Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

KAT REİSİ olmayınca öldüresiye dövüldü!

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Adnan menderes üniversitesi erkek yurdunda kalan Ramazan Aydın ülkü ocaklarının 'KAT REİSİ OL' teklifini kabul etmeyince başına gelmeyen kalmadı.aydın ülkcülerin teklifini basklardan usanınca kabul etti ancak daha sonra yapmak istemeyince öldüresiye dövüldü!!!!!!!

Geçtiğimiz akşam adnan menderes üniversitesi öğrenci yurdunda odasına çekilen ramazan aydın 20 kadar ülkücü tarafından alınaraK yurt yakınındaki piknik alanına götürüldü.aydın burada yurtta 'kat reisi' olmaya zorlandı...ancak kabul etmeyince öldüresiye dövüldü!!!aydın hemen Karakola sığındı ancak basklar dewam etti!!!Polis aydını ülkücülerle barışmaya zorladı!!!aydın barışmak istemeyince karakolda tutuldu!aydın barışmayı kabul etti.Aydın'ın ailesi Emek Partisi Aydın il başkanı Abdurahman Saran karakolda kaldı.

Olayın ardından açıklama yapan Saran saldırıyı ve polisin genç üzerindeki baskısını kınadıklarını belirterek bu tür olaylara karşı mücadele edeceklerini dile getirdi.Yurtta uzun zamandır benzer olayların yaşandığını ancak gizlemek için şikayetlerin engellendiğini açıklayan Saran 'muhalif olmayan gençler bu şekilde baskı görüyorsa muhalif öğrencilerin neler yaşadıklarını kestirmek zor'dedi...

Dahaönce Reis olması yönünde teklif alan Aydın teklifi kabul etmemiş ancak baskılara dayanamayıp bir süre Reis olmuştu...

Gönderi tarihi:

kaynak Bugünün Evrensel Gazetesi

Ilgın ülküm buna ne diyeceksin ?

ılgın ülküm ilk önce bu olayla ilgili birşeyler yaz ve bir daha bana kimseyi sorma hatta mümkünse özelime birşey yazma...en sonunda söylettin yani!!!

Arka arkaya mesaj yazmayınız....

Wherthus

Gönderi tarihi:

zaten böyle bir haber sadece evrensel gazetesinde yayınlanabilirdi.

marti name çok ciddi soruyorum sen bu habere samimi olarak inanabildin mi?en azından dayak varsa bile dayağın gerekçesine.

çamur at izi kalsın.....

Gönderi tarihi:

Adnan menderes üniversitesi erkek yurdunda kalan Ramazan Aydın ülkü ocaklarının 'KAT REİSİ OL' teklifini kabul etmeyince başına gelmeyen kalmadı.aydın ülkcülerin teklifini basklardan usanınca kabul etti ancak daha sonra yapmak istemeyince öldüresiye dövüldü!!!!!!!

Geçtiğimiz akşam adnan menderes üniversitesi öğrenci yurdunda odasına çekilen ramazan aydın 20 kadar ülkücü tarafından alınaraK yurt yakınındaki piknik alanına götürüldü.aydın burada yurtta 'kat reisi' olmaya zorlandı...ancak kabul etmeyince öldüresiye dövüldü!!!aydın hemen Karakola sığındı ancak basklar dewam etti!!!Polis aydını ülkücülerle barışmaya zorladı!!!aydın barışmak istemeyince karakolda tutuldu!aydın barışmayı kabul etti.Aydın'ın ailesi Emek Partisi Aydın il başkanı Abdurahman Saran karakolda kaldı.

Olayın ardından açıklama yapan Saran saldırıyı ve polisin genç üzerindeki baskısını kınadıklarını belirterek bu tür olaylara karşı mücadele edeceklerini dile getirdi.Yurtta uzun zamandır benzer olayların yaşandığını ancak gizlemek için şikayetlerin engellendiğini açıklayan Saran 'muhalif olmayan gençler bu şekilde baskı görüyorsa muhalif öğrencilerin neler yaşadıklarını kestirmek zor'dedi...

Dahaönce Reis olması yönünde teklif alan Aydın teklifi kabul etmemiş ancak baskılara dayanamayıp bir süre Reis olmuştu...

Evrensel gazetesi öylemi yorum yapmaya bile değmez sadece gülerim ben bu habere :D:D

Gönderi tarihi:

Sevgili marti name;

Şu güncel konulardaki başlıklara hiç göz attınızmı?tamamen objektif olarak başlıklara bakın ve yorum yapın çoğunluk başlıklar ne üzerine?

Anket: TEHLİKENİN FARKINDAMISINIZ?... (''Ülkemiz şu anda hiç görmediğimiz büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Bir taftan bölücü terör, diğer taraftan irtica)

BİR FETVA VERDİ 5 UMUT SÖNDÜ

Kuran'da yeri yok bence caiz değildir

TÜRBANLI BİR AYŞE, ÇARŞAFLI BİR FATMA GÖRMEK İSTEMİYORSANIZ... (Humeyni’nin İran’a geldiği gibi gelmeyecekler, Çünkü istedikleri şey gelince hazır.) 1234

(SİZE HALA ŞAKA GİBİ GELSİN, BİZ TÜRKÜZ BİZE BİRŞEY OLMAZ DEYİN.)

DANIŞTAY'DA "TÜRBAN" DEHŞETİ... (Danıştay İkinci Dairesi üyelerini 'TÜRBANLI ÖĞRETMENE müdürlük yolunu kapatan karar yüzünden hedef aldığını' söyle..) 123» 11

(ALÇAKÇA SALDIRIYI NEFRETLE KINIYORUZ...)

ŞEYTAN ÜÇGENİ... (TAHRİKAT, SİYASET, TİCARET)... (Bu insanların her türlü ortak değeri, dini – imanı – mezhebi aslında “PARA ve GÜÇ” olmuş ve bu...)

Bağzı şeylere söylemek içi ULEMA olmaya gerek yok...

KUVAYİ MİLLİYECİLERE KARŞI SALDIRILAR ARTIYOR... (Son zamanlarda ulusalcılara yönelik saldırılarda ciddi bir artış olduğu görülüyor. Ulusal kurtul.)

(YORUMSUZ)

TÜRK GENÇLİĞİ BUMU ŞİMDİ?... YAKIŞIYOR MU?... (Gazi Üniversitesinde kendisini ÜLKÜCÜ olarak tanımlayan Üniversitelilern davranış ve örgütlenme biçimi) 123» 16

TÜRBAN SORUNU VE DEMOKRASİ

"demokratik rejimi İslamileştirme projesi

Bunlar sadece bir kaçı biz istesek sizin açtığınız başlıklara karşı başlıklarla burayı doldurmazmıyız,ama yapmıyoruz neden biliyormusunuz?zaten bir huzur ortamından yoksun olan burayı dahada huzursuz kılmak istemediğimizden sürekli yanlış bulduğunuz şeyleri yazacağınıza birazda sevdiğiniz ve takdir ettiğiniz yazıları bizimle neden paylaşmıyorsunuz?

Neden sürekli bir kesimin üzerine gidip çığırtkanlık yapıyorsunuz bu ülkede tek sorun türban ve ülkücülermi? Nedir yapılmaya çalışılan bir nifak ortamı yaratıp insanları tekrar birbirine kırdıkmamı?yanlış anlamayın sizi kast ederek söylemiyorum genel anlamda söylüyorum.

Şimdi almışsınız Evrensel gazetesinin bir yazısını doğrudur diye dayatıyorsunuz Evrensel gazetesinin hangi kesime hitap ettiğini bilmiyormuyuz?siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz yazının doğruluğundan anlayamadım?diğer bir başlıkta yanılmıyorsam türbanlı ayşe çarşaflı fatma olandı radikal07 diye bir arkadaşımız basından çok güzel örnekler verdi okudunuzmu bilmiyorum okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim.

Konu açarken ve yorum yazarken sırf kendi görüşlerimizle bağdaşıyor diye hareket edersek büyük bir yanlışın içindeyiz demekki empati lütfen empati.......

Gönderi tarihi:

:

Sevgili marti name;

Şu güncel konulardaki başlıklara hiç göz attınızmı?tamamen objektif olarak başlıklara bakın ve yorum yapın çoğunluk başlıklar ne üzerine?

Anket: TEHLİKENİN FARKINDAMISINIZ?... (''Ülkemiz şu anda hiç görmediğimiz büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Bir taftan bölücü terör, diğer taraftan irtica)

TÜRBANLI BİR AYŞE, ÇARŞAFLI BİR FATMA GÖRMEK İSTEMİYORSANIZ... (Humeyni’nin İran’a geldiği gibi gelmeyecekler, Çünkü istedikleri şey gelince hazır.) 1234

DANIŞTAY'DA "TÜRBAN" DEHŞETİ... (Danıştay İkinci Dairesi üyelerini 'TÜRBANLI ÖĞRETMENE müdürlük yolunu kapatan karar yüzünden hedef aldığını' söyle..) 123» 11

ŞEYTAN ÜÇGENİ... (TAHRİKAT, SİYASET, TİCARET)... (Bu insanların her türlü ortak değeri, dini – imanı – mezhebi aslında “PARA ve GÜÇ” olmuş ve bu...)

KUVAYİ MİLLİYECİLERE KARŞI SALDIRILAR ARTIYOR... (Son zamanlarda ulusalcılara yönelik saldırılarda ciddi bir artış olduğu görülüyor. Ulusal kurtul.)

(YORUMSUZ)

TÜRK GENÇLİĞİ BUMU ŞİMDİ?... YAKIŞIYOR MU?... (Gazi Üniversitesinde kendisini ÜLKÜCÜ olarak tanımlayan Üniversitelilern davranış ve örgütlenme biçimi) 123» 16

Bunlar sadece bir kaçı biz istesek sizin açtığınız başlıklara karşı başlıklarla burayı doldurmazmıyız,ama yapmıyoruz neden biliyormusunuz?zaten bir huzur ortamından yoksun olan burayı dahada huzursuz kılmak istemediğimizden sürekli yanlış bulduğunuz şeyleri yazacağınıza birazda sevdiğiniz ve takdir ettiğiniz yazıları bizimle neden paylaşmıyorsunuz?

Neden sürekli bir kesimin üzerine gidip çığırtkanlık yapıyorsunuz bu ülkede tek sorun türban ve ülkücülermi? Nedir yapılmaya çalışılan bir nifak ortamı yaratıp insanları tekrar birbirine kırdıkmamı?yanlış anlamayın sizi kast ederek söylemiyorum genel anlamda söylüyorum.

Şimdi almışsınız Evrensel gazetesinin bir yazısını doğrudur diye dayatıyorsunuz Evrensel gazetesinin hangi kesime hitap ettiğini bilmiyormuyuz?siz nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz yazının doğruluğundan anlayamadım?diğer bir başlıkta yanılmıyorsam türbanlı ayşe çarşaflı fatma olandı radikal07 diye bir arkadaşımız basından çok güzel örnekler verdi okudunuzmu bilmiyorum okumadıysanız okumanızı tavsiye ederim.

Konu açarken ve yorum yazarken sırf kendi görüşlerimizle bağdaşıyor diye hareket edersek büyük bir yanlışın içindeyiz demekki empati lütfen empati.......

Aynı ideolojik görüşü paylaşma veya paylaşmama konusu ayrı ama olaya objektif ve soğukkanlı yaklaşımınızdan ötürü sizi kutluyorum...Tarafsızlığı sorgulanabilinir kaynaklardan aktarılan tekil olaylara dayanan bilgiler hangi taraftan gelirse gelsin gerilim ortamını tırmandırmaktan başka bir işe yaramıyor...çok güzel bir yazı olmuş...tebrikler... :clover:

Gönderi tarihi:

Sevgili marti name;

(YORUMSUZ)

Söylediklerine kesinlikle katılıyorum sevgili süheda...

Bir süre önce bende hep bu bölümü okuyor ve açılan topiclere cvp yazmaya çalısıyordum...Elbette farklı fikir sahibi kişiler olarak yeri gelince karsı karsıya gelip tartısacağız ama bunu tamamen taraflı ve tek yanlı bir konuma getirirsek yanlış olur...

Ve güncel konular başlıgında da bu var...

İstesek bizlerde bir yığın farklı ideolojileri karalayan yazı buluruz ve yayınlarız...Ama ne geçer elimize...Bir değil , iki değil , üç değil....Artık bu konuların sayısını unuttum...Bu tür topicler hiç olmasın değil ama bazı arkadaslarımızın yazdıgı konu baslıklarına bakıncada ne derece traji-komik bir durum oldugu da ortada...İpe sapa gelir , güncel konu namına hiç birşey yok ortada...

Selam ve dua ile...

Gönderi tarihi:

Sevgili martıcığım :clover:

neden böyle haberler yazıyorsun ki

bak arkadaşlar hoşlanmamışlarda

şöyle kaynağı vakit gibi,zaman gibi, taraf gibi ,ortadoğu gibi

gazetelerden haber taşısaydın buraya pekde hoşlarına giderdi

ne örnek bir vatansever diye tebrik bile almak varken

şu senin yaptığına bakarmısın :unsure:

Evrensel gibi muhalif bir gazete olmaya çalışmanın bedelini muhabiri(Metin Göktepe)

gözaltında işkenceyle öldürülmüşken kim ciddiye alır ki seni

yalan haber yaptıkları için olsa gerek bunca gözdağı ve baskı

ve sende bu haberi buraya taşıdığın için bu gazetenin yalan haber yapma suçuna ortak bile edilmişsin

değer mi Martı ???

oysa ki;

ülkücüler cinayet işlemezler

ülkücüler komando kamplarında eğitilip derin devlet tetikçiliğide yapmazlar

ülkücüler fakültelere ellerinde satırlarla bıçaklarla da girmezler

kendileri ocaklarında solcu öğrencileri kaçırıp sorgulamak ve işkence yapmak gibi suçlarıda işlemezler

her türlü toplumsal muhalafeti terörize edip

muhalif anlayışlar karşısında kılıç kuşananlarda onlar değilken...

neden böyle tehlikeli yayınlar okuyup birde foruma atarsın ki hiç bilmem B)

Gönderi tarihi:

Evrensel gibi muhalif bir gazete olmaya çalışmanın bedelini muhabiri(Metin Göktepe)

ve sende bu haberi buraya taşıdığın için bu gazetenin yalan haber yapma suçuna ortak bile edilmişsin

değer mi Martı ???

oysa ki;

kendileri ocaklarında solcu öğrencileri kaçırıp sorgulamak ve işkence yapmak gibi suçlarıda işlemezler

İşte anlatmaya çalıştığım şey bu tip yazılardı kışkırtmak,öfkeyi okşamak dedikleri şey bu olsa gerek ne diyeyimki üzüldüm,anlaşılamamaktan dolayı üzüldüm hala olayı sizli bizli boyutlara çekmeye çalışmanıza üzüldüm.Hala birilerinin siyasi kimliklere takılıp kalmasına üzüldüm,hala bulduğu en ufak fırsatta içindeki kini kusmaktan vazgeçmeyen insanlar olmasına üzüldüm....neyse niye uzatıyorum ki hep diyorum ya nasılsa anlaşılmayacak

Gönderi tarihi:

haksız sayılmazsınız aslında...ama şuan burda ismini vermek istemediğim bi üye başka topiclerde yazdıklarıma özelde cvp veriyor ve ben bundan rahatsızım!belki yeni bi topic açarsam yazar diye düşündüm ama görmeezlikden geliyor :) ya bakıyorumda bu forumda herkes op ve admin kesilmiş ? beğenmezsen bakmazsın yazmazsınız bu kadar basit.şuan elimde olsa kafadan sileceğim 50 tane topic var ama ses etmiyorum kimseyi eleştirmiyorum.size ne oluyor ? acaba diyorum gerçekleri bu kadar açık ve seçik yazdığım için mi kızılıyor bana :)

Gönderi tarihi:

değer mi Martı ???

oysa ki;

Olaylara ideolojik gözlüklerle bakarak kavga orta mı oluşturmak en kolayı...Belirli bir konuda tek bir olaydan hareket ederek karşıt ideolojiyi veya o görüşü savunanı hedef tahtasına oturup analiz etmeye çalışmakta öyle...Taraf tutmak karakterin göstergesidir...aşırılığı ise bir hastalıktır ve gerçeği görmede engel teşkil eder...Tarafımı bu tarafsızlıkdan yana belirlemiş bir insan olduğum inancına dayanarak belirtmeliyim ki iki karşı görüş arasında hangisinin daha az uzlaşmacı veya tehlikeli olduğu hususunda belirli argümanlar getiriebilecek olursa insanların ideolojik veya etnik kimliğiyle bağlantılı olaral pek çok örnek senin alt alta sıraladığın bir biçimde taraf olarak gördüğün kişiler tarafından da sıralanabilir ki bu karşılıklı taşlama sonsuza kadar uzar gider...Bunu daha önceki iletilerinden anladığım kadarıyla etnik kökenin dolayısıyla veya ideolojik tercihin neticesinde aynı genellemelere maruz kalıp bundan şikayetçi olduğun ve bunda gerçekten de haklı bir savaş verdiğini gözlemleyebildiğim için yazıyorum...

Ancak bu öznelden genellemeye karşıt bir görüşü savunurken bunu karşı taraf için hak olarak göremiyorsan düşünsel tutumun bazında kendi içinde bir özeleştiriye gitmen gerekiyor...Türkiye geçmişiyle barışma ve bu barıştan yeni bir gelecek yaratma uğraşında yol alırken ideolojik farklılıklarını karşı taraf için tahrik unsuru olarak ele alırsan ortada uzlaşacak ne insan ne de farklılıklarımıza rağmen ortak bir vatan payesinde yaşayabileceğiz bir gelecek bulamayabiliriz...Sen sevmesinde onlar var olacaklar,onlar istemese de sen var olacaksın...Eğer bu kaçınılmazsa hiç olmazsa askeri müştereklerde buluşulacak bir ortam yaratılması; birbirinizi tahrik etmeden anlamaya çalışmak ve demokrasiden geçer...senin demokrasi anlayışın demokrasiyi kendi ideolojik eksenine çekme yolunu tercih etmekse o başka...

Gönderi tarihi:

Sevgili marti name;

(YORUMSUZ)

Sevgili Suheda yazdıklarında sana sonuna kadar katılıyor ve gönülden destekliyorum...

Bir gün olsun bu konularda başlık açan arkadaşların güncel konularda şöyle bir başlığa rastlamadım..

'' İşte Sol görüşlü bir öğrencinin Üniversite Kampüsünde yaptıkları...Türk Gençliği bumudur şimdi..? Atatürk'ün Emanetçisi Gençlere bakın...''

Yada Devrim yapmak isteyen bir kaç kominizm grubunun Türkiye'de neler yaptıklarını....

Yada PKK Terör örgütün yandaşlarının özgürlük adı altında yaptıkları eylemleri..Bu eylemleri yaparken masum vatandaşlarımıza nasıl zarar verdiklerini...

Vs..vs....

Nerde kendi görüşlerine ters bir yazı/haber var hemen aç başlığı...Maksat çamur atmak yaaa..Ondan sonrada İşte Atatürk'ün emanet ettiği Türk gençliği...

Evrensel gibi sözüm ona Evrensel bir gazete yazıyor ama nedense başka hiç gazete yazmıyor çok ilginç...Yoksa yazdı da bizim mi haberimiz yok... :D

değer mi Martı ???

oysa ki;

Sevgili Şevval,

Ülkücüler cinayet işliyorda Solcular kanatsız birer melekmidirler acaba...Zaten Solcuların eli silah değil kalem tutar pardon....Ölen ülkücüleri de uzaylılar öldürdü zaten :D

Ülkücüler komando kamplarında eğitim görürler demek...Kampı ziyaret etme şansınız olmuş ne güzel...Solcular dağlarda kamp gurup gerilla olarak yetiştikten sonra şehirlere yayılıp kan dökmezler demi...Doğru Solcuların tek kamp yaptığı yereler Ünv. kampüsleridir pardon...

Ülkücüler fakültelere ellerinde silahlarla gelirler ama solcuların elinde hiç bişey yoktur...Genelde silahlar önceden saklanmıştır zaten elde gezdirmeye ne gerek var...

Kaç tane Ülkü ocağı gördünde hayatında Ülkü Ocaklarında ne yapıldığını biliyorsun...

Örgüt evlerinde Türkiye haritası üzerinde değişiklikler yapıp vatanı bölmediklerini söyleyebilen Solcuları anlat....

Gönderi tarihi:

Sevgili marti name;

(YORUMSUZ)

:clover::clover::clover:

sevgili Suheda ne de güzel toparlamışsın pek çok konuyu. kendi adıma teşekkür ediyorum.

pek çok arkadaş görmese de gemileri yürüten laflar değil sağlam, tutarlı ve dayanaklı fikirlerdir.

Gönderi tarihi:

Sevgili marti name;

(YORUMSUZ)

Arkadasin yazdigi topigin pek fazla bir iletiyle yanit bulmadigi daha bugüne kadar apacacik ortadaydi.Taaki sen farkli bir noktadan konuya bakana kadar.Verdigin sagduyu mesajinada inanmaya calisiyorum ki bunu ilerleyen iletilerinle ya percinleyeceksin ya da tamamiyle ters düsen bir görüntü cizeceksin.sagduyuyu bana ya da forumdakilerine inandirma babinda degil kendine olan saygi acisindan gösterecegini kastediyorum.

Medyanin gücünü ve olaylari siyasi ideolojiler boyutunda carpittigini da biliyorum.herhangi bir ideolojiye bakmadan,medyanin yansittigi ve yoruma acik konulara pek fazla güvenmedigimi söylemek isterim.özellikle bahsettigin diger arkadasin da listeledigi faktlar bu carpikligin buzdaginin üstünde kalan kismi gibi.Bu acidan hemfikir oldugumuzu söyleyebiliriz.Fakat ben de konuyu biraz derinlestirmek isterim ki umarim hemfikir olacagimiz noktalar bulabiliriz.

bu noktadan önce eger bundan sonra belirtecegim konuya cevap boyutunu siir,vecize,demegojik boyutlarda ele alan birisi ya da birileri olursa ayni siirsellikte ve sanat kurallari cercevesinde yanit verecegimide vurgulamak isterim.Tarihi isitip birilerinin önüne temcit pilavi gibi getirdigim yada olaylara duygusal baktigim suclamasini da kabul etmiyorum.cünkü konu biraz sagduyuya kaydi.iste medyanin sagduyu konusundaki iki sabikasi:

1.6-7 Eylül Olayları

http://www.radikal.com.tr/veriler/2005/09/06/eylul.gif

1955 yılında “Atatürk'ün Selanik'te dogduğu eve bomba atıldı” şeklindeki yalan haberle başlayan olaylar. Olayları düzenleyenlerin, kimsenin öldürülmemesi yönündeki telkinlerine rağmen, 6 Eylül akşamı başlayan ve yaklaşık 9 saat süren olaylar boyunca ve sonrasında (aralarında iki Ortodoks papaz da olmak üzere) 13 ile 16 arası Rum ve en az bir Ermeni vatandaşı hayatını kaybetmiş, 32 Rum da ağır yaralanmıştır. Fiziksel zarar, 4.348 Ruma ait işyeri, 110 otel, 27 eczane, 23 okul, 21 fabrika ve 73 kilise ve mezarlıklar ile 1000'in üzerinde Rumlara ait evin tahrip edilmesi ya da yakılması şeklinde ortaya çıkmıştır.

O zamanki hükümet suçu solculara (Aziz Nesin, Kemal Tahir) atarak işin içinden çıkmak istemiş, ancak Yassıada mahkemelerinde olayın DP hükümetinin başbakanı Adnan Menderes'in provokasyonu sonucu olayların kontrolden çıkması olduğu kabullenilmiştir.

Bu olaylar sonucunda oluşan göç dalgası ile Türkiye'de yaşayan Rum azınlığı neredeyse yok olmuştur. 1924 yılında 200.000'i bulan İstanbul'daki Rum nüfus, 2005 yılında 1500 kişiye düşmüştür

Bu olayda Atatürk ün evine bomba atilmasi olayini yildirim baskiyla duyuran Istanbul Express gazetesi sahibi DP li mithat perin di.DP liderlerinin yargılandığı yassiada durusmalarinda, Mustafa Kemal’in evinin bombalanmasi emrini bizzat menderes’in verdigi, bombalamanin da, Selanik Konsoloslugu’nda görevli olan Hasan Ucar ve Selanik’te okuyan Oktay Engin adlı bir ögrenci tarafindan atıldıgı ortaya cikti. (Oktay Engin, sonraki yillarda, MIT’te önemli görevlere getirilir. 1992’de ise Nevsehir Valisi olur.)

Bu asamada sana soruyorum:Olaylarin ardindan 50 yil gecmesine ragmen,senin gözünde yalan olabilir,sol medyanin menderes i karalamak icin yaptigi bilincli bir saldiri olabilir,ingiliz oyunu olabilir,böyle düsünmene saygi duymaktan baska birsey gelmez elimden.beni ilgilendiren konu bu kadar kisinin ölümünde ya da Türkiye tarihine kara bir leke olarak gecen bu olayin piyonlari(trenlerle cevre illerden gelen ve istanbuldaki vandallarla birlesen capulcu kalabalik yani) hangi görüse mensuptu ve amaclari neydi.yani demek istedigim bunlar ne kadar solcu ya da komunisttiler.konuyu biraz daha acip ikinci ornege gecmeden sormak istiyorum.Niye sadece belirli bir kesim,medyanin yönlendirmesiyle capula,soyguna,vandalliga,kundakciliga girisirken,diger sagduyudan yoksun insanlar bu tür olaylardan kacinmaktadirlar?

2. 2 temmuz 1993 Sivas KATLIAMI:

http://www.arifeoezer.online.de/assets/ima...dimak_Oteli.jpg

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği geleneksel olarak 1978’den beri düzenlemekte oldukları Banaz Pir Sultan Abdal Şenlikleri daha görkemli, daha kalıcı bir biçimde gerçekleştirmek için 1993 yılında da aylar öncesinden hazırlıklara başlarlar.

Tüm demokratik kitle örgütlerine ve Alevi kuruluşlarına çağrı yaparak Banaz şenliklerini paylaşmayı, birlikte yapmayı teklif ederler. Bu etkinliklerin bir bölümünün de Pir Sultan Abdal’ın sazının çalındığı Sivas şehir merkezinde yapılması öngörülür.

1993 şenlikleri için bilinen tanınan yazarları sanatçıları yapılan davete olumlu yanıt verirler. Pir Sultan Abdal Şenlikleri Pir Sultan Abdal’ın toplumsal ve inançsal duruşuna uygun olarak geniş kapsayıcı sosyal bir organizasyon olacaktır.

Ankara’dan İstanbul’dan Anadolu’nun dört bir yanından yola çıkan Pir Sultan yolcuları 1 Temmuz 1993 sabahı Sivas’ta buluşurlar. Programa göre iki gün Sivas’ta etkinlikler gerçekleştirilecek ardından ise Banaz’a geçilecektir.

Fakat Sivas eski Sivas değildir, daha sabahın ilk saatinde, daha Sivas’a girer girmez farkedilir bu. İnsanı sıkıp boğan, söylenmesi gerekip de söylenmeyen bir söz gibi rahatsız eden bir havası vardır Sivas’ın.

Pir Sultan’ın torunları kendi havalarını hakim kılmakta gecikmezler şehre. Şenlik başlar, deyişler, semahlar birbirini izler. Söyleşiler, paneller izleyici ile dolup taşar. Korkulacak bir şey olmadığını düşünür herkes. Kaygıların boşuna olduğunu söylerler birbirine. Sivas da bizim şehrimiz derler. Ne yazık ki bir gün geçmeden bu görüşlerin tam tersini yaşayacaklardir.

Bazi karanlik ama SAGDUYULU gücler günler öncesinden Sivas’ta Alevilerin, demokratlarin varlik göstermesini engellemek ve onlara “müslüman mahallesinde salyangoz sattirmamak” icin hazırlıklara girisirler.Sivasin sesi gibi yerel gazeteler bu tür basliklarla halki sagduyuya(!) cagirirken diger bazi sagduyulu kesim de bu gazeteyle halki sagduyuya cagirmak icin malzemelerini bulmuslardir.Senlik için Sivas’a gelecek olan Aziz Nesin, Peygamberin esine hakaret eden salman rüstü’nün seytan ayetleri kitabini yayınlamıştır.

2 Temmuz’dan 15 gün önce o sagduyulu insanlarca tüm Sivas’a dagitilan Müslüman Kamuoyuna baslikli ve altinda Müslmanlar imzası olan bildiride halk “cihada” cagrilir:”Aziz Nesin köpegi, yaninda kendisiyle beraber bir ekiple birlikte, sehrimiz Valisi tarafindan davet edilip, sehirde adeta Müslümanlar’la alay edercesine gezebilmektedir,Kafirler sunu iyi bilmeli ki: Islamın Peygamberi’ni ve kitab’in izzetini korumak icin, bu ugurda verilecek canlarimiz vardir. Gün, Müslümanligimizin geregini yerine getirme günüdür.”

Saldiri icin her zaman yaptikları gibi Cuma gününü ve Cuma namazini beklerler sagduyulu insanlar. 2 Temmuz günü Cuma namazindan cikan kalabalıklar SAGDUYULU insanlarin telkinleriyle harekete geçeler. Önce etkinliklerin yapildigi Kültür Merkezi’ne saldirirlar

Arkasından Sivas katliaminin yasanacagi Madımak Oteli kusatilir.

O dönemki belediye baskani Temel Karamollaoglunun takdire sayan belediyecilik hizmeti göze carpar.SAGDUYU lu insanlara madimak oteli onune yol calismasi bahanesi altinda kaldirim taslari dökülmüstür ki,fazla zaman kaybettmeden insanlar islerini görsün.

Tüm dünyanin gözü önünde Sivas katliami yasanir.

8 saat boyunca insanlar Madimak Otelinde kendilerine bir yardım eli uzanmasini beklerler. Cumhurbaskani, basbakan, tanıdık bildik etkili yetkili kim varsa bir umut olarak aranir ama güvenlik gücleri de dahil hicbir güc gelip de Sagduyulu insanlari dagitmaz. Olay bitip sagduyulu insanlar kana doyduklarinda dönemin basbakani ve cumhurbaskani gerek gördükleri aciklamalari yapmislardir.

Süleyman Demirel:"GÜVENLIK GÜCLERI ILE HALKI KARSI KARSIYA GETIRMEYIN!”

Tansu Ciller:“OTELI SARAN VATANDASLARIMIZA BIR SEY OLMAMISTIR!”

Sagduyulu insanlarin avukatligini yapacak olan ise sonradan kepcesiyle kazanindan adalet dagitma misyonunu yürütecek RP li Sevket Kazandir.

http://www.arifeoezer.online.de/assets/ima...b_madimak51.jpg

resimde üstad Metin Altiok sagduyululari bi süpürge sapiyla beklemektedir.

Burda da vurgulamak istedigim,ister anlatilanlarin yalan oldugunu düsün istersende olaylarin böyle gelismedigini yaz,37 kisinin katledildigi gercegini degistirmeyecegidir.Aziz Nesin Seytan Ayetlerini cogaltmis olabilr(ki yapmamistir) dine hakaret etmis olabilr,ölümü haketmis olabilir sana göre belki.Ama sunu sormak isterim tekrar tekrar,neden bazilari ellerine tas sopa alip gavurlara saldirmaz yada elinde bir benzin bidonuyla bir oteli yakmazken yada Istanbul Express,Sivasin Sesi gibi gazetelerin tahrikleriyle hedefe dogru harekete gecmezken digerleri bu tür dis tahriklere(cok ucuz ve gülünc bir tabirdir) kapilirlar?

Gönderi tarihi:

gece yağmuru sen şuan bizi nasıl birşey ile suçladığının farkındamısın ? pkk falan ? hani şu forumda kendine solcu diyen üyelerin arasında bu konuyla ilgili olarak en CAHİLİYİM diyebilirim ama şu yazdığını çocuk olsa yazmaz...birde hani demişsin ya solcu şöyle yaptı yada pkk böyle yaptı diye topic açılmamış demişsin hiç arama bölümünden aramayı deneyip baktın mı demişmiyiz dememişmiyiz ?

Gönderi tarihi:

12 mart 1995’te gazi mahallesi olaylarında bir genç kız yaralanır. her tarafı kanlar içinde bir çöp bidonunun yanına ‘atılmış’ halde bulunup görüntülenen bu kız için ‘öldü’ diye haber yapılır ilk günler basınımızda.. oysa o genç kızı görüntüleyenler arasında metin goktepe de vardır...

olaydan tamamen şans eseri sağ olarak kurtulan bu genç kız, iyileştikten sonra metin göktepe ile röportaj yapar ve bu röportajdan sonra da buluşurlar...

ilerleyen günlerde yine öğrenilir ki basından ,evrensel gazetesi muhabiri metin göktepe, özlem’e evlenme teklif etmiştir...

sonunu biliyorsunuz bu hazin olayın ancak,

metin göktepe eyüp’te bir spor salonunda polislerce dövülerek öldürüldüğünde özlem’in kafasındaki yanıtı henüz öğrenememişti... (kaynak ekşi sözlük)

Gönderi tarihi:

Sevgili Şevval,

Ülkücüler cinayet işliyorda Solcular kanatsız birer melekmidirler acaba...Zaten Solcuların eli silah değil kalem tutar pardon....Ölen ülkücüleri de uzaylılar öldürdü zaten :D

Ülkücüler komando kamplarında eğitim görürler demek...Kampı ziyaret etme şansınız olmuş ne güzel...Solcular dağlarda kamp gurup gerilla olarak yetiştikten sonra şehirlere yayılıp kan dökmezler demi...Doğru Solcuların tek kamp yaptığı yereler Ünv. kampüsleridir pardon...

Ülkücüler fakültelere ellerinde silahlarla gelirler ama solcuların elinde hiç bişey yoktur...Genelde silahlar önceden saklanmıştır zaten elde gezdirmeye ne gerek var...

Kaç tane Ülkü ocağı gördünde hayatında Ülkü Ocaklarında ne yapıldığını biliyorsun...

Örgüt evlerinde Türkiye haritası üzerinde değişiklikler yapıp vatanı bölmediklerini söyleyebilen Solcuları anlat....

siz pkk'nın terör örgütü olduğu kanısına varmak için kamplarınımı ziyaret ettiniz

görüş bildirmek için ziyarettemi bulunmak gerekiyor

şimdi ben size burda aşırı sağ illegal örgütlenmeleri yazsam ve sizi buna dahil etsem bu sizi ne kadar

bağlarsa sizin ithamlarınız da beni o kadar bağlar

ben kendi yazdıklarımın sorumluluğunu alırım..

Gönderi tarihi:

Evrensel gazetesi öylemi yorum yapmaya bile değmez sadece gülerim ben bu habere :D:D

Sevgili marti name;

..çok güzel bir yazı olmuş...tebrikler... :clover:

arkadaslarımızın yazdıgı konu baslıklarına bakıncada ne derece traji-komik bir durum oldugu da ortada...İpe sapa gelir , güncel konu namına hiç birşey yok ortada...

Sevgili Suheda yazdıklarında sana sonuna kadar katılıyor ve gönülden destekliyorum...

gece yağmuru sen şuan bizi nasıl birşey ile suçladığının farkındamısın ? şu yazdığını çocuk olsa yazmaz...

Sevgili 'marti_name' ;

Düşüncelerine , gözlemlerine değer verdiğim bu forumdan bir arkadaşım bir zamanlar beni şöyle uyarmıştı...

Şimdi aynı uyarıyı bende sana yapmak istiyorum..Bir şeyler dikkatini çekmiş olacak ki, şöyle demişti...

"Önemli olan size ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar sakin olmak!.. Bu her şeyin anahtarı....",

Cümle aynen böyleydi...

Şu an sana yapılmak istenenler karşısında,

seni pasifize edip yıldırmak için bu yazılanlar karşısında, bu cümleyi tekrar tekrar oku...

Yapılmak istenenler, " biraz empati" dediklerine bakma sen istedikleri empati falan değil sempati...

Empati yapmayı bilen bir insan önce kendini senin yerine koyar ve kendi düşünce ve görüşlerine saygı duyulması için empati yapar ve sana bu baskıları yapmazlar...

Eğer onların görüş ve düşünceleriyle yazarsan İpe sapa gelir, empatik ve sempatik...yazmazsan sevimsiz ve traji-komik olarak görürler...

Her açtığın başlığa forumdaşlarının, şu anda sana bu baskıyı yapanlarda dahil nasıl ilgi gösterdiklerini biliyorsun...

ve o başlıkların ne kadar uzun zaman gündemde kaldıklarını yeni açacağın başlıklarla göstererek unutmamalarını sağla...

Bu forumda herkes kadar seninde söz hakın olduğunu zaten biliyorsun...

Bunu yazılarını onların isteklerine göre değil, senin özgür iradenle yazdığını

ve bunu asla unutmamaları gerektiğini onlara empati yapabilirlerse hatırlamalarını sağla...

ve her ne olursa olsun doğru bildiklerini söylemekten, yanlış bildiklerini de düzeltmekten asla çekinme...

Ve bence empati lafları edipte bunu ne demek olduğunu bilmeyenlere kulak asma...

Kendini onlara anlatmak zorunda değilsin ve sakın anlayacaklarını da sanma.!..

Cümle şöyleydi sevgili forumdaşım...

"Önemli olan size ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar sakin olmak!.. Bu her şeyin anahtarı....",

Yararlı paylaşımlarda ve Yeni başlıklarında buluşmak dileğiyle...

Sana selam ...sevgi ve saygılarımı yolluyorum...

Gönderi tarihi:

sevgili gece kuşu çok tşk ederim :clover:

Sevgili forumdaşım,

Teşekkürler bizden sana bizlere ulaşamadığımız yerlerden bilgileri buraya taşıyarak bilgilenmemizi sağladığın için...

Bu etkinliğine lütfen ara verneden devam et bizler seni ilgi ile takip ediyoruz...

Bu arada yukarıda bir arkadaşın yazdıkları üzerine arama motoruyla bir tarama yaptırdım..

Vay..Vay..Vay...Karşıma yüzlerce sonuç çıktı...Arattığım iki basit kelimeydi..."Ülkücü Terör"...

Çok merak edenler vereceğim ara motoru linkinden girip tek tek okurlar... google.gifLink için Tıkla

Bir miktarda burada var... arsivtip00005b.gifwww.savaskarsitlari.org

İşin ilginç tarafı hepsi ulusal basında yayınlanmış haberler ve her habere tıkladıkca alt bölümde onlarcası daha karşınıza çıkıyor...

Kolay gelsin işiniz zor...Okumakla bitmeyecek gibi görünüyor...

Bu arada ülkücü arkadaşlarda merak etmesinler ilk verdiğim google.giflinkinde onlarında aradıkları sonuçlar var....

Onlarda buraya kendi savlarını taşırlarsa herkes okur görür...

Ama en azından ulusal basın belgeli olması tercih sebebi olmalı...

Herkese selam ve sevgiler...

Gönderi tarihi:

1.6-7 Eylül Olayları

http://www.radikal.com.tr/veriler/2005/09/06/eylul.gif

Bu asamada sana soruyorum:Olaylarin ardindan 50 yil gecmesine ragmen,senin gözünde yalan olabilir,sol medyanin menderes i karalamak icin yaptigi bilincli bir saldiri olabilir,ingiliz oyunu olabilir,böyle düsünmene saygi duymaktan baska birsey gelmez elimden.beni ilgilendiren konu bu kadar kisinin ölümünde ya da Türkiye tarihine kara bir leke olarak gecen bu olayin piyonlari(trenlerle cevre illerden gelen ve istanbuldaki vandallarla birlesen capulcu kalabalik yani) hangi görüse mensuptu ve amaclari neydi.yani demek istedigim bunlar ne kadar solcu ya da komunisttiler.konuyu biraz daha acip ikinci ornege gecmeden sormak istiyorum.Niye sadece belirli bir kesim,medyanin yönlendirmesiyle capula,soyguna,vandalliga,kundakciliga girisirken,diger sagduyudan yoksun insanlar bu tür olaylardan kacinmaktadirlar?

2. 2 temmuz 1993 Sivas KATLIAMI:

http://www.arifeoezer.online.de/assets/ima...dimak_Oteli.jpg

Burda da vurgulamak istedigim,ister anlatilanlarin yalan oldugunu düsün istersende olaylarin böyle gelismedigini yaz,37 kisinin katledildigi gercegini degistirmeyecegidir.Aziz Nesin Seytan Ayetlerini cogaltmis olabilr(ki yapmamistir) dine hakaret etmis olabilr,ölümü haketmis olabilir sana göre belki.Ama sunu sormak isterim tekrar tekrar,neden bazilari ellerine tas sopa alip gavurlara saldirmaz yada elinde bir benzin bidonuyla bir oteli yakmazken yada Istanbul Express,Sivasin Sesi gibi gazetelerin tahrikleriyle hedefe dogru harekete gecmezken digerleri bu tür dis tahriklere(cok ucuz ve gülünc bir tabirdir) kapilirlar?

Sevgili 'ithaka' ;

Yazılarını okurken, kullandığın akıcı dili, ve içeriğindeki sentez ve tespitlerin insanı alıp bir yerlere götürüyor ve uzun uzun düşündürüyorsun...

Bir gün bir yerlerden bu foruma yolun düşüpte seninle burada karşılaşmış olmak... En azından benim için bir şans olarak düşünüyorum...

Olayları, kavramları ele alış biçimin ve sonuçlara ulaşırken birer birer yaptığın sentezlerin ve tespitlerin konuları çok açık bir şekilde ortaya çıkarıp anlaşılmasını sağlıyor...

Bu yazında çok önemli iki ayrı soru yönelttiğini görüyorum...Bence bütün yazının can damarı ve cevaplanması, cevabının aranması gereken çok önemli iki nokta...

Sanırım cevabını alıntı yaptığın ALINTI(suheda @ Jun 5 2006, 01:29 AM) arkadaştan bekliyorsun...

Ben eminim ki bu yazını okuyup ,çok iyi anlıyarak, gerek o dönemin sosyal yapısı ve gerekse anlatmaya çalıştığın iki ayrı görüş ve algılamanın siyasi tahlillerini yaparak bizlerin herşeyi anlamamızı sağlıyacak cevapları verecektir...

Ama ben bu soruların cevabını bir ara senden de duymak isterim...ne zaman uygun görürsen...İster cevabın gelmesini beklersin,yada tercih senin...

Sana oralarda başarı...mutluluk ve huzur diliyorum...

En içten sevgilerimle...

Gönderi tarihi:

gece yağmuru sen şuan bizi nasıl birşey ile suçladığının farkındamısın ? pkk falan ? hani şu forumda kendine solcu diyen üyelerin arasında bu konuyla ilgili olarak en CAHİLİYİM diyebilirim ama şu yazdığını çocuk olsa yazmaz...birde hani demişsin ya solcu şöyle yaptı yada pkk böyle yaptı diye topic açılmamış demişsin hiç arama bölümünden aramayı deneyip baktın mı demişmiyiz dememişmiyiz ?

Sevgili Martı_Name ,

Sizi ne ile suçladığımın gerçekten farkında değilmişim.... :D

Ayrıca ''Yada PKK Terör örgütün yandaşlarının özgürlük adı altında yaptıkları eylemleri..Bu eylemleri yaparken masum vatandaşlarımıza nasıl zarar verdiklerini...'' Pkk ile ilgili tek cümlem budur..Burda da sizi suçladığımı hiç sanmıyorum.. -_-

Çocuk olsa benim yazdıklarımı yazmak zaten...En can alıcı noktalardan yazılar yazardı...Bu saygısızlığınızdan dolayıda size başka cvp vermek istemiyorum...

siz pkk'nın terör örgütü olduğu kanısına varmak için kamplarınımı ziyaret ettiniz

görüş bildirmek için ziyarettemi bulunmak gerekiyor

şimdi ben size burda aşırı sağ illegal örgütlenmeleri yazsam ve sizi buna dahil etsem bu sizi ne kadar

bağlarsa sizin ithamlarınız da beni o kadar bağlar

ben kendi yazdıklarımın sorumluluğunu alırım..

Sevgili Şevval,

Siz Ülkücüler hakkında kendi yorumlarınızı beyan edip bunu da gerçekmiş gibi anlatıp fikirlerinizi ne kadar rahat dile getirebiliyorsanız bende aynı yorumları dile getirdim..Bunda bu kadar alınacak bişey yok...Alındıysanız kendinize yapılmasını istemediğiniz hiçbişeyi başkasına da yapmayacaksınız..Ülkücüler cinayet işliyor demişsiniz ama ölen ülkücüleri kimin öldürdüğününden bahsetmemişsiniz..Ben bunu dile getirdim...Siz Ülkü Ocaklarındaki fikirlerinizi ( görmeden ) belirtmişsiniz ...Doğal olarak ( görmeden ) bende fikirlerimi söyledim...

Benim ithamlarım sizi bağlamasın zaten....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.