Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 F. Scott Fitzgerald'i (d. 24 Eylül 1896, St. Paul, Minnesota – ö. 21 Aralık 1940, Hollywood) çoğunuz tanırsınız, "The Great Gatsby" (Muhteşem Gatsby), "The Curious Case of Benjamin Button" (Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi) gibi çok bilinen ve filme de uyarlanan romanların yazarıdır kendisi.. İşte Fitzgerald vakti zamanında 11 yaşındaki sevgili kızı Scottie için "hayatta takılacaklar ve takılmayacaklar listesi" diye bir liste oluşturmuş. Listenin sonuna da "üzerine kafa yorulacaklar listesi"ni eklemiş. Koltukname.com'un çevirisiyle bu listeyi yayınlıyorum şimdi Takılacaklar Listesi: Cesarete kafanı tak Temizliğe kafanı tak Verimliliğe kafanı tak Biniciliğe kafanı tak Takılmayacaklar listesi: Çoğunluğun ne düşündüğünü kafana takma Çoğunluğun ne düşündüğünü kafana takmaOyuncak bebekleri kafana takmaGeçmişi kafana takmaGeleceği kafana takmaBüyümeyi kafana takmaBaşkalarının senin önüne geçmesini kafana takmaZaferi kafana takmaSenin suçun olmadığı sürece başarısızlığı kafana takmaSivrisinekleri kafana takmaKarasinekleri kafana takmaGenel olarak böcekleri kafana takmaAnne babanı kafana takmaOğlanları kafana takmaHayal kırıklıklarını kafana takmaZevki kafana takmaTatmini kafana takma Üzerine kafa yorulacak şeyler: Gerçekte neyi amaçlıyorum? Aşağıdaki konularda yaşdaşlarıma kıyasla ne kadar başarılıyım: a - Öğrenimb- İnsanları gerçekten anlayabiliyor muyum ve onlarla anlaşabiliyor muyum?c- Bedenimi işe yarar bir araca dönüştürmeye çalışıyor muyum yoksa onu ihmal mi ediyorum? Candan sevgilerle, Babacık -Edebiyat Haber- Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Bu aşağıdaki resimlerde F. Scott Fitzgerald, eşi Zelda ve kızı Scottie ile birlikte Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Ve Fitzgerald kızı Scottie ile birlikte Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 27 Eylül , 2013 Ha bir de aklıma gelmişken; F. Scott Fitzgerald ve eşi Zelda'dan da bahseden Woody Allen'in filmi Midnight in Paris'i izlemiş miydiniz, çok tatlı bir filmdir kendisi... Bence izlemelisiniz Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 7 Ekim , 2013 Dorothy Parker, Picasso, Hemingway vb. kültürel ikonların arasında büyüyen Scottie gazetecilik yapmış ve çalışmaları The New Yorker, The Washington Post gibi yayınlarda yer almış; ayrıca Demokratik partinin sıkı bir destekçisiymiş. Ünlü anne babasının zihinsel hastalıkları ve trajik derecede genç ölümlerinin kalıtımsal olmadığını göstererek 1986′da, 65 yaşında öldü. F. Scott Fitzgerald, Zelda Fitzgerald ile yaşadığı çalkantılı evliliği, eğlence hayatına aşırı düşkünlüğü nedeniyle zamanla sağlığını kaybetmiştir. Buna yavaş yavaş şöhretini yitiriyor olması da eklenince ruhsal bunalım geçirmiş ve hayata küskün olarak bu dünyadan ayrılmıştır. Oysa günümüzde o hala tanınan sevilen bir yazardır, boşuna üzülmüş belki de takmış herşeyi kafasına... Belki de ondan kızına bir takılacaklar, takılmayacaklar listesi hazırlama gereği duymuştur. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2015 Yazar Gönderi tarihi: 20 Nisan , 2015 Elif Şafak'ın kızının ismi de Zelda'ymış. Zelda Fitzgerald'dan esinlenerek verilmiş bir isimmiş. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2017 Yazar Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2017 Ben bu kitabın Fitzgerald tarafından yazıldığını bilmiyordum, az önce öğrendim ve hemen paylaşayım dedim The Curious Case of Benjamin Button (Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi), F. Scott Fitzgerald tarafından yazılmış, ilk olarak 1921 yılında bir dergide yayınlanmış sonrasında da 1922 yılında kitap olarak basılmıştır. Aynı zamanda kitap, 2008 yılında David Fincher tarafından beyazperdeye konulmuş, başrollerinde de Brad Pitt, Cate Blanchett, Tilda Swinton oynamıştır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.