Gönderi tarihi: 11 Eylül , 2013 11 yıl Bir çok mitolojiyi araştırdım yunan mısır vs araştırken bir de ne göreyim bizim bildiğimiz isa mesih bildiğin mısır mitlojisindeki tanrı ile aynı gün aynı babanın oğlu aynı özellik aynı karakter aynı tarihler şok oldum bildiğin ! bu kadar benzerlik olamaz dedim Ama gel gör ki her geçmiş dinler de olan benzerlik günümüz dinlerine de bulaşmış temel de aynı öz aynı inanç ...araştırın bakın göreceksiniz dediklerimi
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2013 11 yıl İsrailliler uzun süre Mısır'da yaşadıkları için oranın dinlerini iyi bilirlerdi. Bir de Mısır, zamanın ileri uygarlığı idi. Etkilenmeleri kaçınılmaz. Kendi anavatanlarında ise Sümer uygarlığı vardı. Bir de Hint kültürü etkisi. Hintliler güneşe dönüp bildiğiniz namaz kılarlar. Güneşin belli konumlarında. Mısır'da firavun Akhenaton otorite sağlamak için tek tanrı fikrini ortaya atmıştı. Sümerlerde ise rahibe tüm önlemlere karşın doğurursa çocuk tanrılardan sayılırdı. Katliamlar erkek çocukları öldürmek şeklinde yapılırdı. Çünkü nesli erkeklerin devam ettirdiği, kadınların sadece ekilen tarla olduğu sanılırdı. Bu yüzden bebekken saklanıp suya bırakılıp kurtulan ve intikam alan erkek çocuk efsaneleri çıkarılırdı. İşte bu eski efsanelerin hepsinin toplamı üç İbrani kökenli din... Kuranda doğru söz olarak yazan sözler, sadece müşriklerden aktarılan sözlerdir. Demişler ki "bu Kuran eskilerin masalları." (Kuran 16/24) Akıllıymışlar. Gerçeği şıp diye görmüşler. Ama müslüman olmazlarsa öldürülecekleri ültimatomuna direnememişler. Müslüman olunca yağma, ganimet, cariye, köle, her şey de var, olalım bari deyip müslüman olmuşlar.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.