Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ARKADAŞLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ İSRAİL FİLİSTİNLİLERE BASKI VE ZULÜM YAPMAKTA... ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ BİR KAMPANYA BAŞLATMIŞTIR. TEK YAPMANIZ GEREKEN BİRMETNİ İSRAİLE GÖNDERMEK... LÜTFEN BU KAMPANYAYA KATILIN... METİN VE E-MAİL ADRESİ AŞAĞIDADIR

Dear Prime Minister,

../../2004

I have been informed by Amnest International that the Israeli army has accelerated its demolition of houses in the Rafah refugee camp in the past few days, making over 1,000 people homeless.

I call on you for to immediately stop the demolition of houses in the Rafah refugee camp, which is in contravention of international humanitarian law.

I urge you to provide reparation to those whose homes have been destroyed or damaged unlawfully.

Sincerely,

Sayın Başbakan,

Uluslararası Af Örgütü’nden aldığım bilgilere göre İsrail Ordusu geçen birkaç gün içinde Rafah Mülteci Kampındaki evlerin yıkımını hızlandırmış ve 1000’den fazla sivil evsiz kalmıştır.

Uluslararası insani hukuka aykırı olarak gerçekleşen Rafah Mülteci Kampındaki evlerin yıkım çalışmalarını derhal durdurmanız için çağrıda bulunuyorum.

Hukukdışı olarak evleri yıkılan ya da zarar görenlere tazminat ödenmesinin sağlanmasını istiyorum.

Saygılarımla,

YALNIZCA İNGİLİZCE METNİ ŞARON İÇİN [email protected] ADRESİNE

SAVUNMA BAKANI İÇİN [email protected] ADRESİNE GÖNDERİNİZ...

NOT: TARİH KISMINI DOLDURMAYI UNUTMAYINIZ...

ŞARON İÇİN Dear Prime Minister

BAKAN İÇİN Dear Minister HİTABINI KULLANINIZ...

HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER...

AYRICA www.amnesty-turkiye.org ' TAN BÖYLE YARARLI

KAMPANYALARA KATILABİLİRSİNİZ...

• 4 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

İsrail konusunda artık gerçekçi olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Türkiyenin İsrail ile 1992 de imzalamış olduğu askeri ortaklık anlaşması var,bu oldukça normal çünkü yıllardır PKK yı besleyen ülkeler (başta suriye olmak üzere) İsrail in de düşmanı.Her ne konuda olursa olsun İsrail ortadoğu daki en önemli stratejik ortağımız ve "dostumuzdur".

tabiki bu Sharon hükümetinin sorumlu olduğu, savaş suçlarını onayladığımız anlamına gelmez, ama bu konuya "İsrail müslümanları katlediyo " diye yaklaşmakta saflık olur.Osmanlıdan beri güvenebileceğimiz,işbirliği yapabileceğimiz bir müslüman dünyası hiçbir zaman olmadı,islam araplarla bizi hiçbir zaman birleştirmedi.

Konuya "müslümanlar öldürülüyor" diye değil "insanlar öldürülüyor (israilli ve filistinli)" diye bakmalıyız.

Şunu artık anlamamız lazım: din ne avrupayı nede ortadoğuyu birleştiren bi etken olabilmiştir.Birinci ve ikinci dünya savaşını ,ve de Osmanlının birinci dünya savaşında müslüman toplumlardan yediği kazığı düşünürsek, dinin müslümanları da ,hıristiyanlarıda kendi içlerinde birleştiremediğini söyleyebiliriz.

Dolayısıyla İsrail ile olan ilişkilerimizi duygusal olarak değil, ekonomik ve stratejik olarak ele almalıyız.

15.yüzyılda yahudiler İspanyadan kovulduğunda, Kanuni Sultan Süleyman onları Osmalının koruması altına almıştır.Bunları hepimiz biliyoruz.İkinci dünya savaşı sırasında Berlin Üniversitesindeki yahudi öğrencileri ne Fransa kabul etmişti ne de İngiltere, onların kabul eden tek ülke yine Türkiye olmuştu.Bu 500 yıl zarfında yahudilerin Osmanlı sanayisine ve ticaretine çok büyük katkıları oldu.

Bundan dolayı yahudi dünyasında ,türklerin çok özel bir yeri var.2003 Kasım ında meydana gelen sinagog bombalamalarında da içerden birilerinin bu dostluğu bozmaya çalıştığı ortada.Aynı çevrelerin çıkardığı "israilin PKK ya destek verdiği" iddaları ise saçma ve komik.

Sırf Sharon hükümetinin suçlarından dolayı ,Türkiye de yahudi düşmanlığının ortaya çıkması çok acı (ki ülkemiz yıllar boyunca anti-semitizmi topraklarında barındırmamış tek avrupa-ortadoğu ülkesidir). İnsanlarımızın 35000 vatandaşımızın katili terörist bir örgüte yardım etmiş yarı demokratik ülkelere -sırf müslüman ülkeler diye- destek vermesi ve de yüzyıllardır ortağımız olmuş bir topluma sırtını dönmesi, Recep tayyip Erdoğan ın İsaril dışişleri bakanını kabul etmeyip,aynı gün PKK yanlısı Suriye'nın başbakanını ağırlaması içler acısıdır, ayıptır, hatta salaklıktır.

Biz Türkiye olarak, ortadoğunun en büyük gücü ve laik demokratik bir ulus olarak,ortadoğuda kalıcı barışın sağlanması için çok büyük bir rol oynayabiliriz, ama hükümetin başarısız dış politikasıyla bu şansı da yavaş yavaş kaybediyoruz.

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
;) Çok güzel düşünmüşün ama bunlar boş uğraşlar ne kadar mail yollarsan yolla kötü kötüdür. Irak için bütün dünya ayağa kalkmıştı savaş karşıtları ırağa gitmişti. Dünyanın her yerinde gösteriler yapılmıştı değişen birşey olmamıştı. ÇABALARINDAN DOLAYI TEBRİK EDERİM. ( Allah filistinlilerin yardımcısı olsun)
  • 3 hafta sonra...
  • 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:

selam.

bir müslüman olarak herşeyden önemlisi bir insan olarak bunlara üzülmemek elde değil.

savaşa karşıyım. ancak bu asırlara dayanan bir savaşın devamı . savaşı desteklemiyorum. ama filistinlilerin terörist eylemler yapmasına bozuluyorum. israilin yaptıkları kadar bunuda kınıyorum.

hep kendi kendime sorarım. televizyonda görüyorum. ellerinde son model tüfekler var. cenaze kaldırıyorlar. tüfekler havada. arada bir çatışmalara giriyorlar girmiyorlar değil. ama sonuç yok.

bu yüzdende ben filistinlilere hem üzülüyor hem kızıyorum. kardeşim israil düşmanıda değilim. insanlar birbirini öldürmemeli ama birde bizim geçmişimize bakın. kazma ile satır ile balta ile savaş yapmadıkmı bu topraklar için. bizde top tüfekmi vardı. elinde silah var durmadan ağlıyorlar. tankları yok. yokda onlarada karşı durulabileceğini görmüyormuyuz.

ben terorizme karşıyım ve lanetliyorum. kim hangi dinden olursa olsun. çık ortaya harbiden savaş. dök kanını. karşı tarafında dök kanını. nasıl savaş karşıtıyım. işte böyle bir karşıtlık . savaştanda yapılması gerekiyorsa yapılmasından yanayım. filistinliler savaşmıyor. bu fakslardanda bir sonuç çıkmaz. biraz üstünlük sağlamalı veya savaşmalılarki bu faxlarda biraz düşündürsün gidenleri.

taş la sopa ile de savaş olmaz. ama ben ellerinde birçok silah görüyorum. siz ilkönce bir savaşın bakalım. sizi tutanlarda çıkacaktır. ama terör yapmayın. mertce açın bir cephe savaşın. bakjalım ne oluyor.

• 7 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Nrcpn nin tanimlamasi mantikli ve görünen...Oludkca iyi.

görünmeyen ise ortada bir insanlik ayibi islenmesi.

Bunda Israili tek yani suclarsak yalnizca muhalefetiz demektir; ki bu da yetmiyor.

israil filistin sorunu yüz yillik bir sorun...

Aslinda düzelebilir bir sorun. Neden böyle oluyor? Silah tüccarlarinin fabrikalari iki tarafa da calisiyor, bunlarin arkasina elbet emperyal ve islami örgüt ya da devletler var. Islami örgütler ve islam devletleri sifatindaki ülkelerin silah fabrikalari oldugunu duydunuz mu. yok.Yalnizca montaj ve patent ile üretilen basit konvensionel silah fabrikalari. Yani disa bagimli.

Tüm ortadogu ülkelerinin silah depolari emperyal ülkelerdir. Ve üretilen silahlar bir bicimde satilmak zorundadir.

Arsto nun bir sözü: Duvarda bir silah asiliyasa, kullanilir.

Olayin bir diger önemli boyutu da, Filistin hareketinin islamci örgütlere teslim edilmis olmasi.

Islamci bir örgütün bir halkin demokrasiye gecirebilecegine inananiniz varsa buyrun. Filistin hareketi eger islamci örgütler kanaliyla cözülecek olsa, kurulacak devlet, filistin seriat devleti olacaktir. Dünya buna müsade der mi acaba:-)

Kirli savas niye sürüyor dersiniz.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.