∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2013 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2013 Erdoğan'ın son parti grubu toplantısı konuşması Başbakan Erdoğan bugünkü parti grubu konuşmasında CHP ve MHP'ye çözüm süreci üzerinden sert sözlerle yüklendi. AK Parti grubunda partililere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet ve MHP'yi adeta topa tuttu. Çözüm sürecinin karşısında duran partileri ağır bir dille eleştiren Başbakan Erdoğan, "Ey CHP ey MHP bundan niye rahatsızsınız. Gözünüzü neden bu kadar kan bürüdü. Ölmeyi, öldürmeyi çok seviyorsanız sokakları terörize etmekten vazgeçin, gidin sınır dışına çekilen teröristlerin önünü kesin." diye konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlarıAile Sosyal Politikalar Bakanımıza yapılan edepsiz saldırıyı şiddetle kınıyorum. CHP her insan hakları, her kadın hakları dediğinde edepsizce konuşan o vekili kendilerine hatırlatacağım. Edepsizi Meclis çatısı altına taşıyanlardan da Başbakan olmaz. Kadınlara saldıracak kadar aklını kaybetmiş birini Meclis'e taşıyacak adamdan da Başbakan olmaz. TAKSİM'DE 1 MAYIS'A İZİN YOKBazı çevreler ve sendikalar gerilimi tırmandırmak, 1 Mayıs'ı gerilim ve çatışma haline getirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sendika genel başkanlarıyla bir araya geldik. KESK vardı, DİSK, vardı, TBB vardı. Dün talepleri vardı, kendilerine randevu verdim. Burada yapılacak bir törende provokatif bir olayda bırakın siz 20 kişiyi, 30 kişiyi. 1 kişinin ölümüne dayanabilir misiniz? Bunun faturası kime gelecek? Biz işçi kardeşlerimiz, emekçi, memur kardeşlerimiz bu ülkede 1 Mayıs'ı kutlayamazken bunun önünü açan iktidar olduk. O günü de tatil ilan ettik. Rahatlıkla bu kutlamalar yapılsın diye. Sizden bir ricada bulunuyoruz. 21 milyon oya sahip bir parti olarak bu tür törenlerimizi Kazlıçeşme'de yapıyoruz da siz niye yapmıyorsunuz? Avrupa ve Anadolu yakasında iki yeni miting alanı inşa ediyoruz. 30 yıl bu ülkede 1 Mayıs törenleri yapılamazken illa Taksim demeniz, bunu AK Parti'ye karşı yapıyoruz anlamına geliyor. Temenni ederim ki söylediklerimizde bir netice almış oluruz. Biz orada İçişleri Bakanlığımız, emniyetimizle her türlü tedbiri alacağız ve alana böyle bir girişe müsaade etmeyeceğiz. Sendikalardan inatlaşma değil, anlayış bekliyorum. Türkiye'de huzurun kalıcı barış havasına girdiği şu günlerde sendikaların huzura daha fazla katkı sunmasını bekliyorum. Emeğe sahip çıkan biz olduk. Anayasa ve yasa değişiklikleri yaparak emeğe sahip çıktık. Allah'a hamdolsun Türkiye'de her gün güzel şeyler oluyor. Öğleden sonra onlara bir müjde vereceğiz. Biz göreve gelmeden yüzde 47 ile kredi alıyordu şimdi yüzde 5-7. Türkiye büyümeye kalkınmaya devam ediyor. 'TERÖR 2004'TE BİTSEYDİ BENİM OĞLUM SAĞ OLACAKTI'Elinizi vicdanınıza koyun, son 30 yıl içinde yaşadıklarımızı akılla vicdanla muhakemeye tabi tutun. Telafisi olmayan kayıplar yaşadık. Kundaktaki bebekten, doğmamış bebekten tutun 90 yaşındaki amcaların gözlerimizin önünde şehit olduğuna şahit olduk. Eskişehir'de bir şehit babası 'Bu süreci canı gönülden destekliyoruz' dedi. 'Biz yandık, 9 yıldır acı çekiyoruz başkaları çekmesin. Benim kan düşmanım bu acıları çekmesin. Keşke 2004'te bitseydi de benim yavrum hayata olsaydı. Yavrum evliydi. Bugünler inşallah başarıya ulaşır.' dedi. Bu tür ailelerden gelen temenniler hep bu istikamette. Tıpkı Denizli'de Vedat'ın annesi gibi. Bu ülkede aylardır hiçbir anne, hiçbir baba evlat acısı yaşamadı. Aylardır bir tek çocuğumuz terör nedeniyle ailesini kaybetmedi. Ey CHP ey MHP bundan niye rahatsızsınız. Gözünüzü neden bu kadar kan bürüdü. Ölmeyi, öldürmeyi çok seviyorsanız sokakları terörize etmekten vazgeçin, gidin sınır dışına çekilen teröristlerin önünü kesin. BU MU SENİN ÜLKÜCÜLÜĞÜN EY BAHÇELİÖyle bir tezgah kurmuşlar ki terörle milleti korkutuyorlar. Kimse kusura bakmasın ben bu oyunu bozarım. CHP, MHP, TKP, Emekli Siyasetçiler İşçi Partisi'nin kucağında zırıl zırıl ağlıyorlar. İşçi Partisi genel başkanını çok mu özledin? İşçi Partisi'nin genel başkanını savunmak sana mı kaldı? Bu mu senin ülkücülüğün? Artık teknoloji çok gelişti, istersen Bekaa Vadisi'ndeki fotoğrafa photoshopla kendini de ekle. PAZARLIK YALAN, AL-VER KÜLLİYEN YALAN!Türkiye'nin yarısından fazla alanda milletvekili belediyesi olmayan bir partiden ne beklenir. Pazarlık yapılıyormuş tamamen yalan. Al-ver yapılıyormuş kuyruklu yalandır. Şerefli bir barışın kaybedeni olmaz. Bu sürecin kaybedenleri kan tacirleri olacaktır. BOP'un Başkanı ya da Eşbaşkanı diyor. Ne anlaşma yaptın diyor? Gazeteciler BOP'u sorsa ne anlama geldiğini bilmez. Ortada BOP diye bir şey kalmadı. Bu projenin başlamasıyla bitmesi bir olmuştur. İtalya, Türkiye ve Yemen'di sacayağı. Artık böyle bir şey kalmadı. Bunu bitiremeyen sadece MHP'nin başkanı ve Kılıçdaroğlu. Oradan da nemalandıklarını zannediyorlar. Siz ne yapacaksınız onu söyleyin. AK Parti her geçen gün güçleniyor, CHP kan kaybediyor, MHP yerinde sayıyor. Sipariş anketler diyor. Hiç heyecanlanma 1 sene sonra seçim var her şey ortaya çıkacak. EY BAHÇELİ İSPATLAMAZSAN NAMERTSİNBizi yolsuzlukla itham eden Bahçeli, belgesini ortaya koyamazsa namerttir. Şimdi söylemek zorundayım; Bizi Bozhöyük'te banka kurtarmak için toplantı yapmakla suçluyor, eğer iddiasını ispatlamazsa namerttir. Biz nasıl yolsuzluk yaptık ki Merkez Bankası'nın kasası bu rakamlara ulaştı. 9 ay vadeyle borçlanabiliyordu bankalar, çok yüksek rakamlarla. Her konuşmamda bilgi ve belgeyle konuşuyorum. İktidarları döneminde batırdıkları bankaların belgeleri var. Görev zararı dedikleri neredeyse Ziraat ve Halkbank'ı batırmaya götüren süreci hatırlayın. Yavru CHP, MHP ve ANAP. Şu anda Ziraat Bankası Avrupa'nın en saygın bankası. Batık bankalar yoluyla 231 milyarın belgesi var elimizde bunu göstereceğiz. 1 gecede Merkez Bankası'nın nasıl soyulduğunun belgesini göstereceğiz. Eğer Bahçeli iddialarını ispat etmezse namerttir. Dünürümü ihya ettiğimi iddia ediyor. Dünürlerimden bir tanesinin taksisi var, parasını oradan kazanıyor. Diğeri yazar Sadık Albayrak, parasını kitaplarından kazanıyor. Bir diğeri de bir şirkette yönetici. Benim çocuklarımın inşaat şirketlerinden ev aldığını iddia eden CHP'li var. Söylüyorum ispat etmezsen namertsin. Zaten senin Kadıköy'de nasıl bir iş çevirdiğini Kadıköy'deki inşaatçılar iyi bilir. BİZİM PROJELERİMİZ KONUŞULUYOR, YA ONLARIN..Kanın durmasıyla birlikte insanlar yıllardır gidemedikleri mezralara gidip piknik yapmaya, tarım yapmaya başladılar. Kepenkler hep açık tutulmaya başlandı. Bakanlarımız, milletvekillerimiz her daim sahadalar. Değişimi siz daha net müşaade ediyorsunuz. 7 bölgedeki Akil İnsanlar çalışıyor, kucaklaşıyorlar. Son derece temkinliyiz, tedbirliyiz. İnşallah bu topraklarda terör fitnesi bir daha oluşmayacak. Türkiye'nin önündeki son engeli, terör belasını da söküp atıyor, Türkiye'nin ufkunu genişletiyoruz. Buradan sevindirici bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Uluslararası enerji ajansının toplantısına Türkiye başkanlık yapacak. Ekonomisi hızla büyüyen Türkiye, enerji alanında da merkez olma yolunda hızla ilerliyor. Önümüzdeki haftalarda boğaza 3. köprünün temelini atıyoruz. Süratle bu köprüyü bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Sadece lastikli değil raylı sisteme uygun da hazırlanıyor. 29 Ekim'e Marmaray yetişiyor ve 29 Ekim'le milletimizin hizmetine sunuyoruz. Pekin'i Londra'ya bağlıyoruz. 2015 yılında da Boğaz'daki iki katlı tüp geçişi tamamlıyoruz. Yassıada'yı ve Sivriada'yı demokrasi ve özgürlük adası haline getiriyoruz. İstanbul-Ankara hızlı tren hattı da 29 Ekim'de bitiyor. 3 Mayıs'ta da dünyanın sayılı havalimanlarından bir tanesi, 100 milyon yıllık olması planlanan üçüncü havalimanının ihalesi tamamlanacak. Biz bunlarla meşgulüz, muhalefet nelerle uğraşıyor. Bölgesel ve etnik milliyetçilik yapmayacağız dedik ve adımlarımızı attık. Biz buyuz. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2013 Kılıçdaroğlu'ndan önemli açıklamalar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları; Parlamentoya önemli bir yasa teklifi verildi. Sayıştay'ı yeniden dizayn etmek istiyorlar. Geçen yasama döneminde bir Sayıştay yasası gelmişti. Bizim de desteğimizle yasa Resmi gazete'de yayınlanmıştı. O yasanın gereği yerine getirilmedi. İki yılı aşkın süredir Sayıştay Başkanı gelip komisyona bilgi vermedi. Buradan Cemil Çiçek'e sesleniyorum. Neden Sayıştay Başkanı plan bütçe komisyonuna gelip bilgi vermiyor. Bunu neden istemiyorsun? Muhatap olacağı sorulardan mı çekiniyorsunuz? Parlamento ve demokrasi açısında çok ciddi bir zaafiyettir bu. Herkesten vergi toplayacaksınız, hesabını verince kaçacaksınız. Sayın Cemil Çiçek'e ikinci sorum. Verinlen yasa teklifi genel kurulda neden görüşülmedi? Sayıştay'ın önemi konusunda çok şey söylenebilir. Abdullah Gül, Sayıştay'ı hiç bir zaman ayak bağı olarak görmemeliyiz diyor. Ancak mali konularda ve idari konularda hesap vermemek diktatörlükte mevcuttur. Söyleyen Abdullah Gül... Hesap vermekten korkan bir iktidar var. Bugün Sayın Başbakan Genel Kurulu'nda yarım saat nasıl yolsuzluk yapmadığını anlatmış. Gülüyorum bu duruma. Bu ne demektir. Yolsuzluk yapanlara kol kanat geriyorum demektir. BAŞBAKAN AİLE TERBİYESİ ALMAMIŞ Geçmişte bu ülkeye hizmet etmiş herkesi minnetle anarız. Kimsenin arkasından kötü söz söylememeye özen gösteririz. Bu ne yapıyor, İsmet İnönü'ye, Süleyman Demirel'e hakaretler ediyor. Aile terbiyesi almamış, hesaplaşacaksak gel karşıma hesaplaşalım. Ne yaptı İnönü, ne yaptı Ecevit; Biz milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdı, Afyon'da tarlalara yazdılar. Buna ne diyorlardı, bunu süpürmeyen bunu kullanın diyorlardı. Kendisini kullandıran adamlardan başbakan olmaz. PAZARLIK YAPANLAR ALÇAKTIR Özgürlük, demokrasi var mı bu ülkede? Barış olur mu? %10 seçim barajının olduğu ülkede barış olur mu? Ülkeyi yönetenlerin yalan söylediği bir ülkede barış olur mu? Hiç olmaz. Ne diyor Recep Tayyip Erdoğan? Bizi İmralı ile pazarlık sürecindeymişiz gibi gösterenlere sesleniyorum. Biz kimseyle bu ülkenin menfaatlerini pazarlık konusu yapacak kadar küçülmedik, alçalmadık. Kendi Bakanı pazarlık yaptık diyor. Buradan vatandaşlara sesleniyorum. Bir ülkenin bayrağı pazarlık masasında olur mu, olmaz mı? Sayın Erdoğan sen mi doğruyu söylüyorsun, Bakan'ın mı söylüyor? Karayılan'ın bilgisi mi daha fazla yoksa Bülent Arınç'ın mı? Bugüne kadar bekledik. Pazarlığı bir görelim nedir. Başbakan diyor ki pazarlık yapanlar alçaktır. Ben de aynı fikirdeyim. Pazarlık yapanlar alçaktır, şerefsizdir. Ne diyordu? Elde silahla çıkamazlardı. Beyefendi hayatında hiç yalan söylememiş... Sonra ne oldu? Karayılan açıklama yaptı. Ne diyor? Elimde silahla gideceğim diyor. Bu ülkede yalancıdan Başbakan olmaz. Olacaksan çık adam gibi doğruları söyle. KIRMIZI ÇİZGİLERİNİ AÇIKLADI Bilinen bir gerçek var: PKK-AKP işbirliği. Net herkesin görmesi lazım. Şimdi anayasa da yapacaklarmış. Eğer bir Başbakan silahların gölgesinde söylenene teslim olmuşsa bağımsız iradesini kullanamamıştır. Recep Tayyip Erdoğan PKK'nın tutsağıdır. Anayasa değişiklikleri getireceklermiş. Tüm yurttaşlara sesleniyorum. Anayasa konusunda düşüncelerimiz net. Madem olay meydana çıktı, pazarlıklar meydana çıktı, Anayasa konusundaki görüşlerimizi açıklıyorum. Anayasanın 1. maddesi bizim kırmızı çizgimizdir. Recep Tayyip Erdoğan'a her gittiğim yerde soruyorum. Sen hangi ülkenin Başbakanısın? Neden Türkiye Cumhuriyetinin başbakanıyım demiyorsun. Çünkü cumhuriyet ile sorunun var. Bu parlamentodaCHP olduğu sürece başkanlık sistemi geçemez... Anayasanın 2. maddesi: Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Bu da bizim kırmızı çizgimizdir! Anayasa'nın 3. maddesi: Devletin Bütünlüğü, Resmi Dili, Bayrağı, Milli Marşı ve Başkenti Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir. Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır. Milli marşı "İstiklal Marşı" dır. Başkenti Ankara'dır. Erdoğan'ın ne beyni ne gücü anayasanın tepesini değiştirmeye yeter. 1 MAYIS AÇIKLAMASI Yarın 1 Mayıs, emekçilerin bayramı. Bu bayramı kutlamak için ağır bedeller ödendi. Bütün işçilerimiz diyor ki Taksim meydanında kutlayalım. Başbakan, Vali, Emniyet hepsi hayır diyor. Eğer bir kişinin saçının teline zarar gelirse onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bayram bu bırakın istedikleri yerde kutlasınlar. Ne zarar geldi bu kutlamalardan. Neden yasak getiriyorsunuz? Hem demokrasi diyeceksin hem yasak getireceksin. Herkesin her işçinin her emeklinin 1 Mayıs bayramını kutluyorum. Bayramlarını huzur içinde geçirmelerini dilyiorum. Bu ülkeye özgürlük gelecekse bunu getirecek parti Cumhruiyet Halk Partisi'dir. Bu ülkeye barışı getirecek parti de CHP'dir. Alıntı
Φ Tuba Hatem Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2013 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2013 Erdoğan'ın son parti grubu toplantısı konuşması Başbakan Erdoğan bugünkü parti grubu konuşmasında CHP ve MHP'ye çözüm süreci üzerinden sert sözlerle yüklendi. . . . Bölgesel ve etnik milliyetçilik yapmayacağız dedik ve adımlarımızı attık. Biz buyuz. Keşke sağcısı solcusu popülist ve idealisti çözüm düşünürken gerçekçi ve dürüst davransak!İnsan canını herşeyden yukarıda tutabilirsek... Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2013 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2013 Keşke sağcısı solcusu popülist ve idealisti çözüm düşünürken gerçekçi ve dürüst davransak!İnsan canını herşeyden yukarıda tutabilirsek... Sağcısının solcusunun veya her hangi birisinin davranışlarını ideolojiler belirliyor. Yani etik, etik dışı davranışlar dış etmenlerle oluşuyor. İdeolojiler insan yararına olmalı. 1 Alıntı
Φ Tuba Hatem Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2013 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2013 Sağcısının solcusunun veya her hangi birisinin davranışlarını ideolojiler belirliyor. Yani etik, etik dışı davranışlar dış etmenlerle oluşuyor. İdeolojiler insan yararına olmalı. Herkes insan yararına olanı yaptığını savunuyor zaten... Ama tavırlara bakıldığında çıkarların gözetildiği anlaşılıyor. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2013 Herkes insan yararına olanı yaptığını savunuyor zaten... Ama tavırlara bakıldığında çıkarların gözetildiği anlaşılıyor. Bir seyin insan yararina olduguna mesela sen; nasil karar verirsin? Alıntı
Misafir meraba Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2013 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2013 Herkes insan yararına olanı yaptığını savunuyor zaten... Ama tavırlara bakıldığında çıkarların gözetildiği anlaşılıyor. Önemli olan bu iki cümleye ait farklı pratiğin anlaşılabilmesi.. Sen nasıl anlayabiliyor veya anlamlandırabiliyorsun? Arkadaşım da sormuş.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.