Φ heyt be Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 televizyonlarda bıktım artık devamlı ingilizce kelimelerin türkçe kelimelerin arasına karıştırılmasından.meclise parlamento milletvekiline parlementer,sahile beach off be ne yapsak da kurtulsak? eskiden cankurtaranmış sonra ambulans olmuş şimdi utanmadan bi de ambulance yaptılar yeter valla ya. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Hmmmm bunun için özel başlıkmı açtın. Görüyorum ki açmışsın.. Peki bizden ne bekliyorsun. Şimdi buraya ne yazalım. Hangi doğrultuda yazalım.. Şunu yazayım bende. TDK çok mücadele veriyor bu konularda.. Ama ne varki mücadele yetersiz kalıyor.. Saygılar-Sevgiler.. Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 televizyonlarda bıktım artık devamlı ingilizce kelimelerin türkçe kelimelerin arasına karıştırılmasından.meclise parlamento milletvekiline parlementer,sahile beach off be ne yapsak da kurtulsak?eskiden cankurtaranmış sonra ambulans olmuş şimdi utanmadan bi de ambulance yaptılar yeter valla ya. 19989[/snapback] önce dil gider sonra memleket... tamamen katılıyorum... senin dilin dünyanın en köklü ve en güzel dillerinden biri.. sen yinede git tarzancadan farklı olmayan bir dil ailesine ilgi duy... heyhat... Alıntı
Φ heyt be Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 yani belki aramızda ingilizce kelimelerin türkçe cümlelerin arasına girdiğinin farkında olmayanlar vardır diye böyle bi başlık açtım. zaten farkında olmadığımız için içimize girip bizi kendi milletimizden utanır hale getiriyolar.ya da yabancı kelimeler kullanınca itibarımız yükselir.''düşüncesini beynimize aşılıyorlar. işte farkında olmayanlar farkına varsın.uyanalım.bu yüzden böyle bi başlık açtım arkadaşım saygılar-sevgiler Alıntı
Φ cemkaya Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 çok ehemniyetli bir konuya tezahür ettiniz kardeşim bu ecnebiler bu şekilde bizi asimile etmeye çalışıyorlar. ticari ilişkileri ellerinde tutarak kendi kültürlerini öğrenmeye mecbuur bırakıyorlar böylelikle bir gün herşey onların hakimiyeti altına girmiş olacak bizim dilimiz dünyanın en güzel ve en hassas dili dilimizi koruyalım. inceliklerini öğrenelim. yaşatalım ve yaşayalım arkadaşlar. Alıntı
Φ heyt be Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 ya tabi haklısın marcus kardes.ben oturmş kelimeleri değiştirelim demiyorum zaten onu yapmaya çalışmışlardı millet dalga gecmişti ya.oturgaçlı götürgeç falan. daha fazla kaptırmasak dili yeter. Alıntı
Φ Vedoefe Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 televizyonlarda bıktım artık devamlı ingilizce kelimelerin türkçe kelimelerin arasına karıştırılmasından.meclise parlamento milletvekiline parlementer,sahile beach off be ne yapsak da kurtulsak?eskiden cankurtaranmış sonra ambulans olmuş şimdi utanmadan bi de ambulance yaptılar yeter valla ya. 19989[/snapback] Söylediklerin doğru ve çok güzel ama uygulamada hangimiz yeterli özeni gösteriyoruz. faks yada daha gavurcası fax yazar ve söyleriz ama TDK' nın getirdiği "belgegeçer" kelimesini kullanmayız. Aaa ne acayip bir kelime o falan durumları oluyor.İş başvurusu için artık özgeçmiş değil CV yazıyoruz. E daha havalı oluyor ya. Üç kelimeyi bir araya getirip konuşamayan sözüm ona ünlülerimizin karıştırdığı her haltı ve seceresini biliriz ama aynı zatların ATATÜRK' ün doğum tarihini bilmemesini dahi komik karşılarız. Söylediklerim tabiki senin şahsına yönelik değil genele ait. benim bile yazmış olduğum yazıda kaç tane yabancı kelime,imla, gramer,.... hatası vardır. (birisi gramer mesela türkçe karşılığı hemen aklıma gelmedi) TANRI TÜRKÜ KORUSUN. Alıntı
Φ heyt be Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 televizyonlarda bıktım artık devamlı ingilizce kelimelerin türkçe kelimelerin arasına karıştırılmasından.meclise parlamento milletvekiline parlementer,sahile beach off be ne yapsak da kurtulsak?eskiden cankurtaranmış sonra ambulans olmuş şimdi utanmadan bi de ambulance yaptılar yeter valla ya. 19989[/snapback] Söylediklerin doğru ve çok güzel ama uygulamada hangimiz yeterli özeni gösteriyoruz. faks yada daha gavurcası fax yazar ve söyleriz ama TDK' nın getirdiği "belgegeçer" kelimesini kullanmayız. Aaa ne acayip bir kelime o falan durumları oluyor.İş başvurusu için artık özgeçmiş değil CV yazıyoruz. E daha havalı oluyor ya. Üç kelimeyi bir araya getirip konuşamayan sözüm ona ünlülerimizin karıştırdığı her haltı ve seceresini biliriz ama aynı zatların ATATÜRK' ün doğum tarihini bilmemesini dahi komik karşılarız. Söylediklerim tabiki senin şahsına yönelik değil genele ait. benim bile yazmış olduğum yazıda kaç tane yabancı kelime,imla, gramer,.... hatası vardır. (birisi gramer mesela türkçe karşılığı hemen aklıma gelmedi) TANRI TÜRKÜ KORUSUN. 20253[/snapback] bilgisayar ilk çıktığında adını bilgisayar koyduklarında millet demiştiki o ne ya bilgi mi sayıyo ehehe.ama sonra alıştı herkes.bizim benimsememiz lazım.çok üşengeç olduk bu konuda.kısaltmak için her şeyi yapıyoruz düşünün dilimizi bile sallıyoruz.sırf kısa olsun diye. bizim türkçe hocamız bile dilbigisine gramer derdi.sırf o yüzden saygımı kalmamıştı ona karşı. ya üşenmemeliyiz.walkman yerine yürür çalar güzel fax da güzelmiş.laptop yerine dizüstü bilgisayar desek canımız mı çıkar!işte millet işin kolayına kaçıyor Alıntı
Φ heyt be Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 bu arada ATATÜRK demişki: TÜRK DEMEK TÜRKÇE DEMEKTİR NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! bu sözünün başını pek kimse bilmez.bence dil konusunda bu söz her şeyi açıklıyor.dil yoksa yokuz Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 20 Eylül , 2005 Türkçemiz çok çapkın bir dil olduğundan başka dillerle sevişmekten kendini alamıyor ortayada bir sürü eciş bücüş kelime çıkıyor haliyle şahsen benim bir şikayetim yok olsada bişi değişmiyecek zaten ... Alıntı
Φ kusadali_emix Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 DİL KONUSU BİRAZ KARIŞIK NEDEN ONLAR TÜRKÇEYİ ÖĞRENMEK YERİNE BİZ İLLA TUTTURUYOZ PARALIYOZ İNG. DİLİ İÇİN.... ANLAMADIM YA ANLAYAN VARSA BERİ GELSİN........ KARAKURT TA DEDİĞİ GİBİ İLK ÖNCE DİL SONRA MEMLEKET GİDER...... Alıntı
Φ heyt be Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 tabi ya dil öğrenmek başka bizim dilin sömürülmesi başka.ingilizceyi bilmeliyiz (üzülerek söylüyorum)çünkü mesela bir şey araştırıcaksın ingilizce kaynaklardan daha geniş araştırmalar yapıyosun.internette örneğin. şöyle bir şey olabilir ingilizce her şeyi türkçeye çevirirler. ama önemli olan bu diil.dil bilmek güzel bi şey hatta.ama türkçeyi tarzanca yapmamak önemli. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 21 Eylül , 2005 Bizler dilimize, dinimize, örfv e adetlerimize, kültürümüze, birliğimize sahip çıkmazsak.. Böyle olur.. Alıntı
Φ raca81 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 arkadaslar dilimize sahip cıkalım dünyanın en güzel diline sahibiz dilini kaybeden bir millet yok olmaya mahkumdur... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 28 Eylül , 2005 Dil ve din için elele.... Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 batıya özenti olmamızdan kaynaklanıyor. Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 televizyonlarda bıktım artık devamlı ingilizce kelimelerin türkçe kelimelerin arasına karıştırılmasından.meclise parlamento milletvekiline parlementer,sahile beach off be ne yapsak da kurtulsak? eskiden cankurtaranmış sonra ambulans olmuş şimdi utanmadan bi de ambulance yaptılar yeter valla ya. SAYIN HEYT BE BASKILI YAZILAR TÜRKÇE KELİME Mİ RADYO,PAKET,ELEKTRİK,ÇELİK,FOTOKOPİ,FUTBOL,BASKETBOL,AKÜ,KALİTE,HOPARLÖR DAHA NİCELERİ SİZE İLGİNÇ BİR ŞEY SÖYLEYECEĞİM KUM,MALA,ÇEKİÇ,BURÇ,ÇAKIL,MICIR YANİ İNŞAATTA KULLANILAN TÜM KELİMELER ESKİ YUNANCA KELİMELERMİŞ BİLİYORMUSUNUZ BUNDAN NE ÇIKARIYORSUNUZ ?TÜRKLER KIL ÇADIRLARDA OTURURKEN YUNANLILAR MÜKEMMEL DİYECEĞİMİZ BİNALAR YAPIYORLARDI BÜTÜN DÜNYA NİÇİN YOĞURDA YOĞURT VE BENZERİ KELİME İLE SESLENİYOR ÇÜNKÜ YOĞURDU BİZ İCAT ETTİK AMA NE YAZIKKİ BİR YOĞURTTA BAŞARILI OLMUŞUZ HA BİR DE BİLGİSAYARDA BAŞARILI OLMUŞUZ ONA KOMPÜTUR DEMEYİP BİLGİSAYAR DEMİŞİZ T.İŞ BANKASININ GELİRİNİN % 17'SİNİ ALAN TÜRK DİL KURUMU NE YAPIYOR YATIYOR HİÇ BİR DİLİN TÜRKÇE KARŞILIĞINI BULMUYOR ARKADAŞLAR TEMBEL MİLLETİZ NİYE KENDİNİZİ KANDIRIYORSUNUZ HA VİDEODA YABANCI KELİME LATİNCE KELİME ANLAMI NE?HZ. İSA'NIN GÖRÜNTÜSÜ VE BU KELİME İNCİL2DE ÇOK GEÇER Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2005 batıya özenti olmamızdan kaynaklanıyor. RESİMLERİNDE Kİ ARTİZLERDEN BELLİ OLUYOR Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Dil ve din için elele.... dil ve din için el eleymiş ha o dönen döndükçede benim başımı döndüren kalp ne oluyor içinde ne yazıyor anlam teşekkür ederim olan dil ve din için el eleymiş yavruya bak be Alıntı
Φ cemkaya Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 azizcim dil ve din için elele vermezsen işte böyle olur adama bir kelime konuşma hakkın yok tamam mı? sen naptın dil için din için... bana onları söyle bakalım... sen konuşurken tam mı? konuşuyosun... bende aynını yapamadım. bu bireysel olarak başlar tekilden çoğula gider. herkes kendini yetiştirmeli bu konuda... Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 azizcim dil ve din için elele vermezsen işte böyle olur adama bir kelime konuşma hakkın yok tamam mı? sen naptın dil için din için... bana onları söyle bakalım... sen konuşurken tam mı? konuşuyosun... bende aynını yapamadım. bu bireysel olarak başlar tekilden çoğula gider. herkes kendini yetiştirmeli bu konuda... kardeş ben yazacağımı yazmışım iş tamamiyle tembellik türk tarihini okursan anlarsın Alıntı
Φ cemkaya Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2005 türk tarihini ben ezbere biliyorum sana tersinden öğreteyim istersen. ama haklısın mesele tembellik... atalarımız önceden ne güzel her yere her şeye hakim durumda imiş. şimdi biz sarhoşlukla tembellikle bu hallere düşmüşüz... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.