Φ KaTliVaCib Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 o kadar yorum yapalım ki ne olacak yani simdi bu ulkenin en guclu adamlarının guclerini silahtan aldıgını inkar mı edecez bu iş yaş ben soyliyim silahın varsa itibarın da oluyor maalesef Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 o kadar yorum yapalım ki ne olacak yani simdi bu ulkenin en guclu adamlarının guclerini silahtan aldıgını inkar mı edecez bu iş yaş ben soyliyim silahın varsa itibarın da oluyor maalesef [/quot referanduma kadar devam !!!!!!!!!!!!! sevgiler Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 kampanyayla ilgili son gelişmeler............. SİVİLLERE SİLAH SATIŞINI YASAKLAYIN, YAŞAMI SAVUNMAK İÇİN EVET DEYİN. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi, 23 Ekim'de Brezilya'da sivillere silah ve mermi satışının yasaklanması için yapılacak referandumda Brezilya halkıyla dayanışmak ve Brezilya halkını EVET oyu vermeye teşvik etmek için 16 Ekim Pazar günü Ankara Brezilya Büyükelçiliği önünde bir eylem yaptı. Eylem sırasında yapılan açıklama şöyle: "23 Ekim 2005 hem Brezilya hem de dünya için tarihi bir gün. 23 Ekim’de Brezilya’daki yaklaşık 122 milyon kayıtlı seçmen silah ve mermilerin sivillere satışının yasadışı olup olmaması gerektiğini oylayacak. Bu referendum, dünyada bu konuyla ilgili yapılacak ilk referendum olma özelliğini taşıyor. Brezilya’da yıllardır silahlanmaya karşı çalışan sivil toplum kuruluşları, tüm dünya halklarından destek istiyor. Son iki yıldır silahlanmaya karşı ve uluslararası silah ticaretinin denetlenmesi için bağlayıcı bir sözleşmenin Birleşmiş Milletler tarafından hazırlanarak kabul edilmesi için “Silahlar Denetlensin” kampanyası yürütmekte olan Uluslararası Af Örgütü, bu çağrıya cevap veriyor. Bu referandum, sadece Brezilya’nın Latin Amerika’daki en büyük silah üreticisi olması açısından değil, şu nedenlerle de yaşamsal bir öneme sahip. • Brezilya silahlı cinayet sayısında dünyanın bir numaralı ülkesi. • Her yıl en az 38,000 kişi ateşli silahlar nedeniyle ölüyor yani 15 dakikada 1 kişi. • Her 15 dakikada bir kişi kurşun yarasından ölüyor • Son 10 yılda Brezilya’da silahla öldürülen kişi sayısı, diğer bütün ülkelerden –savaş halinde olanlar dahil- daha fazla • Ateşli silahlar motorlu araç yaralanmalarından daha fazla sayıda kişiyi öldürüyor • 15-24 yaş arası gençler arasındaki birincil ölüm sebebi, ateşli silahla yaralanmalar Silahların Brezilya kamu sağlığına etkisine dair UNESCO raporuna (Mortes Matadas, 2005) göre son 10 yılda 325,551 kişi ateşli silahla öldürülmüş. Ekonomik ve sosyal eşitsizlik, adaletin ve kamu güvenlik kurumlarının yetersizliği, ülkede dolaşımda olan 17 milyon ateşli silah olduğu gerçeği de göz önüne alındığında silahlı şiddet olaylarındaki bu korkunç artışın sorumlusu. Referandumun sonucu EVET çıktığı takdirde sivil halk evlerinin, sokaklarının ve kamusal alanlarının silah dolu olmasını istemediğini göstermiş olacak. Dünyaya, silahların insanları daha güvenli kıldıklarına inanmadıkları mesajını vermiş olacaklar. Bölgenin ve dünyanın diğer hükümetlerinin birçoğu bundan etkilenerek benzer yerel girişimlerde bulunacak ve bölgesel anlaşmaları etkileyecek. Brezilya silah lobisi referandumda HAYIR çıkması için büyük bir kampanya yürütüyor. Bu yüzden dünya çapındaki silahlanma karşıtları bugün Brezilya halkına açık desteklerini gösterecek, yalnız olmadıklarını söyleyecek. Biz de buradan, sivillerin elindeki silahlar yüzünden neredeyse her gün acı çeken bir ülke olan Türkiye’den Brezilya’daki dostlarımıza sesleniyoruz: Dünyaya silahsız bir dünyanın mümkün olduğunu göstermek için EVET deyin. Hayatı savunmak için EVET deyin… Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Tamam anladık,bireysel silahlanmaya hayır.... peki KİTLESEL SİLAHLANMA...? Yani DEVLETLERİN SİLAHLANMA çabaları...? Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Tamam anladık,bireysel silahlanmaya hayır.... peki KİTLESEL SİLAHLANMA...? Yani DEVLETLERİN SİLAHLANMA çabaları...? devletlerin silahlanma amaçlarıyla bireylerinki aynı amacımı tasıyor ? Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 devletlerin silahlanma amaçlarıyla bireylerinki aynı amacımı tasıyor ? Sence bir DEVLET neden silahlanır? Ve de bir BİREY neden silahlanır? Cevapların arasında bir fark var mı? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Sence bir DEVLET neden silahlanır? Ve de bir BİREY neden silahlanır? Cevapların arasında bir fark var mı? develtler, caydırıcılık, korunma yayılmacılık, özgürlük, ve ya savunma için silahlanır. yani devlete göre değişir. ama bireyler başkalarına karşı üstün olmak için silahlanır. silah taşımak ona üstünlük duygusu verir. Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 develtler, caydırıcılık, korunma yayılmacılık, özgürlük, ve ya savunma için silahlanır. yani devlete göre değişir. ama bireyler başkalarına karşı üstün olmak için silahlanır. silah taşımak ona üstünlük duygusu verir. Savuma?...Amerika,savunma için mi silahlanıyor? Kimi kimden caydırıyorlar? BİREY de elinde silah olandan kendini korumak ve onu caydırmak için taşıyor olmasın silahı...? Özgür olmak için madem DEVLETLER silahlanıyor BİREYLER neden aynı nedenden silahlanmasın...? BİREYLER üstünlük için silah taşıyorlarsa DEVLETLER neden aynı nedenden dolayı silahlanmış olmasın...? SEVVAL...? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Savuma?...Amerika,savunma için mi silahlanıyor? Kimi kimden caydırıyorlar? BİREY de elinde silah olandan kendini korumak ve onu caydırmak için taşıyor olmasın silahı...? Özgür olmak için madem DEVLETLER silahlanıyor BİREYLER neden aynı nedenden silahlanmasın...? BİREYLER üstünlük için silah taşıyorlarsa DEVLETLER neden aynı nedenden dolayı silahlanmış olmasın...? SEVVAL...? ben saydım ama orada yayılmacılık diye, amerikanın ki o sınıftadır. amerikan devletinin silahlanmasıyla filistin devletinin silahlanam amacı bir değildir. ayrıca bireysel silahlanma durdurulduğunda yani üstünlük için silahlananlar olmadığında. kimsenin kendini elinde silah tutana karşı silahlanamsı içinde sebep kalmaz. Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Savuma?...Amerika,savunma için mi silahlanıyor? Kimi kimden caydırıyorlar? BİREY de elinde silah olandan kendini korumak ve onu caydırmak için taşıyor olmasın silahı...? Özgür olmak için madem DEVLETLER silahlanıyor BİREYLER neden aynı nedenden silahlanmasın...? BİREYLER üstünlük için silah taşıyorlarsa DEVLETLER neden aynı nedenden dolayı silahlanmış olmasın...? SEVVAL...? [/quo önce kampanyayla ilgili bilgilenmeni tavsiye ederim bugün silahsızlanma adı altında amerika gibi ülkeler bugün ırakta yarın belki iranda belki suriyede savaslar baslatıp kendi çıkarlarını gölgelemek için ve savaşı meşrulaştırmak için bu yalanları uydurduklarını artık hepimiz biliyoruz ayrıca konu amerika degil bugün bütün dünya ülkeleri hangi sistemle yönetilirse yönetilsin hepsinin bir savunma gücü var bu her sistemde vardır neden sorularını daha anlaşılabilir bir noktaya degilde daha anlaşılmaz bir tarafa çekiyorsun onuda anlayabilmiş degilim Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 ben saydım ama orada yayılmacılık diye, amerikanın ki o sınıftadır. amerikan devletinin silahlanmasıyla filistin devletinin silahlanam amacı bir değildir. ayrıca bireysel silahlanma durdurulduğunda yani üstünlük için silahlananlar olmadığında. kimsenin kendini elinde silah tutana karşı silahlanamsı içinde sebep kalmaz. Yani BİREYSEL silahlanma bittiğinde DEVLETLERİN yayılmacı politikaları sona mı erecek...? Yani DEVLETLER, aslında birbirlerine BİREYSEL silahlanması yüzünden mi üstünlük sağlamaya çalışıyorlar...? Kimin ne amaçla silahlandığına kim karar verecek...? Ya Amerika, ben Irak bana zarar verecekti o yüzden silahlandım derse ne olacak...? Ya da İsrail,Filistin bana saldıracaktı ondan ben silahlandım derse...? Kimin kime, neden saldırdığını,kimin kime karşı nasıl silahlandığına kim karar verecek...? Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Yani BİREYSEL silahlanma bittiğinde DEVLETLERİN yayılmacı politikaları sona mı erecek...? Yani DEVLETLER, aslında birbirlerine BİREYSEL silahlanması yüzünden mi üstünlük sağlamaya çalışıyorlar...? Kimin ne amaçla silahlandığına kim karar verecek...? Ya Amerika, ben Irak bana zarar verecekti o yüzden silahlandım derse ne olacak...? Ya da İsrail,Filistin bana saldıracaktı ondan ben silahlandım derse...? Kimin kime, neden saldırdığını,kimin kime karşı nasıl silahlandığına kim karar verecek...? ya gerçekten anlamlı paragraflar yazsan. birbiriyle alakasız anlamsız sorular soruyorsun. bireysel silahlanma dünyada devletler yokkende vardı. ilk iki cümlen ne alakası kim burada o dediklerinle ilgili bir şey yazdı. neyse, tartışma tarzın ilgin. ben şahsen ne anlattığını anlıyamadım. Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Sence bir DEVLET neden silahlanır? Ve de bir BİREY neden silahlanır? Cevapların arasında bir fark var mı? SEVVAL sana bu soruları sormuştum..? Diğer yazdıklarım öbür arkadaşa idi ve o tartışma senin cevapların ile alakalı değil,zaten sen cevap bile vermemiştin... ya gerçekten anlamlı paragraflar yazsan. birbiriyle alakasız anlamsız sorular soruyorsun. bireysel silahlanma dünyada devletler yokkende vardı. ilk iki cümlen ne alakası kim burada o dediklerinle ilgili bir şey yazdı. neyse, tartışma tarzın ilgin. ben şahsen ne anlattığını anlıyamadım. Senin cevaplarını sana soruyorum... Cevaplarını kontrol edersen alaka var mı yok mu görürsün...? Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 SEVVAL sana bu soruları sormuştum..? Diğer yazdıklarım öbür arkadaşa idi ve o tartışma senin cevapların ile alakalı değil,zaten sen cevap bile vermemiştin... Senin cevaplarını sana soruyorum... Cevaplarını kontrol edersen alaka var mı yok mu görürsün...? devletler silahlanır çünkü serbest piyasa öyle gerektirir çünkü güçlerini süreklileştirmek için bireyler neden silahlanır korkularından kendince hayatta kalmak için bir neden sonucta devletlerde bireylerde kendi felsefelerine göre silahlanır bundan ne sonuc çıkaracaksın Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 devletler silahlanır çünkü serbest piyasa öyle gerektirir çünkü güçlerini süreklileştirmek için bireyler neden silahlanır korkularından kendince hayatta kalmak için bir neden sonucta devletlerde bireylerde kendi felsefelerine göre silahlanır bundan ne sonuc çıkaracaksın Kaçamak cevaplar veriyorsun... Silahlanma ve serbest piyasa(!)...?Böyle bir cevaba cevep veremeyeceğim...! Devletler de korkularından silahlanıyor olamazlar mı? Devletler de hayatta kalmak için silahlanıyor olamazlar mı? Peki kendi felsefelerine göre silahlanan iki şıktan birine neden silahlanıyorsun diye kampanya açmak diğerinin silahlanma felsefesini onaylamak anlamına gelmiyor mu? Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 31 Ekim , 2005 Kaçamak cevaplar veriyorsun... Silahlanma ve serbest piyasa(!)...?Böyle bir cevaba cevep veremeyeceğim...! Devletler de korkularından silahlanıyor olamazlar mı? Devletler de hayatta kalmak için silahlanıyor olamazlar mı? Peki kendi felsefelerine göre silahlanan iki şıktan birine neden silahlanıyorsun diye kampanya açmak diğerinin silahlanma felsefesini onaylamak anlamına gelmiyor mu? bu tür kampanyalar özelde bölgesel genelde ise küresel barısı korumak içindir silahlar denetlensinden ve bu kampanyadan sen bu sonucu çıkarıyorsan çok ciddi emeklerle çok ciddi kurumlarla yapılan bir çalışmaya en büyük haksızlıgı yapmıs olursun ki bugün geldigi nokta dünyanın bir ülkesinde referandum Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.