Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gezi Parkı Halk Direnişi Günlüğü


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Bilindigi gibi gezi parki halk direnisi 27 Mayis 2013 tarihinde baslamis, 31 Mayis itibari ile de ilk saldirisina maruz kalmistir.

50 gundur, ulkenin cessitli bolgelerinde basta uc ana sehir Ankara, Istanbul ve Izmir olmak uzere cesitli eylemler ile devam etmektedir.

Eylemler;

Yuruyusler
Gosteriler
Duran adam
Park forumlari
tencere tava calmalar
Basin aciklamalari
Mizah
Muzik
Genel kultur
Yer sofralari
Eylemi yapanlarin diger eylemlere verdigi destekler
Cenaze ve olenler ile ilgili eylemler
Gozaltilari
Tutuklamalar
Yargilar v.s.

Ben, kendimce ve kendi gozlemimce bu basliktan gezi parki halk direnisi ile ilgili olan gunluk olaylari bir gazeteci gibi bu baslikta isleyecegim.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dikmen’de halk yürüyüşüne polis saldırısı: TOMA’lar nefes kesen bir sıvı sıkıyor

21 Temmuz 2013


Direnişin hala kitlesel militan eylemlerle devam ettiği Ankara Dikmen’de direnişte yaşamını yitirenler anısına düzenlenen konserin ardından yürüyüşe geçen halka yine polis saldırdı

00.05 Ankara Dikmen’de yürüyüş yapan halka polis saldırdı. TOMA’ların kimyasal katkılı değişik bir sıvı sıktığı ve bu sıvının sıkıldığı yerlerinde yakınlarında bulunanların nefes almakta güçlük çektiği bildiriliyor.

23.15 Dikmenliler davul zurna ve isyan sloganlarıyla yürüyor. Dikmen’de davullar sahura değil, isyana çağırıyor.

.....................................

Direnişçilerin aileleri söz verdi: ‘Evde oturmak yok, artık sokaktayız’

20 Temmuz 2013


Ankara’daki direnişte evlatları katledilen, yaralanan, tutuklanan ve gözaltına alınan aileler, Ethem’in vurulduğu yerde buluştu, bundan sonra her cumartesi buluşma ve sokakta mücadeleyi büyütme sözü verdi



Haziran Direnişi’nde katledilen, yaralanan, tutuklanan ve gözaltına alınan direnişçilerin aileleri Kızılay’da, Ethem Sarısülük’ün katledildiği yerde buluştu ve AKP’ye meydan okudu. Saat 17.30′daki buluşmada ilk olarak Ethem’in vurulduğu noktadaki anma ve dayanışma alanına gidildi. Çok sayıda kişi Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük’e sarıldı.


Direnişçilerin Sayfı Annesi, Sayfı Sarısülük

Sonrasında yine Güvenpark köşesinde oturma eylemine başlandı. Haziran Direnişi sürecinde çocukları katledilen, yaralanan, tutuklanan ve gözaltına alınan anneler AKP’ye meydan okuduklarını sloganlarıyla haykırdı, çocuklarının yanında olduklarını dile getirdi. Oturma eyleminde tutuklu direnişçiler Erdal Kozan ve Yusuf Bahtiyar Özkan’ın anneleri Ayten Kozan ve Aliye Özkan birer konuşma gerçekleştirdi. Anneler çocuklarıyla birlikte direnişe katıldıklarını, çocukları ne yaptıysa kendilerinin de aynı şeyleri yaptıklarını söyledi.
...............................................

Binler Çapulcu Düğünü’nde toplandı, polis ne yapacağını şaşırdı (dakika dakika)

20 Temmuz 2013


Haziran İsyanı’nda tanışan Nuray ve Özgür çiftinin “Çapulcu düğünü” için İstanbullular Gezi Parkı’na gitti. Polis parkın etrafını kuşattı, halkı İstiklal Caddesi’ne kadar sürdü. Gezi Parkı’nın etrafını kuşatan halk, polis barikatını deldi ve parka girdi. Daha sonra park, meydan ve İstiklal Caddesi çevresi yine gece yarısına kadar sürecek bir polis saldırısı ve direniş klasiğine sahne oldu



23.55 Polis Taksim Meydanı’nda, “yorgunluk atıyor.” Parkta yaklaşık 200 kişi foruma devam ediyor. Ortalık sakin…

23.40 Büyükparmakkapı civarında hala sloganlar yükseliyor. Yaklaşık yarım saattir polis saldırısı yok.

23.07 İstiklal Caddesi’nde gazın etkisi sürüyor. Polis Mis Sokak’ta toplanan direnişçilere yine gaz bombası attı.

22.49 Polis Mis Sokak’a gaz attı.

22.28 Çevik kuvvet ve Akrep Mis Sokak’a plastik mermiyle saldırdı.
..................................

Antalya’dan İstanbul’a yürüyüş: “Adalet için adaletten daha hızlı”

20 Temmuz 2013


Antalya’dan 4 kişi, direnişte hayatını kaybedenlere ve polis saldırılarına dikkat çekmek amacıyla “Adalet yürüyüşü” gerçekleştiriyor. Yürüyüşçüler perşembe gecesi yola çıktı



Canberk, Ulaş, Batuhan ve Kadir, 18 Temmuz Perşembe gecesi Antalya Cumhuriyet Meydanı’ndan İstanbul Gezi Parkı’na kadar sürecek olan “Adalet yürüyüşü”nü başlattı. “Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım ve adalet için adaletten daha hızlı” yazılı tişörtlerle yola çıkan dörtlü, 20 Temmuz saat 19.00 itibariyle Burdur’da bulunuyor.

Grup, bu yürüyüşün adaletten hızlı olduğunu, yürüyüşe katılanlar olarak adaletsizlikten canı yananlar olduklarını belirtiyor. Yürüyüşün halkların kardeşliği anlamına geldiğini ve ülkenin güneyinden kuzeyine kadar bunu işlemek istediklerini dile getiren yürüyüşçüler, bu yürüyüşü polisler tarafından öldürülen ve sakat bırakılanlara adıyor. Yürüyüşün faşizme, diktatörlüğe, cinsiyetçiliğe, türcülüğe (insanı ya da belli bir türü diğerlerinden üstün gören anlayış) karşı olduğu belirtiliyor.
.............................................

Antakya’da evlatları için yürümek isteyenlere polis saldırısı

19 Temmuz 2013


Antakya Gezi direnişinde hayatını yitirenler için bir araya gelip valiliğe yürümek isteyen yüzlerce kişiye polis saldırdı. BP yakınlarında başlayan saldırıda polis yoğun gaz ve kimyasal su kullandı

02.06 Çatışmalar sona erdi. Yaralıların olduğu bilgisi var. Sevgi ve Direniş Parkı’na nöbete geçiliyor.

01.14 Polis Semt Pazarı tarafından girdi, ara sokaklarda coplarla saldırıyor.

00.59 Polis plastik mermiyle saldırıya devam ediyor. Hasar gören bir aracın fotoğrafı çekildi.
......................................

Ümraniye Forumu’ndan 2B’ye karşı yürüyüş

20 Temmuz 2013


Kapitalizmin kentsel dönüşüm projesi adı altında halkın barınma hakkına yönelik saldırısına karşı 19 Temmuz 2013 Cuma günü yürüyüş düzenlendi. Eylem için saat 21:00′da Ümraniye/Elmalıkent Mahallesi’ndeki Trafo’da buluşuldu.




Forum, 21:30′da başlayan yürüyüşte “2B Yasası oldu halkın tasası. Başbakan mağdurum dedin, mağdur ettin/Ümraniye Direniş Forumu” pankartı açtı. “Susma haykır bu evler bizim”, “İşte AKP işte 2B”, “Hükümet istifa”, “Kentsel dönüşüm değil rantsal dönüşüm”, “İşgalci değiliz hak sahibiyiz”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Direne direne kazanacağız”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” sloganlarıyla 1 saat mahalle içinde yürüyüş yapıldı.


Trafo’da Hikmet Baykal, 2B Yasası ve kentsel dönüşüm projesine karşı, halkın mahallesine sahip çıkmak için mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan bir konuşma yaptı. Ardından Nazlı Baybars konuşma yaptı. 250′ye yakın kişinin katıldığı eylem 22:30′da sona erdi.Kaynak: Ümraniye Direniş Forumu

.........................................

Tencere tava çalan komşunuzu ispiyonlayın

20 Temmuz 2013


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Kastamonu Havaalanı’nın açılışında Gezi direnişine saldırmaya devam etti. Tencere tavalarıyla tüm sokakları direniş alanı haline getiren yurttaşı hedef alan Erdoğan, halkı ispiyonculuğa davet etti: “Komşunuzu şikayet edin.”

Erdoğan’ın her cümlesi tehdit ve şiddet içeren konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

“İşte buyurun Gezi Parkı dediler. Ne oldu ne yapmak istediler? Tencere tava kullanmak, mutfakta değil ha komşuyu rahatsız etmek suçtur. Ben değil yasalar söylüyor. Bu tencere tavacıları çekinmeden sizler yargıya taşıyacaksınız. Bu milletin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok. Her şeyi devletten beklemeyeceksiniz. Müracaatınızı yapacaksınız yargıya bildireceksiniz, herkes haddini bilsin. Bu da çevre kirliliğidir. Çevre kirliliği sadece çöpü kenara atmak değil. Çevre de sadece yeşil değil. Ses kirliliği, görüntü kirliliği çevreciliği tehdittir. Bütün bunlara karşı hep birlikte tedbirimizi alacağız. Kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.”

Öldürülen 5 kişi, yaralanan yaklaşık 10 bin kişi için vicdan azabı duymadığını Erdoğan, “Her akşam başımızı yastığa koyduğumuzda Allah için vatan için millet için neler yaptığımızın muhasebesini yapıyoruz. Siyaset hizmet etme sanatıdır. Karalama, çatışma, engelleme sanatı değildir. Bizi eleştirenlere diyorum ki ‘bir ağaç dikin’ sizi alkışlayalım. Siyaset milletin erdiği temsil etme yetkisini çarçur etme sanatı değildir. Aziz milletin gönlüne misafir olabildiysek bu bize yeter” diye anlattı.
...................................

sendika.org

Gaz bombasıyla evi yanan vatandaşa: Eylem varken balkona niye çıktın!

İçişleri Bakanlığı'ndan: Gazlı müdahale başlamışken bunu gören davacının hem balkona çıkarak sigara içmesi hem salonun camını açık bırakması kabul edilebilir değildir

T24

Diyarbakır'da bir gösteri sırasında isabet eden gaz bombası nedeniyle evi yanan Sönmez Atagün'ün, Diyarbakır Valiliği aleyhine açtığı davada İçişleri Bakanlığı'nın savunması, "Olaylar varken balkona çıkması ve camı kapatmaması olağan değil" şeklinde savunmada bulundu.

Veysi Polat'ın radikal.com.tr'de yer alan haberine göre, Diyarbakır’da bir gösteri sırasında isabet eden gaz bombası nedeniyle evi yanan Sönmez Atagün’ün Diyarbakır Valiliği aleyhine Diyarbakır 2. İdare Mahkemesi’nde açtığı dava ile ilgili İşçişleri Bakanlığı, olayları 3. kattaki evinin balkonunda izleyen vatandaşı kusurlu bularak, “Eylemcilere gazlı müdahale başlamışken bunu gören davacının hem balkona çıkarak sigara içmesi hem salonun camını açık bırakması hayatın olağan akışı içinde kabul edilebilir değildir. Her sıradan vatandaşın bu durumda yapacağı şey içeri girip olaylar bitinceye kadar cam ve kapıları kapamak olacaktır” şeklinde savunma yaptı.

.............................................
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

‘#Diren Gezi Parkı geliyorum’ fotoğrafının minik kahramanı doğdu

 
page_diren-gezi-parki-geliyorum-fotograf
  • Tarih28.07.2013 17:42

Hamile bir kadının karnında ‘#Diren Gezi Parkı geliyorum’ yazısıyla dikkat çeken o fotoğraftaki bebek doğdu. Bebeğin adı ‘Atlas Diren’ oldu

T24

 

 

İlkim Yayınları'nın internet sitesi telgrafhane.org'da bebeğin anne ve babasının arkadaşı Taylan Özbay, yazdığı yazıyla bebeğin adını duyurdu. Edinilen bilgiye göre, genç çift daha öncesinde karar verdikleri Atlas ismine Gezi direnişi sonrası Diren’i de ekledi.

Odatv'nin haberine göre, bebeğin babası Orkun Bey'in mektubu da aynı sayfada yer aldı. O mektup şöyle:

“Tüm Çapulculara selamlar,

Gezi Parkı gösterilerini ilk günden beri eşimle birlikte soluksuz olarak izliyoruz. Eşimin hamileliği nedeniyle biber gazı ve tazyikli suya maruz kalmaktan korktuğumuz için ne yazık ki orada bulunamadık. Sadece bir kere sırf sizlerle aynı havayı soluyabilmek için arabamızla Beşiktaş sahiline kadar gidip tekrar geri döndük. Orada bulunan ve sadece attıkları sloganlarla özgürlüklerini savunan herkesten yanınızda olamadığımız için özür dileriz. Hala içimizde bir burukluk ve sizlere karşı mahcubiyetimiz var.

 

‘Sizler sayesinde hayata umutla bakıyoruz’

 

Kısaca sizlere bizden, yani ailemizden bahsetmek isterim. Ben ve eşim bugüne kadar hiçbir siyasi partiye üye olmamış ve hiçbir gösteriye katılmamış apolitik insanlarız. İkimiz de üniversite mezunu ve özel sektör çalışanıyız. Herkes gibiyiz aslında… Borçlarımız, zorluklarımız, yerine getirmek zorunda olduğumuz sorumluluklarımız var ama sizlerin sayesinde hayata giderek artan bir umutla bakıyoruz.

Bu duyguları yaşarken evde olmak gerçekten çok zor. En sonunda bir Pazartesi gecesi adeta tüm bu çaresizliğimizin dışa vurumu olarak eşimin aklına bir fikir geldi, ‘Hadi karnıma bir yazı yazıp paylaşalım?’; ikimiz de çok heyecanlanmıştık, ‘Nasıl yazacağız peki?’ diye sordum, çözümü göz kaleminde bulduk(!) Eşim, ne yazacağımıza benim karar vermemi istedi, ben de duygularımızı en yalın haliyle anlatabilmek için, ‘#Direngeziparkı geliyorum!!!’ yazdım.

 

‘Amacımız mizahi bir dille destek vermekti’

 

Amacımız gösterilere mizahi bir dille yaklaşarak destek vermekti, sanırım bu amaca da ulaştık. İki günde fotoğrafımız elden ele adeta çığ gibi büyüdü. Bu durum bizi hem çok mutlu etti hem de çok şaşırttı, bu kadar kişiye ulaşabileceğimizi tahmin etmemiştik. Sanırım sosyal medyanın zehir olarak görülme sebebi de bu olsa gerek.

Fotoğrafımızın altına yapılan yorumları okudukça mutluluğumuz daha da arttı çünkü dışarıda direnen ağabeyleri ve ablaları bebeğimize sahip çıktılar, ona isimler taktılar ve bizlerin kim olduğumuzu bilmeseler de iyi dileklerini ilettiler.

Fotoğrafı gören veya paylaşan birçok kişinin merak ettiği, bebeğimizin kız mı yoksa erkek mi olduğuydu. Bebeğimiz erkek ve adını dünyanın yükünü omuzlarında taşıyacak güce sahip olsun diye ATLAS koymaya karar vermiştik ama fotoğrafımız o kadar çok paylaşıldı ki, insanlar bebeğimize o denli anlam yüklediler ki onların dileklerine kayıtsız kalamadık ve bebeğimize ikinci isim olarak DİREN adını koymaya karar verdik. Yıllar sonra, adının anlamını merak ettiğinde 31 Mayıs 2013 tarihinden başlayarak yaşananları anlatacağız, Türk halkının tepkisini nasıl dile getirdiğini, birleşip nasıl tek vücut olduğunu anlatacağız. Adının böylesi bir hikayesi olduğu için gururlanacak ve her haksızlıkta isminin ağırlığına yakışır bir şekilde en ön saflarda olacak. Belki Gezi Parkı direnişine katılamadı ama sizlerin sayesinde daha özgür bir Türkiye’de büyüyecek…

Gösterilerde yanında olamadığımız herkesten binlerce kez özür diler ve hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.”

Gezi Parkı olaylarında sosyal medyayı sallayan Atlas bebeğin ilk fotoğrafı:

 

bebek.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Polis Gezi Parkı’nı kapattı, yeryüzü sofrasına saldırdı

28 Temmuz 2013

 

Gezi Parkı’nda yapılacak olan Yeryüzü Sofrası öncesi Taksim Gezi Parkı ve Cumhuriyet Anıtı etrafı polis tarafından ablukaya alındı. İki direnişçiyi gözaltına alan polis, halkın Gezi Parkı’na girmesine izin vermeyince sofralar barikatın önüne, İstiklal Caddesi’ne kuruldu. Ancak polis bir süre sonra caddede sofra kuranlara saldırdı. Saldırıda polis 6 direnişçiyi gözaltına alırken, basın emekçilerinden de saldırıya uğrayanlar oldu

22.40 Fransız Konsolosluğu’nun önünde bir grup direnişçi halay çekiyor, bir grup müzik yapıyor, çevrede toplananlar da izliyor.

21.55 Polis, direnişçilerin ateş yakıp halay çektiği Mis Sokak girişine gelerek kitleyi dağıttı.

polis-mis-sokakta.jpg

21.15 Polis, Taksim ve Gezi Parkı’nda öbek öbek bekleyişini sürdürüyor.

21.10 Polis yuhalamalar eşliğinde Taksim’e dönüyor.

21.00 Polis TOMA’yla İstiklal Caddesi’ne girdi. Yeryüzü sofrasındaki direnişçileri gözaltına almaya başladı.

istiklal-sofra-gozaltilar.jpg

Twitter’da paylaşılan bu fotoğrafta polis İstiklal Caddesi’nde yeryüzü sofrasına oturanları gözaltına alıyor.

20.35 Gezi Parkı’na gidemeyen direnişçiler İstiklal Caddesi’nde. Yeryüzü sofrası artan katılımla uzuyor.

istiklalde-yeryuzu-sofrasi.jpg

Fotoğraf Ahmet Saymadi tarafından twitter üzerinden paylaşıldı.

20.20 Polis Gezi Parkı’nı kapatınca direniş sofrası polis barikatının önüne kuruldu.

direnis-sofrasi.jpg

Ahmet Saymadi: “Gezi Parkı kapalıydı! Direniş soframızı polis barikatının önüne kurduk.”

BQRRjAnCEAEdvJF.jpg

 

19.45 Polisin Taksim ve Gezi Parkı çevresindeki anlamsız koşturmacası sürüyor. Belediye iftar masaları ile Gezi Parkı arasında 15-20 kişilik bir grup oturma eylemi yapıyor. Polis bu grubun çevresini de sarmış durumda.

19.30 Polis ne yapacağını şaşırmış halde. Önce belediyenin iftar masalarının etrafında çember oluşturdu. Bunun üzerine bir grup yurttaş, “Biz de polisimizi koruyalım” diyerek polisin etrafına geçince, polis hakaretlerle alandakilerin üzerine yürümeye başladı. Alanda çevik kuvvet polisleri anlamsız hareketlerle boş alanların etrafını çeviriyor, 5-10 kişi bir araya gelse dağıtmak üzere üzerlerine yürüyor.

19.20 Gezi Parkı önünden twitter üzerinden haber geçen Ahmet Saymadi: “Gezi Parkı’na iftara gelen HDK üyesi Haluk Ağabeyoğlu ve SYKP üyesi Dilan Mehmetoğlu gözaltına alındı.”

19.17 Polis kalkanlarla yürüyerek insanları Fransız Konsolosluğu’na kadar itti. Direnenlere spreyle biber gazı sıktı. Fransız Konsolosluğu önünde sloganlar atılıyor.

19.14 Parkın içini de boşaltan polis insanları Anıt bölgesine kadar zorla ilerletti.

18.28 Polisler, park içerisindeki direnişte hayatını kaybedenler için hazırlanan anıt mezarları dağıttı. Belediye ekipleri anıt mezarları çöpe atıyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Armutlu’da binlerce kişilik Yeryüzü Sofrası: “Orucunu kanla açanlara direniyoruz!”

 

27 Temmuz 2013

 

 

AKP faşizmine karşı günlerce direnen Antakya Armutlu Mahallesi’nde binlerce kişinin katılımıyla Yeryüzü Sofrası kuruldu

 

 

 

Antakya’nın Armutlu Mahallesi, günler süren direnişinin ardından dayanışmayı Yeryüzü Sofrası ile büyüttü. Antakya Dayanışması’nın çağrısıyla zengin iftar sofralarında halkı ötekileştiren söylemlerle değil, halkın mutfağından getirdiği azıkla, kardeşlik söylemleriyle kurulan sofrada Anti-Kapitalist Müslümanları temsilen İhsan Eliaçık ve arkadaşları ile Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz da yer aldı.

 

Antakya halkının Haziran direnişinde yitirdiği Ali İsmail Korkmaz ve Abdullah Cömert’in aileleri, Reyhanlı’da katledilenlerin yakınları, Alevi, Sünni, Hıristiyan, ateist, kadın, erkek, çocuk, yaşlı, bütün Antakya halkı kurulan Yeryüzü Sofrası’nda yan yana geldi. Halk, 19.00′da evlerinden yemeklerle, hasırlarıyla, minderleriyle buluştu ve yemeklerini hep birlikte yedi.

 

Etkinlikte EHDAV Başkanı Ali Yeral, Hatay Halkevi Başkanı Eylem Mansuroğlu, SYKP adına Mehmet Karasu, HDK’yi temsilen Melis Bolar ve Taksim Dayanışması’ndan Ali Çerkezoğlu birer konuşma gerçekleştirdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İngiltere’den Gezi protestolarına destek

28 Temmuz 2013

 

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Türkiye’deki Gezi Parkı protestolarına destek eylemi yapıldı

resist-turkey.jpg

Protestocular, ünlü sanat müzesi Tate Modern önünde düzenlenen eylemde “Diren Türkiye, Londra seninle” ve “Diren Gezi” dövizleri taşıdılar, Türkçe ve İngilizce sloganlar attılar.

“Amaçlarının İngiltere’nin dikkatini Taksim’e çekmek olduğunu” söyleyen ve “belli bir gruba bağlı olmadıklarını” belirten eylemciler, İngiltere Hükümeti’nin Türkiye’deki şiddeti kınaması çağrısında bulundu. Eylemciler bu amaçla başlattıkları imza kampanyasına destek istedi.

Davul, zurna tencere ve tava çalınan eyleme bazı İngilizlerin de destek verdiği görüldü.

Nikki Donovan adlı bir gösterici “10 yıl önce çok sevdiğim bir Türk arkadaşım ekonomik zorluklara dayanamayıp intihar etti. Toplumdaki sosyo-ekonomik ayrılıklar insanların canlarını yakıyor. Bugün canları yanan Türk arkadaşlarıma destek olmak için buradayım” dedi.

“Diren Hamile”

Eylemde Türkiye’deki “direnHamile” gösterilerine de destek verildi.

TRT’deki iftar programına konuk olan bir avukatın ‘hamile kadınların sokağa çıkmasının estetik olmadığı’ yolundaki sözleri tepkilere neden olmuştu.

Gösteriye “hamile” olarak gelen Tuncay Gürhan adlı bir erkek eylemci, “Ben de anadan doğdum, bu eyleme katılarak bunu hissettirmek istedim” dedi.

Kaynak: BBC Türkçe

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Taksim’de halk Berkin için toplandı, polis vahşice saldırdı (dakika dakika)

31 Temmuz 2013

 

Okmeydanı’nda 16 Haziran’da polisin attığı gaz bombası fişeği ile başından yaralanan ve bir buçuk aydır yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan’ın ailesinin çağrısıyla Taksim Meydanı’nda toplanan eylemcilere polis saldırdı

BQg4OUdCQAAK_sg.jpg

22.48 Polis bir kez daha Mis Sokak’a gazla saldırdı.

İstiklal Caddesi’nde polis ile eylemciler arasındaki kovalamaca sürüyor.

21.20 Polis Mis sokaktaki yanan barikatı TOMA’dan sıktığı suyla söndürdü. Sokağa akreple plastik mermi sıkıyor.

20.45 İftar vakti. Polis geri çekildi. Mis sokakta barikatlar kuruluyor.

20.30 İstiklal Caddesi gaz altında. Akrepler yoğun şekilde ara sokaklara plastik mermi atıyor.

20.23 TMMOB’un bulunduğu sokağa gaz atılıyor.

20.21 Polis yeniden saldırdı. Akreplerle ve TOMA’larla saldıran polis, sokakların başında yeniden beklemeye başladı.

20.13 İstiklal caddesinde toplanan yüzlerce kişi Taksim meydanına doğru yürüyor. Ancak meydan girişinde TOMA bulunuyor.

20.06 Mis Sokak’tan Galatasaray’a doğru kitle yeniden toplandı. “Katil polis” sloganları atılıyor.

19.59 İmam Adnan Sokak’ta polis saldırısı sonucu yaralananlar var. Bölgeye ambulans sevk edildi.

19.57 İstiklal Caddesi’nin farklı noktalarında TOMA ve akrep araçları konuşlandırılmış durumda.

19.53 Eylemcilerin toplandığı her yer eylem alanına dönüşüyor. Polis ekipleri İstiklal Caddesi’ne çıkan sokakların başını tutmuş durumda. Meydana çıkılmasını engellemeye çalışıyor.

19.45 Akreplerden eylemcilere rastgele plastik mermi sıkılıyor.

19.37 Fransız Konsolosluğu önünde oturan kitleye polis, akreplerden plastik mermi ile saldırdı. Mis Sokak, İmam Adnan ve Büyükparmakkapı Sokak’a TOMA girdi, tazyikli su ile saldırı var.

19.36 Gaz bombası ile saldırı başladı.

19.31 Polis, eylemcilere dağılın uyarısı yaptı. Eylemciler uyarıya sloganla karşılık veriyor.

19.20 “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganları atan yüzlerce kişi eylemi sürdürmekte ısrar ederken, polis kitleyi İstiklal Caddesi’ne sürüyor. Bir TOMA ve çevik kuvvet polisleri de saldırıya İstiklal girişine itilen kitleye karşı saldırı pozisyonuna geçiyor.

19.15 Okmeydanı’nda 16 Haziran’da polisin attığı gaz bombası fişeği ile başından yaralanan ve bir buçuk aydır yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan’ın ailesinin çağrısıyla Taksim Meydanı’nda toplanan eylemcilere polis saldırdı.

Basın açıklamasının okunduğu sırada cop ve kalkanlarla saldırıya geçen polis çok sayıda kişiyi yaraladı.

Darp edilenler arasında CHP milletvekilleri, avukatlar ve sanatçılar da var.BQhBQUaCUAArCv0.jpg

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz…

Sendika.Org

berkin1.jpg berkin2.jpg berkin3.jpg berkin4.jpg berkin5.jpg berkin6.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.