Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Aldatmak kadina mi erkege mi daha cok yakisir die soruldu, ama aldatma nedir, ne diildir, nerde baslar, nerde biter? Bugün de bu soru takildi kafama??? sanki hic baska derdim yok... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 hadi yaaa, bi basladin mi birakilmio diosun, arkadasim Marcus, sen bu konulrda uzmanmisin Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gelenekleri daha tutucu, egitim düzeyleri de ona oranla daha düsük ve daha az hos görülü toplumlarda aldatma olaylarinin, gelismis ülke dedigimiz ülkelerden daha fazla oldugu gercegi, bizi farkli düsünmeye götürebilir? Haliyle, aldatma, az gelismis toplumlarda erkegin has görevlerindendir Kadinlar icin ise el kiri olarak nitelenen aldatmaya, gelismis toplumlar, ahlak ögretilerinin disinda bakabildikleri icin, egitim düzeylerine paralel olarak, iliskiyi hemen bitirme taraftaridirlar saniyorum. saygilar Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gelenekleri daha tutucu, egitim düzeyleri de ona oranla daha düsük ve daha az hos görülü toplumlarda aldatma olaylarinin, gelismis ülke dedigimiz ülkelerden daha fazla oldugu gercegi, bizi farkli düsünmeye götürebilir? Haliyle, aldatma, az gelismis toplumlarda erkegin has görevlerindendir Kadinlar icin ise el kiri olarak nitelenen aldatmaya, gelismis toplumlar, ahlak ögretilerinin disinda bakabildikleri icin, egitim düzeylerine paralel olarak, iliskiyi hemen bitirme taraftaridirlar saniyorum. saygilar 16794[/snapback] abi bunun gelişmişlikle ne alakası var erkek heryerde erkek kadın heryer de kadın Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 karşısındakini aldattığını düşünürken aldanan kişi aslında kendi değil midir insanın.evli bir insanın kendi hayatını mahfetmekten başka ne gibi karı olabilir ki yada bir sevgiliyi başkasıyla aldatmanın.değişen ne olur? aldatma nerde başlar özgüven bittiği yerde başlar.kendi kusurlarını kapatmak için sürekli değişiklik arayışları... kime yakışır buda güzel soru.valla bana yakışmaz mesela vicdanı olan,insan olan kimseyede yakıştıramam ben.kendine yakıştıran varsa buyrun aldatsın.... sevgiler... Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 evet, sevgili karçiçeğim, doğrudur.. aldatan sadece kendini aldatır... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Bu foruma ek olarak şunu sormak gerek seven insan aldatırmı ? Aldatırsa gerçekten sevmiyor mu olur ? Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Bu foruma ek olarak şunu sormak gerek seven insan aldatırmı ? Aldatırsa gerçekten sevmiyor mu olur ? 16844[/snapback] peki aldatma denilen su lanet sey nedir? karcicegime katliorum her aldatana, bu her nasil ise, eninde sonunda kendini aldatiodur.... Canugur: bu yorumunda ciddi olamazsin? Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gelenekleri daha tutucu, egitim düzeyleri de ona oranla daha düsük ve daha az hos görülü toplumlarda aldatma olaylarinin, gelismis ülke dedigimiz ülkelerden daha fazla oldugu gercegi, bizi farkli düsünmeye götürebilir? Haliyle, aldatma, az gelismis toplumlarda erkegin has görevlerindendir Kadinlar icin ise el kiri olarak nitelenen aldatmaya, gelismis toplumlar, ahlak ögretilerinin disinda bakabildikleri icin, egitim düzeylerine paralel olarak, iliskiyi hemen bitirme taraftaridirlar saniyorum. saygilar 16794[/snapback] evet, sevgili alaturka, ciddi olmaya gerek yok, gercek bu. Sokaktaki insanin degerlendirmesi ile bilimsel degerlendirme arasindaki ucurum, sonunda iste bu kadar sasirtici olur. Üniversiteler, egitim kurumlari yalniz bilgi icin degil, bu olaylarin kavranmasi icin acilirlar. Evlilik kurumu ve birliktelik denen seyin geri kalmis toplumlarda nasil algilandigini göstermek istedim. Bunu aslinda herkes görebilir. Aldatma,her toplumda olur, ama her toplumda istatistik, gelismislige oranla farklidir. Daha nasil bir ciddiyet ariyorsunuz. Eger bir aldatma ve aldanmaya göz yumuluyorsa isin altinda acik ekonomik cikar, ya da kadinin ekonomik bagimliligi yatiyordur. saygilar Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Canugur´a valla ben burda yani Almanya da aldatmanin hat safada oldugunu biliorum, bizzat ofisimde sahit oluyorum.. ve biliomusun, gerci konuyla alakasi pek yok, ama egitim demisken sunu eklemek istiorum... bi arastirmaya göre, eslerini döven, veya herhangi bi sekilde siddet uygulayan erkekler her kesimden cikiomus, yani doktoruda, avukatida, pröfesörüde bu halti yiyo egitimin bu kadari iste, okumakla adam olunmuyo, insan olmak kendini terbiye etmekten gecer... Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 okumakla adam olunurmu size ufak bir hikaye anlatayım. yaşanmıştır bizzat kendi tarafımdan bire bir; senelerden 1990 lar civarı birinci körfez zamanı kaybettiğim büyük babamı doktora giderken eşlik etme görevide bendeydi doktorların olduğu bir oda da koca göbekli beyaz önlüklü bir adam ballandıra ballandıra millete saddamı kötülüyor onun ağzından anlatayım - YA kardeşim bu saddam kim oluyor ne yapabilir bize atsın iki tane atom bombası bu ülkeye en fazla 5 milyon insan öldürür daha sonra ne yapacak.. bu lafları söyleyen insan 7 sene universite okumuş bir insan yorum yapmıyacağım siz yapın yorumunuzu.. sevgili alaturkanın bahsettiği araştırma istatistiklerini bende okumuştum dayak konusunda hatta okumuş insanların daha çok dövdüğü söyleniyor.. aldatmak hakkında ise kendi fikrim M U T L A K S A D A K A T Kim ne yaparsa yapsın.. atasözü vardır bir çoğunuza belki basit bir açıklama gibi gelecektir ama "çalma elin kapısını çalkarlar kapını" hayat bu atasözünün çok doğru olduğunu örneklerinide gösterdi bana etrafınızda siz de dikkatli bakarsanız sizde görürsünüz.. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Mutlaka ve mutlaka sadakat, bunun aksini isteyen varmidir????? ama aldatma nedir, nasil olur?? bunu deyiverin bana... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Mutlaka ve mutlaka sadakat, bunun aksini isteyen varmidir????? ama aldatma nedir, nasil olur?? bunu deyiverin bana... 16897[/snapback] Hoslandigi insan cok cok uzaktayken onu köhne bir forumun ortasinda birakip mac seyretmeye gitmek aldatmak olurmu ki acaba ? Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Bu foruma ek olarak şunu sormak gerek seven insan aldatırmı ? Aldatırsa gerçekten sevmiyor mu olur ? 16844[/snapback] GERÇEKTEN SEVİYORSA NEDEN ALDATSINKİ. BEN BİRİNİ GERÇEKTEN SEVDİYSEM ONU ALDATMAZDIM.SEVERKEN KENDİMİ SORUMLULUK SAHİBİ HİSSEDERİM YANİ EVLİ GİBİ.VE BEN BANA YAPILMASINI İSTEMEDİĞİM BİR ŞEYİ KARŞIMDAKİNE YAPMAZDIM. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Aldatmak.. Arıyorum.............................. Benim kitapta bulamadım... Saygılar... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 valla dürüst olmam gerekiyorsa, ben aldatırım.ama neyse dürüst olmayayım çok ayıp aldatmak kötü bişey sakın aldatmayın istediğiniz yorumu yapacaksınız tabiki yapın dürüst oldum sadece Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 (düzenlenmiş) valla dürüst olmam gerekiyorsa, ben aldatırım.ama neyse dürüst olmayayım çok ayıp aldatmak kötü bişey sakın aldatmayın istediğiniz yorumu yapacaksınız tabiki yapın dürüst oldum sadece 17051[/snapback] şakası bile kötü inşallah şaka yapıyorsundur yoksa böyle aşşşağılık (böyle yazmayınca ** larla gösteriyor) bir görüşü ne kabul ederim nede bir kelime daha yazarım senin bulunduğun bir yerde Tarih: 13 Eylül , 2005 Düzenleyen: TheLastofMohicaN Alıntı
Φ sezar1 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Aldatmak.. Yani esas birlikte olduğun kişi dışında biriyle cinsel ilişki kurmak.. Öncelikle islam dininde vardır.. Tek kadınla değil.. dört kadınla birden olabilme hakkı tanınmıştır.. Bu dört kadın la birarada..yani bu dört kadının hepsini bir yıl sonra bir başka dört kadınla değiştirebilirsiniz.. Bu hak tanınan bir erkek.. yüzyıllarca bu şekilde yaşamaya alışarak gelmiştir.. Son ra ya biz de insan değilmiyiz diyen kadınlar.. osmanlıda siyah peçeler altında eve kadın geliyormuş gibi göstererek erkekler almışlardır.. Aldatma o zamandan başlar.. aldatmanın sevmek yada sevmemekle de ilgisi yoktur.. bu bizim uydurduğumuz bir kılıftır.. Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 valla dürüst olmam gerekiyorsa, ben aldatırım.ama neyse dürüst olmayayım çok ayıp aldatmak kötü bişey sakın aldatmayın istediğiniz yorumu yapacaksınız tabiki yapın dürüst oldum sadece 17051[/snapback] şakası bile kötü inşallah şaka yapıyorsundur yoksa böyle aşşşağılık (böyle yazmayınca ** larla gösteriyor) bir görüşü ne kabul ederim nede bir kelime daha yazarım senin bulunduğun bir yerde 17055[/snapback] bak yazmazsan çok üzülürüm ama.................ne yani insanların görüşlerine saygı yok mu?latife yapmış olabilirim yapmamış da olabilirim,herşey olabilir.......bir tanesini zor idare ediyoruz kaldı birde arada başkalarını mı idare edelim.... Alıntı
Φ sezar1 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Düşünceler ve görüşler için tabiki formda saygı duymak gerekir.. Aldatma..karşı taraf uygun şartları yaratmışsa gerçekleşir.. sevmekle sevmemekle ilişkisi yok durumun.. Bu hem fiziksel açlıktan olabilir hem ruhsal açlıktan olabilir.. yada kişi değişiklik yaşamaktan zevk de duyabilir.. monotonluk yerine macera arayabilir. Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Aldatmak insanın doğasında vardır. Hem kadınında hem de erkeğinde. Aşk maşk bunlar hepsi erkeklerin kadınları elde etmek için başlarına ördükleri çoraplardan başka bir şey değildir. Aşk'ın gücü de toplumsal beklentilerin tatmin edilmesinden başka bir şey değildir. Zaten ben aşka inanmıyorum. Eğer insan tek eşli olsaydı, sadece bir kere aşık oldurdu. Böyle bir şey var mı? İnsanlık medeneyeti bu konuda insan doğasına aykırı olarak gelişmiştir (Kadınların böyle olmasını istemesi olabilir mi?). Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Aldatmak insanın doğasında vardır. Hem kadınında hem de erkeğinde yakında normal birşey miş gibi karşımıza koyarsınız bunu kardeşim neden aldatıyorsun bugün bazı hayvanların bile eşlerine ölene kadar sadık kaldıklarından bahsediliyor insanlar bu kadar olamaz mı diyorsun yoksa insan düşünen bir hayvandır tezinden yola çıkıp ne yapsa yerimidir diyeceğiz elbette doğru olan neyse onu söyleyeceğiz. Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 İnsanın doğası budur. Erkekler sokakta yürüyen 10 kadından 7'si ile sekse girmeye hazırdır. Bunun sebebi doğadır. Hiçbir mantık bunun önünü kesemiyor. Erkek aldatmaz desem yalan olur. İsterseniz hayvan deyin isterseniz demeyin. Ne varsa odur. Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Erkekler sokakta yürüyen 10 kadından 7'si ile sekse girmeye hazırdır ne demek şimdi bu ? şimdi canuğur abime hakvermeye başladım ama cinsel eğitimini alamamış desek daha iyi olur du değilmi canuğur abi? Alıntı
Φ mystic river Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 14 Eylül , 2005 İnsanın doğası budur. Erkekler sokakta yürüyen 10 kadından 7'si ile sekse girmeye hazırdır. Bunun sebebi doğadır. Hiçbir mantık bunun önünü kesemiyor. Erkek aldatmaz desem yalan olur. İsterseniz hayvan deyin isterseniz demeyin. Ne varsa odur. 17197[/snapback] bu kadar büyük bir genelleme yapmanız doğru deil,sizin çevreniz öyle olabilir,şimdiye kadar böyle örneklerle karşılaşmış olabilirsiniz veya sizin yapınız da bu olabilir ama herkes aynı olamaz,tek eşliliği savunan da bir çok erkek var. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.