Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2013 11 yıl Once diktatorun politikasini ortaya koyalim "Beni halk secim ile getirdi. Ben milleti temsil ediyor ve ne yapiyorsam millet icin yapiyorum. Bu yaptiklarima karsi gelmek yerine, bana ancak sandikta karsi gelebilirsiniz" Buna paralel olarak "benim yaptiklarimi beyenmeyenler, beni cekemeyenler, bana komplo kurmak isteyenler, benim tarafimda olmayanlardir, ben milletim adina istedigimi yaparim ve hesabi sandikta milletime veririm" En son ayyuka cikan ve kendine direk dokunan ve 11 senedir yaptigi ilk defa bu kadar somut ortaya konan yolsuzluklara ve oncesinde de gezi olaylarina karsi cikisi da ayni duzeydeydi. Onun dikta politikasinda olayin ne oldugunun hic bir onemi yok, onemli olan ona karsi cikmak ve sandik yerine hesabi bu tip komplolarla sormak. Simdi bu acidan bakalim ve kimler bu politikaya karsi, bir bakalim. Ona sorgusuz sualsuiz guvenmis tamamen biat edenler mi?-Hayir. "Allah razi olsun" seklinde kendini ummetten sayanlar mi?-hayir Isini gucunu meslegini v.s. kaybetmekten korkanlar mi?-Hayir Onun her turlu nemalanmasindan pay alanlar mi?-hayir Her turlu cikari ondan saglayanlar mi?-hayir Onun politikasindan "hic bir zarar gormedigini" dusunenler mi?-Hayir Milli vesayetten memnun olmayanlar mi?-hayir Askeri vesayetten memnun olmayanlar mi?-Hayir Cesitli cikar nedenlerinden ondan korkanlar mi?-hayir "Beni ilgilendiren bir sey yok" diye dusunen bananeciler mi?-hayir Dini ve Allah'i her turlu su istismar edenler mi?-Hayir Diktator sayesinde cukkayi dolduranlar, nufuz kazananlar, pacasini duzeltenler mi?-Hayir Aslinda bu "hayir" lar cogaltilabilir. Peki kimler karsi? Karsi olanlar sesini yeteri kadar duyurabiliyor mu? Karsi olanlar yukaridaki "hayir" cilarin gozunde, nasil degerlendiriliyorlar? Bu karsi olus, belirli bir temele dayaniyor mu? Yoksa cikara dokununca mi ortaya cikiyor? Bu karsi olusta ortak bir temel istem birlik var mi? Bu karsi cikistaki yogunluk, sandikta diktatoru devirmeye yetecek mi?
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Peki kimler karsi? Karsi olanlar sesini yeteri kadar duyurabiliyor mu? Karsi olanlar yukaridaki "hayir" cilarin gozunde, nasil degerlendiriliyorlar? Bu karsi olus, belirli bir temele dayaniyor mu? Yoksa cikara dokununca mi ortaya cikiyor? Bu karsi olusta ortak bir temel istem birlik var mi? Bu karsi cikistaki yogunluk, sandikta diktatoru devirmeye yetecek mi? Birey Bilinci olanlar karşıdır. Hayır. Her " hayır "cı kendi karşı olmayışının dayandığı temelden bakarak değerlendirir. Mesela, işini kaybetmek istemeyenler, birey bilinci temelinde karşı olanları, kendilerinin çıkarına karşı olarak değerlendirirler. Elbette, çıkara göre. Ortak olan tek bir temel değil, ama her türlü siyasi ve ekonomik çıkar olarak tek başlıkta toplanabilecek bir temeldir. Yetmez. Diktatörü devirebilecek tek etken gerçek bir Ekonomik Krizdir. Bu da bir şekilde Batı emperyalizmin desteğinin yitirilmesi, " sıcak para akışının " kesilmesidir. Zaten bu nedenle, Diktatör Şangay üçlüsünden destek almaya çalışıyor.
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Yazar Birey Bilinci olanlar karşıdır. Hayır. Her " hayır "cı kendi karşı olmayışının dayandığı temelden bakarak değerlendirir. Mesela, işini kaybetmek istemeyenler, birey bilinci temelinde karşı olanları, kendilerinin çıkarına karşı olarak değerlendirirler. Elbette, çıkara göre. Ortak olan tek bir temel değil, ama her türlü siyasi ve ekonomik çıkar olarak tek başlıkta toplanabilecek bir temeldir. Yetmez. Diktatörü devirebilecek tek etken gerçek bir Ekonomik Krizdir. Bu da bir şekilde Batı emperyalizmin desteğinin yitirilmesi, " sıcak para akışının " kesilmesidir. Zaten bu nedenle, Diktatör Şangay üçlüsünden destek almaya çalışıyor. "Allah razi olsun" minnetcilerinin ekonomiden etkilenecegini neye gore soyluyorsun? Hangi siyasi cikar? Sicak paranin topluma ne yarari var? Sicak paranin kesilmesi yoksul ve aci daha ne kadar fazla etkiler? Ayrica millet bilinci temeline karsi cikanlari hangi temelde birey bilincli olarak degerlendiriyorsun?
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl "Allah razi olsun " minnetcilerinin Ümmet temelinde karşı çıkmadıkları, yukarıdaki ilk iletide mevcut. TEOKRASİ İSTEMİ SİYASİ ÇIKAR DEĞİL Mİ ? Ayrıca, kaç kişinin İnşaat Sektörü sayesinde iş bulduğunun ve ekmek yediğininin farkında olmak gerekir. SICAK PARA OLMADAN; YATIRIM OLMADAN İNŞAAT SEKTÖRÜ AYAKTA KALIR MI ? Millet Bilinci temelinde karşı olanların Birey Bilincine sahip olduğunu iddia ettiğim iddiası da bir sanrıdır.
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Yazar "Allah razi olsun " minnetcilerinin Ümmet temelinde karşı çıkmadıkları, yukarıdaki ilk iletide mevcut. TEOKRASİ İSTEMİ SİYASİ ÇIKAR DEĞİL Mİ ? Ayrıca, kaç kişinin İnşaat Sektörü sayesinde iş bulduğunun ve ekmek yediğininin farkında olmak gerekir. SICAK PARA OLMADAN; YATIRIM OLMADAN İNŞAAT SEKTÖRÜ AYAKTA KALIR MI ? Millet Bilinci temelinde karşı olanların Birey Bilincine sahip olduğunu iddia ettiğim iddiası da bir sanrıdır. Bunu bilene gore evet, bir biatciya gore de olmasi gereken sistem. Yani yasam ve iliski tarzi. Sicak para balon bir paradir ve ortadan kalkmasi kontrol edilemez Konu senin iddia ettigin ile ilgiliu degil, birey bilincinde onlarin yer almadigi ile ilgili.
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Bunu bilene gore evet, bir biatciya gore de olmasi gereken sistem. Yani yasam ve iliski tarzi. Bilene göre söylüyoruz zaten. Yoksa, bu başlığın ilk iletisini yazan bir biatçı mı ? Karşı çıkış elbette BİLENE GÖRE SİYASİ ÇIKARDIR. İlla ki bir şey yazmak için bir şey yazmak diye işte buna denir.
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Sicak para balon bir paradir ve ortadan kalkmasi kontrol edilemez Kim tarafından ? Sıcak para nedir ?
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Konu senin iddia ettigin ile ilgiliu degil, birey bilincinde onlarin yer almadigi ile ilgili. Çevir kazı yanmasın.
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Yazar Bilene göre söylüyoruz zaten. Yoksa, bu başlığın ilk iletisini yazan bir biatçı mı ? Karşı çıkış elbette BİLENE GÖRE SİYASİ ÇIKARDIR. İlla ki bir şey yazmak için bir şey yazmak diye işte buna denir. Burada onemli olan bilmeyenin bilmesidir. Yani dinin sadece bir inanc oldugu politika olmadigive herkesinde inancini yerine getirmekte serbest oldugu. Iste mesela turban konusu, diktatorun ki gibi cikarci degil; dinin bir algi geregi olarak cozulebilirdi. Bu da basta dini ve uygulamasini toplumsalliktan kisisellige indirgemektir.
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Yazar Kim tarafından ? Sıcak para nedir ? Onu kullanan tarafindan. Yani uretim karsiligi olmayan para, hazir para. Cekildimi de yok olacak para. Çevir kazı yanmasın. Sorun degil pisene kadar kaz cevrilir ve guzelce kizarir.
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Burada onemli olan bilmeyenin bilmesidir. Nerede önemli olan ? Bilmeyen bilse zaten Diktatöre karşı olur. Konumuz bilmeyenin neden karşı OLMADIĞI.
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Onu kullanan tarafindan. Yani uretim karsiligi olmayan para, hazir para. Cekildimi de yok olacak para. Kim tarafından çekilecek ? Çeken kim ?
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Yazar Nerede önemli olan ? Bilmeyen bilse zaten Diktatöre karşı olur. Konumuz bilmeyenin neden karşı OLMADIĞI. Bilmedigi icin.
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Yazar Kim tarafından çekilecek ? Çeken kim ? Yatiran kimse, o.
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Yazar Demek ki bir para var piyadasa dolaşan. Aferin, iyi bildin.
Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2013 11 yıl Sicak para balon bir paradir ve ortadan kalkmasi kontrol edilemez Yani uretim karsiligi olmayan para, hazir para. Cekildimi de yok olacak para.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.