Φ Fragged Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Din her zaman Devlet kurumunun bir alt kurumudur (ya da zihniyetidir). Devletin koyduğu kanunlar, yönetmelikler, tüzükler hezaman Din kurallarından önce gelir. Devletin dediği bir şey Din'le çatıştığı zaman, devletin dediği geçerlidir. Din'in değil. Türkiye'deki Din'in problemi de budur işte. Din'in Devletten daha üstün olduğu düşüncesi vardır (çok büyük çoğunluğun). Onların adalet sistemi (yani Dini adalet sistemi) devletin adalet sistemi ile aynı değildir. Devletin verdiği cezalar onlar için yeterli değil, üstüne birde kendi adaletini uygulamak gereği hissederler. Bu da hem yanlıştır hemde devletin varlığını yoksaydırır. Din ne zaman ki devletle çatışmayı bir kenara bırakırsa, işte o zaman Din huzur içinde yaşayabilir. Tabi ona inananlar da. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Din her zaman Devlet kurumunun bir alt kurumudur (ya da zihniyetidir). Devletin koyduğu kanunlar, yönetmelikler, tüzükler hezaman Din kurallarından önce gelir. Devletin dediği bir şey Din'le çatıştığı zaman, devletin dediği geçerlidir. Din'in değil. Türkiye'deki Din'in problemi de budur işte. Din'in Devletten daha üstün olduğu düşüncesi vardır (çok büyük çoğunluğun). Onların adalet sistemi (yani Dini adalet sistemi) devletin adalet sistemi ile aynı değildir. Devletin verdiği cezalar onlar için yeterli değil, üstüne birde kendi adaletini uygulamak gereği hissederler. Bu da hem yanlıştır hemde devletin varlığını yoksaydırır. Din ne zaman ki devletle çatışmayı bir kenara bırakırsa, işte o zaman Din huzur içinde yaşayabilir. Tabi ona inananlar da. 16475[/snapback] ÇOK KOMİK 1 ÖNCE KENDİNCE BİR DİN DEVLET HİYERARŞİSİ İCAT ETMİŞSİN ( BÖYLE DEDİK YA HEMEN KİTAP ADI FALAN VERİRSİN AMA BU İŞLER ÖYLE OLMUYOR) 2 SONRA DA TÜRKİYEDE DİNİN BRİ SORUNU TANIMI YAPMIŞSIN ( AMA HERALDE TÜZEL ŞAHSİYET OLARAK DİNİ DEĞİLDE DİN İNANANLARINI KASTEDİYORSUNDUR ) 3 ARDINDAN DA DİNE BİR YOL GÖSTERİP HUZURA ERDİRMİŞSİN DİNADARLARI. WALLA BRAVO , HARİKA BİR YAZI, ÇÖZÜMLEMECİ VE ÇÖZÜME YÖNELİK. EL ATMIŞKEN BİNLERCE YILDIR ÇÖZÜLEMEYE BİR KAÇ KONU DAHA VAR ONLARIDA HALLEDİVERSEN DE CÜMLE ALEM RAHATLASA SEVGİYLE KAL Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 ÇOK KOMİK1 ÖNCE KENDİNCE BİR DİN DEVLET HİYERARŞİSİ İCAT ETMİŞSİN ( BÖYLE DEDİK YA HEMEN KİTAP ADI FALAN VERİRSİN AMA BU İŞLER ÖYLE OLMUYOR) 2 SONRA DA TÜRKİYEDE DİNİN BRİ SORUNU TANIMI YAPMIŞSIN ( AMA HERALDE TÜZEL ŞAHSİYET OLARAK DİNİ DEĞİLDE DİN İNANANLARINI KASTEDİYORSUNDUR ) 3 ARDINDAN DA DİNE BİR YOL GÖSTERİP HUZURA ERDİRMİŞSİN DİNADARLARI. WALLA BRAVO , HARİKA BİR YAZI, ÇÖZÜMLEMECİ VE ÇÖZÜME YÖNELİK. EL ATMIŞKEN BİNLERCE YILDIR ÇÖZÜLEMEYE BİR KAÇ KONU DAHA VAR ONLARIDA HALLEDİVERSEN DE CÜMLE ALEM RAHATLASA SEVGİYLE KAL Demekki yerine ulaşmış... Aslında eksik yazılmış bir yazı daha geniş yazılabilir. Dalga geçmek yerine açıklama getirseydin daha aydınlatıcı olabilirdi. Çözümleri zor göstermekle ne yapmak istediğini pek anlamadım ama neyse... 16488[/snapback] 'pek anlamadım ' SORUN DEĞİL ANLATIRIZ. YUKARIDAKİ YAZI EN ÖNEMLİ SORUN OLARAK MANTIK KURGUSUNA SAHİP DEĞİL. BU YÜZDEN KOMİK. İÇİNDEKİ DERUN DÜŞÜNCELERDE NELER GİZLİ BİLİNMEZ AMA ARKADAŞ BUNU AKTARAMAMIŞ. SORUN BU KADAR BASİT BİR GÜN ANLATIRSA BİZ DE CİDDİ BİRŞEYLER YAZARIZ. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 ÇOK KOMİK1 ÖNCE KENDİNCE BİR DİN DEVLET HİYERARŞİSİ İCAT ETMİŞSİN ( BÖYLE DEDİK YA HEMEN KİTAP ADI FALAN VERİRSİN AMA BU İŞLER ÖYLE OLMUYOR) 2 SONRA DA TÜRKİYEDE DİNİN BRİ SORUNU TANIMI YAPMIŞSIN ( AMA HERALDE TÜZEL ŞAHSİYET OLARAK DİNİ DEĞİLDE DİN İNANANLARINI KASTEDİYORSUNDUR ) 3 ARDINDAN DA DİNE BİR YOL GÖSTERİP HUZURA ERDİRMİŞSİN DİNADARLARI. WALLA BRAVO , HARİKA BİR YAZI, ÇÖZÜMLEMECİ VE ÇÖZÜME YÖNELİK. EL ATMIŞKEN BİNLERCE YILDIR ÇÖZÜLEMEYE BİR KAÇ KONU DAHA VAR ONLARIDA HALLEDİVERSEN DE CÜMLE ALEM RAHATLASA SEVGİYLE KAL Demekki yerine ulaşmış... Aslında eksik yazılmış bir yazı daha geniş yazılabilir. Dalga geçmek yerine açıklama getirseydin daha aydınlatıcı olabilirdi. Çözümleri zor göstermekle ne yapmak istediğini pek anlamadım ama neyse... 16488[/snapback] Yukardaki yazıda bir açıklama yokki, bozan arkadaşımız açıklama yapsın. Açıklama gereği görülmeyecek kadar komik ve mantıksız. Kendince bir portre ve kendince çözümler.. Birkere din kurum değildir, kurum derseniz Laiklik ilkesine ters düşersiniz.."Çürük çuval dikiş tutmaz" kardeşim..Bu benim sözümdür..)) Litaretüre geçilsin... Saygılar... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Din, devlete boyun eğmek zorunda. Bütün mesele bu. Neresi anlaşılmadı? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Kardeşim o yazıda sadece bu yazı yokki. Kim TC adaletinin üstüne islam adeletini aryor. Karısı zina etmiş bir kimse, devlet cezasını vermişse olmaz birde taşlayalımmı diyor.. örnek çok... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Evet öyle diyorlar. Bunu açık açık söylemiyorlar, ancak fırsat bulduklarında bunu bir şekilde ifade ediyorlar. Zaten onlara fırsat verilmediği için ortalık sakin. Yoksa kan çoktan gövdeyi götürmüş olurdu. Bu da böyle bir zihniyetin varlığını kanıtlar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Evet öyle diyorlar. Bunu açık açık söylemiyorlar, ancak fırsat bulduklarında bunu bir şekilde ifade ediyorlar. Zaten onlara fırsat verilmediği için ortalık sakin. Yoksa kan çoktan gövdeyi götürmüş olurdu. Bu da böyle bir zihniyetin varlığını kanıtlar. 16588[/snapback] Ya öyle diyen var ama. Sonuç olarak devletin verdiği karara saygılılar. Düşünce bazında herşey düşünülür. Bir başkası da kominist rejim hayal eder.. Hepsi var. Önemli olan bu düşünceler faaliyete geçiyormu geçmiyormu.. Saygılar.. Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Önemli olan bu düşünceler faaliyete geçiyormu geçmiyormu.. Fırsat bulunca geçiyor. Zaten kendi kendilerine bu fırsatı elde edemezler. Mutlaka dışarıdan bunlar harekete geçirilir. Bu tür insanlar bomba gibidir. İlk fırsatta patlarlar. Bu tür insanların düşüncelerine fazla hoş gösteriliyor. Bu insanlar tehlikelidirler. Devletin bu insanları yeterince iyi yetiştimediğinin bir göstergesidir. Zaten yapıcı hiç bir yanları yoktur. Olamaz da. Hep yıkıcıdırlar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Bu ülkede ki en önemli sorun. Demokrasi ve özgürlük kavramlarının. Çok farkılı ve dağılgan bir şekilde anlaşılması ve tarifinin bu şekilde yapılmasındandır. Özgürlük bir başkasının güvenliğini tehdit ediyorsa kısıtlanmalıdır. Örneğin bir haftadır yapılan terör eylemleri. Neymiş efendim AB ye girecekmişizde o açıdan şiddet uygulayamazmışız. Yahu arkadaş. AB uğruna bu kadarda taviz verilmez. Yoksa epmeryalizmin bitini canlandırırsınız. Siz kalkın aponun resmini otobüslere yapıştırın ülkenin bir ucundan bir ucuna gelin ve eylem yapın. Hemde göstere göstere nerde emniyet güçleri. Kesin kardeşim yolunu.. Örnekler çok ya.. örnek terörden oldu ama bu manada başka örnekleride çoğaltabiliriz... Saygılar.... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 AB kanunları modern insanlara uygulanmak üzere ortaya konulmuştur. Modern insana şiddet uygulamak gerekmiyor. Söz deyince de olay anlaşılıyor. Mantıklı düşünce biçmi diye bir şey vardır. Ama Türkiyede böyle değil. Mantık yok bir kere. Dolayısıyla mantık üzerine kurulan kanunlar geçersizdir. AB kanunları da doğal olarak yetersiz kalacaktır. Eğer Türkiyedeki insanlar terbiyeli olsaydı, zaten bu kanunlar taviz gibi gelmezdi. Taviz mantık ile şiddet arazındaki boşluğun fazla olmasından geliyor. Ama bu boşluğun sebebi kanun değil, o kanunun uygulandığı insandır. Türkiyedeki insanların ortalama dünya görüşü ile Avrupadaki insanlara nazaren çok düşüktür. Zaten zannedersem Avrupa ülkeleri de bu yüzden Türkiyeye zorluklar çıkarıyor. Kısacası şu anlama geliyor: İnsanımız insan değil, hayvandır. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Hayvandır sözünüze katılmıyorum... Saygılar... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Hayvandır kelimesiyle terbiyessiz, görgüsüz, zalim insanları kastediyorum. Kedi köpek gibi değil. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Evet öyle diyorlar. Bunu açık açık söylemiyorlar, ancak fırsat bulduklarında bunu bir şekilde ifade ediyorlar. Zaten onlara fırsat verilmediği için ortalık sakin. Yoksa kan çoktan gövdeyi götürmüş olurdu. Bu da böyle bir zihniyetin varlığını kanıtlar. 16588[/snapback] İŞTE BUDUR ABİ. AÇIKÇA SÖYLEMİYORLAR AMA....... KİMSE KİMSENİN RUHUNU OKUMASIN. BÖYLE BİR ŞEY YOK. MÜNFERİT OLAYLARDAN UMUM CİHAN KANUNU ÇIKARILMAZ. SİZ NE YAZDINIZDA BİZ YANIT VERMEDİK. KALDI Kİ YİNE İDDİA EDİYORUM BAŞTAKİ YAZINIZDA BİR MANTIK KURGUSU YOK. SİZ ŞÖYLE BİRŞEY YAZMIŞSINIZ. BU BUDUR. ŞU DA ŞUDUR. ÖYLEYSE BUNLAR ŞUNLARDIR. EEEEEEEEEE BİZE NE DÜŞTÜ TAMAM O ZAMAN SİZİ TEBRİK EDERİZ . ZATEN HERŞEYİ ÇÖZMÜŞSÜNÜZ . BÖYLE BİR YAZIYA KİM NE DESİN. DOĞRULUĞU KENDİNDEN MENKUL DÖRT BAŞI MAMUR BİR YAZI . WALLA BRAVO. SEVGİYLE KAL DOSTUM Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Ben dini görüşlerimi kendim ortaya koyan bir adam değilim. Ancak sorulursa o da belki. Ne olduğum öğrenilene kadar ben karşımdakilerin ne olduğunu öğrenebiliyorum. Bu yüzden: Okulda, iş yerinde, komşularda v.s. yerlerde gördüğüm dini görüşleri kuvvetli insanların çoğu olaylara ve çözümlerine hep zalim ve zulm edici yönden yaklaşmışlardır. Hırsızın eli kesilsin, zina eden taşlansın, erkek arkadaşından hamile kalan kız kardeş öldürülsün, bütün ateistlerin kafası vurulsun....Bunun gibi örnekler çok. Peki bunları neden uygulamıyorlar? Çünkü ortada devlet var. Buna müsade etmiyor. Onlarda uygulayamıyorlar (uygulamıyorlar değil). Ama devletin gücü birazcık zayıflayınca hemen kendilerini ortaya atıyorlar. Mesele de budur. İslam Din'i Zalimdir İslam dini gayrimüslim kişilere ölüm emretmiştir. Yani bu sözlerle siz dünyanın yarısını düşman ilan etmiş bulunuyorsunuz. Böyle vahşice düşünceyi kim kabul eder? Türk İnsanı Zalimdir (çoğu) Kız kardeşim sevgilisiyle kaçtı diye öldürülüyor. Bugün Türk Devleti kimsenin hayatını elinden alamaz. Siz kimsiniz ki birisinin yaşayıp yaşamayacağına karar veriyorsunuz? Eğer İslam Din'inde yargıç Allah ise siz kimsiniz? O zaman siz de yargıç oluyorsunuz, öyle değil mi? Sokakta bir tartışma bıçak çekilmelerle sonuçlanıyor. İnsanlar ölüyor. Neyin üstünde? 50 Milyon üstünde. 50 Milyona insan birbirini öldürür mü? Mantık bu işin neresinde? Bütün bunlar dinin insanlara yüklediği zalimlikler. Bu yüzden de sizler zalimsiniz. Zalimlikte mantık olmaz. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Ben dini görüşlerimi kendim ortaya koyan bir adam değilim. Ancak sorulursa o da belki. Ne olduğum öğrenilene kadar ben karşımdakilerin ne olduğunu öğrenebiliyorum. Bu yüzden: Okulda, iş yerinde, komşularda v.s. yerlerde gördüğüm dini görüşleri kuvvetli insanların çoğu olaylara ve çözümlerine hep zalim ve zulm edici yönden yaklaşmışlardır. Hırsızın eli kesilsin, zina eden taşlansın, erkek arkadaşından hamile kalan kız kardeş öldürülsün, bütün ateistlerin kafası vurulsun....Bunun gibi örnekler çok. Peki bunları neden uygulamıyorlar? Çünkü ortada devlet var. Buna müsade etmiyor. Onlarda uygulayamıyorlar (uygulamıyorlar değil). Ama devletin gücü birazcık zayıflayınca hemen kendilerini ortaya atıyorlar. Mesele de budur. İslam Din'i Zalimdir İslam dini gayrimüslim kişilere ölüm emretmiştir. Yani bu sözlerle siz dünyanın yarısını düşman ilan etmiş bulunuyorsunuz. Böyle vahşice düşünceyi kim kabul eder? Türk İnsanı Zalimdir (çoğu) Kız kardeşim sevgilisiyle kaçtı diye öldürülüyor. Bugün Türk Devleti kimsenin hayatını elinden alamaz. Siz kimsiniz ki birisinin yaşayıp yaşamayacağına karar veriyorsunuz? Eğer İslam Din'inde yargıç Allah ise siz kimsiniz? O zaman siz de yargıç oluyorsunuz, öyle değil mi? Sokakta bir tartışma bıçak çekilmelerle sonuçlanıyor. İnsanlar ölüyor. Neyin üstünde? 50 Milyon üstünde. 50 Milyona insan birbirini öldürür mü? Mantık bu işin neresinde? Bütün bunlar dinin insanlara yüklediği zalimlikler. Bu yüzden de sizler zalimsiniz. Zalimlikte mantık olmaz. 16686[/snapback] İŞTE BÖYLE DOSTUM DÖK İÇİNİ RAHATLA BU FORUMLAR NİYE VAR. KİM BASTI SENİN NASIRLI AYAĞINA BÖYLE. YOK YOK SAKİN OL. PANİK YAPMA BEN ONLARIN HEPSİNE KIZARIM. MADEM MESELEN BÖYLE HUSUSİYDİ BAŞTA SÖYLESENE CANIM BENİM. O ZALİMLERİN HEPSİNE KIZACAM BEN. SEN RAHAT OL. SEVGİYLE KAL. HEYYYYY MÜSLÜMANLAR VE TÜRKLER FARAGGEDE YOKUŞ YAPMAYIN BAKİİİM. SEVGİYLE KAL DOSTUM BU USLÜBA YAZILACAK BAŞKA BİR ŞEY YOK. SİZ EĞLENCE BÖLÜMÜNÜ DENEDİNİZ Mİ ? Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Mesele genel olduğu için hususi olarak hepimizi etkiliyor. Ama bazı insanlar olayları görmeyi bir kenara, onlara alaycı bir şekilde yaklaşmayı dahi doğru görüyorlar. Ama tabi onların zaten kendi fikirleri yok. Olsaydı yazarlardı. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Mesele genel olduğu için hususi olarak hepimizi etkiliyor. Ama bazı insanlar olayları görmeyi bir kenara, onlara alaycı bir şekilde yaklaşmayı dahi doğru görüyorlar. Ama tabi onların zaten kendi fikirleri yok. Olsaydı yazarlardı. 16693[/snapback] NE MESELE AMA....... KİMMİŞ ALAYCI OLAN CANIM BENİM. 'Ne olduğum öğrenilene kadar ben karşımdakilerin ne olduğunu öğrenebiliyorum' SEN ZATEN BİZİM NE OLDUĞUMUZU ÖĞRENMİŞSİNDİR. ( HERKES DE BÖYLE ÖZEL YETİLER OLMAZ KIYMETİNİ BİL ) AMA SENİN MESELEN BENİ İLGİLENDİRMİYOR. YANİ ŞU ZALİMLER VAR YA ? ÇÜNKÜ 1 SEN MÜSLÜMANLAR ZALİMDİR DEDİN BU ÇOK CİDDİ BİR YARGIDIR. 2 SEN TÜRKLER ZALİMDİR DEDİN BU DA ÇOK CİDDİ BİR YARGIDIR. CİDDİLİĞİ SİZİN YARGINIZ OLMASINDAN DEĞİL BİR ANDA MİLYARLARCA KİŞİYİ ZALİM İLAN EDİVERDİNİZ BUNDAN. AÇIKLIYOOOOOOOOOOORUUUUMMM. DEVLET ZALİMLİK YAFTASI YAPIŞTIRMA KURUMU ADINA (DZYP ) KURUM BAŞKANI SEVGİLİ FRAGGED!!!!!!!. EEEEEE BAŞKA KİMLER ZALİM ZATEN 3 BEŞ MİLYARCIK BİR KİTLE KALDI. İKİ CÜMLEDE ŞUNLARA SALLARMISIN. SEVGİYLE KAL DOSTUM. Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 1 SEN MÜSLÜMANLAR ZALİMDİR DEDİN BU ÇOK CİDDİ BİR YARGIDIR. Müslümanlar demedim. İslam dedim. 2 SEN TÜRKLER ZALİMDİR DEDİN BU DA ÇOK CİDDİ BİR YARGIDIR. Hepsi zalimdir demedim. Çoğru zalimdir dedim ve bunun örneklerini gösterdim. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Ben dini görüşlerimi kendim ortaya koyan bir adam değilim. Ancak sorulursa o da belki. Ne olduğum öğrenilene kadar ben karşımdakilerin ne olduğunu öğrenebiliyorum. Bu yüzden: Okulda, iş yerinde, komşularda v.s. yerlerde gördüğüm dini görüşleri kuvvetli insanların çoğu olaylara ve çözümlerine hep zalim ve zulm edici yönden yaklaşmışlardır. Hırsızın eli kesilsin, zina eden taşlansın, erkek arkadaşından hamile kalan kız kardeş öldürülsün, bütün ateistlerin kafası vurulsun....Bunun gibi örnekler çok. Peki bunları neden uygulamıyorlar? Çünkü ortada devlet var. Buna müsade etmiyor. Onlarda uygulayamıyorlar (uygulamıyorlar değil). Ama devletin gücü birazcık zayıflayınca hemen kendilerini ortaya atıyorlar. Mesele de budur. İslam Din'i Zalimdir İslam dini gayrimüslim kişilere ölüm emretmiştir. Yani bu sözlerle siz dünyanın yarısını düşman ilan etmiş bulunuyorsunuz. Böyle vahşice düşünceyi kim kabul eder? Türk İnsanı Zalimdir (çoğu) Kız kardeşim sevgilisiyle kaçtı diye öldürülüyor. Bugün Türk Devleti kimsenin hayatını elinden alamaz. Siz kimsiniz ki birisinin yaşayıp yaşamayacağına karar veriyorsunuz? Eğer İslam Din'inde yargıç Allah ise siz kimsiniz? O zaman siz de yargıç oluyorsunuz, öyle değil mi? Sokakta bir tartışma bıçak çekilmelerle sonuçlanıyor. İnsanlar ölüyor. Neyin üstünde? 50 Milyon üstünde. 50 Milyona insan birbirini öldürür mü? Mantık bu işin neresinde? Bütün bunlar dinin insanlara yüklediği zalimlikler. Bu yüzden de sizler zalimsiniz. Zalimlikte mantık olmaz. 16686[/snapback] ŞİMDİ ŞÖYLE BİR TOPARLAYALIM; 1 SEVGİLİ FRAGGED İSLAM DİNİ BİR DİNDİR. BİR ŞAHSİYET DEĞİLDİR BUNA GÖRE A) EĞER İSLMA DİNİ ZALİM DEDİYSEN ( Kİ BÖYLE DEDİN ) VE BURADA İSLAM DİNİNİ HEDEF ALDIYSAN BU CÜMLE MANTIK OLARAK YANLIŞTIR. BİR DİN ZALİM OLMAZ . DİNİ UYGULAYANLAR ZALİM OLUR ( ZALİM ; ZULM İŞİNİ UYGULAYAN ANLAMINDA, İŞİ YAPANIN ADI. ) YOK EĞER BUNUNLA İSLAM DİNİNDEN OLANLARI KAST ETTİYSEN O ZAMAN DA BU UMUM BİR YARGIDIR. MANTIK ÇİZELGESİNDE DOĞRU AMA YAŞANIR DÜNYADA YANLIZCA BİR YAFTADAN İBARET KALIR. 2 TÜRKLERE GELİNCE ÇOĞU ZALİMDİR DEMİŞSİN . DOĞRUDUR. BUNA GÖRE EN KABA TAHMİNLE 300 MİLYONLUK BİR TÜRK NÜFUSUNUN EN AŞAĞI ÇOĞUNU İFADE EDEBİLMEK İÇİN 150 MİLYON BİR KİŞİYE ZALİM DEDİN. EYYYYYYYYYYY UYANIN MİLLET TÜRKLERİN 150 MİLYON VE BİR KİŞİSİ ZALİMDİR DEDİ FRAGGED. SEVGİYLE KAL DOSTUM Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 İslam Din'i Kuran'i Kerim'dir. Orada da gayri müslimleri öldürün diyor. Bunu isteyen uygular (nasıl olacaksa) isteyen uygulamaz. Ama tam bir müslüman (yani kitapta yazılanları harfiyen uygulayan) zalimdir. Çünlü öldürmek zorundadır. Zaten uygulamayan da tam Müslüman değildir. Türk İnsanı Zalimdir. Yabancı ülkelerde bile artık insanlar Türklerin varlığından rahatsızlar. Almanya, Hollanda, Belçika vs gibi ülkelerde Türklere ve onların agresif tavırlarına karşı bir allerji oluşmuştur. Nitekim Türkiyede'de bu tür davranışlara karşı bir alerji çoktan vardır. Demek ki Türk insanları ortalamanın üzerinde agresif ve zalimdirler ki bu da kendini heryerde belli ediyor. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 İslam Din'i Kuran'i Kerim'dir. Orada da gayri müslimleri öldürün diyor. Bunu isteyen uygular (nasıl olacaksa) isteyen uygulamaz. Ama tam bir müslüman (yani kitapta yazılanları harfiyen uygulayan) zalimdir. Çünlü öldürmek zorundadır. Zaten uygulamayan da tam Müslüman değildir. Türk İnsanı Zalimdir. Yabancı ülkelerde bile artık insanlar Türklerin varlığından rahatsızlar. Almanya, Hollanda, Belçika vs gibi ülkelerde Türklere ve onların agresif tavırlarına karşı bir allerji oluşmuştur. Nitekim Türkiyede'de bu tür davranışlara karşı bir alerji çoktan vardır. Demek ki Türk insanları ortalamanın üzerinde agresif ve zalimdirler ki bu da kendini heryerde belli ediyor. 16708[/snapback] Oyy oyy büyük Kuran mealcimiz fragged döktürüyor heytt be salla fragged atış serbest burada bu kadar insanı saf zannetmeye devam et sen ilahii... 1- İslam Din'i Kuran'i Kerim'dir. Orada da gayri müslimleri öldürün diyor. Bunu isteyen uygular (nasıl olacaksa) isteyen uygulamaz. Ama tam bir müslüman (yani kitapta yazılanları harfiyen uygulayan) zalimdir. Çünlü öldürmek zorundadır. Zaten uygulamayan da tam Müslüman değildir. Demişsin ya Allahtan kork diycem ama Allahın yok o yüzden onuda diyemiyom be kardeşim ne diye Kurana iftira atarsın bi kere şu ayeti şuraya tam olarak yaz yoksa ben yazarım bozulursun ona göre ayetleri kırpıp kırpıp işinize gelen tarafları yazmayın Gayri müslümleri öldürebilirsiniz diyen Allah sizle savaşan gayri müslümleri öldürebilirsiniz diyor ki o konuyla ilgili ayetler Bedr savaşı esnasında indirilmiştir bu birrr... 2- Türk İnsanı Zalimdir. Yabancı ülkelerde bile artık insanlar Türklerin varlığından rahatsızlar. Almanya, Hollanda, Belçika vs gibi ülkelerde Türklere ve onların agresif tavırlarına karşı bir allerji oluşmuştur. Nitekim Türkiyede'de bu tür davranışlara karşı bir alerji çoktan vardır. Demek ki Türk insanları ortalamanın üzerinde agresif ve zalimdirler ki bu da kendini heryerde belli ediyor. Yine burada da inanılmaz bir iftira içindesin avrupa ve türkiyede işlenen suçları işleyen elemanların nüfus kağıtlarını incelediğinde doğu ve güneydoğu doğumlu olduklarını daha da açıkcası kürt kökenli olduklarına şahit olabilirsin yok bana inanmazsan polis sitemize bir göz atmanı tavsiye ederim elbette biz türklerde de agresiflik söz konusudur ama dünya üzerinde bu konuda kimseden hayli hayli fazla değiliz ayrıca öyle bir anlatmışsın ki sanki anket yapmış gibisin mübarek Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 İslam Din'i Kuran'i Kerim'dir. Orada da gayri müslimleri öldürün diyor. Bunu isteyen uygular (nasıl olacaksa) isteyen uygulamaz. Ama tam bir müslüman (yani kitapta yazılanları harfiyen uygulayan) zalimdir. Çünlü öldürmek zorundadır. Zaten uygulamayan da tam Müslüman değildir. Türk İnsanı Zalimdir. Yabancı ülkelerde bile artık insanlar Türklerin varlığından rahatsızlar. Almanya, Hollanda, Belçika vs gibi ülkelerde Türklere ve onların agresif tavırlarına karşı bir allerji oluşmuştur. Nitekim Türkiyede'de bu tür davranışlara karşı bir alerji çoktan vardır. Demek ki Türk insanları ortalamanın üzerinde agresif ve zalimdirler ki bu da kendini heryerde belli ediyor. 16708[/snapback] ÇOK KOMİK KEŞKE HERKES BU YAZDIKLARINIZI BİR GÖRSE HANİ EĞLENCE ANLAMINDA BEN DE BİR KATKIDA BULUNAYIM 1 SEVGİLİ FRAGGED BU İŞLER ÖYLE BİLDİĞİN GİBİ OLMUYOR. BÖYLE TEKNİK KONULARDAN NEFRET EDERİM YERİ DE DEĞİLDİR AMA . AÇIKLAYALIM A )ÖNCELİKLE İSLAM DİNİ KURANI KERİMDİR CÜMLESİNİ TERBİYE EDELİM. BUNA GÖRE KURANI KERİM İSLAM DİNİNİN KUTSAL KİTABIDIR. B ) KURANI KERİM BİR TARİHİ VETİRE İÇİN DE PARÇA PARÇA İNMİŞTİR ( HADİ NAZİL OLMUŞTUR DİYELİM NE KELİME OLDU BE) BUNDAN NAŞİ TARİHTE İLK MÜSLÜMANLARIN KARŞILAŞTIĞI ANLIK DURUMLARA ÇARELER REÇETELER SUNMUŞTUR. SENİN OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜN MUHTEMELEN YA BİRİNDEN DUYMUŞSUNDUR YADA BİR KAÇ KERE KURAN TERCÜMESİ FALAN OKUMUŞSUNDUR HARP AYETLERİ SAVAŞ ÖNCESİ ALLAHIN İSLAM OLANLARA BİRER EMRİDİR. YANİ BU SİZİNLE SAVAŞANLARA KARŞI SİZ DE SAVAŞINDIR. BUNUN YAZILMIŞ HUKUKU VARDIR. ÖYLE ELİNİ KOLUNU SALLAYAN BİR ADAM GİDİP BİR ADAMI VURAMAZ BU TERÖRDÜR. BUNU BAŞTA İNSANLIK VE İSLAMİYET HERTÜRLÜSÜYLE LANETLER. YANİ SAVAŞIN EMRİ DE BİREYSEL BİR EMİR DEĞİL BİR DEVLET KARARIDIR. HA BU MÜŞRÜK HADİ ÖLDÜRELİM DİYE AHMAKÇA BİR MANTIK DEĞİL YANİ. ŞİMDİ SEN BUNU BİRAZ SİNDİR. DEVAMINI MERAK EDERSEN OKU ÖĞREN BU DİNLE İLGİLİ İLK VE SONDAN BİR ÖNCEKİ YAZIM. DİĞER YAZIYI DA SENLE HARCAYAMAM. ÇOK OKUMAN GEREK ÇOOOOOOOOOOOK. BİLİM ÖYLE LEMANYAK DERGİLERİİNİ KÖŞELERİNDE ÖĞRENİLMİYOR CANIM BENİM. DAHA GENÇSİN ÖĞRENİRSİN. SEN İLME KENDİNİ VERMEZSEN BİLİM SANA ZIRNIĞINI VERMEZ. 2 BU SEFER DE TÜRKLERE TOPTAN ZALİM DEMİŞSİN. AMA YİNE KENDİNDEN MENKUL RİVAYETLERLE. BU PİRİ REİSİN AMERİKA TASVİRİ GİBİ. BİRŞEY . ORADA BİR HOLLANDA VARMIŞ, TÜRKLERE ZALİM DERLERMİŞ FALAN GİBİ. ZULÜM NEDİR DOSTUM HİÇ DÜŞÜNDÜN MÜ ? ÖRNEĞİN BÜTÜN BİR IRKI TOPTAN ZALİM İLAN ETMEK SEN CE ZULÜM DEĞİL DE NEDİR ? SEVGİYLE KAL DOSTUM OKUMAK GEREK OKUMAK. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 İslam Din'i Kuran'i Kerim'dir. Orada da gayri müslimleri öldürün diyor. Bunu isteyen uygular (nasıl olacaksa) isteyen uygulamaz. Ama tam bir müslüman (yani kitapta yazılanları harfiyen uygulayan) zalimdir. Çünlü öldürmek zorundadır. Zaten uygulamayan da tam Müslüman değildir. Türk İnsanı Zalimdir. Yabancı ülkelerde bile artık insanlar Türklerin varlığından rahatsızlar. Almanya, Hollanda, Belçika vs gibi ülkelerde Türklere ve onların agresif tavırlarına karşı bir allerji oluşmuştur. Nitekim Türkiyede'de bu tür davranışlara karşı bir alerji çoktan vardır. Demek ki Türk insanları ortalamanın üzerinde agresif ve zalimdirler ki bu da kendini heryerde belli ediyor. 16708[/snapback] Oyy oyy büyük Kuran mealcimiz fragged döktürüyor heytt be salla fragged atış serbest burada bu kadar insanı saf zannetmeye devam et sen ilahii... 1- İslam Din'i Kuran'i Kerim'dir. Orada da gayri müslimleri öldürün diyor. Bunu isteyen uygular (nasıl olacaksa) isteyen uygulamaz. Ama tam bir müslüman (yani kitapta yazılanları harfiyen uygulayan) zalimdir. Çünlü öldürmek zorundadır. Zaten uygulamayan da tam Müslüman değildir. Demişsin ya Allahtan kork diycem ama Allahın yok o yüzden onuda diyemiyom be kardeşim ne diye Kurana iftira atarsın bi kere şu ayeti şuraya tam olarak yaz yoksa ben yazarım bozulursun ona göre ayetleri kırpıp kırpıp işinize gelen tarafları yazmayın Gayri müslümleri öldürebilirsiniz diyen Allah sizle savaşan gayri müslümleri öldürebilirsiniz diyor ki o konuyla ilgili ayetler Bedr savaşı esnasında indirilmiştir bu birrr... 2- Türk İnsanı Zalimdir. Yabancı ülkelerde bile artık insanlar Türklerin varlığından rahatsızlar. Almanya, Hollanda, Belçika vs gibi ülkelerde Türklere ve onların agresif tavırlarına karşı bir allerji oluşmuştur. Nitekim Türkiyede'de bu tür davranışlara karşı bir alerji çoktan vardır. Demek ki Türk insanları ortalamanın üzerinde agresif ve zalimdirler ki bu da kendini heryerde belli ediyor. Yine burada da inanılmaz bir iftira içindesin avrupa ve türkiyede işlenen suçları işleyen elemanların nüfus kağıtlarını incelediğinde doğu ve güneydoğu doğumlu olduklarını daha da açıkcası kürt kökenli olduklarına şahit olabilirsin yok bana inanmazsan polis sitemize bir göz atmanı tavsiye ederim elbette biz türklerde de agresiflik söz konusudur ama dünya üzerinde bu konuda kimseden hayli hayli fazla değiliz ayrıca öyle bir anlatmışsın ki sanki anket yapmış gibisin mübarek 16720[/snapback] SEVGİLİ ARMAN ASLINDA ÇOK MANTIKLI YAZIYORSUN AMA SENİNLE BİR TÜRLÜ KARŞI KARŞIYA GELEMEDİK. BELKİ DE MANTIKLI YAZDIĞINDAN . MANTIK EĞİTİMİ FİLAN ALDIN MI ? Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 13 Eylül , 2005 Konudan fazla ulasmadan, önce ülkemizde din probleminin, halk arasindaki görüntülerine bakalim 1. TURK USULÜ BAŞARI FORMULÜ İşe başlamadan önce...................INSALLAH İşe baslarken......................... BISMILLAH Şaşırırsak............................ ALLAHALLAH Kendimize güvenirsek..................EVELALLAH Azmedersek............................ ALIMALLAH İşten vazgeçersek..........................EYVALLAH Sonuna kadar gitmek istersek.........YA ALLAH! Canımızı sıkarlarsa.........................FESUPHANALLAH İşe coşku ve heyecanla sarılınca......ALLAH,ALLLAH,ALLAH İşi başarıyla bitirince.......................MASALLAH Bir terslik olursa..............................HAY ALLAH İnandırmak istersek ........................VALLA BİLLAH Gitmesini istersek...........................YALLAH Her işin başı ....................................ALLAH VE KAÇAK SUYA HELAL FORMÜL DE BULDULAR Kocaeli’nin Dilovası Beldesi’nde kaçak su kullandığı belirlenen abonelerin, ‘boğazlarından haram geçmesin’ diye sadece mutfaktaki muslukları sayaca bağladığı belirlendi. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.