Φ suheda Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Hala anlaşılmamış söylediklerim çok yazık hala sol gösterip sağ vurma taktikleri devam ediyor ve hala benim yazım üzerinden kendi görüşlerinin doğruluğunu dayatmaya çalışıyorlar. ithaka sanırım bir ara bana "köpekler tanimadiklarina hirlarlar:))"diyen sizdiniz yanılıyormuyum ve sonrasında size cevap veren bir bayana almanca ağıza alınmayacak küfürleride eden sizdiniz değilmi o size aynı şekilde cevap verince banlamış galiba ama siz hala oldukça rahat yazabiliyorsunuz,bu yüzdendirki kırdığınız kalbim hala size kırgın sizinle yazışmak istemiyorum çünkü gerisinde ne geleceğini bilemiyorum beni maruz görün ben bir bayanım ve her lafı kaldıramam beni anlayacağınızı ümid ediyorum. Gecekuşu demek asıl istediğimiz empati felan değil sempati öylemi?Sempatiye ihtiyacım yok zira fazlasını alıyorum zaten arkadaşlarımdan yorumları sizde okudunuz değilmi bu kuşkucu ve güvensiz tavrınızı bir kenara bırakıp daha obejktif olmaya davet ediyorum sizi ayrıca buraya kim kimi ne zaman niçin öldürmüş ve terörü asıl kimler kimlere yapıyor şeklinde linkler vermeye kalkarsak emin ol bu forum yetersiz kalır ama ben öyle bişey yapma taraftarı değilim çünkü niyetim belli üstelik nasılsa verdiğim linkler admin tarafından silinecek daha önce başıma geldiğinden söylüyorum o yüzden zahmet etmeye bile değmez. Erdoğan ben radikal07 yi tanımam sadece kendisi neden başörtüsüyle uğraşıyorsunuz diye bir laf etti şeriatçı ve irticacı ilan edildi okuduklarımdan ve sonrasında sürekli yanlış anlaşıldığını haykırdı durdu sanık sandalyesine oturtulmuş ve karşısında sürekli hesap soran tavrında bir arkadaşımıza gerekli açıklamaları yaptı sanıyorsam,neyse konu bu değil ben onun bir yazısında basınla ilgili çok ilginç bir yazısını örnek göstermek istedim sadece durum bundan ibaret. marti name tabiki sende herkes gibi görüşlerini bildirceksiniz ama benim sana söylediğim aslında önceki iletimde olduğu gibi şahsına söylenmiş bir laf değildi genel anlamda konuşmuştum ve demiştim ki neden hoşunuza giden sevdiğiniz yazıları bizimle paylaşmıyorsunuda hep bu tip başlıklar açıyorsunuz ve hala aynı fikirdeyim.. Sevgilerimle Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Sevgili 'marti_name' ; Düşüncelerine , gözlemlerine değer verdiğim bu forumdan bir arkadaşım bir zamanlar beni şöyle uyarmıştı... Şimdi aynı uyarıyı bende sana yapmak istiyorum..Bir şeyler dikkatini çekmiş olacak ki, şöyle demişti... "Önemli olan size ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar sakin olmak!.. Bu her şeyin anahtarı....", Cümle aynen böyleydi... Şu an sana yapılmak istenenler karşısında, seni pasifize edip yıldırmak için bu yazılanlar karşısında, bu cümleyi tekrar tekrar oku... Yapılmak istenenler, " biraz empati" dediklerine bakma sen istedikleri empati falan değil sempati... Empati yapmayı bilen bir insan önce kendini senin yerine koyar ve kendi düşünce ve görüşlerine saygı duyulması için empati yapar ve sana bu baskıları yapmazlar... Eğer onların görüş ve düşünceleriyle yazarsan İpe sapa gelir, empatik ve sempatik...yazmazsan sevimsiz ve traji-komik olarak görürler... Her açtığın başlığa forumdaşlarının, şu anda sana bu baskıyı yapanlarda dahil nasıl ilgi gösterdiklerini biliyorsun... ve o başlıkların ne kadar uzun zaman gündemde kaldıklarını yeni açacağın başlıklarla göstererek unutmamalarını sağla... Hayırdır ya ne oluyor??? Kim kime saldırıyor ??? Medeni ve insanca yapılan fikir paylaşımlarına da saldırı deniyor ya..Pes artık..PES! Tamamen karşıt fikirlerin çatışmasından çıkıp daha ziyade ortak paydalarda buluşma adına yazılmıs sagduyulu yazılara bu yorumu yapıyorsanız size ne denilebilir ki... Ve martiname'ye sizi yıldırmak isteyenlere aldırmayın diyorsunuz...Allah aşkına ortada ne var ki kim kimi yıldırmak istesin Gecekusu??? Sizin bu sözlerinizde ortaya koyuyor ki istediğiniz SİZ , BİZ çatışmasına girmek...Ama ben inanıyorum ki sagduyulu arkadaşlar bu oyunlara gelmezler... Lütfen insanları kategorize edip birbirlerine karsı konuma itmeye çalışmayın... Selam ve sevgiler... Alıntı
Φ Scaramouche Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Sevgili 'marti_name' ; Düşüncelerine , gözlemlerine değer verdiğim bu forumdan bir arkadaşım bir zamanlar beni şöyle uyarmıştı... Şimdi aynı uyarıyı bende sana yapmak istiyorum..Bir şeyler dikkatini çekmiş olacak ki, şöyle demişti... "Önemli olan size ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar sakin olmak!.. Bu her şeyin anahtarı....", Cümle aynen böyleydi... Şu an sana yapılmak istenenler karşısında, seni pasifize edip yıldırmak için bu yazılanlar karşısında, bu cümleyi tekrar tekrar oku... Yapılmak istenenler, " biraz empati" dediklerine bakma sen istedikleri empati falan değil sempati... Empati yapmayı bilen bir insan önce kendini senin yerine koyar ve kendi düşünce ve görüşlerine saygı duyulması için empati yapar ve sana bu baskıları yapmazlar... Eğer onların görüş ve düşünceleriyle yazarsan İpe sapa gelir, empatik ve sempatik...yazmazsan sevimsiz ve traji-komik olarak görürler... Her açtığın başlığa forumdaşlarının, şu anda sana bu baskıyı yapanlarda dahil nasıl ilgi gösterdiklerini biliyorsun... ve o başlıkların ne kadar uzun zaman gündemde kaldıklarını yeni açacağın başlıklarla göstererek unutmamalarını sağla... Bu forumda herkes kadar seninde söz hakın olduğunu zaten biliyorsun... Bunu yazılarını onların isteklerine göre değil, senin özgür iradenle yazdığını ve bunu asla unutmamaları gerektiğini onlara empati yapabilirlerse hatırlamalarını sağla... ve her ne olursa olsun doğru bildiklerini söylemekten, yanlış bildiklerini de düzeltmekten asla çekinme... Ve bence empati lafları edipte bunu ne demek olduğunu bilmeyenlere kulak asma... Kendini onlara anlatmak zorunda değilsin ve sakın anlayacaklarını da sanma.!.. Cümle şöyleydi sevgili forumdaşım... "Önemli olan size ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar sakin olmak!.. Bu her şeyin anahtarı....", Yararlı paylaşımlarda ve Yeni başlıklarında buluşmak dileğiyle... Sana selam ...sevgi ve saygılarımı yolluyorum... Sen yazdıklarım da nezaket sınırlarını zorlayan eleştiri veya saldırı niteliğindeki bir sözcük sezinliyebiliyorsan bravo sana doğrusu...sen ya saldırı,eleştiri,kelimelerinin anlamını bilmiyorsun ya da sahip olduğun ideoloji gözlerini kör ettiği için yazılanları doğru olarak algılama kabiliyetine sahip değilsin...İnsanları tanımadan etmeden ideolojik olarak senin kadar saplantı içinde olmadıkları ve hoşuna gitmeyen fikirler yazdıkları için belirli bir ideolojik sınıfa koyma eğiliminde isen,bir de buna bakarak neyi bilip bilmedikleri veya davranış psikolojileri hakkında bu kadar cesur bir analiz yapabiliceğine inanabiliyorsan seninle fikir tartışmasına girmek havanda su dövmekten öteye gitmez...İnsanları belirli bir kategorik grup içinde değerlendirmeden önce ne yazdıklarını ve ne anlatmak istediklerini anlamaya çalış ki yazılarında hiç olmazsa üzerinde fikir yürütülebilecek bir kaç unsur bulunabilsin... Saplandığın ideolojik bataklıktan kurtulman dileğiyle...o her ne ise... Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 *** Hayırdır ya ne oluyor??? Kim kime saldırıyor ??? Medeni ve insanca yapılan fikir paylaşımlarına da saldırı deniyor ya.. haksız sayılmazsınız aslında...ama şuan burda ismini vermek istemediğim bi üye başka topiclerde yazdıklarıma özelde cvp veriyor ve ben bundan rahatsızım! Gerçekten sizin bu yazılarınız üzerinize çok moral bozuklugu yasadım... Bir tek kişinin eleştirisiyle "Gerçekten sizin bu yazılarınız üzerinize çok moral bozuklugu yasadım..." diyebiliyorsun da... Özelden ve genelden "Medeni ve insanca görünümü altında yapılan" inceden baskılara Bir başkasının aynı duyguları hissedebileceğini... Neden anlamak istemiyorsunuz... Empati dediğiniz bu olsa gerek...Ama hepsi lafta kalıyor...Adı var kendi yok... Laf çok..."Tartışmanında bir adabı bir üslubu var" diye ahkam kesilir ama buna da uyulamaz... Her şey lafta kalıyor...laf çok..." Şimdi bir seviyesiz " yakıştırması daha gelir... çünkü itham da çok... Ardından bir daha ahkam kesilir "Tartışmanında bir adabı bir üslubu var"... Üstelik ardından bayan olunduğu hatırlatılır... "ben bir bayanım ve her lafı kaldıramam beni anlayacağınızı ümid ediyorum" bayanlara hitap ederken lütfen dikkatli olunuz... Ama biz bayanız...bizde laf çok istediğimizi söyler konuşuruz...Bizde üslupta çok.. Laf da çok... Doğru ya durumun lüzumuna göre birini söyleyip geçersin...Laf çok..Adap çok...Üslup çok... "Erkekler odundur ya her lafı kaldırırlar nasılsa...." Empati bu olsa gerek tabiki anlayana.! *tna *** Alıntı
Φ ithaka Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Hala anlaşılmamış söylediklerim çok yazık hala sol gösterip sağ vurma taktikleri devam ediyor ve hala benim yazım üzerinden kendi görüşlerinin doğruluğunu dayatmaya çalışıyorlar. ithaka sanırım bir ara bana "köpekler tanimadiklarina hirlarlar:))"diyen sizdiniz yanılıyormuyum ve sonrasında size cevap veren bir bayana almanca ağıza alınmayacak küfürleride eden sizdiniz değilmi o size aynı şekilde cevap verince banlamış galiba ama siz hala oldukça rahat yazabiliyorsunuz,bu yüzdendirki kırdığınız kalbim hala size kırgın sizinle yazışmak istemiyorum çünkü gerisinde ne geleceğini bilemiyorum beni maruz görün ben bir bayanım ve her lafı kaldıramam beni anlayacağınızı ümid ediyorum. Sevgilerimle Bakiniz ben bir iki konuyu aciga kavusturmakla baslayayim, "Küfür" meselesiyle baslayayim.Küfür sucumun cezasi olarak gönderdigim iletiler moderator kontrolunden gecmekte ve bazen iletinin yayinlanmasi 4-5 saati bulmaktadir. O abendstern nickli elemanda birakmistir yazmayi,bunu niye sokamiyorsun kafana,istiyorsan moderatara sor.Forumdakiler eger diger cevap yazdigim elemanlarin bana cevap yerine gönderdikleri duygusal göz yasartici cevapciklara bakarlarsa "Küfür" olayinin ordada mazlum bir serzenisle vurgulandigini görecekler.Aslinda sorun "KÜFÜR" meselesi degil,sorun sizin oturup cevap bulamadiginiz yerlere hizir gibi yetisen cümlem.O yüzden KÜFÜR olayini aciklayip,cevaplarimi istemeye gecicem.Eger siz oturup yazilanlara gülünc,ajite,vatan,millet sevgisiyle bezenmis vecizelerle cevap verecekseniz,anlayin artik ideoloji ya da düsünce dediginiz cümleler silsilesinin ne kadar bos ne kadar gereksiz ne kadar zehirli oldugunu, Ben almanyada ögrenimime devam ediyorum,evimde Türk kanallari allaha sükür yok ki,bir gün bir arakadasimda otururken su ögrencinin ya da insanin diyelim,güpegündüz,istanbulun ortasinda bazi kesimlerce linc edilmeye calisildigini ürpererek izledim.Türkce forumlara olan katilimim bu foruma kadar yoktu ki,burda su ögrencilik hayatinda yapmadigim,neutral kaldigim siyasete ilk iletimle cevap verdim.ve konu tabi ki konu kendisine ülkücü diyen birtakim unsurlardi.Türkiyeden uzaktayken ilk üc ayim hasretle gecerken,suan geldigim nokta ülkemi ceviren bu zehirli sarmasiklardan kaynaklanan öfke. ilk iletim 2023 nezdinde bir zihniyeteydi o zaman,cünkü o insanlik ayibini oh olsun,onlar bunu hak ediyaor,kahrolsun pkk,yasasin bayrak diye kapatan ulema kafalilardan biriydi.araya gelincik gibi rambolari da koyabilirdim ama 2023ün ileticigi yazimi ithaf edecegim cümleciklerden olusmaktaydi. SEN NE YAPTIN?sen cinasli kafiye misali necip fazil gazeliyle süslenmis bir yazicikla cevapladin ve takdire sayan, o bahsettigin SAGDUYUYLA.sen ve ayni düsünceyi tasiyan diger insanlarin böyle seyler yazacagini beklerken,tuhafima giden Abendsternin babacan tavriyla ünlenmis herkese ileti yetistirmesiyle forum piri olacak elemanin,yazdigim yazida "Sivas Katliami" ile ilgili ölenler hakkinda yenilir yutulur cinsten olamyacak hakaretiydi ki cevap olarak sonuna ironik olarak itahaf ettigim küfür ortaya cikmistir.(necip fazildansa bu küfürü yeglerim)benim size verdigim tek acikti.Ama eger kalkip biri bana kanitlayamayacagi benim icin KÜFÜR den daha öte kabul edecegim ithamlarda(ki bunun adi itham bile degil) bulunursa ayni sekilde cevap verirdim onuda bilmis ol. O arkadasta bayan oldugunu vurgulamakta sende.MAZUR görmüyorum.benim almanyadan katiliyor olmam bana nasil bir ayricalik katmiyorsa sizin bayan olmaniz da beni o ölcüde ilgilendirmiyor. Bakiniz,ben istedigim takdirde baska bir nick adi altinda girebilip size cevaplarimi hemen iletebilecekken bu bekleme izdirabini göze alarak ayni nickle cevap vermekteyim.Baska bir nickle girip ayni sorulari sordugumda vereceginiz cevap ne olurdu? "Yazim anlasilmamis" diyorsunuz?fakat siz anlasilir birseyler yazmamaktasiniz ki ben oturup bazen mealler vermeye calisiyorum.(Burda ki SIZ genel anlam tasimaktadir)Siz anlatilanlari ne zaman tarihle curutmeyi denediniz,yada yazilanlari ne kadar düsünebildiniz.Oturup bazilari "bu topic tasidigi baslikla alakali olmayan yazilarla doldu" seklinde yazmakta ama benim umurumda degil aslinda Topic.topic ne olursa olsun siz ayni beyitlerle kirletecekseniz burasini(ki herzaman yapiyorsunuz) ben de misyon olarak sizin gibi otlari bicmeyi seciyorum kendime, enteresandir,kurt ve türevleri konulu nickler secip soylarini börtecineye dayandirin sizler degilmisiniz? Kurt bir hayvansa ve ben kalkip"köpekler tanimadiklarina hirlarlar" dedigimde neden bu hakaret oluyor bunu anlamis degilim.benim ki atasözü ve sizinki güya destan,ve oturup Türk ün soyunu bir hayvana dayandirdiginizda,Türk milletine ne kadar büyük bir hakaret ettiginizin de farkindamisiniz?Bakiniz bu cümlelerede anlamaniz acisindan ilaveler de bulunayim,Darwin e insanin kökeninin maymuna dayandigi(aslinda Darwinin anlatmaya calistigi bu degildir)konusunda karsi cikarken,Kurt ile ilgili bütün teorilere sahip cikmaktasiniz, Beni ciddiye almamaniz cok agrima gitti ve hala atlatabilmis degilim sevgili bayan ve de sagduyulu arkadasim:)) ama su yukardakileri de gec,sadece oturup gercekten bir düsünce tasiyorsan ve de bu foruma birseyler katacaksan su sorumu cevapla.Eger cevap olarak,birsey kanitlamak derdinde degilim,bayanim,sagduyuluyum,bayrakciyim,vatanciyim,ecdadciyim,kurtcuyum seklinde bir ileti yazarsan,necip fazilla,nihal atsizla vecizelendirirsen anla artik ne kadar bos oldugunu ve bu forumda degilde ww.ozturkler.com siteciginde edebi calismalarini sürdürmen gerektigini. Soru:Vakit ve türevi gazetelerini okumadigim gibi evrensel,cumhuriyet tarzi gazetelerde okumam.Ama dikkatimi ceken sudur.Evrenselden alinti yapan arkadasin(marti name galiba) iletisyle solcular eline tas sopa benzin yada benzeri saldirici ve öldürücü aletlerle kimse ülkü ocaklarini basmazken neden digerleri (ülkücü ve türevleri ) danistay,6-7 eylül 1955.2 temmuz 1993 gibi toplu katliamlara girisirler.O gazetelerde yazan da almanca midir?o gazeteleri okuyan almanca bilen sagduyulular almanya da mi yasamaktadirlar?cevabi sende biliyorsun bunlar kendilerine din maskesini geciren ülkücü yada nizam-i alemciler degilmidir?sen bu mentaliteyi savunan biri olarak nekadar sagduyulusun? Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 evet şiir abartılı bir üslup taşıyor ama arkadaşlar çıkın artık bu "küçük emrah" imajlarından. değerlere saygı göstermiyorsanız karşınızdaki insanın üslubunun ciddi ve daha kesin ifadeler taşıması çok doğal. sorun şeriatçıların egale edilmesi olsaydı pek çok arkadaşımın da olacağı gibi size destek olurdum. kendi reel hayatımda böyle bir mücadelem var zaten. ama görünen o ki sizin hedefiniz kelime-i şehadet çeken herkesi bu çerçeve içinde harcamak. konunun "kadın-erkek" ikilemi(?)ne çevrilmesi de ayrı bir trajedi. ayrıca başörtüsü olaylarında dayak yiyen göz altına alınan yüzlerce insanı görmeyen gözler için bi şey diyemeyeceğim. nasılsa yazdığımı da görmeden yorumlayacaklardır. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2006 Sayın " 'SEN' diye hitapta bulunan" kardeşim; Sizin biraz kafanız karışık galiba, Size hitap ederek bir şey yazdığımı hatırlamıyorum... "Nezaket sınırlarını zorlayan eleştiri veya saldırı " var mı diyorsunuz...evet bu yazınızda görüyorum.! O nedenle de 'marti_name' uygulanmaya çalışılan inceden demoralize etme taktiğini bana da uygulamaya ve anlamsız boş ithamlarda bulunmaya kalkmayın. Bu yaklaşımlarınıza karışılık verileceğini, muhatap alacağımı aklınıza bile getirmeyiniz... Bir gün gelir size katıldığım yada katılmadığım noktalar olursa oturup yazarım... Boş polemiklerle uğraşacak vaktim yok...O yüzden susuyorum... Alıntı
Φ ithaka Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 evet şiir abartılı bir üslup taşıyor ama arkadaşlar çıkın artık bu "küçük emrah" imajlarından. değerlere saygı göstermiyorsanız karşınızdaki insanın üslubunun ciddi ve daha kesin ifadeler taşıması çok doğal. sorun şeriatçıların egale edilmesi olsaydı pek çok arkadaşımın da olacağı gibi size destek olurdum. kendi reel hayatımda böyle bir mücadelem var zaten. ama görünen o ki sizin hedefiniz kelime-i şehadet çeken herkesi bu çerçeve içinde harcamak. konunun "kadın-erkek" ikilemi(?)ne çevrilmesi de ayrı bir trajedi. ayrıca başörtüsü olaylarında dayak yiyen göz altına alınan yüzlerce insanı görmeyen gözler için bi şey diyemeyeceğim. nasılsa yazdığımı da görmeden yorumlayacaklardır. Sayin moderator:eger bundan önceki iletimi yayinlamayacaksan bunu da yayinlama bi zahmet. Su damlasi, burda yeri geldiginde "kücük emrah" yeri geldiginde "kücük hüsamettin" tiplemeleri cizip foruma renk katan sizsiniz,bu en cok benim isime yaramakta,ilgili adaylara duyrulur:)bu arada Kücük Emrah a ezilenleri,mazlumlari burda ki bircok kisiden daha iyi savunmasina ragmen sizin jargonunuzdan bu denli fütursuzca cikmasini esefle kiniyorum.O bir Idoldür:) Deger dediginiz ve saygi duyulmasi gereken erdemler nelerdir? bakiniz,ben Türkiye de seriatci tehdidi var veya türban tehlikedir diye bir görüsü savunmuyorum bir dinsiz olarak,ama kullandiginiz "kelime-i sehadet"i getiren herkesin yada iletilerini bu denli ajite cümlelerle süsleyenlerin,bir mücadele icinde oldugu,somut bir düsünce getirdikleri ve bu acidan saygiyi hakettikleri palavrasina inanmiyorum.cünkü yapmiyorlar bunu,senin bahsettigin kafiyeli siirler bol miktarda bulunmakta bu arkideslerin ileticiklerinde. suheda nickli bayan ve gayet sagduylu insanin cümlesinde kasttettigi,ama gecekusu nun anlamaya muvaffak olamadigi olay nedir?Gece Kusu nu tanimaktayim biraz yazilarindan.Elinde koca bir mesaleyle sühedayi cadilikla suclayip yakilma cezasini verdigini ibretle okudum:) bayan olmak herhangi bir ideolojyi getirmiyor,asil siz olayi gayet sairene carpitmaktasiniz. sizin dininizi özgürce yasamaya gayet tabi hakkiniz var,siz gecmiste ve günümüzde insanlardan beklediginiz hosgörüyü diger azinliklara ya da kendiniz gibi olmayanlara gösterseniz de. Ben basörtü ile ilgili haberlere duyarliyim peki siz bu duyarliliginizi ve sagduyunuzu(diger bayan ve sagduyulu süheda arkadasimiz da) 8 Mart 2005 Dünya Kadinlar Gününde özellikle yerdeyken kahraman polisimiz tarafindan yüzü gözü dagitilan Kadin hakkinda ne kadar gösterebileceksiniz? Siddetin her türlüsüne karsisiniz güya,ama olay bölücü örgüt catisi altinda toplanan kadinlar oldu mu,katl-i vacib olur sizin icin ve kahraman polisimiz ayakta alkislanir. 8 Mart Dünya kadinlar günü haftasinda ironiktir,Hizbu Tahir diye bir grup da,kadinlarla Bayazit camii cikisinda basin aciklamasinda bulundu,peki onlara kahraman polisimizin yaklasimi nasildi."lütfen dagiliniz sevgili ve saygili vatandaslar" dan öteye bir dayak veya iskence vakasini izleyemedim maalesef. Hic merak etme,Türkiyede o kadinlar günü dolayisiyla Türk polisinin yaptigi vandallik tüm dünyada gösterildi ve akillara kazindi,Türkiyede bu tür olaylar ahval-i adiyeden sayilsa da. Sizin hedefiniz ne biliyor musunuz?Aslinda SIZ din,bayrak,ülke gibi kavramlari kullanarak insanlara hakliliginizi inandirmaya calisiyorsunuz?Sizin tekelinizde degil maalesef bu kavramlar.Galeyan yeteneginiz ve sözde hakliliginiz cok amatörce ve de yutmuyorum ben bunlari. Ama tarih bi kere tekerrürden ibarettir.komunizm,soyalizm gibi SÖZDE global tehlikeler adi altinda 60larda 70lerde Amerikanin her tür ayak islerine kosup,komunist avciligina cikan,o katliam senin bu katliam benim diyen sizler simdi islam düsmanligi artinca dünyada "kahrolsun emperyalizm,adalet,özgürlük" diye yirtinmaktasiniz.benim gibi zararsiz insanlar ancak düsüncelerle karsiniza cikar,ve hic sorun degil forumdan cikip bilgisayarinizi terkettiginizde derin bir nefes alip,"dünya varmis"diyebilirsiniz.Ya Büyük Seytan?bakalim ondan bu kadar kolay kurtulabilecek misiniz? oturup insanlarin yazdiklarina cevap bulamayinca "ben dinsizim "seklinde ucuz demogojilere girmiyorum en azindan.siz de bu yolu terketseniz diyorum,edebiyat alemine yaptiginiz bu iskenceden vazgecseniz,ne olur? Oturup insanlara "harika yazdin güzel yazdin,verdin agizlarinin payini,gayet objektive ve sagduyuya sayan" seklindeki saksaklamayi o insanin özeline gönderseniz bi farkli olurdu benim gözümdeki sayginiz.Zira iletide 1000 veya 10000 gibi rakamlara ulasilinca,verilmiyor kimseye ne esantiyon,ne silt ne de madalya. En derrin saygilarimla.......................................................................... Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 ithaka tam da kasdettiğim noktaya örnek oluşturduğunuz için teşekkür ederim. benim sözüm "türkiyede şeriat tehdidi var ve bu en önemli tehdittir, türbanlıların hepsi de buna hizmet etmektedir" diyenlereydi ki diğer konularda bu arkadaşların olduğunuz göreceksiniz. gelgelelim çizdiğiniz diğer portrelere... 8 mart dünya kadınlar gününde olan olayları esefle kınadığımı sizin bilmemeniz doğal. çünkü ben bu forumda dini konularla ilgileniyorum. diğer konulara bakmıyorum bile. dinime bunca itham ve saldırı da bulunulurken diğer konulara bakmak dikkatimi çekmiyor, aklıma da gelmiyor. sessizliğimi(?) bu şekilde yorumlamak da size düşmüyor. bunu da bir yere yazverin: forumlarda sessiz kalmak kabullenmelerin sonucu değildir. benim fikir dünyamı bana anlatmaya çalışmanız ise ayrı bir komediniz. beni bana burada kendi hayal gücünüzü kullanarak anlatamazsınız. bu fazlaca kolaycılık ve bol keseden atma hünerinizi göstermek olur. ki malesef pek becerikli değilsiniz. burada her insana bir kılıf çizeceğinize oturun roman felan yazın ve asıl EDEBİYAT sizin ellerinizden çıksın. ve son olarak ileti sayısından yana dertli olmadığım pek çok üyeye göre ne kadar az yazdığım kayıt tarihim ve ileti sayımdan anlaşılacaktır. değerleri anlamamış olmanız doğal zira değerlerimizi bilseydiniz hepsine bu kadar saldırılınır mıydı bilmiyorum. bakın bizim Kuran'ımıza bozulmuş deniyor, Peygamberimize yalancı, ayetlerimize sayılanlar ise cabası, müslüman kardeşlerimize külliyyen şeriatçı, tehdit deniyor. iyi bi takipçi olsaydınız (ve dürüstçe baksaydınız) bunları ayan beyan görecektiniz. buna rağmen hiçbir tartışmada hiçbir arkadaşın inancına ve değerlerine itham ve saldırı da bulunmadığımı ve küfür içerikli konuşmadığımı da belirtirim. işte bu yüzden saygılı arkadaşım ithaka senin yeniden kime neyi ne için yazdığını düşünmen gerek. belki biraz da araştırman. yoksa karşına alıp bi ismi gazeller sıralamak iş değil. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Ancak bu öznelden genellemeye karşıt bir görüşü savunurken bunu karşı taraf için hak olarak göremiyorsaniz düşünsel tutumun bazında kendi içinizde bir özeleştiriye gitmeniz gerekiyor...Türkiye geçmişiyle barışma ve bu barıştan yeni bir gelecek yaratma uğraşında yol alırken ideolojik farklılıklarını karşı taraf için tahrik unsuru olarak ele alırsaniz ortada uzlaşacak ne insan ne de farklılıklarımıza rağmen ortak bir vatan payesinde yaşayabileceğimiz bir gelecek bulamayabiliriz...Siz sevmesinizde onlar var olacaklar,onlar istemese de sizler var olacaksın...Eğer bu kaçınılmazsa hiç olmazsa askeri müştereklerde buluşulacak bir ortam yaratılması; birbirimizi tahrik etmeden anlamaya çalışmak ve demokrasiden geçer...demokrasi anlayısi, demokrasiyi kendi ideolojik eksenine çekme yolunu tercih etmekse o başka... Scaramouche, ben bu yaziyi cok begendim, ve sanirim bir kisiye binaen yazilmis, ama ben genel olarak altini cizmek istedigim icin biraz degislik yaptim... umarim kizmazsin ... Alıntı
Φ Scaramouche Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Evrensel gazetesi öylemi yorum yapmaya bile değmez sadece gülerim ben bu habere ALINTI(suheda @ Jun 5 2006, 12:29 PM) Sevgili marti name; Şu güncel konulardaki başlıklara hiç göz attınızmı?tamamen objektif olarak başlıklara bakın ve yorum yapın çoğunluk başlıklar ne üzerine? Konu açarken ve yorum yazarken sırf kendi görüşlerimizle bağdaşıyor diye hareket edersek büyük bir yanlışın içindeyiz demekki empati lütfen empati....... ALINTI(Scaramouche @ Jun 5 2006, 12:58 PM) ..çok güzel bir yazı olmuş...tebrikler... ALINTI(berceste @ Jun 5 2006, 01:02 PM) arkadaslarımızın yazdıgı konu baslıklarına bakıncada ne derece traji-komik bir durum oldugu da ortada...İpe sapa gelir , güncel konu namına hiç birşey yok ortada... ALINTI(Gece Yağmuru @ Jun 5 2006, 04:50 PM) Sevgili Suheda yazdıklarında sana sonuna kadar katılıyor ve gönülden destekliyorum... Sevgili 'marti_name' ; Düşüncelerine , gözlemlerine değer verdiğim bu forumdan bir arkadaşım bir zamanlar beni şöyle uyarmıştı... Şimdi aynı uyarıyı bende sana yapmak istiyorum..Bir şeyler dikkatini çekmiş olacak ki, şöyle demişti... "Önemli olan size ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar sakin olmak!.. Bu her şeyin anahtarı....", Cümle aynen böyleydi... Şu an sana yapılmak istenenler karşısında, seni pasifize edip yıldırmak için bu yazılanlar karşısında, bu cümleyi tekrar tekrar oku... Yapılmak istenenler, " biraz empati" dediklerine bakma sen istedikleri empati falan değil sempati... Empati yapmayı bilen bir insan önce kendini senin yerine koyar ve kendi düşünce ve görüşlerine saygı duyulması için empati yapar ve sana bu baskıları yapmazlar... Eğer onların görüş ve düşünceleriyle yazarsan İpe sapa gelir, empatik ve sempatik...yazmazsan sevimsiz ve traji-komik olarak görürler... Her açtığın başlığa forumdaşlarının, şu anda sana bu baskıyı yapanlarda dahil nasıl ilgi gösterdiklerini biliyorsun... ve o başlıkların ne kadar uzun zaman gündemde kaldıklarını yeni açacağın başlıklarla göstererek unutmamalarını sağla... Bu forumda herkes kadar seninde söz hakın olduğunu zaten biliyorsun... Bunu yazılarını onların isteklerine göre değil, senin özgür iradenle yazdığını ve bunu asla unutmamaları gerektiğini onlara empati yapabilirlerse hatırlamalarını sağla... ve her ne olursa olsun doğru bildiklerini söylemekten, yanlış bildiklerini de düzeltmekten asla çekinme... Ve bence empati lafları edipte bunu ne demek olduğunu bilmeyenlere kulak asma... Kendini onlara anlatmak zorunda değilsin ve sakın anlayacaklarını da sanma.!.. Cümle şöyleydi sevgili forumdaşım... "Önemli olan size ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar sakin olmak!.. Bu her şeyin anahtarı....", Yararlı paylaşımlarda ve Yeni başlıklarında buluşmak dileğiyle... Sana selam ...sevgi ve saygılarımı yolluyorum... Boş işlerle uğraşmaya pek vakit ayıramayan SAYIN...gecekuşu arkadaşım...Bu toğiğe dünya görüşü olarak sizden ayrı bir tavır sergilediğine inandığın ve buna dayanarak kendi (tekrar ediyorum İdeolojik saplantı içindeki)beyninde belirli bir kategorik formasyonla tanımladığın yukarıda alıntı yaptığın arkadaşların isimleri arasında benim adım var mı yoksa benim 0.75 miyop olan gözlerim yaptığın alıntıyı yanlış mı görüyor... Öyle değilse soruyorum; Arkadaşına destek verirken bana da hitap etmiyorsan adım yaptığın alıntıda neden geçiyor, Yaptığın alıntıda adı geçen insanları örnek göstererek(ki heralde o yüzden benimde adımın dahil olduğu tebrikleri iletine alıntı olarak yazıp örnek gösterdin)bir insanı tek bir yazısından ötürü belki de hiç tasvip etmediği ideolojik bir kategoriye dahil etmek sana özgü bir hareket mi... Sadece karşı görüşe mensup olduğunu düşündüğün insanları yazının altında da geçtiği gibi bol ünlemli ifadeler kullanarak ''empati yoksunu,anlayışsız insanlar olarak tanımlamak'' ahlak ve etik anlayışına sığar mı... Tüm bunlara rağmen yazın da bana da hitap etmediğin görüşünü inançla savunabiliyorsan fikri takip yapamamak gibi bir sorunun mu var... Yukarıda ki örneklere istinaden bence suskun kalmak sana daha fazla yakışabilecek bir hareket tarzı olacaktır...Kararını ben de destekliyorum... Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 açmaz olaydım şu topiği yaa Alıntı
Φ ithaka Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 ithaka tam da kasdettiğim noktaya örnek oluşturduğunuz için teşekkür ederim. benim sözüm "türkiyede şeriat tehdidi var ve bu en önemli tehdittir, türbanlıların hepsi de buna hizmet etmektedir" diyenlereydi ki diğer konularda bu arkadaşların olduğunuz göreceksiniz. gelgelelim çizdiğiniz diğer portrelere... 8 mart dünya kadınlar gününde olan olayları esefle kınadığımı sizin bilmemeniz doğal. çünkü ben bu forumda dini konularla ilgileniyorum. diğer konulara bakmıyorum bile. dinime bunca itham ve saldırı da bulunulurken diğer konulara bakmak dikkatimi çekmiyor, aklıma da gelmiyor. sessizliğimi(?) bu şekilde yorumlamak da size düşmüyor. bunu da bir yere yazverin: forumlarda sessiz kalmak kabullenmelerin sonucu değildir. benim fikir dünyamı bana anlatmaya çalışmanız ise ayrı bir komediniz. beni bana burada kendi hayal gücünüzü kullanarak anlatamazsınız. bu fazlaca kolaycılık ve bol keseden atma hünerinizi göstermek olur. ki malesef pek becerikli değilsiniz. burada her insana bir kılıf çizeceğinize oturun roman felan yazın ve asıl EDEBİYAT sizin ellerinizden çıksın. ve son olarak ileti sayısından yana dertli olmadığım pek çok üyeye göre ne kadar az yazdığım kayıt tarihim ve ileti sayımdan anlaşılacaktır. değerleri anlamamış olmanız doğal zira değerlerimizi bilseydiniz hepsine bu kadar saldırılınır mıydı bilmiyorum. bakın bizim Kuran'ımıza bozulmuş deniyor, Peygamberimize yalancı, ayetlerimize sayılanlar ise cabası, müslüman kardeşlerimize külliyyen şeriatçı, tehdit deniyor. iyi bi takipçi olsaydınız (ve dürüstçe baksaydınız) bunları ayan beyan görecektiniz. buna rağmen hiçbir tartışmada hiçbir arkadaşın inancına ve değerlerine itham ve saldırı da bulunmadığımı ve küfür içerikli konuşmadığımı da belirtirim. işte bu yüzden saygılı arkadaşım ithaka senin yeniden kime neyi ne için yazdığını düşünmen gerek. belki biraz da araştırman. yoksa karşına alıp bi ismi gazeller sıralamak iş değil. Aktif oldugu "Dini Forumdan" buralara kadar gelip bana ibretle bilmedigim bazi degerleri,forumda tanidigim bildigim ama aslinda tanimadagim insanlarin ic yüzlerini gösteren ve bu arada Demoklesin kilicini üzerimden eksik etmeyen Su Damlasi, ilk olarak,oturup sizi HAYAL DÜNYAMdan anlatamayacaksam,konu olarak hangi yazinizi alayim?Hangi yaziniz sizi ne kadar anlatiyor. Oturup din forumunda Menkibeler yazacakken,topic basligi din ile alakali bile olmayan bir konu degilken ne demeye kendinizi bu ortama atiyorsunuz ve hayal gücümü zorlatiyorsunuz bana, ben onu anlamis degilim.Bakiniz,yaziniz da bile böyle bunun gibi birtakim tutarsizliklar var, Anlatin gercekten su degerlerinizi ve anlayalim artik,ben biktim artik sizin bu "anlatsamda anlamaz" tavirlarinizi.Oturup niye edebiyattan dem vurmaktayim biliyor musunuz?Ben edebiyattan,siirden gazelden vecizeden hic bir halt anlamam ama eger politikaysa forum ortamimiz ve tartisilacak konu 0-6 yas grubunu asacak düzeydeyse insanlarin oturup bu tasin altina ellerini koymalari gerekmektedirler .Ben buna inaniyorum. oturup yazdigim ve hala yanitini alamadigim Türkiyenin kanli tarihine iliskin sorularima insanlarin verdigi cevap ,cevaptan uzak sadece kuru demogojiden olusursa o zman bana yazacak tek bir tarafi kalir o insanin, o da KISILIGI ve baslar hayalgücüm.Oturup romanimi yaziyorum zaten. sizi bilmiyorum,dünya "aktüalitesine kulaklarimi tikamisim,sadece dinime saldiriyorlar bu beni ilgilendirir" derseniz o zaman ben sizi hayirli dualarla ugurluyorum. Harbiden ben birdaha tekrar etmek istiyorum"BUNU ANLAMAK BU KADAR ZOR MU?"insanlar oturup birseyler yazacaklarina neden hala bayrak,din,ülke,vatandan dem vururlar ve neden ben onlara ileti yazdigimda ya haddimi asmis,ya hayal sinirlami zorlamis ya da saygisizliklik yapmis oluyorum.Böyle yazilari okuduktan sonra gaza gelip cihani devirmis,viyana kapilarini catlatmis,cin seddini devirmistir,12 Eylülde idam edilen Balgat katliamcisi Mustafa Pehlivanliogullarini bile "Sehit" diye kabul edip oraya buraya resimlerini asan bu insanlar ondan sonra da kalkip sagduyudan dem vurmaktalar,birakin ona da hayal gücüm karar versin onlarin ne kadar samimi olduguna,oturup adam niyetine koydugumu sanmaktalar kendileri.onlar zaten yazilariyla kendilerini cürütmekte benimkiler iste eglencelik niyetine.Sagduyuya destek cikanlarin karsisinda miyim?hayir,arada bir iki arkadasin yazisini ilgiyle okuyorum ve onlarda bunu biliyorlar.ama benim anlamadigim ve bidaha vurgulamak istedigim olay hayata bakis acinizla ilgili kaynak olarak Din Forumu nu vermissiniz.Oturup bir dinsiz olarak din ile ilgili herhangi birsey okumak istemeyecegimi de hayal gücünüz size gösterebilir.Farkinda misiniz?SIZ BU TOPIC BASLIGI ALTINDASINIZ ve ben dinler bölümünde degilim.Oturup siz arastirin o zaman desteklediginniz insanlarin sagduyularini,cünkü ben yazmiyorum dinler bölümüne siz buraya yazmaktasiniz.Sessizliginizi suhedayla bozup,seyirci kalmadiginizi vurgulamaktasiniz o zaman siz cevap verin suhedanin yarim kaldigi yerden,benim Gece Kusuna ilaveten yaptigim gibi, son olarak irticai tehlike yoktur cümleme sunuda eklemek istiyorum.bakalim buna ne kadar tesekkür edeceksiniz.Türkiyede zamaninda nasil sözde bir sosyalizm tehlikesi yoktuysa,simdilerde de Bölücülük adi altinda bir tehlike yoktur... Alıntı
Φ ithaka Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 7 Haziran , 2006 açmaz olaydım şu topiği yaa önemli degil arkadasim,bazi seyler netlesmeden konu ne olursa olsun tartisma boyutu hep ayni olacaktir.Degisim diyorum yani,zaman alir biraz. değerleri anlamamış olmanız doğal zira değerlerimizi bilseydiniz hepsine bu kadar saldırılınır mıydı bilmiyorum. bakın bizim Kuran'ımıza bozulmuş deniyor, Peygamberimize yalancı, ayetlerimize sayılanlar ise cabası, müslüman kardeşlerimize külliyyen şeriatçı, tehdit deniyor. iyi bi takipçi olsaydınız (ve dürüstçe baksaydınız) bunları ayan beyan görecektiniz. buna rağmen hiçbir tartışmada hiçbir arkadaşın inancına ve değerlerine itham ve saldırı da bulunmadığımı ve küfür içerikli konuşmadığımı da belirtirim. işte bu yüzden saygılı arkadaşım ithaka senin yeniden kime neyi ne için yazdığını düşünmen gerek. belki biraz da araştırman. yoksa karşına alıp bi ismi gazeller sıralamak iş değil. Bi seyi kacirmisim.Oturup "dürüstlükle" ilgili sahsima yönelik ithaminizi geri almadiginiz takdirde "SIZ" olarak degil "SEN" olarak yazilarima devam edecegim ve o zaman göreceksiniz EDEBIYATI.ilginize... değerleri anlamamış olmanız doğal zira değerlerimizi bilseydiniz hepsine bu kadar saldırılınır mıydı bilmiyorum. bakın bizim Kuran'ımıza bozulmuş deniyor, Peygamberimize yalancı, ayetlerimize sayılanlar ise cabası, müslüman kardeşlerimize külliyyen şeriatçı, tehdit deniyor. iyi bi takipçi olsaydınız (ve dürüstçe baksaydınız) bunları ayan beyan görecektiniz. buna rağmen hiçbir tartışmada hiçbir arkadaşın inancına ve değerlerine itham ve saldırı da bulunmadığımı ve küfür içerikli konuşmadığımı da belirtirim. Bakiniz,itham,saldiri,küfür etmediginize dair kendi kendinizi tutarsiz bir sekilde aciga vurdugunuz, önüme koydugunuz "dürüstlük" saptamasiyla aciklanmistir.Su küfür olayiyla ilgili hala takintilariniz var ve güya sizi yazistigim digerlerinden ayri bir kefeye koymami beklerken onlarin textlerinden farkli olmayan ince serzenisi tekrar etmektesiniz.Ben oturup o olayi piskin bicimde sahiplenmiyorum yada üzgün oldugumu da belirtmiyorum. Sizin icin küfür,Pascal Nouma nin(Spor ILMINE de uzak degilsinizdir umarim) Fenerbahce macinda sortunun icine elini daldirip tombala cekmesiyken,ben bunu farkli yorumluyorum,ama ne yaziktir ki besiktas federasyonu Türk örf ve adetlerine uygun olmadigi gerekcesiyle kendisini takimdan atmislardir,ve o zamana kadarki besiktas taraftari iken,o andan sonra bu olayi birakmisimdir. SON OLARAK TEKRAR EDIYORUM, sizin icin argo kelimelerse bu "küfür" olayi,konuya bakis acimiz tamamiyle zittir.Tarihte(siz ve dininiz icinde gecerlidir)yasanmis ,benim mühürle kapattigim,aci olaylari,eger ibraz edis tarzinizi, benim nezdime yönelik "Dürüstlük" babinda ele alirsaniz,o zaman sizde ayni "küfür"dediginiz kelimeler silsilesiyle karsilasirsiniz.Siz oturup küfür olayini belirtmeye devam ederseniz,gecmiste zihniyetinizin yaptigi küfürleri de ortaya cikarmak zor olmaz benim icin. Simdiye kadar ithaminizi geri almayi bekledim,hala bekliyorum,eger bu tutarsizliginizi ve ithaminizi bir "Özür" ile kapatmazsaniz,sizi dinler bölümünde de ziyaret edecegim,haberiniz olsun.... Birdaha arka arkaya mesaj göndermeyiniz Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 açmaz olaydım şu topiği yaa Sevgili marti=name bunun seninle bir ilgisi yokki neden suçluluk hissediyorsun sen bir topic açtın bende bu tip şeyleri sürekli yazmaktansa daha güzel şeyleri paylaşalım dedim Şevval arkadaşımızın başlattığı yazı ile gördüğün gibi konu nereye geldi.Yine olayları şahıslara indirgeyip senli benli yazılarla dar bir boğazda tıkayıp kaldık yani"söylediğin herşeyi al kafana çal"denildi bana şimdi ısrarla hala birileri biryerlere çekmeye çalışıyor olayı ama o kadar sağduyuluyum ki bazı yazıları sadece tebbessüm ederek okuyorum. Alıntı
Φ Su DaMLaSı Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 sayın İthaka ben, bana yönelttiğiniz ithamlara karşın kendi yapmadıklarımı beyan ettim, siz kendinizce savunmalara geçmişsiniz. sizin eylemlerinizi belirleyen benim eylemlerimse hiç durmayın. bu beni etkilemeyecektir. tarih içinde olanlar ise Din'in değil toplumların icraatleridir. Din tamamlanmıştır sayın ithaka. ona bir ekleme ya da ondan herhangi bir eksiltme yapamazsınız, ve biz de yapamayız. ama konumuz tarih de değildi. konumuz burada yaşananlardı. neyse belli ki siz fevri yorumlarla yeni yeni konulara gireceksiniz. ne diyelim kolay gelsin. Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Sevgili marti=name bunun seninle bir ilgisi yokki neden suçluluk hissediyorsun sen bir topic açtın bende bu tip şeyleri sürekli yazmaktansa daha güzel şeyleri paylaşalım dedim Şevval arkadaşımızın başlattığı yazı ile gördüğün gibi konu nereye geldi.Yine olayları şahıslara indirgeyip senli benli yazılarla dar bir boğazda tıkayıp kaldık yani"söylediğin herşeyi al kafana çal"denildi bana şimdi ısrarla hala birileri biryerlere çekmeye çalışıyor olayı ama o kadar sağduyuluyum ki bazı yazıları sadece tebbessüm ederek okuyorum. Nerden çıkardın ki "suçluluk hissediyorsun" lafını ... İnsanların üzerinde bu tür maniplasyonlarla topiğin açıldığından bu yana yapmaya çalıştığınız baskı ve çarpıtmaların görünmediğini mi sanıyorsunuz...Hala pişkin tavırlarınızla birde suçlu ilan etmek yüzünüzü biraz olsun kızartmıyor mu.? Sen ve diğerlerinin bu yapmaya çalıştıklarının üzerine herkese bunu görüp tepki yazıları yazdı...Şevvalde bunlardan biri...şimdi kalkıpta birde yaptığınız provokasyonu onun üzerine yıkmaya çalışmanız....Komik kaçıyor...Olayları Şevval diyerek şahıslara indiergedikten sonra...Bir de sıkılmadan ardındaki çümlede..."Yine olayları şahıslara indirgeyip senli benli yazılarla dar bir boğazda tıkayıp kaldık " demen iki cümle arasında kendinle çeliştiğinin açık bir örneği... Sağduyulu olduğun için mi bütün bunlar...Aynaya bakıp tebesümlerini kendine yönlendirmelisin... Aslında her şey apaçık ortada...Ithakanın dediği gibi... "bazi seyler netlesmeden konu ne olursa olsun tartisma boyutu hep ayni olacaktir.Degisim diyorum yani,zaman alir biraz." Degisim sizlerde allerjik reaksiyonlara neden olduğu için yapılabir şey olduğunu da sanmıyorum... Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Nerden çıkardın ki "suçluluk hissediyorsun" lafını ... İnsanların üzerinde bu tür maniplasyonlarla topiğin açıldığından bu yana yapmaya çalıştığınız baskı ve çarpıtmaların görünmediğini mi sanıyorsunuz...Hala pişkin tavırlarınızla birde suçlu ilan etmek yüzünüzü biraz olsun kızartmıyor mu.? Sen ve diğerlerinin bu yapmaya çalıştıklarının üzerine herkese bunu görüp tepki yazıları yazdı...Şevvalde bunlardan biri...şimdi kalkıpta birde yaptığınız provokasyonu onun üzerine yıkmaya çalışmanız....Komik kaçıyor...Olayları Şevval diyerek şahıslara indiergedikten sonra...Bir de sıkılmadan ardındaki çümlede..."Yine olayları şahıslara indirgeyip senli benli yazılarla dar bir boğazda tıkayıp kaldık " demen iki cümle arasında kendinle çeliştiğinin açık bir örneği... Sağduyulu olduğun için mi bütün bunlar...Aynaya bakıp tebesümlerini kendine yönlendirmelisin... Aslında her şey apaçık ortada...Ithakanın dediği gibi... "bazi seyler netlesmeden konu ne olursa olsun tartisma boyutu hep ayni olacaktir.Degisim diyorum yani,zaman alir biraz." Degisim sizlerde allerjik reaksiyonlara neden olduğu için yapılabir şey olduğunu da sanmıyorum... Segili Bercestenin söylediği gibi pes artık pes yani bukadarına söyleyecek başka şeyde bulamıyorum. Sevgiler benden sana şansın hep açık olsun Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 neden suçluluk duyuyorsun demişsiniz neden duymayayım ki ? kısmen bölücü militan muamelesi gördük.güzel şeyleri paylaşalım demişsin açtığım bi çok topic var istanbulda yaşamadığım halde İstanbuldaki etkinlikleri yazdım,bakan çok ama teşekkür eden yok.yanılmıyorsam ingiliz bi muhabir pkknın kamplarına gitmiş ve 15 yaşında kızların örgüte katıldığını haber yapmış şuan inan hatırlamıyorum ama ya o topiği ben açtım yada cvp verdim sonrada bana hep sağcıları kötülüyorsun vb gibi şeyler söylendi.Engelli arkadaşların olabilceğini düşündüm adminle (sağolsun) konuştum bölüm açtırdım yine bakan çok tşk eden yada tşkden geçtim ilgilenen yok.topiclerim her zaman üstlerde olsun aman haa aşağılara inmesin diye bi çabam yok sadece ilgi görsün istiyorum.kendim yaşadığım bazı şeyleri anlatıyorum yalancı oluyorum bu sefer! Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 neden suçluluk duyuyorsun demişsiniz neden duymayayım ki ? kısmen bölücü militan muamelesi gördük.güzel şeyleri paylaşalım demişsin açtığım bi çok topic var istanbulda yaşamadığım halde İstanbuldaki etkinlikleri yazdım,bakan çok ama teşekkür eden yok.yanılmıyorsam ingiliz bi muhabir pkknın kamplarına gitmiş ve 15 yaşında kızların örgüte katıldığını haber yapmış şuan inan hatırlamıyorum ama ya o topiği ben açtım yada cvp verdim sonrada bana hep sağcıları kötülüyorsun vb gibi şeyler söylendi.Engelli arkadaşların olabilceğini düşündüm adminle (sağolsun) konuştum bölüm açtırdım yine bakan çok tşk eden yada tşkden geçtim ilgilenen yok.topiclerim her zaman üstlerde olsun aman haa aşağılara inmesin diye bi çabam yok sadece ilgi görsün istiyorum.kendim yaşadığım bazı şeyleri anlatıyorum yalancı oluyorum bu sefer! Sevgili martiname suçluluk duygusuna girmenize asla gerek yok... Kendi adıma ve diger arkadaslar adoına sunu söyleyebilirim ki sizin ile ilgili söylediginiz gibi görüş içerisinde olan yoktur inş...Sadece son dönem bu tür konuların had safhaya çıkması ve sizin paylaşımınızın da bunların üzerine geldiginden dolayı oldu... Bu tür yazıları , haberleri elbette paylaşacagız ve üzerinde tartısacagız..Yeter ki ne olursa olsun objektif ve hosgörüyü elden bırakmayalım... Ve bilelim ki ; sagcılarda da solcularda da hatalar var ve olacaktır... Selam ve dua ile... Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 8 Haziran , 2006 ülkücü hareket burada kötülenmeyecek kadar derin ve gerçekçi bir harekettir.kat reisi ol diye birini dövmeyiz!!! solcuların kitaplarında yazdıkları kahramanlık öykülerinden daha çok ve aslan gibi kahramanız!!! yaprığı hiçbirşey olmayan devletin bankalarını soyan iki üç robın hood yetiştirip kopyalama bir siyasetin pençesinde devletin huzur ve refahını dehtit edenlerden değiliz ve sadece bu sebebten varlığımızdan rahatsız olup dil uzatıyorsunuz!!! evet bencede ortadoğudan haberler yazılsaydı kesinlikle doğruluk payı olduğunu kabul eder ve onaylardık.ama onlarda sizin işinize gelmezdi değil mi???!!!! işte bu kadar!!bizim kabul edemediklerimizi yada yalanladıklarımızı sizde yalanlarsınız ama bizi çağ dışılıkla teröristlikle derin devletçilikle suçlarsınız çünkü düşünmeyi bilmiyorsunuz!!! saygılar Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 9 Haziran , 2006 Sevgili marti=name bunun seninle bir ilgisi yokki neden suçluluk hissediyorsun sen bir topic açtın bende bu tip şeyleri sürekli yazmaktansa daha güzel şeyleri paylaşalım dedim Şevval arkadaşımızın başlattığı yazı ile gördüğün gibi konu nereye geldi.Yine olayları şahıslara indirgeyip senli benli yazılarla dar bir boğazda tıkayıp kaldık yani"söylediğin herşeyi al kafana çal"denildi bana şimdi ısrarla hala birileri biryerlere çekmeye çalışıyor olayı ama o kadar sağduyuluyum ki bazı yazıları sadece tebbessüm ederek okuyorum. ismimin tahrik sebebi olarak geçmesi gülünç ama alışınız ben yazarım verdiğimiz rahatsızlıkta geçici bi durum değildir burda olduğum sürece aynı uslupla yazmaya devam edeceğimden de hiç şüpheniz olmasın size bol tebbessümlü günler dilerim... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.