Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sana bu konuda son kez şunu söylücem. Böyle insanların yaşama hakkıda yoktur. O kendi yaşama hakkını bir başkasını öldürerek vermiştir. Hakkını kaybetmiştir...

Saygılar...

• Cevaplar 69
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Popüler Olduğu Günler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:
Onun yaptığı yanlış diyorsun. Sonra da aynı yanlışı kendin yapıyorsun. Bu nasıl bir çifte standart?

16955[/snapback]

Benim yaptığım yanlış demedim. O yaşama hakkını kaybetmiştir dedim. Yaşama hakkını kaybetmek demek ölmek demektir, o halde öldürülmesi lazımdır....

Gönderi tarihi:

Hayır senin yaptığın yanlış. Hangi insanın yaşama hakkı var ve hangi insanın yaşama hakkı yok buna sen karar veremezsin. Bu dünyada kimse veremez. Onlar bu hakkı kendilerinde gördüler ve insan öldürdüler....YANLIŞ! Şimdi de aynı şeyi sen yapıyorsun. Ve eğer onların yaptığını tekrar ediyorsan o zaman onların yaptığını onaylıyorsun demektir. Çünkü, eğer senin onu öldürmekte haklı bir nedenin var olduğunu düşünüyorsan o zaman onun da seni öldürmeye haklı nedeni var olabilir demektir!! Biz ise burada şunu demek istiyoruz, her ne neden olursa olsun insan öldürme derecesine asla gelemez. Ne senin için ne de onun için.

Bence sen önce insan öldürmenin yanlış olup olmadığına karar ver. Eğer yanlıştır diyorsan o zaman bunu kimseye uygulayamazsın. Karşındakinin suçu ne olursa olsun. O adamın en büyük cezası zaten ömür boyu hapistir. Bu ceza ölümden beterdir. Birçoğu zaten intihar ediyor.

Gönderi tarihi:

Fragged ben pskopat bir katil olsam ve senin öce anneni sonra babanı varsa eğer eşini ve çocuklarını işkenceler yaparak öldürsem ve sonra yakalansam bana ne diyeceksin '' yat bakalım ömür boyu hapiste de aklın başına mı gelsin'' diyeceksin

eğer öyle düşünüyorsan sen gerçekten çok safsın tekrar ediyorum idam cezalarının kaldırılmasından yana değilim kesinlikle kaldırılmamalı ...

Gönderi tarihi:
İnsana yaşamına saygı duymak insanoğlunun en büyük yetilerinden birisidir. Bunu yapabiliyorsanız siz dünyanın en gelişmiş toplumu olma yolunda çok büyük yol almışsınız demektir. Fragged arkadaş size insan olmanın yolunu gösteriyor.

Şiddete şiddetle karşılık vermek sizi ondan farklı yapmaz.

Şiddete şiddetle karşılı vermemek demek şiddeti yapan affetmek anlamına gelmiyor ya ne anlama geliyor (Türkiyede her dör beş yılda bir af çıkarırsanız siz sisteminizi çalıştırmıyorsunuzki insanlar cezasını çeksin). İnsanca bir ceza vermeyi gerektiriyor. Nedir Bu? Yaşat dört duvar arasında....

Buradan başka bir konuya geçelim aslında bunu başka bir başlık altında açayım vazgeçtim.... Saygılar...

17036[/snapback]

Yapma gözünü seviyim TÜRKİYEde işlenen suçların en fazla artış gösterdiği dönemler af yasasından faydalanan suçluların dışarı salıverildikleri zamanlardır daha önce adam öldüren yine öldürür bir kaç yıl önce 16 yaşında bir fırın çırağı evine girdiği bir kadının sadece kolundaki 2 bileziği almak için kadını ve 4 çocuğunun boğazını kesmişti sen şimdi diyosun ki bu çocuk hapiste bir eğitim alır ve düzelir öyle mi :D başkalarının hayatına son veren insanların bizim verdiğimiz vergilerle dört duvar arasında beslenmeleri insanın gocuna gider be yaşam hakkına saygıdan bahseden arkadaşlar ya çok safsınız ya da medeni görünmek adına dengenizi kaybetmiş durumdasınız zaten başka bir forum da da arkadaşın biri bize saldırana saldırmamak gerek deminden vurmuştu da çok gülmüştüm elin oğlu bizi kesi doğrasın bizde mükafaat olarak 4 duvar araında onu besleyip bir müddet sonrada tekrar sokaklara salalım başka insanlar daha kessin diye hey Allammm ...

Gönderi tarihi:
Fragged ben pskopat bir katil olsam ve senin öce anneni sonra babanı varsa eğer eşini ve çocuklarını işkenceler yaparak öldürsem ve sonra yakalansam bana ne diyeceksin '' yat bakalım ömür boyu hapiste de aklın başına mı gelsin'' diyeceksin

eğer öyle düşünüyorsan sen gerçekten çok safsın tekrar ediyorum idam cezalarının kaldırılmasından yana değilim kesinlikle kaldırılmamalı ...

Evet tabiki öyle olacak. Ölüm onun için çok hızlı bir kurtuluş yolu olacaktır. Onu öldürerek cehhenem hayatını 30 kısaltacağıma, onu eziyet içerisinde yaşatarak cehennem hayatını 30 yıl uzatırım.

Gönderi tarihi:

O da senin gibi böyle düşünerek 35 bin kişiyi öldürmüşse, haklı mı olacak?

17077[/snapback]

Cevap alamadım

Gönderi tarihi:
Cevap alamadım
Evet tabiki öyle olacak. Ölüm onun için çok hızlı bir kurtuluş yolu olacaktır. Onu öldürerek cehhenem hayatını 30 kısaltacağıma, onu eziyet içerisinde yaşatarak cehennem hayatını 30 yıl uzatırım.
Gönderi tarihi:
Cevap alamadım

17082[/snapback]

Yani sen sanıyorsun ki hapishanelerde mahkumlar cehennem hayatı yaşıyorlar öylemi ? Eh! sen öyle san arkadaş ne diyimm..

Gönderi tarihi:
Yani sen sanıyorsun ki hapishanelerde mahkumlar cehennem hayatı yaşıyorlar öylemi ? Eh! sen öyle san arkadaş ne diyimm..

Daha önce de dediğim gibi, Apo'nun yaşanması isteniyor. Sebebini bilmiyorum, ama onunla ilgili işleri bittiği anda gideceği yer bellidir.

Gönderi tarihi:

Daha önce de dediğim gibi, Apo'nun yaşanması isteniyor. Sebebini bilmiyorum, ama onunla ilgili işleri bittiği anda gideceği yer bellidir.

17091[/snapback]

Bak işte burda aynı düşünmekteyiz dediğin gibi apo nun yaşanması isteniyor çünkü arka planda bilmediğimiz şeyler yaşanmakta ve elbet dediğin gibi onunda sırası gelecek ama Allah biliyor ya içimden geçeni o zalimin halkın gözü önünde asılmasını çok isterdim ...

Gönderi tarihi:
ama Allah biliyor ya içimden geçeni o zalimin halkın gözü önünde asılmasını çok isterdim ...

Bence sende zalimsin. Onların yaptığının aynısını tekrar ediyorsun.

Önce adalet istiyosun. Sonra da öldürmekle adaleti sağlıyacam diyorsun. O zaman senin adaletin tek taraflıdır. Sana olur dediğin şeyi onlara olmaz diyorsun. Olmadı. Bu şekilde adaleti sağlayamazsın.

Gönderi tarihi:

Sen ne dersen de bugün beşikteki çouğa kurşun sıkan eller yarında sıkar senin gibi saflarda onları affeder ve ödül olarak bir kaç yıl hapishanede bakar sonrada tekrar ortalığa kan dökmeleri için salıverir böylesine cahil olmaktansa zalim olmayı yeğlerim :D

Gönderi tarihi:

Hiç anlamıyorsun öyle değil mi?

Apo'yu senin dediğin gibi assalardı, hiçbir terör olayı bugüne kadar bitmeyecekti. Hatta adamlar daha da vahşileşecekti. Günümüzdeki ölü sayıları geçmişteki sayıları çok geride bırakacaktı. Daha kaç tane bebek, çocuk anne ve baba öldürülmeye tahammül edecektin? Sen hiç anlamıyor musun ki Apo'nun yaşaması terör olaylarını bitirdi???

Adamlar vahşiydiler. Sen de onlara vahşeti gösterseydin o zaman onlar da intikam almak peşine düşeceklerdi. Onlar intikam aldıkça sen de liderlerini yakalayıp asacaktın. Ortalık Filistine dönüşecekti. Ama liderleri yakalanınca aynı vahşet onlara gösterilmediği için kendilerine geldiler.

Ben adalet sağlanmasın demiyorum. Apo serbest bırakılsın da hiç demiyorum. Ben o insanların ömür boyu hapiste çürümesinden yanayım. Kalan ömrünü karanlık odalarda geçirmesinden yanayım. Adamlar öldükten sonra cehenneme gidip gitmeyeceklerini bilmiyorum, ama ben bu dünyada onlara cehennemi şimdiden yaşatmayı seçiyorum. Bu onları öldürmekten daha ağır bir cezadır. Öldürmek 1-2 dakikalık acıdır. Ama kalan ömrünü karanlık odalarda geçirmek 30 yıllık acıdır. Benim adaletim budur. Ben ona senden daha fazla acı çektiriyorum.

Gönderi tarihi:
DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR

Sen kana kan diyorsun. O zaman sayılar milyonları bulduğu zaman keşe bu işi 35 binde bitirseydik diyecektin. Ama sen bu tarafı görmek istemiyorsun.

17116[/snapback]

Sizin tarafınızdan baktığımız için bunca zaman 35.000 insan öldü

yılanın başı küçükken ezilmeli...

Gönderi tarihi:
Sizin tarafınızdan baktığımız için bunca zaman 35.000 insan öldü

yılanın başı küçükken ezilmeli...

Tam tersi. Senin tarafından bakıldığı için bu hale geldi. Bugüne kadar hep terörle mücadele diye asker ve para gönderildi. Ama ortaya birisi çıkıp da olayı vahşet göstermeden bitirmeye hiç bir adım atmadı.

Bak sana bir örnek verecem. Bugün 35 bin kişiyle sonuçlanmış bu olay intikam esasına kurulmuş olsaydı, ölü sayısı milyonlara ulaştığında çözüm yine ne olacaktı? Vahşete son vermek değil mi? E biz de şu anda onu yapmak istiyoruz. Aradaki fark ise ölü sayılarıdır. Bunu unutma.

Bir diğer örnek de şöyle. Apo aslımış olsaydı ve PKK dış etkiler tarafından kızıştırılsaydı, onlara mantıkla bir şey anlatarak olaylara son verme olanağın kalırmıydı? Öyle bir durumda sen istesen de istemesen de vahşete kurban olacaktın. Ama şimdi dış etkenlere kapılmayın mantıklı olun diyerek olaylara kansız bir şekilde (ya da çok az kanla) son verebiliyorsun. Bu çok büyük bir artıdır.

Gönderi tarihi:

Bu tip suçlara ölüm cezasının verilmesinin amacı; hem onun cezası hemde arkada kalanların bu suçu işlemekten men edilmesdir. Hayatının sona ereceği bir suçu kolay kolay kimse işlemez. Ayrıca çok ülkede idam cezası uygulanmaktadır ve islamda da kısasa kısas vardır..

Saygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.