Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 19 yıl Malumunuz yoğurt,kaynatılıp 40 dereceye soğutulmuş sütün yoğurtla mayalanması sonucu yapılır.Peki ilk yoğurt nasıl yapıldı o zaman..?
Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 19 yıl Malumunuz yoğurt,kaynatılıp 40 dereceye soğutulmuş sütün yoğurtla mayalanması sonucu yapılır.Peki ilk yoğurt nasıl yapıldı o zaman..? Sütü açık olarak pencere önüne bırakıp birkaç gün beklettiğinde eğer doğru bakteriler tarafından işgal edilirse, büyük olasılıkla süt siz hiçbir şey yapmadan yoğurda dönüşecektir.
Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 19 yıl başka bir cevap: Osmanlı Devleti'nde ki askerler yoğurdu bir yanlışlık sonucu bulmuşlar. Sütü yanlarında saklarlarken ılık bir odada başka bir sütün kaymağı içine dökülmüş. Böylece yoğurt olmuş
Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 19 yıl başka birkaç cevap daha: yoğurt otu da denilen bir tür kökboyasının çiçeğinin dal uçlarındaki enzimden faydalanılarak yoğurt yapılır. Karınca yuvalarının yuva ağızlarındaki ince toprağı,ölü karıncayı veya karınca yumurtalarını süte katarakta yoğurt yapılabilir(Karıncayla ilgili tüm bu şeylerde formik asit bulunduğundan). Ayrıca yapılan test sonuçlarında yapı bakımından en iyi yoğurdun, karınca toprağıyla mayalanan yoğurt olduğu gözlemlenmiştir; görünüm olarak karınca toprağı ve karınca yumurtası olumlu sonuçlar verirken, lezzet olarak da en iyi yoğurdu, karınca toprağıyla yapılan mayalamadan etmişlerdir. İlkbaharda sabahın erken saatlerinde otların üzerinde toplanan çiğ tabakalarını da süte katarak yine yoğurt yapılagelmektedir.
Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 19 yıl Sütü açık olarak pencere önüne bırakıp birkaç gün beklettiğinde eğer doğru bakteriler tarafından işgal edilirse, büyük olasılıkla süt siz hiçbir şey yapmadan yoğurda dönüşecektir. Bunu bi denesene.. Bozuk sütün nasıl koktuğu hakkında fikrin olur böylece.. Şaka bir yana klasını gösterdin yine arkadaşım,senin deyişinle süpeeeersin.. Fazla dolandırmaya gerek yok aslında cevap formik asit içeren herhangi bir enzimdi.Yazmadığın başka birini de ben yazayım.Süt emen dananın midesinin salgıladığı enzimde maya olarak kullanılabilir.Müthiş mozerella peyniride bu enzimden yapılır..
Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 19 yıl başka bir cevap daha keçiboynuzu denilen bitkiyi bilirsiniz. Bu bitkinin yeşil halini(olmamış hali) sütün içine koyarsanız yoğurt olur. Kimbilir belki eskiden de süt bu keçiboynuzu ağacının altında duruyordur ne bilim işte sütün sahibi orada unutmuştur. Sonra da bi keçi boynuzu içine düşmüştür ve sütümüz de yoğurt olmuştur.
Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 19 yıl bu da yeni cevap Bir Arap efsanesine göre, bir melek cennetten bir kap getirmiş ve bu kaptan ilk yoğurt veya leben bulunmakta imiş. 8. Yüzyılda Kaempfer Doğu'ya bir gezi yapmış ve anılarında Pers Kraliyet Sarayını tanıtmıştır. Burada “yoğurt ehoneh” adı verilen özel bir odacının bulunduğunu belirtmiştir(Tamime ve Robinson, 1985) Yoğurdun ilk yapılışı ile ilgili olarak Tamime ve Robinson (1985) şöyle bir görüş ileri sürmüştür. Yoğurt sıcak ülkelerde kendiliğinden oluşan pıhtı orijinlidir. Bu ürün ilk kez Orta Doğu da hayvancılıkla uğraşan,göçebe olarak yaşayan toplumlar tarafından yapılmıştır. Sıcak aylarda sağımdan sonra içindeki mikroorganizmaların etkisiyle kendiliğinden oluşan pıhtı, ekşimiş süt daha sonra yoğurt şekline dönüşmüştür. Yoğurdun kendiliğinden oluşan pıhtı orijinli olma olasılığı oldukça kuvvetlidir. Zira yoğurt bakterileri sütün bulunduğu her yerde bulunabilmektedir ..
Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 19 yıl İlk yoğurdun Hz. İbrahim'e melekler tarafından öğretildiğine bundan sonra babadan oğula sır haline intikal ettiğine dair hikayelerde vardır. Eski türkçede yoğurt kelimesi bazen yoğurt bazen de yogrut şeklinde ancak 8. yüzyıldan sonraki metinlerde görülmektedir. Yoğurt kelimesinin geçtiği uygurca kelimeler taklamakan çölünün kuzey doğusuna düşen bu günkü tufan karahoca (eski adı Hoçu) civarında bulunmuştur. Gezegenlere sunulması gereken kurbanlara yemek olarak gelince güneşe; süt ve lapa, aya; yoğurtlu yemek, saturne; yeşil, kırmızı fasulye, ruhu gezegenine; susam yemeği ve ballı yemek sunulmaktadır. Kaşkarlı Mahmut tarafından 10 asırda yazılmış bulunan Divanı Lügatı Türk ve balas gumlu Yusuf hacip tarafından Kutagu bilig adlı eserlerinde yoğurt kelimesine bugünkü anlamda rastlanmaktadır. Yoğurdun Avrupada yayılışıyla ilgili ilk bilgiye Fransız tıp tarihinde rastlanmaktadır. 16. Asırda Fransa krallarından 1. Fransua ateşli ishal hastalığına yakalanmıştır. Kralın doktorlarının bütün gayretlerine rağmen iyi edememişler. Kralın annesi Kanuni Sultan Süleyman'dan bir doktor istemiş. İstanbul'dan Fransaya gemi ile gönderilen Türk doktor birlikte götürdüğü keçinin sütünü sağıp yoğurt yaparak krala ilaç olarak yedirmiş kral kısa bir tedaviden sonhra iyileşmiştir. Avrupa bihassa Amarikada yoğurda bulgar sütü adı verilmektedir. Bunun sebebi M.Grikoraff adında bir Bulgar doktorun 19. asrın sonunda İsviçrenin Geneve şehrinde yaptığı araştırmada yoğurttaki laktobacillus bulgaricus mikrobunu keşfetmesidir. Yoğurdun Avrupada esaslı olarak yayılması Pasteur enstitüsünde çalışan nobel ödülü almış bulunan Rus bakteriyolog Metchnökoff’un ileri sürdüğü fikir sağlanmıştır. Metchnökoff yoğurdun bağırsaklardaki kokutucu bakterileri öldürdüğü ve faliyetlerine mani olduğu için hayatı uzattığını ileri sürmüş ve misal olarak Kafkasya, Balkanlar ve Türkiye'deki uzun ömürlü insanların hep yoğurtla beslendiği belirtilmiştir. Avrupada bu suretle yayılan yoğurt Amerika'ya götürülmüştür. 1932 yılında Dr. J.M. Rosell kendi adı ile kurduğu enstitüde yoğurt kültürü yapmaya başlamıştır. Holywood sinema yıldızlarına beslenme uzmanı Dr. Gaylod Houser sağlık, gençlik ve güzelliğin muhafazası için yoğurt yenmesini tavsiye etmiş ve bu suretle yeni dünyada yoğut üretimi birden bire artmıştır. Eski dünyadan Asya ve Afrika’da yoğurdun yayılışı Türklerin görüşleriyle birlikte olmuştur. Hindistan, İran, Mısır, Lapant, İzlanda, İskandinavya ve Moğalistan bu arada anılabilir. Çin'de yoğurt yendiğini Marco Polo yazmaktadır
Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 19 yıl tamam bitti valla... kaldıysa başka bilmediğim ya da yazmadıgım bişey onu da başkaları yazsın artıkkkkk
Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 19 yıl tamam bitti valla...kaldıysa başka bilmediğim ya da yazmadıgım bişey onu da başkaları yazsın artıkkkkk ya senınde bilmediğin yok,benim saçların neden bu kadar kıvırcık olduğunu,ve kurudukça neden yukarıya çıktığını da bi bulsana (ciddiyim ha) ha bıde en iyi yatıştırıcı nedır,bi turlu bulamadım da
Gönderi tarihi: 11 Haziran , 2006 19 yıl ya senınde bilmediğin yok,benim saçların neden bu kadar kıvırcık olduğunu,ve kurudukça neden yukarıya çıktığını da bi bulsana (ciddiyim ha) ha bıde en iyi yatıştırıcı nedır,bi turlu bulamadım da Sorma beee.. Kız başladımı susmak bilmiyor..
Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 19 yıl vaybe yoğurt un yapılışı hakkında bilmediğimiz ne çok şey varmış, şimdi de civciv mi yumurtadan yoksa yumurta mı tavuktan çıktı diye sormayasınız.
Gönderi tarihi: 12 Haziran , 2006 19 yıl vaybe yoğurt un yapılışı hakkında bilmediğimiz ne çok şey varmış, şimdi de civciv mi yumurtadan yoksa yumurta mı tavuktan çıktı diye sormayasınız. horoz olsam vereceğim cevabı bilirim ama..terbiyem müsait yer namüsait
Gönderi tarihi: 13 Haziran , 2006 19 yıl vaybe yoğurt un yapılışı hakkında bilmediğimiz ne çok şey varmış, şimdi de civciv mi yumurtadan yoksa yumurta mı tavuktan çıktı diye sormayasınız. seni de yanıtsız bırakmayalım.... BU tartışmayla ilgili son durumu da sizlerle paylaşalım madem oyle... Sorunun cevabı, genetik materyalin (kromozomlar üzerinde kalıtsal özellikleri taşıyan yapı kitlesi) bir organizmanın hayatı boyunca değişmediği, bu nedenle daha sonra tavuk olarak adlandırılacak ilk kuş türünün, ilk önce ''embriyon'' olarak bir yumurtanın ''içinde'' oluşması gerektiği fikrinde saklı... İngiltere'nin doğusundaki Nottingham üniversitesinden Profesör John Brookfield, tarih öncesi çağlarda, bugün tavuk olarak adlandırılan türün, bir yumurta içinde embriyo olarak oluştuğunu söyleyerek, yumurta içinde büyüyen ve ileride tavuk haline gelecek organizmanın, tavukla aynı DNA'ya sahip olduğunu kaydetti. Brookfield, yaşayan türe ait ilk ''maddenin'' bu yumurta olması gerektiği konusunda şüphe bulunmadığını, ''bu nedenle yumurtanın kesinlikle tavuktan önce var olduğunu'' savundu. Genetik uzmanı Brookfield'e, Londra'daki King's College'den Profesör David Papineua ve İngiliz Tavuk Üreticileri Federasyonu Başkanı Charles Bourns da destek verdi. Bilim felsefesi uzmanı Papineua, ''mutasyona uğramış yumurtanın, 'tavuk olmayan' ebeveynlerden türediğini, yani bunun tavuk yumurtası olmadığını'' öne süren insanların yanıldığını kaydetti. Papineua, ''Bir yumurtanın içinde tavuk varsa, yumurtanın ebeveynleri tavuk olmasa da o tavuk yumurtasıdır'' dedi. Federasyon Başkanı Charles Bourns da, yumurtaların tavuklardan çok önce var olduğunu söyleyerek, ''tavuğun yumurtadan çıktığını'' düşünenlere destek verdi. Kaynak: http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=159478
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.