Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

3 3 8 8rakamlarını kullanarak 24 elde etmemiz gerekiyor... Verilen rakamların hepsini kullanmak zorundayız, malum yoksa 3*8=24, pek de zor bir soru olmazdı... Ayrıca sadece "+", "-", "/", "*" işlemlerini kullanabiliyoruz ;)

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

merhaba ben yeni kayıt oldum. sohbetlerinize kabul ederseniz katılmak istiyorum.

sorunun cevabı bence;

8+8=16

16*3=48

(3+3=6 => 8-6=2)

48/2=24

biraz dolambaçlı oldu sanırım ama sen sayıları sadece bir kez kulanma hakkında bir şey söylemedin ve benim aklıma başka bir şey gelmedi :D

Gönderi tarihi:
  • Yazar

merhaba ben yeni kayıt oldum. sohbetlerinize kabul ederseniz katılmak istiyorum.

sorunun cevabı bence;

8+8=16

16*3=48

(3+3=6 => 8-6=2)

48/2=24

biraz dolambaçlı oldu sanırım ama sen sayıları sadece bir kez kulanma hakkında bir şey söylemedin ve benim aklıma başka bir şey gelmedi :D

Öncelikle hoşgeldin ;)

Yazmamışım ama sayılar sadece bir kez kullanılmalı yoksa

8+8+8=24

3/3=1

24*1=24 gibi veya

3+3+3+3+3+3+3+3=24

8/8=1

24*1=24

gibi bir çok işlemle ulaşabiliriz ki o zamanda bu soru zor olmaz :D

Uğraşın için teşekkür ederim istersen bir kez daha dene ;)

Gönderi tarihi:

rakamları bir kez demişsin ok ama işlemleri bir kez ya da herbirini mutlaka kullanın dememişsin o zaman ben de soyle diyorum

8 : (3 - 8:3) = 24

ya da

(8/[8-3-3])!

(4 faktöriyel= 4 x 3 x 2 x 1 = 24)

diyorum şimdilikkkkkkk devamı gelecek

Gönderi tarihi:
  • Yazar

rakamları bir kez demişsin ok ama işlemleri bir kez ya da herbirini mutlaka kullanın dememişsin o zaman ben de soyle diyorum

8 : (3 - 8:3) = 24

Tebrik ediyorum :clover: gloria :clover: Doğru cevap bu...

ya da

(8/[8-3-3])!

(4 faktöriyel= 4 x 3 x 2 x 1 = 24)

diyorum şimdilikkkkkkk devamı gelecek

bu ve

3+3=6 8-6=2 8/2=4 4!=24

bu doğru cevap olamaz çünkü soru sadece "+", "-", "*" ve "/" işlemlerini kullanmamıza izin veriyor, "!" ve diğer matematiksel işlemlere izin vermiyor... ;)

Gönderi tarihi:

Bir soruyu daha bildimmmmmmm ben var yaaaa süperrrriimmmmmm

Gönderi tarihi:

Bir soruyu daha bildimmmmmmm ben var yaaaa süperrrriimmmmmm

Ukala,şımarık şey seni.. ;):P:clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.