Gönderi tarihi: 25 Nisan , 2013 12 yıl ODTÜ’de İP'ye yakın Bilim ve Ütopya Kooperatifi tarafından düzenlenen bilim etkinliğini engellemek isteyen bazı sol gruplarla TGB arasında çatışma çıktı. Polisin de müdahale ettiği olayda 15 kişi yaralandı ANKARA -ODTÜ’de İP'ye yakın Bilim ve Ütopya Kooperatifi tarafından düzenlenen bilim etkinliğini engellemek isteyen bazı sol gruplarla TGB arasında çatışma çıktı. Polisin de müdahale ettiği olayda 15 kişi yaralandıODTÜ’de 2002 yılında hayatını kaybeden bilim insanı Serhat Özyar adına verilen ve ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ile Bilim ve Ütopya Kooperatifi tarafından düzenlenen "Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Ödül Töreni"ni engellemeye çalışan grupla etkinliğin güvenliğini sağlamaya çalışan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) arasında kavga çıktı."SİZE ÇALIŞMA YAPTIRMAYIZ"Olaylar dün saat 18.00’de etkinliğin yapılacağı Merkez Mühendislik binası önünde başladı. Sol grupların “İşçi Partililere etkinlik yaptırmama” kararını öğrenen TGB üyeleri etkinliğin yapılacağı bina önünde bekleyerek güvenlik önlemi aldı.Edinilen bilgiye göre, aralarında Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti, ESP gibi örgütlenmelerden öğrenciler ve bağımsız sosyalistlerden oluşan grup bina önünde bekleyen TGB’lilere sözlü sataşmada bulundu. Karşılıklı atışmalarının ardından etkinliği engellemek isteyen grup, TGB’lilere sopalar ve soda şişeleriyle saldırdı. Olaylara okul dışından geldiği belirtilen ve olası bir saldırıyı bekleyen 50 kişilik bir TGB’li grup daha dâhil oldu. İddiaya göre TGB’liler kavgada yanlarında getirdikleri demir sopaları kullandı. İlk arbedede saldırgan grubu binadan uzaklaştıran TGB’liler bina önünde beklemeye devam etti. TGB’liler bu sırada “ODTÜ PKK’ya mezar olacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı.ÖĞRETİM ÜYELERİ DE YARALANDIİlk çatışmada TGB’nin püskürttüğü gruplar, çatışmayı duyan diğer öğrenciler ve BDP’lilerle birlikte İnşaat Fakültesi önünde yeniden toplandı. Çatışma genişleyerek İnşaat Fakültesi’nden Merkez Mühendislik binasına kadar uzandı. Bu ikinci çatışmada 15 kadar öğrenci ve olayları yatıştırmak isteyen öğretim üyesi yaralandı. Öğretim üyelerinin talebi üzerine Rektör Ahmet Acar, polisin olaylara müdahale etmesi istedi. İddiaya göre, polis yetkilileri yazılı izin olmadan kampüse girmeyeceklerini belirterek müdahaleyi geciktirdi. Gereken yazılı izinin çıkması üzerine polis kampüse girdi. Toplam dört saat süren gerginliğin ardından TGB’liler kampüsü terk ederken, sol gruplar kampüse giren polisle çatıştı.Çatışma polisin rektörlüğe girmesiyle sürdü. 21.30’da okula giren polisle solcu öğrencilerin çatışması bir saat devam etti. Pek çok öğrenci atılan gaz bombalarından etkilendi.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.