Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

"The Butterfly Effect"(2004)

"Kelebeğin kanat çırpışı gibi küçük birşey bile dünyanın yarısını dolaşacak bir tayfuna neden olabilir" Kaos Teorisi

Baştan bu cümleyle beni kendisine bağlamış olan film...hayatın bir insanın ellerinde nasıl şekillendiğini,ne yönlere sürüklenip değiştiğini gözler önüne seren filmin başrollerinde Ashton Kutcher we Amy Smart war..

Küçük yaştan beri babasının ona mirası olan geçici hafıza kayıplarıyla mücadele eden Evan yıllar geçtikçe bu hastalığını yeneceğini umut eder.ne war ki bu mümkün deildir.Ama bir gün en fazla mücadele ettiği bu düşmanın onun hayatında ne gibi değişiklikler yaratabileceğini farkeder we aşık olduğu kızı kaybetmemek uğruna kendi hayatını riske atar.Film boyunca Evan ın yemediği halt kalmaz açıkçası tongue.gif Film bittiğinde siyaset meydanı tadında ortam oluşturup tartıştığımı bile hatrlarım heey gidi günleeeer smile.gif

• 1 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Oasis'in "Stop Crying Your Heart Out" adlı şarkısıyla beni kendisine bağlayan en sevdiğim Fantastik Film...

Filmin farklı Son'la biten iki versiyonu vardır...

En son teması; bildiğiniz gibi çocuk, hastahanede videoları çalıyor ve masanın altına giriyor ve film bantlarından birisini makineye takıyor ve perdeye yansıtıyor. İşte bundan sonra farklı versiyon ortaya çıkıyor:

1- Çocuğun izlediği video, kendi "Doğum" görüntüleridir. Ve doğumuna gider. biliyorsunuz ki her geçmişe gittiğinde burnu kanıyordu ve beynindeki rahatsızlık büyüyordu. İşte doğumuna gittiğinde doğacakken yine burnu kanar ve bu sefer ölür. Annesi çok üzülür, inanamaz. Ancak hayatları berbat değildir...

2- Çocuğun izlediği video, o kızla ilk tanıştığı "Doğum Günü Partisi"dir. Kızın yanına gider ve "bir daha onunla konuşursa ailesini öldüreceğini" söyler. Kız tabi onunla bir daha konuşmayacaktır... Sonra da kendi kendine "Elveda" der... Yıllar geçer, Çocuk tüm defterlerin yakar... Ve doktor olmuştur... Yolda yürürken kızla karşılaşır, bir kaç adım birbirlerini geçerler, dururlar... Kız dönüp bakar bir süre. Sonrakız yoluna devam ederken çocuk dönüp bakar... Sonra tekrar yolunadevam eder...

Çok güzel bir filmdi yaa... Dur ben koyiim bilg.e ve bidaa izleyeyim...

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

filmin ikincisi de birincisi kadar olmasa da etkileyici

günlük yerine resim kullanarak geçmişe gidiyor

geçmişe gitmelerin başlangıcı ise bir yıl önce meydana gelen feci bir kazada kız arkadaşını ve en yakın arkadaşlarını bir kazada yitirmesi

izleyin görün... :)

• 4 ay sonra...
Gönderi tarihi:
Oasis'in "Stop Crying Your Heart Out" adlı şarkısıyla beni kendisine bağlayan en sevdiğim Fantastik Film...

Filmin farklı Son'la biten iki versiyonu vardır...

2- Çocuğun izlediği video, o kızla ilk tanıştığı "Doğum Günü Partisi"dir. Kızın yanına gider ve "bir daha onunla konuşursa ailesini öldüreceğini" söyler. Kız tabi onunla bir daha konuşmayacaktır... Sonra da kendi kendine "Elveda" der... Yıllar geçer, Çocuk tüm defterlerin yakar... Ve doktor olmuştur... Yolda yürürken kızla karşılaşır, bir kaç adım birbirlerini geçerler, dururlar... Kız dönüp bakar bir süre. Sonrakız yoluna devam ederken çocuk dönüp bakar... Sonra tekrar yolunadevam eder...

Çok güzel bir filmdi yaa... Dur ben koyiim bilg.e ve bidaa izleyeyim...

Benim izlediğim buydu,bu birincimi,ikincimi filmin iki seriden oluştuğundan haberim yok...

Mutlaka temin edip izlemem lazım çok beğenmiştim doğrusu,aslında bence filmde verilmek istenen mesaj tüm hatalarımızın geçmişte almış olduğumuz önemli kararlarla ilgili olabileceği..

Çocuk devamlı geçmişe dönüp bugünkü durumunu düzeltmeye çalışıyor..

Değişik fantastik bir film izleyeli uzun süre olduğu için hafızamı tazeleyip yorum yazmam daha sağlıklı olur,ama aklımda kalan kesin şey film beni çok etkilemişti...

Gönderi tarihi:
Benim izlediğim buydu,bu birincimi,ikincimi filmin iki seriden oluştuğundan haberim yok...

Mutlaka temin edip izlemem lazım çok beğenmiştim doğrusu,aslında bence filmde verilmek istenen mesaj tüm hatalarımızın geçmişte almış olduğumuz önemli kararlarla ilgili olabileceği..

Çocuk devamlı geçmişe dönüp bugünkü durumunu düzeltmeye çalışıyor..

Değişik fantastik bir film izleyeli uzun süre olduğu için hafızamı tazeleyip yorum yazmam daha sağlıklı olur,ama aklımda kalan kesin şey film beni çok etkilemişti...

Film iki seriden oluşmuyor da,

Dediğim şey şu

Aynı film, tüm her karesi aynı ama bire tek sonu farklı...

Aynı filmi iki farklı şekilde sonlşandırmışlar.

Keşke bendeki versiyonunu izleseniz, çok kötü bitiyor...

Gönderi tarihi:

kelebek etkisi 1 ve 2 yi izledim. 1 çok güzeldi, inanılmaz etkilenmiştim, 2 o kadar güzel olmasa da yine de izlenebilir. İki film, oyuncuların tamamen farklı olmasından dolayı birbirinin devamı gibi görünmüyor, kesin bir bağlantı yok ama gidişattan yola çıkarak benim tahmin ettiğim ilk filmdeki başrol oyuncusu ile ikinci filmdeki başrol oyuncusu arasında baba-oğul ilişkisi olduğu yönde.... bence bu filmin 3. sünü de yapacaklar ama yaparlarsa artık sıkar çünkü ikinci filmde olayları önceden tahmin edebiliyorsun, bu nedenle üçünsünde herşey sürpriz olmaktan çıkar.

Gönderi tarihi:
kelebek etkisi 1 ve 2 yi izledim. 1 çok güzeldi, inanılmaz etkilenmiştim, 2 o kadar güzel olmasa da yine de izlenebilir. İki film, oyuncuların tamamen farklı olmasından dolayı birbirinin devamı gibi görünmüyor, kesin bir bağlantı yok ama gidişattan yola çıkarak benim tahmin ettiğim ilk filmdeki başrol oyuncusu ile ikinci filmdeki başrol oyuncusu arasında baba-oğul ilişkisi olduğu yönde.... bence bu filmin 3. sünü de yapacaklar ama yaparlarsa artık sıkar çünkü ikinci filmde olayları önceden tahmin edebiliyorsun, bu nedenle üçünsünde herşey sürpriz olmaktan çıkar.

Sayın Gloria...

Ben ilk filmin farklı sonlarla biten iki versiyonunu izledim.

Ama filmin ikincisini yani Butterfly Effect 2'yi dün izleme fırsatı buldum ve açıkçası ilk filmin yanından bile geçmiyordu.

O tadı vermedi yani.

Belki de başrol oyuncuları bence çok yakışmamıştı rollerine...

Ama konusu da pek bi yavandı sanki.

Açıkçası ilk filmde aldığım tat yoktu.

İlk filmin her iki versiyonunu da bu filme değişmem doğrusu...

Hele zaten Ashton Kuthcer ve Amy Smart'ın oynaması ilk film için avantajdı bence...

İşyerinden kaçak giriyorum.

Çıkmak zorundayım :D

Gönderi tarihi:

Sayın Gloria...

Ben ilk filmin farklı sonlarla biten iki versiyonunu izledim.

Ama filmin ikincisini yani Butterfly Effect 2'yi dün izleme fırsatı buldum ve açıkçası ilk filmin yanından bile geçmiyordu.

O tadı vermedi yani.

Belki de başrol oyuncuları bence çok yakışmamıştı rollerine...

Ama konusu da pek bi yavandı sanki.

Açıkçası ilk filmde aldığım tat yoktu.

İlk filmin her iki versiyonunu da bu filme değişmem doğrusu...

Hele zaten Ashton Kuthcer ve Amy Smart'ın oynaması ilk film için avantajdı bence...

İşyerinden kaçak giriyorum.

Çıkmak zorundayım :D

işte dedim ya hani olayları önceden tahmin edebiliyorsun diye, kastettiğim hemen hemen buydu... Belki biz kelebek etkisi 1 yerine ilkönce 2'yi izlemiş olsaydık, bu filmi daha çok begenebilirdik ama 2. film neredeyse 1.nin tekrarı olduğu için olaylar sürpriz olmaktan çıkıyor tabii, yavanlığı da oradan kaynaklanıyor.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.