Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2005 19 yıl arkası dönük kardeşim bütün dinlerde bir yere yönelerek ibadet var bütün dinlerde kurban olayı var hemen hemen bütün dinlerde oruç var bitin dinlerde tesbih çekme var bütün dinlere göre ilk insan topraktan olmuştur diğer benzerlikleri aklıma geldikçe bildiririm şimdi bir tane geldi sünnet olayı hemen bütün dinlerde var
Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 19 yıl arman seninle muhattap bile olmuyorum, çünkü altıyüz küsür cevabı da bu şekilde yazıyorsan ne şekilde "deneyimli" olduğunu anlıyorum. Ben laf yemiş durumda falan değilim, sadece sen TEKRAR SÖYLÜYORUM bir şeyi kafana taktığın için sürekli o konuda SÜPER ilerlemiş diye düşünüyorsun. Yazdıklarımı bile okumadığından eminim. bozan dostum'a gelince. Senin beni anladığını görüyorum ve bu konuda mutluyum. Fakat tek tanrılı dinler, bu bahsettiğim bilgi birikiminin üstüne kurulduğu için onların da bu tekliğe dayandığını düşünüyorum. Tek tanrı inancı ortadoğuda Babillilerin Enuma Eliş destanına kadar dayanmaktadır. O destanda da tüm tanrılar bir tek Marduk'a ünvanlarını, dolayısıyla maneviyatlarını vermişler ve tek tanrılı dine böylece geçiş olmuştur. Şimdiden söyleyeyim...arman yamandır ha....nasıl ki tartışmada hafiften yenildiğini anlayınca hemen hakarete ve gereksiz laflara başvurur.. görmemezlikden gelin...ben öyle yapıyorum..
Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 19 yıl Şimdiden söyleyeyim...arman yamandır ha....nasıl ki tartışmada hafiften yenildiğini anlayınca hemen hakarete ve gereksiz laflara başvurur.. görmemezlikden gelin...ben öyle yapıyorum.. Seni gidi hasta hayranim benim buraya dami arkamdan geldin
Gönderi tarihi: 24 Eylül , 2005 19 yıl Seni gidi hasta hayranim benim buraya dami arkamdan geldin MAALESEF DEĞİL.... KARŞIMA HER YERDE SEN VE SENDEN ŞİKAYETÇİ OLAN ARKADAŞLAR ÇIKIYOR. NE YAPAYIM BENDE ONLARA HAK VERİYORUM...
Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 12 yıl Bütün dinler bir midir bilmem ama İbrahimi dinlerin bir olduğunu rahatça söylerim..
Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2013 12 yıl Dinler degil de; dinlerin yonlendirim ve yaptirimi ve kulluk teslimiyeti suru psikolojisi ve korku felsefesi, zihnin gelisiminin onunde bir engel olma vasfi ile aynidir.
Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2013 12 yıl Tüm dinlerden mistik ögeler(gözlem dışı varlıklar(!)) çıkartıldığında, geriye toplumların töreleri, ahlak kuralları kalmaktdır. Mistik ögeler insanlığa gizem ve korku vermek işçindir. Otorite ise bu ahlaki kuralları bir yaratıcıya atayarak büyük kurnazlık yapmıştır. Geriye, insanlar için korku ile bu kurallara uymak kalır. Sömürü amaçlı kurnazca bir buluş.
Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2013 12 yıl Tüm dinlerden mistik ögeler(gözlem dışı varlıklar(!)) çıkartıldığında, geriye toplumların töreleri, ahlak kuralları kalmaktdır. Mistik ögeler insanlığa gizem ve korku vermek işçindir. Otorite ise bu ahlaki kuralları bir yaratıcıya atayarak büyük kurnazlık yapmıştır. Geriye, insanlar için korku ile bu kurallara uymak kalır. Sömürü amaçlı kurnazca bir buluş. Peki dini her turlu yonlendirim ve yaptirimi olan ve guc ve otorite temelinde iktidara gelip herkesi ayni yonlendirim ve yaptirim altina almak isteyen her turlu izm olarak ta hic degerlendirdin mi? Yani politik metafizik etik v.s. her turlu eski yeni yasayan yasamayan ve sistemi duzeni kurumlasmayi, kurallari kanunlari v.s. degistiren her turlu idare seklinin bir din olabilecegini hic dusundun mu? Yani din kavramini anlam ve icerik olarak dini felsefe ve teoloji disina tasimayi. Kisaca kendi dogrularini baskalarina kabul ettirme zorlamasini, baskisini, mudahelesini ve hder turlu hak ve ozgurluk ihlalkini ve bunun ugruna her turlu insanlikdisi mucadeleyi mesru ve mubah kilmayi. Insanoglu yasaminin onune her turlu yine insanoglunun yarattigi degeri koymayi ve insanoglunu bu degerler eliyle teslim almayi ve savastirmayi v.s. bir din ve dini orgutlenme olarak dusundun mu? Din nedir?
Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 12 yıl Peki dini her turlu yonlendirim ve yaptirimi olan ve guc ve otorite temelinde iktidara gelip herkesi ayni yonlendirim ve yaptirim altina almak isteyen her turlu izm olarak ta hic degerlendirdin mi? Değerlendirmez olurmuyum.. Emperyalizm, pragmatizm, sömürü ideolojisi. Yani politik metafizik etik v.s. her turlu eski yeni yasayan yasamayan ve sistemi duzeni kurumlasmayi, kurallari kanunlari v.s. degistiren her turlu idare seklinin bir din olabilecegini hic dusundun mu? Elbette.. Teokratik düzen, şeri düzen.. Bu tip düzenlerin sömürücülerin işine geldiği çok açık. Yukarda yazımda zaten bunu kast ettim. Anlaşılmamış sanırım. Yani din kavramini anlam ve icerik olarak dini felsefe ve teoloji disina tasimayi. Kisaca kendi dogrularini baskalarina kabul ettirme zorlamasini, baskisini, mudahelesini ve hder turlu hak ve ozgurluk ihlalkini ve bunun ugruna her turlu insanlikdisi mucadeleyi mesru ve mubah kilmayi. Insanoglu yasaminin onune her turlu yine insanoglunun yarattigi degeri koymayi ve insanoglunu bu degerler eliyle teslim almayi ve savastirmayi v.s. bir din ve dini orgutlenme olarak dusundun mu? Felsefenin, ideolojinin, bilimin İnsan yararına kullanılabileceği gibi, insan yararına olmayan kullanımları da olmaktadır. Söylediğin gibi olumsuz kullanım yine insanın, yani sömüren zihniyetin marifeti. Din nedir? Yukarda söylemiştim. Din; sömüren sınıfın sömürmek için oluşturduğu kuralları, bir yaratıcıya(!) atayıp kutsallaştırmak için kurnazca oluşturduğu bir ideolojidir(teoloji). İyi niyetli bir yaratıcının araştırılması merakını, din tanımından ayrı tutuyorum.
Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 12 yıl Tüm dinlerden mistik ögeler(gözlem dışı varlıklar(!)) çıkartıldığında, geriye toplumların töreleri, ahlak kuralları kalmaktdır. bi kere mistik ogeler ruhun derinlik algisini canli tutmaktadir ; mistik ogelerin pozitif bilim ile surekli paralel olmasi ise iki zit alemin aslinda ic ice gectigini gostermektedir .. bi kere beden ve ruh iki ayri alemi simgeler olay bu ! torelere gelince toplumun toreleri toplumun putlaridir ! butun Peygamber kisslarinda batil ile ve putlar ile mucadele yani toplumun alisilagelmis toreleri ile savas ve mucadele vardir ! Musa firavunun zorbaliklarina ve torelerine direnmistir ! koleligi kaldirmistir ! Peygamberimiz SA ise komple butun toreleri yikmistir ! kadinlari oldurmelerinden , kole olarak insanlarin satilmalarina kadar ; putlara tapmaktan , kan davalarina kadar herseyi ortadan kaldirmistir .. olay bu ! egri oturup dogru konusalim gerci sana demiyorum ben sadece duzgun dusunce bicimini potansiyel olarak herzaman iletmek kastindayim : )
Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 12 yıl bi kere mistik ogeler ruhun derinlik algisini canli tutmaktadir ; mistik ogelerin pozitif bilim ile surekli paralel olmasi ise iki zit alemin aslinda ic ice gectigini gostermektedir .. bi kere beden ve ruh iki ayri alemi simgeler olay bu ! torelere gelince toplumun toreleri toplumun putlaridir ! butun Peygamber kisslarinda batil ile ve putlar ile mucadele yani toplumun alisilagelmis toreleri ile savas ve mucadele vardir ! Musa firavunun zorbaliklarina ve torelerine direnmistir ! koleligi kaldirmistir ! Peygamberimiz SA ise komple butun toreleri yikmistir ! kadinlari oldurmelerinden , kole olarak insanlarin satilmalarina kadar ; putlara tapmaktan , kan davalarina kadar herseyi ortadan kaldirmistir .. olay bu ! egri oturup dogru konusalim gerci sana demiyorum ben sadece duzgun dusunce bicimini potansiyel olarak herzaman iletmek kastindayim : ) Bu düzgün düşünme değil ki dennise dostum. Buna adıyla şanıyla çarpıtma denir. 1- Bana öyle bir POZİTİF BİLGİ(kaynak) göster ki; tarihte mistisizmin insana yararı olmuş olsun. Bilimle paralel olmuş olsun. 2- Bana öyle bir hüküm göster ki(kaynağından); İsa'nın, Musa'nın, Muhammed'in hükümlerinden birisi o toplumun töreleri olmasın. Köleciliğe son vermiş bir hüküm olsun.
Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 12 yıl Bu düzgün düşünme değil ki dennise dostum. Buna adıyla şanıyla çarpıtma denir. eee iste carpitilmis konular topluma empoze oldu mu bi kere ; hakiki olan izahlar carpitma gibi gelir ; benimkiler cok fena carpar da 1- Bana öyle bir POZİTİF BİLGİ(kaynak) göster ki; tarihte mistisizmin insana yararı olmuş olsun. Bilimle paralel olmuş olsun. Kuantum dusunce teknikleri ; cekim yasasi , secret .. bu gibi cagin populer ogretilerini arastir anlarsin ; Kuranda derin imanla, Allahin kadrine kudretine sahadet ederek, gucunun kolayca yetebilecegine sukrederek dua etmek ve tevekkul edebiliyor olmak ile gelen mucizatli ecirler gunumuzde bilim dali oluyor ! bu konuda cok fena tartisasim var ama once cekim yasasi ve secret gibi ogretileri bi arastir : )) Kuantum fizigini de bilmelisin ! 2- Bana öyle bir hüküm göster ki(kaynağından); İsa'nın, Musa'nın, Muhammed'in hükümlerinden birisi o toplumun töreleri olmasın. Köleciliğe son vermiş bir hüküm olsun. Allah katinda ustunluk irk ya da soyca degil TAKVA iledir (ayet) takva demek Allah korkusu demektir .. Allah korkusu ise odlek korkusu degil ; Husudur ; yani ruha hayset sacan karizmatik bir derinligin ve heybetin inmesi ve kisinin manen baskin bir guc olmasidir ustunluk aslinda psikolojide meydana gelir insan takvadaki bir sir ile kendini direk belli eder .. kendini ustun goren ve oyle davranmaya calisan kisi ise nefret ve antipati toplar .. yani cabalamayla olmuyor !
Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 12 yıl eee iste carpitilmis konular topluma empoze oldu mu bi kere ; hakiki olan izahlar carpitma gibi gelir ; benimkiler cok fena carpar da Dostum sana onlarca kez söylenildi. Hakikat, doğa ve olguları denildi. Bunun dışındakiler sen de biliyorsun ki uydurmalardır. Tabi anlayabilmek lazım. Doğru ise hakikate uygun insan tanımlaması. Kuantum dusunce teknikleri ; cekim yasasi , secret .. bu gibi cagin populer ogretilerini arastir anlarsin; Kuranda derin imanla, Allahin kadrine kudretine sahadet ederek, gucunun kolayca yetebilecegine sukrederek dua etmek ve tevekkul edebiliyor olmak ile gelen mucizatli ecirler gunumuzde bilim dali oluyor ! bu konuda cok fena tartisasim var ama once cekim yasasi ve secret gibi ogretileri bi arastir : )) Kuantum fizigini de bilmelisin ! Kuantum fiziğini bilmelisin, araştırmalısın derken, göya insanlarda kafa karışıklığı mı yaratmak istiyorsun. Metafiziğin yaptığı sadece budur. Kafa karışıklığı. Kuantum fiziğindeki açıklamalrın tümü maddeye ait parçacıkların hareketleri. Henüz çözülemeyen yönleri ise teknolojinin, hız ölçümünün ve gelişmişliğin yetersizliği. Bu yetersizlikler bizi ortaçağ uydurmalarına götürmez. Zamanın cadı avları da gelişmişliğin yetersizliğindendi.. Kuantum fiziğine ait onlarca sonuçlanmış formüller var. Merak edip bir kez araştırmak dahi yeterli. Sen kendine tavsiye et. Allah katinda ustunluk irk ya da soyca degil TAKVA iledir (ayet) takva demek Allah korkusu demektir .. Allah korkusu ise odlek korkusu degil ; Husudur ; yani ruha hayset sacan karizmatik bir derinligin ve heybetin inmesi ve kisinin manen baskin bir guc olmasidir ustunluk aslinda psikolojide meydana gelir insan takvadaki bir sir ile kendini direk belli eder .. kendini ustun goren ve oyle davranmaya calisan kisi ise nefret ve antipati toplar .. yani cabalamayla olmuyor ! Senin bu açıklamalarınla şimdi köleciliğin kaldırıldığını mı anlayacağız? TAKVA ile, "bana inanın sizin için başka yol yok" diyor. Bu dayatma bir Arap kültürü emperyalizmi. Bunu dedikten sonra da, "hiç köle ile köle olmayan bir olabilir mi" diyor. Bunlar sizin vaz geçilmesi imkansız olan ezberleriniz. Tanrınız Takvayı açıklamayı becermiş te, iki kelime olan "köleciliği yasakladım" demeyi becerememiş mi? Kafa karışıklığı yaratmayı ondan öğrenmişsin anlaşılan. Hani her şey açık ve net anlatılmıştı? "Köle", "yasakladım" kelimesi nerede?
Gönderi tarihi: 25 Ocak , 2013 12 yıl Yukarda söylemiştim. Din; sömüren sınıfın sömürmek için oluşturduğu kuralları, bir yaratıcıya(!) atayıp kutsallaştırmak için kurnazca oluşturduğu bir ideolojidir(teoloji). İyi niyetli bir yaratıcının araştırılması merakını, din tanımından ayrı tutuyorum. Iste benim dedigim, kurallarin sadece bir yaraticiya olmasi yaninda, bir ideolojiye bir inanca bir dogruya atanmasidir da. Ustelik bunun iyi niyeti de olmaz, sadece inanilan ve dogrulanan bir ideolojinin yonlendirim ve yaptirimi ve de diktatorlugu gucu otoritesi soz konusudur.
Gönderi tarihi: 2 Nisan , 2013 12 yıl tum dinler birdir ; tek bir isletim sistemi vardir ; tarih boyunca bozuldukca da yenilenmistir ; nasil ki yeni driverler ve updateler eski surumleri de kapsar ; islamiyet te tarih boyunca butun dinleri onaylar ve duzeltir ; bozulan bir dinin yeniden ayni sekli ile ortaya cikmasi mucizedir ; bu hep tekrarlanmistir ve son mucizenin tanimi iyi yapilmalidir ; Kuran kiyamete kadar kendinden oncekilerin dogrulayicisi ve butunleyicisi Kiyamete kadar da manyetik bir koruma ile korunan gozlerin sahadetine acik bir kitaptir .. 1400 yildir bir tane bile tahrif edilmis Kuran ortaya cikmamistir ...
Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2013 12 yıl Tüm dinler birdir. Tek bir işletim sistemi vardır; sömürü sistemi. Tarih boyunca sömürü taktiklerine göre yenilenirler. Hükümleri eskiyip te çağa uygun olarak sömürüye destek sağlamayacak hale geldiğinde, kurucularının yerine kendini yetkili kabul ettiren birisi çıkar ve reform yapar. Bu sahabe olur, imam olur, molla olur, hoca olur fark etmez. Mutlaka çağa uydurulan, sömürüye destek hükümler çıkar. Tüm dinler kendilerinden sonra tanınmayacak kadar değişmiş, orjinalinden eser kalmamıştır. Hiç birisinin orjinal yazıtlarını bulmamazsınız. Yakılmış, yok edilmiştir. Bir kaç kez hazırlanmış tekrar yok edilmiş, tekrar hazırlanmıştır. İslam din hükümlerinin kaynağı Kuran ise Emeviler ve Abbasiler zamanında değiştirilmiştir. Parçalar halinde hazırlanmış orjinallleri yoktur. Din, ahlak ve etnisite değerleri sömüren sınıf için çok değerlidir. Onlar sayesinde sömürüleri aksamaksızın devam eder gider.
Gönderi tarihi: 4 Nisan , 2013 12 yıl Tüm dinler kendilerinden sonra tanınmayacak kadar değişmiş, orjinalinden eser kalmamıştır. Hiç birisinin orjinal yazıtlarını bulmamazsınız. Yakılmış, yok edilmiştir. Bir kaç kez hazırlanmış tekrar yok edilmiş, tekrar hazırlanmıştır. İslam din hükümlerinin kaynağı Kuran ise Emeviler ve Abbasiler zamanında değiştirilmiştir. Parçalar halinde hazırlanmış orjinallleri yoktur. Din, ahlak ve etnisite değerleri sömüren sınıf için çok değerlidir. Onlar sayesinde sömürüleri aksamaksızın devam eder gider. Bunun nedeni ayni dogalzihniyetin doga ustu urununun sistemlesmesi ve duzen haline gelmesi ve kurumlasmasi v.s. yani dunyevi sekilde somutlasmasi olsa bile; farklilasma, sadece hakimlik ustunluk iktidar guc ve otorite cikar farkinin verdigi farkli mucadeleden kaynaklanir. Bu da kaynak ayni olsa bile, onu okuyan algilayan ve degerlendiren beyinlerin farkliligidir. Bu da degerlendirenin icinde yasadigi caga cografyaya ulkeye topluma ve kendi beyninin duzeyinin degerlendirmesine gore degisir. Iste bu temelde islam felsefesi ve her turlu yonlendirim ve yaptirimi tek kaynagi kuran olsa bile; tarih surecinde her degerlendiren tarafindan farkli mezheplere algilara uygulamalara ve duzenlere degismistir. Bu oyle bir farklilasmadir ki; bir yerde her yorumlayanin kendi yorumunun dini uygulamasi ve inanc bagi farkiortaya cikar. Iste bu her turlu tarihi karakterin tarihteki etkisi temelinde de kitlesellesmistir. Ustelik konu dusunce ve bilgi bazinda, eskiyi yenilememis; eski de yeninin yaninda kalmistir. Cunku her farkin yeniligi herkestarasfindan kabullenilmez. Boylece yeni bir farkin ortaya cikmasi yaninda eskifarki koruyanlar da cikacaktir. Zaten cikar mucadelesi de bu iki farkin biribirine karsi verdigi iktidar savasimi ve kazanimidir.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.