Φ gloria Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2013 Yemen'de küçücük bir kız çocuğunu, henüz daha 8 yaşında kendisi, 40 yaşındaki bir adamla evlendiriyorlar. Düğün gecesi ise 8 yaşındaki yavrucak vajinasındaki ve iç organlarındaki yaralanmalar nedeniyle hayatını kaybediyor. Yavrucağın adı Revan, şu an kimbilir hangi sebeple oyun oynayacağı bir yaşta kendisinden büyük bir adamla evlendirildiği için yaşamıyor, hayatı ellerinden söke söke alınmış, üstelik son saatlerinin tam bir travma ve acı içinde geçtiği de düşünülünce içimden küfretmek, lanet etmek geçiyor... Sonuç: O artık çocuk gelin değil, ölü bir gelin... Haber çok yeni... Daha çok çok yeni... Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) verilerine göre 2011 ila 2020 yılları arasında dünya çapında 140 milyondan fazla kız çocuğu 18 yaşından önce evlendirilecek. Bu rakamın 50 milyonu ise 15 yaşından önce evlendirilerek çocuk gelin olacak. Yemen’de ise kız çocuklarının üçte biri 15 yaşına gelmeden evlendiriliyormuş... Yeni kanunla artık Türkiye'de de kızlarımız 15 yaşına gelmeden evlendirilebilecek.. Haberiniz oldu mu bilmiyorum MEB lise yönetmeliğini yeniliyormuş ve tasarıya göre liseye devam eden çocukların evlenmesine onay veriliyormuş. Mevcut yönetmelikte “Evli olanların kayıtları yapılmaz. Öğrenci iken evlenenlerin kayıtları silinerek okulla ilişkileri kesilir” düzenlemesi yer alırken yeni düzenlemede sadece “Evli olanların kayıtları yapılmaz” düzenlemesi getirildi yani liseye giderken evlenebilirsiniz ve okulla ilişiğiniz kesilmez, ya da kesilir herneyse işte... Küçük kelime oyunları, kandırmacalarla istedikleri herşeyi yapıyorlar, kabul edilemez şeyler bunlar... Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2013 Suudi Arabistan'da 2 yıl önce Ghamdi isimli bir vaiz, 5 yaşındaki kızı Lama'ya tecavüz edip sonra da kızına elektrik kablosu ve sopayla dövmüş ve öldürmüştü. Davası sonuçlanmış. Ghamdi'nin aldığı ceza şu: 8 yıl hapis, 8 kırbaç ve kızının annesine ödenecek 270 bin dolar kan parası Ghamdi kızının bekaretinden kuşkulandığı için, kızı bakire mi, değil mi emin olmak için tecavüz ve işkence ettiği belirtilmiş! Pislik! Alıntı
Φ Evrim Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2013 ekşi sözlükte biri yazmış küfür kısmı hariç olduğu gibi paylaşıyorum; "8 yaşındaki bireyin cinsiyeti yoktur, çocuktur. 8 yaşındaki bir çocukla birlikte olmak "birliktelik" değil tecavüzdür, tecavüz bir suçtur, tecavüzden dolayı sağlığını kaybeden insanın ölümü ise katliamdır." Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2013 17 yaşında adın çıktı diye zorla evlendirilen Hayriye Demirbilek şimdi 55 yaşında ve Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği'nin başkanı... 7 yıldır başkanlığını yaptığı bu dernekte Demirbilek kadın haklarının mücadelesini veriyor. Demirbilek, zorla evlendirildiği günden bu yana zihniyetin de hala aynı olduğunu şu şekilde dile getiriyor; “Nevşehir’de çocuk yaşta evlenen kız çocuklarının oranı yüzde 80’e varıyor. Durum çok kötü. Kız çocukları, gelenek bahanesiyle evlendiriliyor. Halen, ‘Adı çıkacak’ diye evlendirilen kızlar var. Benim evlendiğim günden bu yana çok bir şey değişmedi. Zihniyet hâlâ aynı. Erken yaşta evlilikler, boşanma ile sonuçlanıyor. Nevşehir, boşanmalarda 5. sırada. Bu sayı, sadece resmi nikâhlı olanlar. Bir de 2. eş olarak giden kızlar var. Bölgemizde çocuk gelin sayısı ne yazık ki çok fazla.” Kadınların ekonomik bağımsızlığının olması ise en önemsediği durum; “Ben kadınlara bir örneğim diye düşünüyorum. Derneğimizde, kadınların güçlü olmaları için uğraşıyoruz. Eğitimini yarım bırakanları, yeniden okula yönlendiriyoruz. Kadınlara haklarını öğretiyoruz. Türkiye’de kadın çok güçsüz. Gelenekler, ataerkil yapı ise çok güçlü. Yardım edebiliyor olmak beni çok mutlu ediyor. Kadınların ayaklarının üstünde durabiliyor olması çok önemli.“ Demirbilek 17 yaşında zorla ilk, 25 yaşında da ikinci evliliğini gerçekleştirdi. İkinci eşinden de bir süre sonra ayrılan Demirbilek, sosyal bilimler alanında ön lisans yaptı ve ardından 4 yıl boyunca bir siyasi partinin il başkanlığını yaptı. “Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Dostu Kentler” projesi kapsamında hibe programından gelen destekle, “Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği”ni kurdu. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2013 Çocuk gelinler ile ilgili "Halam Geldi" isimli bir film yapılmış, 3 Ocak'ta vizyona girecekmiş. Ben filmi izleyemem sanırım, yüreğim kaldırmaz, fragmanı bile canımı öyle acıttı ki... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.