Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Hz. Mevlânâ bir gün Konya sokaklarında dolaşırken avladığı tilkinin postunu kendi lehçesiyle "dilku, dilku" diye bağırarak satan bir Türkmen'in bu nağmesinden cezbeye gelerek orada Semâ etmeye başlar. Çünkü 'dilku' kelimesi Farsça'da 'gönül neredesin?' anlamına gelmekte ve kelimeyi bu taraftan anlayan Hz. Mevlânâ'ya kafi derecede malzeme olmaktadır. dil-ku? dil-ku? kalp nerede? kalp nerede? sizin nickinizin anlami ne?? Alıntı
Φ şirin Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 benimkinin anlamını söylememe gerek var mı? şirin işte Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 benimkinin anlamını söylememe gerek var mı? şirin işte 17470[/snapback] TÜRKÇE BOZMAK FİİLİNDEN. BU EYLEMİ GERÇEKLEŞTİREN KİŞİ BOZAN. YA BEN BUNU NİYE YAZDIM. NE BİLİM HERKES Bİ ŞELER YAZR DİYE HERALDE. Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 benimkinin anlamını söylememe gerek var mı? şirin işte 17470[/snapback] sirineeeee... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Armağanın kısaltılmışı... Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Armağanın kısaltılmışı... 17485[/snapback] tahmin etmistim.. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 bu yaban ellerde inatla ve israrla ala Turkla olduum icin, nedeni buk, anlamini da siz biliosunuzdur zeki forumdaslarim Alıntı
Φ askmiracle- Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 işte anlamı aşağıda yazıyor Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Benim ismimde Eren rumuzumda Eren. Anlami: Ermis, Evliya, Hosgorulu, Saygin, Sevgili, Allah dostu. Sevgiler... 17499[/snapback] güzel bir anlami varmis isminin Allah dostu, ermis.. Alıntı
Φ şilan Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 benim ismimde açelya yıllar sonra bu isim üzerine yazılmış bir şiir okumustum iykide bana bu ismi vermişler bilindigi gibi bir çiçek ismi ama bir özelligi daha var hiroşimada bütün bitkilerden önce yeşermiş açelya yani direncin simgesi ismimi çok seviyorum sevgiler Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Bu hayvanın hastasıyım.. Siyahın da hastasıyım... E karakurtların tabii ki hastasıyım.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Arkadaşlar daha önce bir yerlerde nickimi açıklamıştım gene açılıyım. Kralı bilmeyen yoktur heralde.... Kralın ne olduğunu yazarsam sizlere hakaret etmiş olacağım, o yüzden onu geçiyorum ama klralx nedir..? Valla x' i bende bilmiyorum. Zaten bilmediğim için x yazdım. Yani bir bilinmeyenli denklem misali...)) bilen varsa yazsın.. kral+x=kralx ise x=? Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Bu hayvanın hastasıyım..Siyahın da hastasıyım... E karakurtların tabii ki hastasıyım.. 17610[/snapback] aynen ben de siyahin hastasiyim kurtlarin da hastasiyim ha bozkurt ha karakurt hepsi Türkkurdu olduktan sonra.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Çözüm: kral+x=kralx ise x=? x=Aşkım Bu durumda; Aşkım=? Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Arkadaşlar daha önce bir yerlerde nickimi açıklamıştım gene açılıyım. Kralı bilmeyen yoktur heralde.... Kralın ne olduğunu yazarsam sizlere hakaret etmiş olacağım, o yüzden onu geçiyorum ama klralx nedir..?Valla x' i bende bilmiyorum. Zaten bilmediğim için x yazdım. Yani bir bilinmeyenli denklem misali...)) bilen varsa yazsın.. kral+x=kralx ise x=? 17611[/snapback] x=??? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Dilku problemi yarıya indirdim ya... x=Aşkım aşkım=? Gerisini birinden bekliyorum, ama görmüyor.. Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Dilku problemi yarıya indirdim ya... x=Aşkım aşkım=? Gerisini birinden bekliyorum, ama görmüyor.. 17622[/snapback] ben yazarken yazmisin görmedim yazdigini problem pek de yariya inmise benzemiyor aslinda problem asil simdi basliyor!! Alıntı
Φ kusadali_emix Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 kusadali_emix; kuşadalı derken memleketim olan kuşadası anlamında emine de güvenilir anlamına gelmektedir.(açıklamanın kısası ) emix;emine isminin arkadaşlarımca değişime uğramasıdır:) biraz asice bizim gurubun takıntısıdır....bizim gurupta çok emine olunca izmirliye emi banada emix olayı oldu emix denince ilk kelime yes gelir aklıma.....(çünkü seslenirken kullandıklarından olsa gerek) isteyeğe görede emoş ,emzik, gibi kısaltmalar var ki bunlar benim sevmediklerim arasında gelin siz bana emix diyin kafi......... Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 kusadali_emix; kuşadalı derken memleketim olan kuşadası anlamında emine de güvenilir anlamına gelmektedir.(açıklamanın kısası ) emix;emine isminin arkadaşlarımca değişime uğramasıdır:) biraz asice bizim gurubun takıntısıdır....bizim gurupta çok emine olunca izmirliye emi banada emix olayı oldu emix denince ilk kelime yes gelir aklıma.....(çünkü seslenirken kullandıklarından olsa gerek) isteyeğe görede emoş ,emzik, gibi kısaltmalar var ki bunlar benim sevmediklerim arasında gelin siz bana emix diyin kafi......... 17818[/snapback] ben seni erkek saniyordum kiz Alıntı
Φ kusadali_emix Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 hadi yaaaaaaaaaaaaa Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Kuşadalı emix temi bayanmış. Yoksa ben yanlış yerdemiyim ya.. Herkes bir bir bayan çıkıyor. Bayanlara ait bir forumdamıyımmm..)) Biri bana burada kimler bayan söylermiii.)) Alıntı
Φ kusadali_emix Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Kuşadalı emix temi bayanmış. Yoksa ben yanlış yerdemiyim ya.. Herkes bir bir bayan çıkıyor. Bayanlara ait bir forumdamıyımmm..)) Biri bana burada kimler bayan söylermiii.)) 17823[/snapback] kral hadi ya yapma nerem erkek laf aramızda bana erkek emix derler..... üzülme ben sana eşlik ederim.... bu arada denklemde yanlış var...... karl+x=karlx denklemi çözülemez....... şayet çözüldü diyelim.kesin sıfır çıkar.. öyle olur ya... hep......... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Her bilinmeyen şey denklemdir. Yani en az bir bilinmeyen varsa bu bir denklemdir. Belki yanlış formülize edilmiştir fakat genede denklemdir. Sıfır çıksın farketmez.. O halde sıfırdır..)))) Sevgiler.. Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Sean PENN'in mystic river isimli bir filmi var oradan esinlendim,buarada bende kuşadalıyı erkek sanıyordum. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2005 Demekki bir ben değilim yanlış zanda olan. Demekki bende değil problem... Arkadaşların kendilerini tam olarak ifade edemediklerindendir gibi.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.