Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Arkadaşlar burda maşallah çok güzel kardeşlerimiz var ben öyle inanıyorum peki arkadaşlar kullandığımız avatarlar nasıl olmalı veya nasıl olmamalı bunu zannediyorum az düşünerek anlaya biliriz ve demek istediğim şeyide öyle güzel kardeşlerimiz varki avatarı gözüme çarpınca üzülüyorum Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 herkezin kendi tercihi... Fakat ben bayan yada erkek resmi olan avatarlardan hoşlanmıyorum... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 O halde bana ikinizde kızıyorsunuz.. Napalım canım kızma içgüdünüzü engellicek değilizya.. Şaka bir tarafa sizi seviyorum.. her ikinizide.. Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Ehh ne yapalım artık... İdare edeceğiz seni Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Sevgili ahir zaman avatar nasıl olmalı nasıl olmamalı bilmemde bu topici admin efendi iki güne kalmaz aktarır abi Aha buraya da yazıyorum.. Aslında söylemek istediğin gayet açık sayın ahirzaman (kıyamete yakın) Bence müstehcen değilse, devletin, milletin ve kutsal değerlerin özlüklerine saldırı yada hakaret içermiyorsa bi mahsur yok diye düşünüyorum.. Neeyyyyyyyyyyseh.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 22 Haziran , 2006 Sevgili ahir zaman avatar nasıl olmalı nasıl olmamalı bilmemde bu topici admin efendi iki güne kalmaz aktarır abi Aha buraya da yazıyorum.. Aslında söylemek istediğin gayet açık sayın ahirzaman (kıyamete yakın) Bence müstehcen değilse, devletin, milletin ve kutsal değerlerin özlüklerine saldırı yada hakaret içermiyorsa bi mahsur yok diye düşünüyorum.. Neeyyyyyyyyyyseh.. Demedimmi taşınır diye.. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Öncelikle hepinize teşekkür ederim arakadaşlar hepinizden Allah razı olsun inşallah mod kardeşim aslında konuyu bilerek din konusuna yazdım çünkü kast ettiğim din ile alakalı ben kendi fikrimi söyleyince sanane diye bir tepki almamak için bu konu ile ilgilenen arkadaşlarımın dini konularda olabileceğini tahmin ettiğim için kralx demişsiki "O halde bana ikinizde kızıyorsunuz" est. mübarek ne haddime kızmak sadece üzülüyorum sen ve bir kaç arkadaşa neden dersen kardeşim ki sen biliyosundur diye düşünüyorum öncelikle şunu ifade etmek istiyorum bunu din bölümüne yazdım ve müslüman kardeşlerim dedim çünkü ifade etmek istediğim şey o yönde yani konu taşınmasaydı ii olurdu ama ne yapalım. arkadaşlar öncelikle müslüman olarak İslam anlamına bişeyler paylaşıyorsak elbette amacımız Allah(cc) rızasıdır.Onun için amcaımızda o yöndedir payşalarımızı yaparken bu zihniyette yaparız. Ancak şu varki Elbette islam adına çok şeyler suna biliriz Allah nasip etsin inşallah ancak olurda yazılarından faydalandığımız ve beğendiğimiz bir arakadaşın avatarına gözümüz kayar ve hoş bir fotoğrafını görüp Allah korusun etkilene biliriz peki ya resmi kendi resmi değilse bence hiç bir şey fark etmez çünkü şeytanın vesvesesiyle zihniyete karşı cins objesi yerleşir.hatta bence bu nick içinde geçerli. Mesela kralx kardeşim sadece örnek vericem(ki öle bir durum olması imkansız ) yazısından etkilensem ki gerçekten çok hoş yazılarını okudum ve karizma resimlerini görsem dikkatimi çeker şeytan bana vesvese vermeye başlar asıl önemli olan bu konuda yazılanın din konusu olması daha sonra şeytanın vesvesesiyle kralx e cici gözükecek sempati katarak falan iletiler yazsam yazdığım ve içinde belkide Allah ve resulüne olan aşkdan bahsetsede benim içimde hep yazımla etkileme niyeti olsa yazdığım ihlasdan Allah(cc) rızasından çıkar ve belkide her yazdığımızla iki yüzlülükden dolayı günah kazanırız. tabi resmi koyanda bütün bunlara vesile olmuş oluyor yani büyük bir cürmün altında oluyor bence çok dikkat edilmesi gerekn bir konu Belki böyle bir şey kimsenin başına gelmez ama ihtimaldir bizimde amacımız her zaman şeytanın uzağında olmak olduğu için dikkat edilmesi gertektiğini düşünüyorum onun dışında yazdıkalrınıza tabiki katılıyorum ancak kast ettiğim bu değil yani müslümanlara dememlede kastım buydu Allah hepinizden razı olsun Allah yaptıklarımızda ihlası eksik etmesin(amin) Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Ah kardeşim ahirzamanım bu zaman gerçektende ahirzamandır.. O dediklerinizi aşabilsek fenafillahı bekabillahı katederdik evliya olurdukta kabede mekkede medinede ravda-ı mutdahharada gezerdik, kafam eserse mısırı gezerdim buralarda ne işimiz vardı, yamyamla haksözle ne tartışacaktım.. Aaah ah nerede tayyimekan nerede makam.. Sevgili kardeşim canım arkadaşım, kimseye cicibici görünmek gibi bir niyetimiz yok desekte, şeytan ve nefis içerden öyle bir atak yapıyorki elde olmayan bir cazibe ve ihtiras etkisiyle cicibici görünmeye çalışıyoruz.. Bunu genel anlamda söyledim isteyen alınmasın kardeşlerim.. Şunu itiraf edeyim, benim içkim kumarım gazinom barım ve karım yoktur.. Keşke her hareketimizle Allahın rızasını alabilseydik, lakin olmuyor.. Burada fırtına olup toz kaldırdığımıza bakma, ahkam kestiğimize bakma belki hepinizden günahkarım.. Namaz namaz diyoruz namaz kılmıyoruz (kendi adıma).. Daha niceleri. Ama Allaha çok şükür dedikodu gıybet içki kumar cinayet gibi suçlarım yoktur.. Fakaaaat bi kızlardan geçemedim nassı olcak bu iş bilemedim.. Hani helallinden bulsakta nikah etsek.. Ah bu göz yokmu, ah bu gönül yokmu.. Birde ben şıpsevdiyimdir ahirzaman.. Şu forumda 2 ayda üç kızla konuştum bilenler bilir.. gerçi sonuncusu biteli 5 ay oldu şuan boşum biline.. Yardım, sos, help.. ) Saygılar-sevgiler Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gerçektende havadan sudan konular bölümüne yakışır bir başlık olmuş bu. Ben doğrusu şimdiye kadar öyle aykırı,katılımcıları rencide edebilecek nitelikte bir avatar görmedim.. Bence normal gözüküyor avatarlar...-) "Ahirzaman" doğrusu bu konuyu açma nedenini ve son yazdığın mesajı dikkatlice bir-iki defa okudum ve düşündüm. Bence insanın kendini tanıması kendi kimliğine,kişiliğine ve inancına güvenmesi ile ilgili birşey bu. Kaldı ki bu tip detay denebilecek konularda bile bu tür bir ikileme düşmek insanın ruh sağlığı açısından hiçte kolay baş edilebilir olmasa gerek. Bu mantıktan yola çıkarsal internet yolu ile ikinci kişilerle iletişim kurmak dahi senin için büyük bir risk! Yüzyüze görüşmemenin verdiği rahatlıkla gerçeği yansıtmayan ya da gerçek duygu ve düşüncelerimizi yansıtmayan şeyler yazma yoluna gidip yanlışa düşme riskide var. Hani o "Vesvese" dediğin ve topu taca atıp şeytana yüklediğin yanlışlarının sorumluluğu bu noktadada seni yorabilir. Seninkide zor iş vallaha aklından geçen her farklı düşünce için acaba bu bana şeytanın yüklediği bir vesvese mi yoksa değil mi diye düşünüp durmak.. Her şekilden bir anlam çıkartmaya çalışmak ve bunun sorumluluğunu hep ya karşı tarafa ya da sana vesvese verdiğini düşündüğün şeytana yüklemek ne derece doğru acaba. Belki birey olarak sen(genel olarak kişi anlamında) inancın konusunda yeterince bilgili değilsindir ya da ahlakına,güzel huyuna duyduğun güven konusunda bir sorunun vardır.. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Yaw Sedat sen burdan uzaktayken degisime mi ugradin allasen... Seni cok daha sakin, huzurlu ve kendisiyle barisik gördüm... umarim hep böyle kalirsin... Konu basligina gelince.. Ahirzaman hic senin gibi düsünmedim desem inanirmisin? Avatarlar hakaten etkileyici oluyo bu konuda haklisin, yoksa konulmazdi zaten,mesela bende kralx in avatarina takildigim olmustur(Ahiret günü kardesim olsun valla ) hos hakaten, ama dini konularla ve her hangi ciddi bir konuyla ilgilenirken bu süsler püsler arka plandadir benim icin... nefsi yenmek kendinde baslar ! ( bu genel anlamda bir eklenti, avatarlarla ilgili diil aslinda ) Alıntı
Φ Armance Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Ben avatarımı değiştireyim mi ? Gerek var mı ? Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Canlar Allah(cc)a hamd olsun bildiğimle amel etmeye ÇALIŞIYORUM Şunu söyliyeyim şuana kadar hiç bir zaman yaşımı açıklamadım(öm hariç) burdaki forumda nedeni ise bazı arkadaşlarımızın bazı bahaneler araksına saklandığı içindi. yaşım 17 belki hepinizden küçüğüm belki ama şunu söyliyeyim bu benim iki yıl önce başlayan bir yolumdur be biiznillah ömrümün sonuna kadar devam edecek. öncelikle kralx bu zaman gerçekten ahir zamandır ama meyvesi ile pek tadlıdır.yani demek istediğim yakında bir nefsani mülahazada kendini silkeleyip kalmasını çekip gitmesini bilmek zordur yanlız aldığın tad ve ilasın nuru pek tatlıdır ve benim gibi acizane bile bunu farkına varmıştır. şunun söyliyeyim kralx akrdeşim ben ne öğrendiysem görerek öğrendim yani aptıklarımı yapanları ve sonuçlarındaki samimiyetini gördümde nura koştum.Allah onlardan razı olsun(amin) sonra abim şunu diyeyim yukarda allah var benim bu ve diğer dediklerimi ne kadar yapıp yapamdığımı Allah biliyor söyliyeyim abimbunla uçamassın ancak seni beni uçuracak öyle şeyler varki Allah cümle müslümanlara nasip etsin sonra kardeşim bilmiyorum ama yaşıma rağmen zannetmiyorumki MÜSLÜMAN olupta benden daha günahkar bir kul olsun cürmüme ihlasdan daha önce başladım belki namaz kıldığımı zannettim halbuki eğilip kalmakdan başka bir şey değilmiş. Ki şunu söyliyeyim gerçekten alnı secdeey değimiş insan secdeden vaz geçmez ben buna inanmam bir mübarek abim şöyle demiş 'insan kendini saran nuru bilseydi başını secdeden kaldırmazdı' ama ne yazıkki hakkını ver miyoruz keşke döktüğümüz göz yaşlarını 5 vakitte dökebilsek secdede BELKİ ozaman uçarsın ve naamzdan ayrıldığında namaza özlem duysan Allah ve resulünün adını duyduğun zaman yüreğinin vuslat di ye haykırmasıyla göz yaşlarına boğulsan. Ama keşke beş vakit ve her an yapa bilsek RAbbim ansip etsin cümlemize(amin) sonra abim nisa mevzusu Allahümme ecirna min şerri nisa (amin) abim şunu söyliyeyim çoğu insan bir çok şey bilir ama önemliolan bunların niye lerinin cevabını maneviyatında vermiş ola bilendir. Belki daha buluğa çok uzakken namaza başladım yanlız dediğim gibi bir horoz gibi abdest almaya üşenerek ama ne zaman vahşini piişmanlığı ile tanıştım.... bilmiyorum şıpsevdi dediğin sandığım şey ise 15 yaşındaki halim aklıma geldi ama hamdolsun ki günde ne kadar dinini ne kadar başka şeyleri düşünüyorsun sorusunu sorup üzüldüğüm günler in acısı azaldı.İnşallah her daim Allah aşkı ile oluruz(amin) Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Ahirzaman kardeşim yaşım 17 diyorsun fakat yazdıklarına bakılırsa yası 17 değil 27 ve fazlası olanların birçoğu bile senin su sözlerini ne hissedebiliyor nede söyleyebiliyorlar.. Ne mutlu sana ... Ayrıca , senin yazılarını çok seviyorum Çok samimi , içten söylemlerin var... Rabbim içindeki bu güzellikleri her daim canlı tutsun inş.... Bu arada Kralx bence şıpsevdilik bir huydan daha ziyade ne aradığını bilmemekten geçer diye düşünüyorum... Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Ahirzaman yaşında pek ufakmış be yaw.. Aman herzaman savunduğum gibi yaşı,ırkı,milleti,dini,cinsiyeti,şekli,ideolojisi,hayat görüşü ne olursa olsun her insanın bir diğerinden öğreneceği şeyler vardır. Herneyse benim yazdıklarıma cevap alamadım ben... Yoksa göz görmek istediklerini mi görüyor sadece?-) Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 sevgili insomnia önce ayzılanları okumuşsan anlamışsındır ben bu konuyu din bölümüne yazdım ve müslüman kardeşlerim dedim yani müslüman kardeşlerimin dini konualrda bişeyler payşalırken kullandıkları avatar ki onun dışında hoşuma gitmeeyn avatar bende görmedim. Sonra kardeşim farkındamısın bilmiyorum ama ben ikileme falan düşmedim şeytanın vesvesesi sonra akrdeşim Elhamdülillah şeytanın olmasının gereğini ve bizimi sorumluluğumu kaldırmadığını biliyorum bu bir enaniyet değildir zira bu konu her müslüman tarafından bilinmesi gerekendir. Sonra kardeşim internet ortamında pek yaşıtımla pek değil ama karcı cinslede çok görüştüğüm vardır Allah izin verirse de devam edecektir ancak bu muhabbet genellde üç seçenek çereçvesindedir. 1.muahbbedini çok sevdiğim ve ondan İslamadına bir eşyler öreneceğimi düşündüğüm kişiler 2.islam adına bişeyler paylaşmam gerektiğini düşündüğüm kişiler 3.Selam ve hal ahtrıını sorduğum kişiler. bilmiyorum bunlardada risk göremiyorum tabi önlemlerimizide alıyoruz.Yani almaya çalışıyoruz. sonra ayzdıkalrın genelde vesvese konusunda onun hakkında da yazmaya çalıştım zaten kalan iki konu 1.pek bilgili değilsin galiba 2.Ahlakına pek güvenmiyorsun galiba 1.Evet olmama gereken kadar bilgili değilim 2.Evet olmam gerek kadar güzel ahlaklı değilim Ancak bu yazdığım konularda elahmdülillah öyle bir sorunum yok biiznillah da olmaz. Misal olarak ben bu yıl mezun oldum okulda aç yatanlara ekmek uzatamadım yeteri kadar onlara yeteri kadar Allahı anlatamadım sadece ekndileri merak ettiğinde ve tavsiyeme değer veren beni adam sanıpta konuş diyem mübarekler dışında bi rmünker gördüğümde nefsimi ezip gideemdim yanlış anlaşılmak tan korktum. sosyal anlamda da geçen sene bir arabayla yolun ortasına çöp atmıştı arada 50 metre falan vardı ama gidip almadım Allah affetsin.daha bir çok şey vardır heralde aklıma gelenleri yazdım (son iki yıl) Allah affetsin. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Ahirzaman kardeşim yaşım 17 diyorsun fakat yazdıklarına bakılırsa yası 17 değil 27 ve fazlası olanların birçoğu bile senin su sözlerini ne hissedebiliyor nede söyleyebiliyorlar.. Ne mutlu sana ... Ayrıca , senin yazılarını çok seviyorum Çok samimi , içten söylemlerin var... Rabbim içindeki bu güzellikleri her daim canlı tutsun inş.... Bu arada Kralx bence şıpsevdilik bir huydan daha ziyade ne aradığını bilmemekten geçer diye düşünüyorum... Allah razı olsun mübarek bende gerçekten ayzılarını çok beğeniyorum bunu sen yorum yazdın diye söylemiyorum bir arkadaş vardı hatta msn de senin çiçek resimlerini falan kullanıyodu anlamışsındır kim olduğunu onunla muhabbed etmeye çalışırken de dile getirmiştim yazılarını sevdiğimi. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 sevgili alaturka kardeşim etkilenmiyorsan tebrik ediyorum seni bunu derkende biliyorum tabiki tebriğime muhtaç değilisn müslümanın tebriği ve ödülü Allahdandır. Bende etkilendiğim için açmadım bu konuyu böyle olaylar malesef gördüğüm için.. sonra kardeşim demişsinki nefsi yenmek kendinde baslar! eğr bu söz bilmiyorum bana ise allahın izni ile ne fis mücadelesi içerisisindeyiz her müslüman gibi ve inşallah emmare yi kırdık hareket ettirdikçe sancı yapıyor. Tabiki nefsin sancıları bile insanı büyük tehlikelere sokar içinden çıkamaya biliriz. Elimde olduğunca ve hatırladığım kadarıyla yemediğimi sunmaya çalışmadım Allah razı olsun. Armance Doğrusu ciddimisin dalga mı geçiyon anlamadım onun için ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama ciddi isen kardeşim yazmıştım resimdeki biz olmasakda aklına bir obje yerleşir bu sana kalmış bir şey ben sadece fikrimi ve yapmamaız gerektiğine inandığım bir şeyi sunmaya çalıştım. Allah razı olsun Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Evet cevap yazmışsın bakalım ne demişsin.. İnsanın sahip olduğu bencilliğinden kurtulabilmesi ve tevazu sahibi olabilmesi açısından yazdıklarının kafamda canlandırdığı profil olumlu. Ancak unutma ki daha çok gençsin ve yaşaman gereken şeyler var. Senin yaşından itibaren insan daha bir idealist oluyor ve herşeyin en idealini ve en doğrusunu aramaya başlıyor. Bu çok doğal. Aslında yaşı ne olursa olsun özünde herkes ideali arar. Hernekadar kendine rehber edindiğin ve ideali bulduğunu düşündüğün adres doğru ise de her zaman ideali aramak ya da fazla ahlakçı olmak çok sağlıklı değil diye düşünüyorum. Çünkü gerçek olan ile ideal olan arasında ne yazık ki dağlar kadar fark var. Dolayısı ile bu süreç fazlasıyla idealist ve ahlakçı olan birisi için son derece yıpratıcı olabilir. Herşeyi orta karar yapmak ve tadında bırakmak lazım diye düşünüyorum... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Allah razı olsun mübarek bende gerçekten ayzılarını çok beğeniyorum bunu sen yorum yazdın diye söylemiyorum bir arkadaş vardı hatta msn de senin çiçek resimlerini falan kullanıyodu anlamışsındır kim olduğunu onunla muhabbed etmeye çalışırken de dile getirmiştim yazılarını sevdiğimi. Senden de Allah razı olsun... Evet anladım kimi kastettiğini Tşk... Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Evet cevap yazmışsın bakalım ne demişsin.. İnsanın sahip olduğu bencilliğinden kurtulabilmesi ve tevazu sahibi olabilmesi açısından yazdıklarının kafamda canlandırdığı profil olumlu. Ancak unutma ki daha çok gençsin ve yaşaman gereken şeyler var. Senin yaşından itibaren insan daha bir idealist oluyor ve herşeyin en idealini ve en doğrusunu aramaya başlıyor. Bu çok doğal. Aslında yaşı ne olursa olsun özünde herkes ideali arar. Hernekadar kendine rehber edindiğin ve ideali bulduğunu düşündüğün adres doğru ise de her zaman ideali aramak ya da fazla ahlakçı olmak çok sağlıklı değil diye düşünüyorum. Çünkü gerçek olan ile ideal olan arasında ne yazık ki dağlar kadar fark var. Dolayısı ile bu süreç fazlasıyla idealist ve ahlakçı olan birisi için son derece yıpratıcı olabilir. Herşeyi orta karar yapmak ve tadında bırakmak lazım diye düşünüyorum... ahh abim ahh(abim diyorum inşallah sorun yoktur) yapamadığım bazı şeyler var inşallah onuda yapayımda belki maneviyatım artarda daha tad alırım yıpranma konusuna gelince abim yıprandım çok yıprandım halada yıpranıyorum inşallah rabbim bu dünya sürgünüm boyunca bu yıpranmadan ayıramsın benim yıpranmam yanlız aramak değil bulmakdan ancak ona yeteri kadar uzanamamakdan olsa gerek. Şu son iki senemde aklıma o kadar çok soru takıldıki çoğunu sormaya utandım misal bu avatar konusu bu günkü düşüncelerimi müslüman olarak yapmak zorundasın deselerki Allah korusun belkide abartmayın yok öle bişey deyip isyan ederdim ama meğer insan tad almadan bile miyormuş öyle sorular vardır ki cevabı yalnız insanın kendisi verir. Yıpranma konusunda şunu söylim belkide nedeni benim gibi düşünenlere göre küçük olmasıdır.Ancak şunuda söylim bana öyle geliyorki Allah rızasına giden ömür trenimde bana öyle geliyorki son vagonuna elimi uzattımda ordan içeri girmeye çalışıyorum. yıpranıyorum Çünkü okulda dışarda vs. yaşıtlarımla oldum ancak inanacıma göre ve %100 zarar görecekerlini bildiğim ve düştükleri ahlakın hiç bir kalıbına sığmaz tavırlar ve bu yolda yanlızlık yıprattı beni oturupda bu konuda derdimi dökecek Allahımdan başak dost bulamadım. halada öyle sadece bazı gönül dostlarıyla Allah ve resulüne olan özelmimi gidermeye çalışıyorum onalardan dinleyerek onlara anlatarak Hamdolsun o deryada girince başka dert kalmıyor bir derdin devası ki bütün derde deva bir ilaç ki başka bütün hastalıkları iileştiriyor.hamdolsun rabbil alemin bu öyle bir dert ki derdin kendisi deva derdim var dedikçe birazda ha deva alıp birazdaha efkarlanınca birazdaha mutlu oluyor insan bencileğin gönlü kara gelmemiştir hiç bir dahi(yunus emre) hiç bir müslümanın yaptığını sanmadığım cürümler yaptım sığdırdım bu kadar ömüre Allah bana o güanhaları sildirecek kadar göz yaşı versin bana ve benim gibi günahından sermaye edinenlere. Ve inşallah maneviatın ufacıkda olsa güzel yelini bulmuş iken nefsime çok sevdiğim şu dizeleri okuyorum Ömründe gerçek nuru bulmuşken bu diyarı nurda kal deli gönül Bu sevda da en huzuru bulmuşken bu sevdaya kendini sal deli gönül Nefsin rahat ise sırra erilemez çile çekmez isen beraat verilmez. Bu fani göz ile umman görülmez hakiki ummana dal deli gönül ve kaybetmemeyi umut ediyorum Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 sevgili alaturka kardeşim etkilenmiyorsan tebrik ediyorum seni bunu derkende biliyorum tabiki tebriğime muhtaç değilisn müslümanın tebriği ve ödülü Allahdandır. Bende etkilendiğim için açmadım bu konuyu böyle olaylar malesef gördüğüm için.. sonra kardeşim demişsinki nefsi yenmek kendinde baslar! eğr bu söz bilmiyorum bana ise allahın izni ile ne fis mücadelesi içerisisindeyiz her müslüman gibi ve inşallah emmare yi kırdık hareket ettirdikçe sancı yapıyor. Tabiki nefsin sancıları bile insanı büyük tehlikelere sokar içinden çıkamaya biliriz. Elimde olduğunca ve hatırladığım kadarıyla yemediğimi sunmaya çalışmadım Allah razı olsun. Bu laf kesinlikle sana diildi, öyle algilamanda gayet normal, özellikle belirtmemisim cünküm... ortaya söylenmis bir lafti Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 valla mübarek konuya cevap beklediğimden olacak yoksa sazan falan değilim ) Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 valla mübarek konuya cevap beklediğimden olacak yoksa sazan falan değilim ) estagfurullah ta, ben zaten mübarek konuya cevap verdigimi düsünüyodum Alıntı
Φ nicomedias Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 şu garibimin günahı varmı kalsın şurda. varmı bir sorun beğenmezsen kaldırıyim bak.... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 23 Haziran , 2006 yok yok... O daha çok küçük müdahale etmeyelim Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.