Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

tabiki müslümandır. Bir cami yaptırmış Bir de Kilis'e yaptırmış diyorsun. Kilis yani bir aralar Gaziantep'in ili olan sonra kendisi il olan Kilis oradan bahsediyorsun... Adam iki cami yaptırmış oluyor...

Gönderi tarihi:
tabiki müslümandır. Bir cami yaptırmış Bir de Kilis'e yaptırmış diyorsun. Kilis yani bir aralar Gaziantep'in ili olan sonra kendisi il olan Kilis oradan bahsediyorsun... Adam iki cami yaptırmış oluyor...

antep nere gıı ülkemızde mı :P

Gönderi tarihi:

ama asil dogru cevap seninkiydi.adam muslumandir ve Kilis e de cami yaptirmistir.

Gönderi tarihi:

tabiki müslümandır

hristiyanlarda o hoşgörü ne gezeerrr

evet dogru.harikasiniz.

Bence bu espri ve espriye karşılık yapılmış diğer espri ki cevap ve onay demek istemiyorum ve bunun espri maksadıyla yapıldıgını dusunuyorum... Hem doğru değil hem de yeri degildi. Madem oyle, hoşgörü asıl bu cevabı veren ve bunu onaylayan da ne gezerrrrr diyerek bir espri de ben yapıyorum... Espriydi sadece... Gülmek serbest buyrun gülün arkadaşlar -_-

Gönderi tarihi:

Bence bu espri ve espriye karşılık yapılmış diğer espri ki cevap ve onay demek istemiyorum ve bunun espri maksadıyla yapıldıgını dusunuyorum... Hem doğru değil hem de yeri degildi. Madem oyle, hoşgörü asıl bu cevabı veren ve bunu onaylayan da ne gezerrrrr diyerek bir espri de ben yapıyorum... Espriydi sadece... Gülmek serbest buyrun gülün arkadaşlar -_-

Aslinda benim maksadim sahiden yari espriydi.Zaten hic tecrubem olmadigi halde ilk kez bir foruma katilma arzum, seviyesi ve bu esprili yaklasimlarindan dogdu.Ancak takdir edersiniz ki,mantigi cok farkli olsa da arkadasin cevabi dogruydu.Ayrica benim gelmis gecmis musluman topluluklarinin[bildigim kadariyla] ve ozellikle de Osmanli Devleti nin bu anlamdaki hosgorusune bir cok kisi gibi ozel bir hayranligim vardir.Sizi gercekten super bir zeka gostergesi olarak sipsak dogru cevabinizdan dolayi tebrik ederim,ben bilememistim.Arkadasa cevabimi bu olculerde degerlediriseniz sevinirim

not:kirginlik sezdim ifadenizde,ozur dilerim.

Gönderi tarihi:

o yazıyı sadece espri olarak düşünmeniz bazı gerçekleri gözardı ettiğinizi gösterir

osmanlı hem yahudiler hem de hristiyanlara çok büyük hoşgörü göstermiş,dinlerini değiştirmeleri için hiçbir baskı yapmamış tam aksine onların rahatça ibadet edebilmeleri için ibadethanelerini yaptırmıştır

o yazımda bi espri olduğu kadar tarihsel bi gerçeklikte vardır

ama umarım sizin yaptığınız espri sadece espridir :unsure:

neyse olan oldu ama burayı tartışma forumuna çevirmeyelim paylaşım olarak kalsın zira tartışılacak o kadar çok yer var ki....

Gönderi tarihi:

Gloria dinci gördüm bugün seni.. :w00t: Bu şakası..

Kitabımızın hoş görü ile yaklaştığı diğer hak dinlere bizim önyargı ile yaklaşmamız pek uygun bir davranış değil sanırım.Ben inanıyorum ki bu forumda başka dinlere mensup arkadaşlar ve hatta ateistler de var.Onların kırılabileceğini de göz önüne alırsak,Yazdıklarımızda ılımlı olmanın daha güzel olacağını düşünüyorum..Bu da nacizane düşüncem.. :P

Sevgiler..

Gönderi tarihi:

Sevgili Leyla öncelikle aramıza hoşgeldin arkadasım. Kotu bir tecrübe oldu sayemde ama bu seni forumdan uzaklaştırmasın olur mu? Aslında arkadaslarım bilir ılımlıyımdır oldukça, a.y.h.a.n'a sorma o tam tersini soyleyecektir. Cunku onunla aramızda daha once de hoş olmayan bir tartışma yaşamıştık :blushing::) Ama şimdi a.y.h.a.n da benim için forum arkadasımdır dusuncelerine saygı duyarım. Yanlış anlaşılmasın dinle ilgili mevzulara fazla girmem ben Taurus da bilir ki bu konuda tartışacak kadar gerekli bilgiye sahip degilim ve yeteri kadar bilmediğim konularda tartışmaktan hoşlanmam. Konuya tepkim hristiyan ya da müslüman olmakla ilgili degil kesinlikle, tepkimin nedeni tamamen Taurus'un da soyledigi gibi aramızda bizimle aynı dini paylaşmayan arkadaslarımın varlığıyla ilgilidir. Ben insanların hoşgörüsünü dinleriyle değil nsanlıklarıyla ölçmekten yanayın. Ben hoşgörülüyümdür sizler de hoşgörülüsünüz ki biz bu konuya espri mahiyetinde yaklaşmayı uygun gorduk. Ama bunlar hassas konular dikkat de etmek lazım degil mi?

Leylacığım kırgınlığım yoktur olsa da kalmamıştır. A.y.h.a.n arkadaşım forumdaşımsın bilgine düşüncene yeri geldiginde benimkine ters dusse bile saygıyla yaklaşıldıgı anda ben de saygı duyarım. Taurus sen zaten mükemmelsin sana diyecek lafım yok. A.y.h.a.n ın da dediği gibi burayı tartışma ortamına cevirmeyelim ama sizin benden bir cevap beklediginizi dusunerek bunları yazmayı uygun gordum. Benden bu kadar... Umarım yanlış anlaşılmamışımdır ve kendimi doğru ifade edebilmişimdir.

taurus senin de yaptığın esprinin farkındayımmm haberin olsun :lol:

Gönderi tarihi:

Sevgili Leyla öncelikle aramıza hoşgeldin arkadasım. Kotu bir tecrübe oldu sayemde ama bu seni forumdan uzaklaştırmasın olur mu? Aslında arkadaslarım bilir ılımlıyımdır oldukça, a.y.h.a.n'a sorma o tam tersini soyleyecektir. Cunku onunla aramızda daha once de hoş olmayan bir tartışma yaşamıştık :blushing::) Ama şimdi a.y.h.a.n da benim için forum arkadasımdır dusuncelerine saygı duyarım. Yanlış anlaşılmasın dinle ilgili mevzulara fazla girmem ben Taurus da bilir ki bu konuda tartışacak kadar gerekli bilgiye sahip degilim ve yeteri kadar bilmediğim konularda tartışmaktan hoşlanmam. Konuya tepkim hristiyan ya da müslüman olmakla ilgili degil kesinlikle, tepkimin nedeni tamamen Taurus'un da soyledigi gibi aramızda bizimle aynı dini paylaşmayan arkadaslarımın varlığıyla ilgilidir. Ben insanların hoşgörüsünü dinleriyle değil nsanlıklarıyla ölçmekten yanayın. Ben hoşgörülüyümdür sizler de hoşgörülüsünüz ki biz bu konuya espri mahiyetinde yaklaşmayı uygun gorduk. Ama bunlar hassas konular dikkat de etmek lazım degil mi?

Leylacığım kırgınlığım yoktur olsa da kalmamıştır. A.y.h.a.n arkadaşım forumdaşımsın bilgine düşüncene yeri geldiginde benimkine ters dusse bile saygıyla yaklaşıldıgı anda ben de saygı duyarım. Taurus sen zaten mükemmelsin sana diyecek lafım yok. A.y.h.a.n ın da dediği gibi burayı tartışma ortamına cevirmeyelim ama sizin benden bir cevap beklediginizi dusunerek bunları yazmayı uygun gordum. Benden bu kadar... Umarım yanlış anlaşılmamışımdır ve kendimi doğru ifade edebilmişimdir.

Ne :unsure: Espiri mi,kim?Nerde yapmış.. :P:w00t:

Gönderi tarihi:

şimdi bi kere benim ılımlı olduğun konusunda tam tersini söyleyeceğimi düşünmen benim sana kırgın olduğumu düşündüğünü ya da senin bana kırgın olduğunu gösterir

ben sana kırgın değilim senin de bana olmanı istemem

ikincisi ki bu herkes için geçerli

adımı a.y.h.a.n olark yazmayın

çünkü çok kasıyo :D kendimden biliyorum

bu arada oradaki o hoşgörü ne gezer lafı esprisiydi

müslüman olan kişinin kilisede yaptırabilmesi gerçeği

zaten şu şakalar konusunda bi nalaşamdık ki senle :sweatingbullets::blushing::D

Gönderi tarihi:

gloriacim yazdiklarina cok memnun oldum,bayagi kotu hissetmistim kendimi.ben de cogunluk eglenmek icin buradayim ve sanal arkadaslar edinmek harika birseymis.bu arada ilgile nen taurus a ve ayhan a tesekkur ederim.sorumu sormaya deger bulmazken ben,bayagi populer oldu.(kisa gunun kari) :P neyse bi daha yasanmaz boyle seyler umarim.herkese sevgiler

bu arada butuuun esprilere bayiliyorum...tesekkurler :P:rolleyes::P

Gönderi tarihi:

o zaman a.y.h.a.n degil bundan sonra ayhan yazıcam harbiden kasıyordu :) şaka konusunda da bi gun orta yolu bulacaz endişelenmeeee olacak bu iş...

leylacıgım anlaştık sanırım. Vayy esprilerime bayılan bi kişi dahaaa... Bu cok hoştu :) Hoşuma gitti beeee :)

Taurus dinci oldum bugunlerde niye acabaaaaa? Komik şey seniiiii

Gönderi tarihi:

gı destan yazmışsın oku oku bitmeyoooo :lol:

seni dini forumlara alsak canım :P

Gönderi tarihi:

canımmm sedelinammmm

ayy cok mutluyum ben bu akşam için yaaaaaaa... Çatlayacağız harbidennnnn

Gönderi tarihi:

canımmm sedelinammmm

ayy cok mutluyum ben bu akşam için yaaaaaaa... Çatlayacağız harbidennnnn

Gloria'm ve Sedoş'um;siz çatlamayın düşmanlarınız çatlasın.Aman sabahlar olmasın yandaaaan.. :w00t::sorcerer::lol:

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Arkadaş, çok komiksin. Eğer müslümanlarda hoşgörü var diyorsan neden hoşgörülü davranmayıp kendi dinini üstün görüyorsun. Bu sence de bir çelişki değilmidir ?

neyse olan oldu ama burayı tartışma forumuna çevirmeyelim paylaşım olarak kalsın zira tartışılacak o kadar çok yer var ki....

Gönderi tarihi:
adamin biri bir cami yaptirmis,bir de kilise yaptirmis.bu adam musluman midir,hristiyan midir?

cevap verılmış ama bı yorumda benden

dinini bilmem ama bu adam çok zenginmişşş :w00t::lol:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.