Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünya, insanlığı ne kadar önemsiyor?  

10 üye oy verdi

1. 1. Dünya, insanlığı ne kadar önemsiyor?

• a-Çok
      0
    • b-Sık sık
      0
    • c-Bazen
      2
    • d-Nadiren
      3
    • e-Hiç
      5

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
:excl: Yaşama sadece bakmayıp onu görenlere sesleniyorum. Biz insanoğulları yaklaşan bir sonu görebilecek kadar gözlerimizi etrafımıza çeviriyor muyuz? Her işinizi bir beş dakika unutup şu soruyu iyice düşünün:Ben kimim?..
Gönderi tarihi:

doğum ve ölüm arasındaki ince çizgide yürüyoruz.

gırtlağına kadar pisliğe batmış bir dünyada

inançları ideolojileri değer yargılarını hayata tutunabilmek için kullanıyoruz.

benimkini soruyorsan

insanlık, hümanizm, biraz da neşe.

Gönderi tarihi:

Bireyin toplumsallaşma döngüsü içinde, değişik zamanlarda değişik etmenlerle edindiği temel kimlik ve buna bağlı yan kimlikler içinde zaman zaman farklı etmenlerin ön plana geçtiği kimliklerin diğer özelliklerini perdelediği görülmektedir. Örneğin belli bir çağda bireyin tutum ve davranışlarında bireysel özgürlük tutkusu ve buna bağlı diğer kavramlar ön plana geçebilmekte ve birey temelde çevresini ve yaşamını bu bakış açısına bağlı kalarak sorgulayıp, yargılayarak, çözümleyip çerçevelendirilebilmektedir. Zaman zaman da bireysel özgürlüğün yerini toplumcu katılımcı bir bireyin aldığı görülebilmektedir. Bu durumda da ailesine aşırı bağlı, çevresini, yaşamını bu bakış açısına göre çerçevelendiren bir birey çıkabilir ortaya. Her ikisi de aynı temel gereksinimleri olan, fiziksel özellikleri aynı olan bireyler olmalarına karşın özde değer verdikleri konular ve kavramlar farklılık gösterdiğinden bireyin tutum ve davranışları ile bunlara bağlı olarak gelişen iletişim stratejileri de benzer özellikler göstermeyecek biçimde değişebilecektir. Bu değişim döngüsü içinde bireyin zaman zaman vurgulamak istediği öncelikler genelde "olmak" kavramı ile özetlenebilir.

Saygılar...

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

önce kendimizi sevmeyi beceremek zorundayız eğer ki bir gün kendimiz olmayı becerirsek o zaman geriye kalan diğerlerinin de insan olduğunu bize benzediğini öğreneceğiz..

insanların farklı olması bizim gibi düşünmemesinin bir zenginlik olduğunu olduğunu anladığımız zaman her bir adım daha atmış olacağız kralx mesela örnekte hata olmaz mış adam herşeye yazıyor yazdıklarının birçoğuna katılmıyorum bana çok antipatik geliyor ama oda öyle bir insan vede mahluk olmadığı için düşünüyor düşündüklerini de yazıyor gerçi pek kendinden bişi yazmıyor(kendi söyledi ) ama şimdi kralx böyle diye ondan nefret edemem. oda insan benim le aynı şeyleri düşünemez ondan bunu bekleyemem

kaybolan değerlere gelince eskimiş se artık ir şeye yaramıyorsa kaybolsun o değerler yerine yeni değerler etikler konulabilir. insnalar kendi düzenlerini bir şekilde tekrar kuruyorlar en azından hala vicdan diye bir etik var bu doğruyu bulmalarında yeterince yardımcı oluyor..

insanların içindeyim seviyorum insanları

Gönderi tarihi:

Evet bir patolojik vakıa daha. Beyin bilgi odacığına bilgi isteme amacıyla sinyal gönderir, sinyal boş dönerse, saldırı odacığı faaliyete geçer.. Kardeş fikirlerini yaz, kişiliklerle uğraşma. Sana bendenmi göründüler rüyanda. Ben nerede dedim kendimden yazmıyorum diye. Ayrıca bende senin fikirlerine katılmıyorum, gerçi fikir göremiyorum neye katılıyım, ya şaklabanlık, ya sırıtma yada uyduruk iki satır yazı..

Genede saygılar..

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:
Evet bir patolojik vakıa daha. Beyin bilgi odacığına bilgi isteme amacıyla sinyal gönderir, sinyal boş dönerse, saldırı odacığı faaliyete geçer.. Kardeş fikirlerini yaz, kişiliklerle uğraşma. Sana bendenmi göründüler rüyanda. Ben nerede dedim kendimden yazmıyorum diye. Ayrıca bende senin fikirlerine katılmıyorum, gerçi fikir göremiyorum neye katılıyım, ya şaklabanlık, ya sırıtma yada uyduruk iki satır yazı..

Genede saygılar..

15457[/snapback]

budur yaaaa!!

yazdıklarımı okudun mu?

bir daha okurmusun?

o zaman vakanın kimde olduğunu göreceksin

yinede sevgiler... :clover:

Gönderi tarihi:

Hadi arkadaş hadi senle uğraşamam, senin yüzünden birde uyarı yicez heralde.. Sen biraz büyü biraz katkıda bulun foruma acemisin seslenmiyorum..)) Sana ders vereyimmi istermisin (her konuda) Çekemeyenlerin psiko tepkisi budur..

Genede saygılar..

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:
Ben nerede dedim kendimden yazmıyorum diye

kadına yönelik şiddete bakarsan orada bir itirafın daha var.

ve ayrıca amacım seni üzmek yada rencide etmek değildi kralx buna adın gibi emin olabilirsin.

herşeye rağmen sevgiler..

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:
Hadi arkadaş hadi senle uğraşamam, senin yüzünden birde uyarı yicez heralde.. Sen biraz büyü biraz katkıda bulun foruma acemisin seslenmiyorum..)) Sana ders vereyimmi istermisin (her konuda) Çekemeyenlerin psiko tepkisi budur..

Genede saygılar..

15463[/snapback]

evet senin le atışmak için burada değilim unutma kralx

inadına sevgiler..

Gönderi tarihi:

Neyse unutalım olanları. Fikirlerini bizimle paylaş. Dök ilmini şuralara. Aydınlat bizleri. Açız bilgiye... Böyle tartışmaların sopnu uyarıdır, oda çok kötü oluyor.. Tartışmayı boşver. Beni sevme, kimsenin sevgisine ihtiyacım yok. Ben fikrimi yazarım geçerim.. Lütfen bizleri senden mahrum etme.. Kültürlüsün vesselam..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Yaşam insanın kendinsinde başlar. Sonra yakın çevresine sonrada umuma yayılır. Önce kendi tertip, düzen, saygı, sevgi gibi donanımlarını takınacak. Sonra ortama çııp yaşantısını devam ettirecek. İyiyse iyi şeyler görür, kötüyse kötü şeyler.. Su testisi su yolunda kırılır..

Saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.