Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl Hz. Mevlânâ bir gün Konya sokaklarında dolaşırken avladığı tilkinin postunu kendi lehçesiyle "dilku, dilku" diye bağırarak satan bir Türkmen'in bu nağmesinden cezbeye gelerek orada Semâ etmeye başlar. Çünkü 'dilku' kelimesi Farsça'da 'gönül neredesin?' anlamına gelmekte ve kelimeyi bu taraftan anlayan Hz. Mevlânâ'ya kafi derecede malzeme olmaktadır. dil-ku? dil-ku? kalp nerede? kalp nerede? sizin nickinizin anlami ne??
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl benimkinin anlamını söylememe gerek var mı? şirin işte 17470[/snapback] TÜRKÇE BOZMAK FİİLİNDEN. BU EYLEMİ GERÇEKLEŞTİREN KİŞİ BOZAN. YA BEN BUNU NİYE YAZDIM. NE BİLİM HERKES Bİ ŞELER YAZR DİYE HERALDE.
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl Yazar benimkinin anlamını söylememe gerek var mı? şirin işte 17470[/snapback] sirineeeee...
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl Yazar Armağanın kısaltılmışı... 17485[/snapback] tahmin etmistim..
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl bu yaban ellerde inatla ve israrla ala Turkla olduum icin, nedeni buk, anlamini da siz biliosunuzdur zeki forumdaslarim
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl Yazar Benim ismimde Eren rumuzumda Eren. Anlami: Ermis, Evliya, Hosgorulu, Saygin, Sevgili, Allah dostu. Sevgiler... 17499[/snapback] güzel bir anlami varmis isminin Allah dostu, ermis..
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl benim ismimde açelya yıllar sonra bu isim üzerine yazılmış bir şiir okumustum iykide bana bu ismi vermişler bilindigi gibi bir çiçek ismi ama bir özelligi daha var hiroşimada bütün bitkilerden önce yeşermiş açelya yani direncin simgesi ismimi çok seviyorum sevgiler
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl Bu hayvanın hastasıyım.. Siyahın da hastasıyım... E karakurtların tabii ki hastasıyım..
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl Arkadaşlar daha önce bir yerlerde nickimi açıklamıştım gene açılıyım. Kralı bilmeyen yoktur heralde.... Kralın ne olduğunu yazarsam sizlere hakaret etmiş olacağım, o yüzden onu geçiyorum ama klralx nedir..? Valla x' i bende bilmiyorum. Zaten bilmediğim için x yazdım. Yani bir bilinmeyenli denklem misali...)) bilen varsa yazsın.. kral+x=kralx ise x=?
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl Yazar Bu hayvanın hastasıyım..Siyahın da hastasıyım... E karakurtların tabii ki hastasıyım.. 17610[/snapback] aynen ben de siyahin hastasiyim kurtlarin da hastasiyim ha bozkurt ha karakurt hepsi Türkkurdu olduktan sonra..
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl Yazar Arkadaşlar daha önce bir yerlerde nickimi açıklamıştım gene açılıyım. Kralı bilmeyen yoktur heralde.... Kralın ne olduğunu yazarsam sizlere hakaret etmiş olacağım, o yüzden onu geçiyorum ama klralx nedir..?Valla x' i bende bilmiyorum. Zaten bilmediğim için x yazdım. Yani bir bilinmeyenli denklem misali...)) bilen varsa yazsın.. kral+x=kralx ise x=? 17611[/snapback] x=???
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl Dilku problemi yarıya indirdim ya... x=Aşkım aşkım=? Gerisini birinden bekliyorum, ama görmüyor..
Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 19 yıl Yazar Dilku problemi yarıya indirdim ya... x=Aşkım aşkım=? Gerisini birinden bekliyorum, ama görmüyor.. 17622[/snapback] ben yazarken yazmisin görmedim yazdigini problem pek de yariya inmise benzemiyor aslinda problem asil simdi basliyor!!
Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 19 yıl kusadali_emix; kuşadalı derken memleketim olan kuşadası anlamında emine de güvenilir anlamına gelmektedir.(açıklamanın kısası ) emix;emine isminin arkadaşlarımca değişime uğramasıdır:) biraz asice bizim gurubun takıntısıdır....bizim gurupta çok emine olunca izmirliye emi banada emix olayı oldu emix denince ilk kelime yes gelir aklıma.....(çünkü seslenirken kullandıklarından olsa gerek) isteyeğe görede emoş ,emzik, gibi kısaltmalar var ki bunlar benim sevmediklerim arasında gelin siz bana emix diyin kafi.........
Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 19 yıl Yazar kusadali_emix; kuşadalı derken memleketim olan kuşadası anlamında emine de güvenilir anlamına gelmektedir.(açıklamanın kısası ) emix;emine isminin arkadaşlarımca değişime uğramasıdır:) biraz asice bizim gurubun takıntısıdır....bizim gurupta çok emine olunca izmirliye emi banada emix olayı oldu emix denince ilk kelime yes gelir aklıma.....(çünkü seslenirken kullandıklarından olsa gerek) isteyeğe görede emoş ,emzik, gibi kısaltmalar var ki bunlar benim sevmediklerim arasında gelin siz bana emix diyin kafi......... 17818[/snapback] ben seni erkek saniyordum kiz
Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 19 yıl Kuşadalı emix temi bayanmış. Yoksa ben yanlış yerdemiyim ya.. Herkes bir bir bayan çıkıyor. Bayanlara ait bir forumdamıyımmm..)) Biri bana burada kimler bayan söylermiii.))
Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 19 yıl Kuşadalı emix temi bayanmış. Yoksa ben yanlış yerdemiyim ya.. Herkes bir bir bayan çıkıyor. Bayanlara ait bir forumdamıyımmm..)) Biri bana burada kimler bayan söylermiii.)) 17823[/snapback] kral hadi ya yapma nerem erkek laf aramızda bana erkek emix derler..... üzülme ben sana eşlik ederim.... bu arada denklemde yanlış var...... karl+x=karlx denklemi çözülemez....... şayet çözüldü diyelim.kesin sıfır çıkar.. öyle olur ya... hep.........
Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 19 yıl Her bilinmeyen şey denklemdir. Yani en az bir bilinmeyen varsa bu bir denklemdir. Belki yanlış formülize edilmiştir fakat genede denklemdir. Sıfır çıksın farketmez.. O halde sıfırdır..)))) Sevgiler..
Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 19 yıl Sean PENN'in mystic river isimli bir filmi var oradan esinlendim,buarada bende kuşadalıyı erkek sanıyordum.
Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 19 yıl Demekki bir ben değilim yanlış zanda olan. Demekki bende değil problem... Arkadaşların kendilerini tam olarak ifade edemediklerindendir gibi..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.