Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Utanç Sınıfı!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Utanç Sınıfı!

--------------------------------------------------------------------------------

İstanbul Gazi İlköğretim Okulu’nda velisi bağış yapamayan çocuklar "gariban" sınıfında toplanıyor...

Skandal çocuklardan birinin babası olan Özcan Sancar’ın okul müdürü Cevat Şahin’le yaptığı bağış pazarlığını amatör kamerayla kaydetmesiyle orataya çıktı. İşsiz olan Özcan Sancar para veremeyeceğini söyleyince, müdür şu karşılığı verdi: “O zaman çocuğunu iyi sınıfa yazdırmam.Sadece okuma-yazma öğrenir, öylesine gider-gelir.”

İşte Utandıran Diyalog

MÜDÜR: Çocuğun senin için kıymetliyse o bağışı yapacaksın. 100 milyon liradan aşağı olmaz.

VELİ: Başbakan bağış vermeyin, isteyeni şikayet edin diyor.

MÜDÜR: Git kardeşim, şikayet et o zaman.

VELİ: Devlet size almayacaksınız diyor.

MÜDÜR: Devlet bana bildiğin gibi yap diyor.

VELİ: Para yoksa okutamayacak mıyız çocuğumuzu?

MÜDÜR: Okutacaksın. Ama sadece oku-yazar olacak.

VELİ: Para verenlerin eğitimi farklı, diğerlerinin farklı mı olacak?

MÜDÜR: Mecbur, ne yapalım.

(vatan)

Gönderi tarihi:

ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN ŞEVVALİM HER ZAMANKİ GİBİ AMA MALESEF YİNE BU SU GÖTÜRMEZ BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ.BAĞIŞ YASAKLANDI YASAKLANMASINADA UMURSAYAN KİM.BAŞKA İSİMLERLE YİNE SOYGUNA DEVAM EDİLİYOR.PARASI OLAN DURUMU KABULLENİP İŞİNİ HALLEDİYOR OLMAYANDA ÇARESİZ BOYUN EĞİYOR BUNA............

Gönderi tarihi:

Ne önemi var bunların şevval,

niye böyle önemsiz can sıkıcı konuları bulup bulup yazıyorsun,

bölücümüsün sen, hain misin,

Ulu ve yüce atalarımız Osmanlı Viyana kapılarına kadar dayanmışken,

bir Türk dünyaya bedelken,

vatanı ve milleti ile bölünmez bir bütün olmak herşeyden önemliyken,

Allahın verlığı yokluğu herşeyin üstündeyken

Gençliğğimizi en güzel yıılarını silah altında geçirip,

üç otuz paraya, kenar mahallelerde, itiş kakış otobüslerde,

kilitlenmiş trafikte, sanattan kültürden edebiyattan,

insana dair insanca herşeyin uzağında yaşamak zorunda kalmışken

ne önemi var,

diyeceksin ki vergi veriyorsak,

diyeceksin ki erkeklerimiz askere gidiyorsa,

diyeceksin ki vatanımızı seviyorsak,

diyeceksin ki devlet çocuklarını parasız eğitemezse ne işe yarar,

diyeceksin ki hastane kapılarında insanlarımız perişanken,

diyeceksin diyeceksin,

kendin dinleyeceksin,

boşver bunları,

Türkiye Cumhuriyetinin vatanı ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü

konuşalım biz,

Atalarımızın şanlı zaferlerinden...

Gönderi tarihi:

haklısın tabi başka bi şey yazamam.acı gerçekler bunlar ne yazıkki.ama hep kötü şeyler ben de bıktım valla şevval kardeş.

bunları söyle söyle bitmez.devlet işte hiçbir şey gelmiyo elimizden.dokunulmaz insanlar :angry:

Gönderi tarihi:

Şevvalim dünya kötülerin dünyası gücü yeten yetene yapsınlar ya etilerde moda da oturanların cocuklarına görelim bizden anında ülke birbirine girer

ama gazi çocukları kimin umrunda

sevgiler cok sevgiler en cok sevgiler :clover::clover::clover::D

Gönderi tarihi:

Adı üstünde bağıştır...

Bağış: Gönülden gelerek verilen..

Harç: Haksız yere zorla alınan..

Kendinden ve kanunlardan habersiz nice insanlar vardır..

Olacak tabiki....

Saygılar-Sevgiler..

Gönderi tarihi:
Adı üstünde bağıştır...

Bağış: Gönülden gelerek verilen..

Harç: Haksız yere zorla alınan..

Kendinden ve kanunlardan habersiz nice insanlar vardır..

Olacak tabiki....

Saygılar-Sevgiler..

20729[/snapback]

Öncelikle Harç ile Haraç ı karıştırmayalım

Harç : Harçlar, kamu hizmetlerinden yararlananların bu hizmetler dolayısıyle,

bir manada hizmetin maliyetine katılmak üzere ödedikleri paralardır.

Sizin tarifini yaptığınız haraçtır. Sanırım imla hatası. Ancak yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermemesi açısından önemli.

Gelelim bağış meselesine. Arkadaşlar şu an okulların hemen hepsi bağış almaya mecburdurlar. Devletin şu an okullara sağlamış olduğu imkanlar maalesef yeterli değildir. Okulların masrafları karşılanamamaktadır. Örneğin camilerin elektriği suyu bedavadır, ancak okullar bunun için para öderler. Yakacak masrafları, kırtasiye masrafları, boya badana masrafları, labaratuvar-bilgisayar masrafları, sıra-sandalye masrafları vs.vs. Maalesef okulların bu bağışlara ihtiyacı vardır. Milli eğitim bakanlığı bir taraftan medyada "zorla bağış yok, vermeyin" diyor, diğer taraftan okul yönetimlerine "istediğiniz gibi alın" diyor. Ancak, bence her cuma ve bayram namazlarında camilerde uzatılan bisküvi kutularını parayla doldurmaktan çekinmeyen mümin vatandaşların en azından aynısını okullar söz konusu olduğunda da yapmaları önemlidir. Elbette her yerde olduğu gibi okullardaki bağış!!! konusunda da suistimaller söz konusu olmaktadır. Gerçekten durumu yetersiz olanlardan zorla para istenmesi üzücü ve vahim bir durumdur. Hem okul idareleri hem de veliler bu konuya sağduyulu yaklaşırlarsa eğer en azından bu sorun bir nebze olsun çözümlenmiş olur sanırım.

Bu arada yeni eğitim ve öğretim yılında tüm eğitimcilere ve öğrencilere başarılar diliyorum.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

devlet para vermıyeceksınız dıyor parası olan versın dıyor halende zorlan para almaya calışılıyor üst mevkıdekinelerini hiç yere sayıyorlar demekı onun ıcın hep avrupa birligi almıyorya bizi

sevgılşerle sewal :clover:

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Bu toplum insanları besin değerleri gibi A B C D E F D ye ayırıyor ve bunu reyting şirketlerinden tutunda beyaz eşya şirketlerine kadar herkes gayet normal bir durum gibi yıllardır yapıyor zaten onun için hiç şaşırmadım şevval. Biz insanları kıyafetleriyle ve maddiyatına göre yorumlayan sapık bir toplum olduk çıktık. Allah yardımcımız olsun

Gönderi tarihi:

Utanç Sınıfı!

--------------------------------------------------------------------------------

İstanbul Gazi İlköğretim Okulu’nda velisi bağış yapamayan çocuklar "gariban" sınıfında toplanıyor...

Skandal çocuklardan birinin babası olan Özcan Sancar’ın okul müdürü Cevat Şahin’le yaptığı bağış pazarlığını amatör kamerayla kaydetmesiyle orataya çıktı. İşsiz olan Özcan Sancar para veremeyeceğini söyleyince, müdür şu karşılığı verdi: “O zaman çocuğunu iyi sınıfa yazdırmam.Sadece okuma-yazma öğrenir, öylesine gider-gelir.”

İşte Utandıran Diyalog

MÜDÜR: Çocuğun senin için kıymetliyse o bağışı yapacaksın. 100 milyon liradan aşağı olmaz.

VELİ: Başbakan bağış vermeyin, isteyeni şikayet edin diyor.

MÜDÜR: Git kardeşim, şikayet et o zaman.

VELİ: Devlet size almayacaksınız diyor.

MÜDÜR: Devlet bana bildiğin gibi yap diyor.

VELİ: Para yoksa okutamayacak mıyız çocuğumuzu?

MÜDÜR: Okutacaksın. Ama sadece oku-yazar olacak.

VELİ: Para verenlerin eğitimi farklı, diğerlerinin farklı mı olacak?

MÜDÜR: Mecbur, ne yapalım.

(vatan)

usul yanlış. lakin millet olarak bu şekilde muamele görmeyi kendimiz istiyoruz biraz da. ortalama bir sigara 3 milyon. günde bir paket sigara içen bir kişinin aylık gideri 90 milyon. bu ülkede eğitim için 100 milyon vermek ise çok görülür. okul müdürü ne yapsın ? hiç bir okul müdürü ile hangi sorunlar yaşadığı ile ilgili bir konuşma yaptınız mı ?

adam memur çalıştıramaz tahsisatı yoktur. okulu boyasam dese para yok, sıraları tamir ettireyim dese para yok. elektirik, su vesaire giderlere ödenek yok. ne yapsın adam velilerden para almasın da kendisini mi satsın ?

tamam bu ülke anayasaya göre sosyal devlet ama bakanlık basbas bağırıyor okul müdürlerine velilerden para toplayın işinizi görün ona göre deyü. siz olsanız ne yaparsınız ? örneğin PANDORA büyük bir ihtimalle ben oynamıyorum, istemem bu oklu deyüp, bırakır giderdi heralde okul müdiresi olsa. ya da oturup şevval ve diğer arkadaşları ile toplu istifa yapardı. yani tek suçluyu okul idaresi göremeyiz. gariban sınıfı falan hikaye böyle bir sınıf yok . çünkü yapılamaz. çünkü denetleniyor. istanbul sınırları dahilinde böyle bir okul vardır, isim vermeyelim onun da müdürü soruşturma geçirmektedir. müdür bir sigara parasını çocuğundan onun eğitiminden esirgeyen adama ne desin ? bırakın allah aşkına bu kızıl acındırmaları. sevgiyle kal.

Gönderi tarihi:

usul yanlış. lakin millet olarak bu şekilde muamele görmeyi kendimiz istiyoruz biraz da. ortalama bir sigara 3 milyon. günde bir paket sigara içen bir kişinin aylık gideri 90 milyon. bu ülkede eğitim için 100 milyon vermek ise çok görülür. okul müdürü ne yapsın ? hiç bir okul müdürü ile hangi sorunlar yaşadığı ile ilgili bir konuşma yaptınız mı ?

adam memur çalıştıramaz tahsisatı yoktur. okulu boyasam dese para yok, sıraları tamir ettireyim dese para yok. elektirik, su vesaire giderlere ödenek yok. ne yapsın adam velilerden para almasın da kendisini mi satsın ?

tamam bu ülke anayasaya göre sosyal devlet ama bakanlık basbas bağırıyor okul müdürlerine velilerden para toplayın işinizi görün ona göre deyü. siz olsanız ne yaparsınız ? örneğin PANDORA büyük bir ihtimalle ben oynamıyorum, istemem bu oklu deyüp, bırakır giderdi heralde okul müdiresi olsa. ya da oturup şevval ve diğer arkadaşları ile toplu istifa yapardı. yani tek suçluyu okul idaresi göremeyiz. gariban sınıfı falan hikaye böyle bir sınıf yok . çünkü yapılamaz. çünkü denetleniyor. istanbul sınırları dahilinde böyle bir okul vardır, isim vermeyelim onun da müdürü soruşturma geçirmektedir. müdür bir sigara parasını çocuğundan onun eğitiminden esirgeyen adama ne desin ? bırakın allah aşkına bu kızıl acındırmaları. sevgiyle kal.

bozan amca biz olsaydık toplu istifa yapmazdık ;)

bundan emin olabilirsin

ayrıca biz olmasak burda sen kime muhalefet yapacan kimi eleştireceksin

bak işte bu durumda senin canın cok sıkılırdı

bence sende burdan istifanı verirdin gibime geliyor

saygılar

Gönderi tarihi:

arkadaşlar olay yine siz-biz muhabbetine dönmesin lütfen, az biraz sağduyu ya...ayrıca konuyla ilişkili olarak; yanlış olan para istemek değil, bir eğitimcinin kardeşi olarak biliyorum ki, öğrencilerden para toplamazlarsa okullar ayakta duramazlar...ama para veremeyen öğrencilere 2. sınıf öğrenci muamelesi yapmak çok çirkin...yanlış olan bu...bence...

Gönderi tarihi:

Ya bozan hep halk haksız değilmi şimdide okul müdürleri para bir nevi rüşvet istiyor bunada hak veriyorsun ee pess bu kadarına pes.Ödenek yoksa adını devlet okulu yapmasınlar o zaman

Pandora okulu bırakır müdürüde bir temiz döverdi :)

ve konuyu bağladığın yer süper baba sigara içmesin ya baba zaten herşeyden kısıyor günlük masrafını askariye çekmiş durumda 3 yıllık papuçlarla işe gidiyor belki bir tek simit alıp yemiyorki çocuğunun rızkı diye sen nerede yaşıyorsun bozan bey

Fransanın -sanzelize sindemi

yok yok ben susayım bir iki üç tıpppppppppppppp

Kolay Gelsin

Gönderi tarihi:

arkadaşlar olay yine siz-biz muhabbetine dönmesin lütfen, az biraz sağduyu ya...ayrıca konuyla ilişkili olarak; yanlış olan para istemek değil, bir eğitimcinin kardeşi olarak biliyorum ki, öğrencilerden para toplamazlarsa okullar ayakta duramazlar...ama para veremeyen öğrencilere 2. sınıf öğrenci muamelesi yapmak çok çirkin...yanlış olan bu...bence...

DELETERİOUS sen endişelenme şurda uslu uslu tartısıyoruz bu kadar da olsun ama dimi :P

sevgiler

:clover:

Gönderi tarihi:
DELETERİOUS sen endişelenme şurda uslu uslu tartısıyoruz bu kadar da olsun ama dimi

işin içine siz biz vs. girince kıllanıyorum, bu da benim laaanetim naapiim :P

yok kavga etmiyoruz mülayim olduk

e biraz da mülayim ol artık, buluttan nem kapıyosun...sen şimdi bana da kızarsın, tamam sözümü geri aldım... :D

Gönderi tarihi:

işin içine siz biz vs. girince kıllanıyorum, bu da benim laaanetim naapiim :P

e biraz da mülayim ol artık, buluttan nem kapıyosun...sen şimdi bana da kızarsın, tamam sözümü geri aldım... :D

ama bu önyargıdan kurtulman lazım

bak açtıgımız topiclere ;) belki önyargılarını aşmana yardımcı olur

sevgiler

Gönderi tarihi:

önyargı mı? :( son yazdıgım sadece şakaydı...

özür o zaman

ben yanlıs anlamısım

sevgiler

Gönderi tarihi:

osmanlı zamanıda dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkesiydi ve halk huzur içinde yaşıyordu bütün diğer milletlerdn insanlarla ve halk yönetim barışıkdı birbirini anlıyordu öyle olmasa bu seviyeye gelemzdi dersenki osmanlının son döneminden beri o zaman sana katılırım ama genelleme yaparsan yanlış olur derim buda benim görüşüm neden ne olursa olsun insanları abcdefg gibi besin değerleri zinciri gibi ayırmak çok utanmazca arkadaşlara katılıyorum

Gönderi tarihi:

Bu ülke daha nasıl kalkınsın şu rezalete bakın bu yüzden okuyanlarıda yabancı okullar kapıyor zaten yaw bu ülkede hiç bir şeyin değeri zamanında bilinmiyor o çocuğa bu işi yaparsan ilerde o çocuktan ne bekleyebilirsin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.