Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

'Su içmek orucu bozmaz'


evrensel-insan

Önerilen İletiler

İranlı imam, internet sitesinde dini kaynaklara dayandırarak yer verdiği açıklamasında oruç tutmakla ilgili önemli ve bir o kadar ilginç bir fetva yayınladı

T24

 

İran'ın üst düzey din alimlerinden Ayetullah Esedullah Beyat Zencani, susuzluğu giderecek kadar su içmenin orucu bozmayacağını iddia etti.

Ayetullah Beyat Zencani, "Oruç tutup fakat susuzluğa dayanamayanlar, susuzluklarını giderecek kadar su içebilirler. Böyle bir durumda oruç bozulmaz ve kaza yapmaya da gerek yoktur" açıklamasında bulundu.

Söz konusu din adamı Şiilikte en yüksek dini rütbe sayılan 'Taklit Mercisi' konumunda bulunuyor.

 

 
 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

Yaratıcı kavramı, tek tanrı kavramı ve toplumlardan bağımsız olamayan din kavramı... Bu 3 kavram kasıtlı olarak aynıymış gibi gösterilmesi insanları yanıltıyor. Bizim, evrenin nasıl oluştuğunu bilmememiz ve Bigbang ile başladığı düşünülen evrenimizden önce gerçekte ne olduğunu bilmememiz bir yaratıcının varlığına bilimsel kanıt oluşturmaz. Evrenin başlangıcındaki genişleme hızında; biraz daha yavaş genişleseydi içine çökecekti veya biraz daha hızlı genişleseydi evrenin maddesi dağılıp gidecekti önermesinden de tanrı'nın varlığına ulaşmak yine bilimsel kanıt değildir. Bigbang'in kritik ayarında sebebin ne olduğu ve hassas ayarın içeriği hakkında kimsenin ne olduğunu bilmemesi, gerçek tanrı bizim allah dediğimiz tanrıdır iddiasındaki müslümanları haklı çıkarmaz. Kimsenin ne olduğu hakkında fikir sahibi olunmayan hassas ayar olayındaki bilinmezlik durumu, allahın varlığının kanıtıdır sanan muslümanların allahı, bilinmezliğin ardına gizlenen sahte tanrıdır ve her bilinmeyenlerden birşeyler bilindikçe, o allah inancının gerisin geriye doğru kaçmasından ve islama olan inancın zayıflamasından başka çaresi yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.