Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 iki oda düşünün. birnde Ali diğerinde Veli var. Ali nin bulunduğu oda boş ve Veli nin odasında da sonsuza kadar numaralı toplar mevcut. saat 12 ye tam 64 sn var. Veli 1 2 3 nolu topları Ali nin odasına atıyor. Anında Ali de 1 numaralı topu koridora yolluyor... 32 sn kala Veli 4 5 6 nolu topları Ali ye atıyor, Ali hemen 2 yi koridora atıyor. 16 sn kala Veli 7 8 9 u atıyor Ali ye ve Ali 3 ü koridora atıyor.... saat 12 de Ali nin odasında kaç top bulunur? Alıntı
Φ ustundag Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 4 top kalmıştır 4-5-6 nolu toplar ve 789 nolu top ( bildim mi ) ödülüm ne? Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 4 top kalmıştır 4-5-6 nolu toplar ve 789 nolu top ( bildim mi ) ödülüm ne? cevabın yakınında bile diilsin Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 14 top vardır bence 16 da olabilir ama bu cok cok az bi ihtimal fakat tabiiii belli de olmaz eger bu arakdaslar hızlı davranırlarsa olabilecek bişi, davranırlar mı acaba? Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 soruyu biraz daha irdeliyeyim isterseniz...64 sn kala toplar atıldı...32 saniye kala da atıldı, 16 sn kala, 8 sn, 4, 2, 1, 1/2, 1/4, 1/8.....sonsuza kadar giderek küçülecek...kesin bir cevap veremezsiniz zaten 14 yok 789 gibi.. limit kuralları ile düşünün lütfen. somut bir şey değil yani Alıntı
Φ özkan1980 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 soruyu biraz daha irdeliyeyim isterseniz...64 sn kala toplar atıldı...32 saniye kala da atıldı, 16 sn kala, 8 sn, 4, 2, 1, 1/2, 1/4, 1/8.....sonsuza kadar giderek küçülecek...kesin bir cevap veremezsiniz zaten 14 yok 789 gibi.. limit kuralları ile düşünün lütfen. somut bir şey değil yani sonsuz / 3 sayıda top kalır ... Alıntı
Φ özkan1980 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 sonsuz / 3 sayıda top kalır ... pardon yanlış yazdım sonsuz --------- X 2 3 sonsuz/3*2 Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 pardon yanlış yazdım sonsuz --------- X 2 3 sonsuz/3*2 hayır maalesef doğru değil cevabın Alıntı
Φ masums Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 her defasında bir önceki zamanın yarısı kadar zaman kalıyo anlaşılan.8/2 de üç top daha atar bi top daha dışarı atar ali,4/2 de de aynı 2/2 1/2 .....çok mantıksız belki ama saat tam 12 ye hiç gelmez ve sonsuz sayıda topu olur alinin odasında(mı acebaaa ) Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 17 top galiba..Ama son saniye de bir top daha atarsa 16.. Alıntı
Φ masums Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 17 top galiba.. bu da bursanın plakasına çok yakın olduğu içindir kesin Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 bu da bursanın plakasına çok yakın olduğu içindir kesin Düzeltmeyi görmemişsin sanırım,eğer öyleyse Bursa'nın plakasını yakaladım ben.. Alıntı
Φ masums Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 Düzeltmeyi görmemişsin sanırım,eğer öyleyse Bursa'nın plakasını yakaladım ben.. yakalayana kadar uğraşacağını biliyodummmmm Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 arkadaşlar saat tabiiki hiçbir zaman şöyle bir düşünürseniz 12 olamayacak. ancak sonsuzda saatin limiti 12 ye varıyor. top atım işlemleri de bu yüzden hiçbir zaman sona ermiyor. saatin limiti 12 ama topların limiti ne? ben size bunu soruyorum Alıntı
Φ ustundag Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 (B bence saçmalamışsın sorduğun soruyla açıklamanın hiç alakası yok Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 (B bence saçmalamışsın sorduğun soruyla açıklamanın hiç alakası yok matematik bilmeyenler lütfen anlam kargaşası yaratmasınlar çok rica edeceğim..burada tutup da bilmeyene limit, sonsuzluk, yakınsama gibi kavramları açıklayacak değilim..yormayın bünyemi Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 benim bu soruyu sorma nedenim, bu soruda tek bir limit bulamayışımdır. ben şöyle düşündüm: şimdi Veli 3 top atarken Ali sadece 1 topu dışarı yolluyor. haliyle içeride top birikmesi olacaktır. böyle bir yorum yaparsanız giderek topların sayısı artacağındna sonsuzda sonsuz adet top olur. ancak şöyle bir yorum daha var: Ali her halukarda her numaralı topu (topların hepsi) dışarı atmış oluyor. 1 den başlıyor sonsuza kadar devam ediyor Ali nin topları dışarı atışı. bu yoruma göre de Ali nin odasında hiç top kalmıyor. eğer bu 2 yorumda doğru ise bu bir paradokstur. lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. ne güzel bir paradoks bulmuş olacağız..hehe Alıntı
Φ a.y.h.a.n Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 17 Haziran , 2006 benim bu soruyu sorma nedenim, bu soruda tek bir limit bulamayışımdır. ben şöyle düşündüm: şimdi Veli 3 top atarken Ali sadece 1 topu dışarı yolluyor. haliyle içeride top birikmesi olacaktır. böyle bir yorum yaparsanız giderek topların sayısı artacağındna sonsuzda sonsuz adet top olur. ancak şöyle bir yorum daha var: Ali her halukarda her numaralı topu (topların hepsi) dışarı atmış oluyor. 1 den başlıyor sonsuza kadar devam ediyor Ali nin topları dışarı atışı. bu yoruma göre de Ali nin odasında hiç top kalmıyor. eğer bu 2 yorumda doğru ise bu bir paradokstur. lütfen yorumlarınızı esirgemeyin. ne güzel bir paradoks bulmuş olacağız..hehe ali topları sonsuza kadar dışarı atmaz soruda veli ali'ye 3 top attığı zaman ali 1 topu dışarı atıyor yani veli top atmayı kesse ali de kesicek (aklıma geldi işte yanlış olabilir ) birde toplar sonsuz tane olduğu için 2 tarafta asla topları bitiremez ve veli'nin her 3 topuna karşılık ali sadece 1 top dışarı attığı için ali'nin odasındaki toplar sürekli artar sonunda da ali ölür Alıntı
Φ memoloji_01 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 eğer saat hiç 12 ye varmıyo sonsuz sayıda bölünebiliyorsa odada hiç top kalmaz. Alıntı
Φ sinannn Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 24 Haziran , 2006 alinin odası ne kadar top alabiliyorsa o kadar top bulunur, yani topların hacmine ve alinin odasının büyüklüğüne bağlı, ( değişikbi yorum katmak istedim, kızmayın) Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 27 Haziran , 2006 sonsuz diyorsunuz zaten,bunun için matematik terimiyle bünye falan yormaya gerek yok bence!!! saat hiç 12 olmuyorsa bölünme de sonsuza kadar gerçekleşiyor,bu iş sonsuz oluyor yani Alıntı
Φ tenacious Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 28 Haziran , 2006 eğer son saniyede koridora top atıyorsa 14 son saniyede top atmıyorsa 15 top vardır... Alıntı
Φ muhammet_ka Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 enterasan bişey var burda hep 12 ye kalan sürenin yarısı kadar zaman geçince veli top 3 top atıyor ali bunların birini odadan kolıdora atıyor yani mevcut top sayısına 2 top ilave oluyor buna göre enson 16 saniye kala 6 top var odada 8 saniye kala 8 top olur 4 saniye kala 10 2 sn kala 12 1 saniye kala 14 saaat 12 de ise 16 Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Temmuz , 2006 bakın arkadaşlar kaçırdığınız çok önemli bir nokta var. diyorsunuz ki 2sn kala şu kadar top, 1 sn kala şu kadar top ee saat 12 de de bu kadar top olur. kalan zmn hep yarılanacak arkadaşlar saat 12 olabilmesi için hep yarılanan zamanlarda top atımı da gerçekleşecek. yarım saniye kala da top atılacak. 1/4 sn kala da... 1/256 sn kala da Ali ile Veli birbirine topları atacaklar. 14 16 top kalır diyenler, bence bunu gözardı ediyorlar Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.