Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

türkiye cumhuriyeti için öncelikli tehdit nedir?  

31 üye oy verdi

1. 1. türkiye cumhuriyeti için öncelikli tehdit nedir?

• Ayrılıkçı terör
      12
    • İrtica
      25
    • Ekonomik bağımlılık
      13
    • ABD
      1
    • AB
      0
    • İran
      3
    • İsrail
      0
    • Eğitimsizlik
      16

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

hangi şık işaretlenirse işaretlensin hepside Türkiye cumhuriyeti için öncelikli tehdit bence.Tabi en başa eğitimsizliği aldım cehaleti ortadan kaldırmak lazım ki sonraki şıklar için bişeyler yapabiliriz dimi yani...

peki cehaleti düzeltebilmek için ekonomik durumunun iyi olmasi gerekmez mi? maddi durumun iyi olursa çocugunu sokaklarda çalistirmak yerine okula gönderebilirsin.. her türlü sosyal aktiviteden faydalanmasini saglarsin.. ekonomi düzelmeden egitim zor düzelir.. (bence tabiki)

:clover:

Gönderi tarihi:

AB+D birinci tehdit olarak görüyorum..

katılıyom saa.ABD ve eğitimsizlik arasında kaldım ama ben türkiyede köy enstitülerinin kapatılmasının,türkiyenin eğitime hiç önem vermeyişinin nedeni olarak ABD denen ...... ülkeyi görüyorum.

Gönderi tarihi:

arkadaşlar bence en büyük tehdit eğitimsizlik çünkü eğitimi olmayanın aklı olmaz parasıda olsa kendini koruyamaz. el elden üstündür timsali eziliriz...

zorunlu eğitimin 8 yıl değil 11 yıllık olması gerektiğini düşühnüyorum... yardıma ihtiyacı olan ailelerin finanse edilmesi koşuluyla

Gönderi tarihi:

arkadaşlar bence en büyük tehdit eğitimsizlik çünkü eğitimi olmayanın aklı olmaz parasıda olsa kendini koruyamaz. el elden üstündür timsali eziliriz...

zorunlu eğitimin 8 yıl değil 11 yıllık olması gerektiğini düşühnüyorum... yardıma ihtiyacı olan ailelerin finanse edilmesi koşuluyla

yani imam hatipelrin lise kısımlarının da mı kapatılmasını istiyorsun? :) :) :)

Gönderi tarihi:

İrticanın da, ekonomik bağımlılığın da diğerlerinin de kaynağı eğitimsizliktir bence...

Eğitim ve öğretim...

Bir insanın hem maddi hem manevi açıdan gelişmesine yardımcı olmak...

Gönderi tarihi:

İrticanın da, ekonomik bağımlılığın da diğerlerinin de kaynağı eğitimsizliktir bence...

Eğitim ve öğretim...

Bir insanın hem maddi hem manevi açıdan gelişmesine yardımcı olmak...

tüm sorunların temelinde ekonomi yatar. eğitim olsun , ar-ge olsun, soyal güvenlik olsun hepsini mümkün kılan ekonomidir. neticede konsolide bütçede ne kadar pay ayrıldıysa o iş o kadar oluyor.

Gönderi tarihi:

tüm sorunların temelinde ekonomi yatar. eğitim olsun , ar-ge olsun, soyal güvenlik olsun hepsini mümkün kılan ekonomidir. neticede konsolide bütçede ne kadar pay ayrıldıysa o iş o kadar oluyor.

Haklısınız...

Aslında hepsi birbirine paralel...

Sefaletten kurtulan Avrupa buna iyi bir örnek...

Gönderi tarihi:

ama sanayi devrimi yada benzer bi gelişme,araştırma olmadan olamaz bence.gene de birbirine bağlı olaylar diye düşünüyom.

türkiyenin kendine yetecek kadar bütçesi olduğunu düşünüyorum.peki ekenomi niye bu halde o zaman derseniz,acayip bi bal tutan parmağını yalar durumu var.her başa geçen önce ben kalkınıyım sona memleket nasılsa kalkınır diyo.

mevcut bütçemizi de bu zihniyetle hortumlanmasına izin verirsek,sanayimizde,teknolojimizde atılım nasıl olur ki,bu işler hokus pokusla olmuyo malesef

Gönderi tarihi:

sana katılmıyorum ben gidiş hattan memnun diiilim.herşey örtbas ediliyo.toplumun bir kesiminin rahatlığı ve çıkarları önemli,diğerleri ne olursa olsun zihniyeti hakim bence..

Hiç değilse biraz daha rahatladı Türkiye...

Kriz günlerinin herkes biliyor...

Ben umutluyum...

3 Ekim bizi biraz daha rahatlattı...

Tabi AB konusunda değil...

İç siyasette... ;)

Gönderi tarihi:

sana katılmıyorum ben gidiş hattan memnun diiilim.herşey örtbas ediliyo.toplumun bir kesiminin rahatlığı ve çıkarları önemli,diğerleri ne olursa olsun zihniyeti hakim bence..

çok haklısın doktor receten nedir?

Gönderi tarihi:

ekonomin iyi olsada eğitimsiz bir işe yaramaz ekonomi aynen güçtür. yani güç gibidir. onu nerede nasıl kullanıp ne zaman tasarruf edeceğini bilmezsen. elinden alırlar. çünkü dünyada kullanıma ihtiyaç süreklidir. aynen kıt kaynaklar gibi. önce bunu kullanacak bilgiye ihtiyaç var. tabi onun içinde eğitim bütçesi kabarmalı. destek fazla olmalı. olmayan güçüde bu şekilde üretebilirsin. sanayii devriminden önceki avrupayı okuyoruz. tarih kitaplarından...

ilk önce eğitim. abi..

Gönderi tarihi:

ekonomin iyi olsada eğitimsiz bir işe yaramaz ekonomi aynen güçtür. yani güç gibidir. onu nerede nasıl kullanıp ne zaman tasarruf edeceğini bilmezsen. elinden alırlar. çünkü dünyada kullanıma ihtiyaç süreklidir. aynen kıt kaynaklar gibi. önce bunu kullanacak bilgiye ihtiyaç var. tabi onun içinde eğitim bütçesi kabarmalı. destek fazla olmalı. olmayan güçüde bu şekilde üretebilirsin. sanayii devriminden önceki avrupayı okuyoruz. tarih kitaplarından...

ilk önce eğitim. abi..

egitimi saglayan da paradir.. paran yoksa nasil egitim almayi düsünüyorsun? 1999 Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre Türkiye’de 6–14 yaş grubu arasında çalışan 511 bin çocuk bulunmaktadır. neden çalisiyorlar? aileye katkida bulunmak için. birey ekonomik refahini sagladigi zaman egitimine zaman ve para ayirabilir..

kit kaynaklarin etkin kullanimi zaten ekonominin tanimidir.

ekonomi iyi olmak zorunda.. 9 kisilik bir nufusu olan ailenin kisi basina düsen geliri 1 ytl imis (haberlerde izlemistim) bu aile çocuklarini okutabilecek mi?

egitim, egitim, egitim!

paran yoksa hiçbiseysin bu ülkede.. baslarsin ilkokulda çalismaya.

Gönderi tarihi:

ama sanayi devrimi yada benzer bi gelişme,araştırma olmadan olamaz bence.gene de birbirine bağlı olaylar diye düşünüyom.

türkiyenin kendine yetecek kadar bütçesi olduğunu düşünüyorum.peki ekenomi niye bu halde o zaman derseniz,acayip bi bal tutan parmağını yalar durumu var.her başa geçen önce ben kalkınıyım sona memleket nasılsa kalkınır diyo.

mevcut bütçemizi de bu zihniyetle hortumlanmasına izin verirsek,sanayimizde,teknolojimizde atılım nasıl olur ki,bu işler hokus pokusla olmuyo malesef

türkiyenin bütçesi kendisine yetecek kadar değildir. yani bir ülke ekonomisi ne kadar vurgun olsada karma bütçede gücünü hissetirmesi lazım. yani türkiyenin ekonomik problemi oalrak hortumcualr ya da vurguncuları görmek eksik olur. bu senin bahsettiklerin fiili gelirin paylaşım sorunudur.

ama ekonominin bşaka bir sorunu vardır dışa bağımlılık. mesela bor madenlerinin işletilmemesini anlamak mümkün değildir. şeker ve tütün kotalarına. imalat yerine montaj sanayisinin tutulmasını. üretken ekonomi yerine tabi ekonomi seçeneğinin seçilmesini ( bu seçenek üçüncü dünya ülkelerinin kullandığıdır)

yani potansiyel gelir de sorun vardır. atıllık, kapasite yitimi, türkyienin şu an kullandığı üretim yüzdesi kapasitesinin yarısından daha az.

Gönderi tarihi:

bor madenleriyle ilgili şuanda amerikayla yapılmış bir anlaşma önümüzdeki 30 yıl biz onlara bunu satmak zorundayız 92 de imzayı attırmışlar. bizimkilere zaten petrol varken o alt yapıyı bırakmaz ülkeye kimse kullanmaz. çünkü çok ucuza gider. petrol bitince bak sen oz zaman sevire. eğitim için tabiiki maddiyat lazım ama biz burada önce eğitim mi yoksa önce ekonomimi tartışıyoz. önce ekonomi olursa eğitimin kıymeti ne kadar bilinir. bu ayrı bir husus ama eğitimin önce olursa. o zaman herşeyine gerekli müdahaleyi yaparsın. burada hangisinin öncelikli olması açısından diyorum ben

Gönderi tarihi:

bor madenleriyle ilgili şuanda amerikayla yapılmış bir anlaşma önümüzdeki 30 yıl biz onlara bunu satmak zorundayız 92 de imzayı attırmışlar. bizimkilere zaten petrol varken o alt yapıyı bırakmaz ülkeye kimse kullanmaz. çünkü çok ucuza gider. petrol bitince bak sen oz zaman sevire. eğitim için tabiiki maddiyat lazım ama biz burada önce eğitim mi yoksa önce ekonomimi tartışıyoz. önce ekonomi olursa eğitimin kıymeti ne kadar bilinir. bu ayrı bir husus ama eğitimin önce olursa. o zaman herşeyine gerekli müdahaleyi yaparsın. burada hangisinin öncelikli olması açısından diyorum ben

kisir döngü... ekonomik durum kötüyse gerekli müdaheleyi yapacak egitimi nasil saglayacaksin?

Gönderi tarihi:

eğitim gibi üstyapı kurumları direk olarak ekonomiye endekslidir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.