur olan Allah Dilediğini nura ileten Allah Şefaat dilerim Göklerin ve yerin tasarruf sahibisin Sorgu gününün hakimisin Gücümün yetmeyeceğini vermeyensin Her şeyi mümkün kılansın Unutanları unutturansın Bizzat hakikatin anlamısın Rahmeti her şeyi kuşatansın Rahmet dilerim Görülmeyeni gören Allah'ım Esirgeyen bağışlayan Allah'ım Esenlik, güvenlik veren Gözetip koruyan Allah'ım Var edip şekil veren Münezzehsin Allah'ım En güzel isimler senin Allah'ım Selamet dilerim Kainatın işaret ettiğisin Kainatla işaret edensin Rahmet etmeyi üstüne yazansın Rahmeti her şeyi kuşatansın Unuttumsa da seni Unutma bizi Allah'ım Af dilerim Resûlullâh (S) şöyle buyurdu: "İleride bir takım fitneler olacaktır. Fitne zamanlarında oturan kimse, ayakta durandan hayırlıdır. Ayakta duran da yürüyenden hayırlıdır. Yürüyen de koşandan hayırlıdır. Fitneyi görmeğe çalışan onun şerrini görür. her kim fitne zamanı ilticâ edecek bir yer bulursa, hemen ona sığınsın!" Sahih-i Buhârî ve Tercemesi, Cilt: 15, Sayfa: 6942 Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 hayır bahsettiğimiz konudan bahsediyorum. sperim yolunu bulmasını bilim açıklayamıyor. sen bu konu hakkında ne düşünüyorsun. daha doğrusu düşünüymusun bu tarz şeyleri . yoksa görmemezliktenmi geliyorsun veya bana ne canm ister açıklar ister açıklamaz mı diyorsun. Açıkçası şimdiye kadar bu konu üzerine pek fazla kafa yormadım. İnsan her konu üzerine bilgi sahibi olamaz. Bilim şimdiye kadar karanlıkta kalan pek çok şeye açıklık getirmiştir. Bu konuyu araştırmadığım için bilim bu konuda ne diyor onu da bilmiyorum. Ancak ben bir ateistim. Evrende her gördüğüm şeyin sebebini tanrı diye görmemi bekleyemezsin. Sizin hatanız burada. Siz bilimin açıklayamadığı her konuyu tanrıya bağlıyorsunuz. Halbu ki bu sorulara sizin dininiz de yanıt veremez. Siz müslümanlar evrendeki herşeyin sizin için yaratıldığını düşünüyorsunuz. Tanrı örümceğe neden böyle bir yetenek vermiş? Bu yeteneğinin insanlara mı bir faydası var, yoksa kendine mi? Siz bunlara cevap bile aramıyorsunuz. Size göre örümceği de tanrı yaratmıştır ve onun bu özelliğini de tanrı vermiştir. Niye diye sorarsak şundan başka bir cevap veremezsiniz "İnsanlar bu mühendislik harikasını görsün ve tanrının ne kadar yüce olduğunu düşünsün" Her şey bu kadar basit mi? Tabii ki hayır. Derinlemesine düşünürsen bu kadar basit olamayacağını görürsün. Rasûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kur'ân-ı Kerîm'de otuz âyetlik (şanı yüce) bir sûre vardır. Bu sûre (kendisini okuyan) kimseye (kıyamet günü) şefaat eder ve Allah'ın onu affetmesini sağlar. Bu sûre Tebarekellezi bi-Yedihi'l Mülk'dür." (Ebu Davut, Salat 327, Tirmizi, Sevabu'l Kur'an 9) Bismillâhirrâhmânirrahîm 1. Biz sana doğrusu apaçık bir fetih ihsan ettik. 2. Böylece Allah, senin geçmiş ve gelecek günahını bağışlar. Sana olan nimetini tamamlar ve seni doğru bir yola iletir. 3. Ve sana şanlı bir zaferle yardım eder. 4. İmanlarına iman katsın diye mü'minlerin kalblerine güven indiren O'dur. Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah bilendir, her şeyi hikmetle yapandır. 5. (Bütün bu lütuflar) mü'min erkeklerle mü'min kadınları, içinde ebedî kalacakları zemininden ırmaklar akan cennetlere koyması, onların günahlarını örtmesi içindir. İşte bu, Allah katında büyük bir kurtuluştur. 6. (Bir de bunlar) Allah hakkında kötü zanda bulunan münafık erkeklere ve münafık kadınlara, Allah'a ortak koşan erkeklere ve ortak koşan kadınlara azap etmesi içindir. Kötülük onların başlarına gelsin. Allah onlara gazap etmiş, lânetlemiş ve cehennemi kendilerine hazırlamıştır. Orası ne kötü bir yerdir! 7. Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah azizdir, hakimdir. 8, 9. Şüphesiz biz seni, şâhit, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik ki, (ey insanlar!) siz de Allah'a ve Rasûlüne iman ediniz. O'na yardım edesiniz, O'na saygı gösteresiniz ve sabah akşam O'nu tesbih edesiniz. (el - Fetih Sûresi, 1 - 9. âyetler) Geçti vakit Yolun sonu birden göründü Çoluk çocuk meşgale Gündem hep boş idi boş kaldı Ne yana baktımsa karanlık Geçip giden karanlık Ne yapsam nafile Unuttumsa da seni Unutma bizi Allah'ım Af dilerim Şah damarımdan yakın olan Allah Tövbeleri kabul eden Allah Rahman ve rahîm olan Allah Kötülükleri iyiliklere çeviren Allah Göklerin ve yerin nuru Allah Nur üstüne nur olan Allah Dilediğini nura ileten Allah Şefaat dilerim Göklerin ve yerin tasarruf sahibisin Sorgu gününün hakimisin Gücümün yetmeyeceğini vermeyensin Her şeyi mümkün kılansın Unutanları unutturansın Bizzat hakikatin anlamısın Rahmeti her şeyi kuşatansın Rahmet dilerim Görülmeyeni gören Allah'ım Esirgeyen bağışlayan Allah'ım Esenlik, güvenlik veren Gözetip koruyan Allah'ım Var edip şekil veren Münezzehsin Allah'ım En güzel isimler senin Allah'ım Selamet dilerim Kainatın işaret ettiğisin Kainatla işaret edensin Rahmet etmeyi üstüne yazansın Rahmeti her şeyi kuşatansın Unuttumsa da seni Unutma bizi Allah'ım Af dilerim Resûlullâh (S) şöyle buyurdu: "İleride bir takım fitneler olacaktır. Fitne zamanlarında oturan kimse, ayakta durandan hayırlıdır. Ayakta duran da yürüyenden hayırlıdır. Yürüyen de koşandan hayırlıdır. Fitneyi görmeğe çalışan onun şerrini görür. her kim fitne zamanı ilticâ edecek bir yer bulursa, hemen ona sığınsın!" Sahih-i Buhârî ve Tercemesi, Cilt: 15, Sayfa: 6942 Eeeee.... Bu ne şimdi. Konumuzla alakası nedir? Alıntı
Φ zalmehmet Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Açıkçası şimdiye kadar bu konu üzerine pek fazla kafa yormadım. İnsan her konu üzerine bilgi sahibi olamaz. Bilim şimdiye kadar karanlıkta kalan pek çok şeye açıklık getirmiştir. Bu konuyu araştırmadığım için bilim bu konuda ne diyor onu da bilmiyorum. Ancak ben bir ateistim. Evrende her gördüğüm şeyin sebebini tanrı diye görmemi bekleyemezsin. Sizin hatanız burada. Siz bilimin açıklayamadığı her konuyu tanrıya bağlıyorsunuz. Halbu ki bu sorulara sizin dininiz de yanıt veremez. Siz müslümanlar evrendeki herşeyin sizin için yaratıldığını düşünüyorsunuz. Tanrı örümceğe neden böyle bir yetenek vermiş? Bu yeteneğinin insanlara mı bir faydası var, yoksa kendine mi? Siz bunlara cevap bile aramıyorsunuz. Size göre örümceği de tanrı yaratmıştır ve onun bu özelliğini de tanrı vermiştir. Niye diye sorarsak şundan başka bir cevap veremezsiniz "İnsanlar bu mühendislik harikasını görsün ve tanrının ne kadar yüce olduğunu düşünsün" Her şey bu kadar basit mi? Tabii ki hayır. Derinlemesine düşünürsen bu kadar basit olamayacağını görürsün. Eeeee.... Bu ne şimdi. Konumuzla alakası nedir? senin gibi yamyam lar okusunda bi nebze ders alsın Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 fakat derinlemesine düşünürsen. yani düşünürsen. ama sen bunu yapmıyorsun. tabiyki evrendeki her gördüğün şeyi tanrı diye görmeni beklemem. ama bariz şeyler vardırki bunlar göz ardı edilemez. ve bir güç tarafından şekillendirildiği inkar edilemez. ama sen bunları hiç düşünmüyorsun. ayrıyetten ateistlerin tek dayanağı olan evrim teorisini iyi bilmediğini söylüyorsun. peki sen neye göre ateist oldun o zaman. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Kendinizi hiç zorlamayın şu an dünyada insan ırkının kaç türü varsa geçmişde yok olanlarda dahil, başka yaratıcıları var tipleri ve kültür ve din farklılıklarıda bunu ispat edmiyormu. Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Kendinizi hiç zorlamayın şu an dünyada insan ırkının kaç türü varsa geçmişde yok olanlarda dahil, başka yaratıcıları var tipleri ve kültür ve din farklılıklarıda bunu ispat edmiyormu. biraz kendinizi zorlayın be kardeşim anlamak için... iki veya daha fazla yaratıcı olsa ne olur biliyormusun.... ikisi üçü birbirine girer dünyada kaos olur... birinin ak dediğine öbürü karadır der..... biri günü aydınlatır... biri beğenmez karartır...... eeeee..... dünyada var mı böyle şeyler.... yok tabii olarak.... neden .... çünki o birdir ve en yücedir!!!!! Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 fakat derinlemesine düşünürsen. yani düşünürsen. ama sen bunu yapmıyorsun. tabiyki evrendeki her gördüğün şeyi tanrı diye görmeni beklemem. ama bariz şeyler vardırki bunlar göz ardı edilemez. ve bir güç tarafından şekillendirildiği inkar edilemez. ama sen bunları hiç düşünmüyorsun. ayrıyetten ateistlerin tek dayanağı olan evrim teorisini iyi bilmediğini söylüyorsun. peki sen neye göre ateist oldun o zaman. Neye göre ateist olduğumu daha önceki mesajlarımdan birinde yazmıştım. "Evrim teorisi ateistlerin tek dayanağıdır" demişsin. Bunu da nereden çıkarıyorsun? Evrim teorisi dinlerin kabusudur. Eğer gerçekse bu dinlerin sonu demektir. Onun için dinciler bu teoriye o kadar saldırıyorlar. Ama ellerinde tek bir kaynak yok. Olanlar da şarlatanlara ait kaynaklar. Evrim teorisi, sonucu itibari ile ateizmden yana olabilir. Ancak bilim bunu ateizme destek olsun diye de yapmaz. Bilim her zaman gerçekleri, doğruları arar. Bakarsın yarın bir bilim adamı çıkar ve bu teoriyi bir şekilde çürütür. Ama bu da evreni tanrının yarattığı anlamına gelmeyecektir. O yüzden evrim teorisinin yıkılması ateizmin sonu değildir. Ama evrim teorisi gerçekse (ki bulgular öyle gösteriyor) bu dinlerin sonu olacaktır. "......ve bir güç tarafından şekillendirildiği inkar edilemez. " i sen kendi yargılarına ve inançlarına dayanarak söylüyorsun. Başka hiç bir dayanağı yok. Zira biz daha tanrıyı kabul etmiş değiliz. Tanrı sizin inancınızda. Dolayısıyla bu tür söylemlerin bizim için hiç bir geçerliliği yok. biraz kendinizi zorlayın be kardeşim anlamak için... iki veya daha fazla yaratıcı olsa ne olur biliyormusun.... ikisi üçü birbirine girer dünyada kaos olur... birinin ak dediğine öbürü karadır der..... biri günü aydınlatır... biri beğenmez karartır...... eeeee..... dünyada var mı böyle şeyler.... yok tabii olarak.... neden .... çünki o birdir ve en yücedir!!!!! Dünya da kaos olmadığını mı sanıyorsun. Her yıl büyük felaketler, (depremler, seller, büyük fırtınalar) savaşlar, terörist eylemler, açlıkla boğuşanlar, salgın hastalıklarla boğuşanlar vs.vs. Ne güzel ya....Dünyayı toz pembe görüyorsunuz.. Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Neye göre ateist olduğumu daha önceki mesajlarımdan birinde yazmıştım. "Evrim teorisi ateistlerin tek dayanağıdır" demişsin. Bunu da nereden çıkarıyorsun? Evrim teorisi dinlerin kabusudur. Eğer gerçekse bu dinlerin sonu demektir. Onun için dinciler bu teoriye o kadar saldırıyorlar. Ama ellerinde tek bir kaynak yok. Olanlar da şarlatanlara ait kaynaklar. Evrim teorisi, sonucu itibari ile ateizmden yana olabilir. Ancak bilim bunu ateizme destek olsun diye de yapmaz. Bilim her zaman gerçekleri, doğruları arar. Bakarsın yarın bir bilim adamı çıkar ve bu teoriyi bir şekilde çürütür. Ama bu da evreni tanrının yarattığı anlamına gelmeyecektir. O yüzden evrim teorisinin yıkılması ateizmin sonu değildir. Ama evrim teorisi gerçekse (ki bulgular öyle gösteriyor) bu dinlerin sonu olacaktır. "......ve bir güç tarafından şekillendirildiği inkar edilemez. " i sen kendi yargılarına ve inançlarına dayanarak söylüyorsun. Başka hiç bir dayanağı yok. Zira biz daha tanrıyı kabul etmiş değiliz. Tanrı sizin inancınızda. Dolayısıyla bu tür söylemlerin bizim için hiç bir geçerliliği yok. Dünya da kaos olmadığını mı sanıyorsun. Her yıl büyük felaketler, (depremler, seller, büyük fırtınalar) savaşlar, terörist eylemler, açlıkla boğuşanlar, salgın hastalıklarla boğuşanlar vs.vs. Ne güzel ya....Dünyayı toz pembe görüyorsunuz.. dünya tersine dönüp kafanıza geçtiği gün gezegenler bilardo topu gibi birbirine çarptığı gün işte o zaman kaosun ne demek olduğunu anlarsınız.... senin dediklerin sadece dünyanın işleyisi... bunu bilimde söylüyor... terörizm ise insanın kendi seçimi.... evet allahtır insanı dünyaya gönderen ama o değildir insana kötülüğü öğütleyen Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Neye göre ateist olduğumu daha önceki mesajlarımdan birinde yazmıştım. "Evrim teorisi ateistlerin tek dayanağıdır" demişsin. Bunu da nereden çıkarıyorsun? sen çok gerilerden geliyorsun anlaşılan. birşeyin oluşması için başka birşeye ihtiyacı vardır ve bu ihtiyaç duyulan şeyinde oluşması için başka birşey gerekmektedir ve buda bu şekilde gider ama neyereye kadar gider? işte bize göre bir yaratıcıya dayanır ve bunu inkar edebilen tek şey de evrim teorisidir. ama ben bunları anlatma ihtiyacı duyduğum birisiyle bu tarz konuları tartışmam. tartışmama gerek yok bikere. bişey anlatamam zaten. kendine iyi bak Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 karakurt Dünyanın geçmişinden haberin yokmuş gibi davranıyorsun, Şu hindistanın geçmişini bir tara din kitapları allah ların nasıl harb ettiğini anlatıyor gökyüzünde patlıyan cisimler güneşden 10 defa daha parlaklık çıkarıyormuş. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Neye göre ateist olduğumu daha önceki mesajlarımdan birinde yazmıştım. "Evrim teorisi ateistlerin tek dayanağıdır" demişsin. Bunu da nereden çıkarıyorsun? sen çok gerilerden geliyorsun anlaşılan. birşeyin oluşması için başka birşeye ihtiyacı vardır ve bu ihtiyaç duyulan şeyinde oluşması için başka birşey gerekmektedir ve buda bu şekilde gider ama neyereye kadar gider? işte bize göre bir yaratıcıya dayanır ve bunu inkar edebilen tek şey de evrim teorisidir. ama ben bunları anlatma ihtiyacı duyduğum birisiyle bu tarz konuları tartışmam. tartışmama gerek yok bikere. bişey anlatamam zaten. kendine iyi bak Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 karakurt Dünyanın geçmişinden haberin yokmuş gibi davranıyorsun, Şu hindistanın geçmişini bir tara din kitapları allah ların nasıl harb ettiğini anlatıyor gökyüzünde patlıyan cisimler güneşden 10 defa daha parlaklık çıkarıyormuş. o kadar saçma konuştun ki..... ineğe tapan adamlardan bilim kurgu.... ama ben sana o kadar uzağa gitme yunanı ve mısırı incele derim hikaye okumak istiyorsan..... ha şunu da şöylemeden edemem o parlamalar en fazla fazla olsun da güçlü şimşekler olsun... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 dünya tersine dönüp kafanıza geçtiği gün gezegenler bilardo topu gibi birbirine çarptığı gün Ne senaryo ama.... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Ne senaryo ama.... valla yamyam inşallah ahret günü seni bulabilirim... çookkk güleceğim sana çoookk.... ha ben cennete gider miyim bilinmez ama senin o birliğini reddetdiğin allahın karşısına çıkınca umarım yüzün kızarır... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Mezopotamyada dinleri kültür dil insan benzerliklei bizim allah yaratdı, tibetdeki perudakileri din dil insan yiplerini dedemmi yaratdı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.