Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Konya Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı, okulda kız arkadaşının omzuna elini atan öğrenci ve kız arkadaşı hakkında soruşturma başlattı. Okuldaki bazı öğrenciler, bir öğrenci grubunun kendilerine baskı yaptığını iddia ediyor. KONYA - Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı’nın soruşturma başlatmasına neden olan olay 16 Mayıs’ta yaşandı. İddiaya göre, okulda sohbet ettiği kız arkadaşının omzuna elini atan 25 yaşındaki Talip Sefil’e önce bir öğrenci tepki gösterdi. Talip Sefil’i dışarıya çağıran öğrenci “Burada kızlarla yakınlaşmak yasak” uyarısında bulundu. Ancak öğrenci bu uyarıya karşı gelince darp edildi. Olayın polise yansıması üzerine dekanlık soruşturma başlattı. Talip Sefil ve kız arkadaşının hem darp hem de toplum içinde hoş karşılanmayacak bir vaziyyette bulunma iddiaları ile ilgili ifadeleri alındı. ‘OKULDA EL ELE TUTUŞMANIZ YASAK’ Sefil, “Hoca bize ifade sırasında okulda elele bile tutuşmanız yasak. Toplumun huzurunu bozduğunuzdan dolayı ceza alırsınız dedi” diye konuştu. Sefil’in kız arkadaşı Yeşim Yükselen ise, “Kimse kimsenin namus bekçisi olamaz” dedi. Bu olay, üniversitede kendilerine teşkilat adını veren bir öğrenci grubununun diğer öğrencilere baskı yaptığı iddialarını da ortaya çıkardı. ‘TEŞKİLAT’ BASKISI Talip Sefil, “Kendilerini teşkilat olarak adlandıran bir grup top sakallı, uzun saçlı ve küpe takanlara dayak atıyor. Fakülte yönetimi ise bunlara göz yumuyor” derken, bir diğer öğrenci Serhan Durmaz ise, “10 gün önce top sakalım olduğu için ben de dayak yedim, birçok öğrenci de aynı konudan tedirgin ama konuşmaya cesaret edemiyorlar” dedi. Öte yandan, Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nün, öğrenciler hakkında soruşturma başlatan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Adnan Doğan Buldur hakkında inceleme başlattığı öğrenildi Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 o kadar boş şeylerle ilgileniyoruz ki kendimiz dışardan baksak halimize güleriz,sadece biz değil bu halimize kargalar bile güler!!! benim savunduğum siyasi görüşün içinde de kendini okulda ağa sanıp milleti döven insanlar var,bunlar ancak partilerin gençlik kolları sayesinde çözülebilecek sorunlar!!! yoksa rektörlüğün yada üniversite yönetiminin bu konu hakkında aşırı baskısı olduğunu sanmıyorum!!! Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 o kadar boş şeylerle ilgileniyoruz ki kendimiz dışardan baksak halimize güleriz,sadece biz değil bu halimize kargalar bile güler!!! benim savunduğum siyasi görüşün içinde de kendini okulda ağa sanıp milleti döven insanlar var,bunlar ancak partilerin gençlik kolları sayesinde çözülebilecek sorunlar!!! yoksa rektörlüğün yada üniversite yönetiminin bu konu hakkında aşırı baskısı olduğunu sanmıyorum!!! Gençlik kolları yapıyor ne yapıyorsa zaten Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 Beyinsiz olsak ta olur !... Yeterki top sakallı olmayalım !... Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 ne yapıyo sana milletin sakalı ??? Alıntı
Φ profesör matematik hastası Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2006 Ben şunu merak ediyorum;ortalıkta Osmanlı zamanından kalma sakallarla dolaşanlar onları rahatsız etmiyor da gençlerin sakalları mı rahatsız ediyor?! Alıntı
Φ haykırış Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 10 Haziran , 2006 Keşke varolan daha büyük sorunlarımızla uğraşsak... Alıntı
Φ Insomnia Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 Maalesef bu tip bağnazlıklar iyice arttı son zamanlarda.. Böylesi tatsız bir olayın çağdaş tolumların bir göstergesi olan Üniversitelerde gerçekleşmesi gerçekten çok vahim! Bu konuda gerekli merciilerin derhal harekete geçmesi lazım! Alıntı
Φ figgaro Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 Keşke varolan daha büyük sorunlarımızla uğraşsak... haklısın.. Alıntı
Φ Dimension Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2006 işte ''burası Türkiye'' diyebileceğimiz şeylerden biri Alıntı
Φ ones Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 ben de üniversiteyi konya da okudum. ve bu kendine reis ve yaver diyenlerden birkaçıyla tartıştık bu konuyu. aslında onlar da top sakal bırakmak, küpe takmak kız arkadaşıyla el ele gezmek istiyor. yaşlarının gereği bu aslında o yaşta onlar yaşanır. ama içinde bulunduğu grup buna engel. peki neden o grupta bulunuyor, çünkü kendini tek başına olduğunda güçsüz hissediyor. bir hakimiyet kompleksi var içinde. yani uzun lafın kısası bu politik bir taraf olma durumu değil bence. bu tamamen bir takım gençlerin hastalıklı psikolojileri. politikayla değil psikiyatristle çözülmeli. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.